Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj przyjechały do nas nowe ....okazy matka z 3-ką młodych ok 5-6 miesięcznych przymilaków:) 
Cała rodzinka bardzo przymilna, przy pierwszym kontakcie wchodzą na kolana z buziakami:)

Mama, 2 córcie i jeden synuś.

Takie średniaki , troszkę mordki mają po colie ....wydłużone, ale sierść różna .

Jak naprawię aparat , to jutro zdjęcia.

Karta mi nie chce wejść a jak ją wsadzę mocniej, to aparat jej nie widzi:(

No i jeszcze jeden chłopiór przyjechał dropiasto -bury , taki 7-8 miesięczny słodziak. Bardzo fajny:)

Marzenko ta mała sunia z białymi  łapkami to Erin a druga jokusiowa też ma imię, tylko wet jutro jej książeczkę przywiezie i się dowiem jak sama ją nazwałam :niewiem:

Ale najważniejsze dzisiaj było to , iż Nobi znalazł swój domek :jumpie:

5182kw.jpg

NOBI MIEJ ŻYCIE SZCZĘŚLIWE ,UDANE , PEŁNE ZABAWY I RADOŚCI A MIŁOŚĆ BLISKICH NIECH ZAWSZE W NIM ZAGOŚCI.

Posted

pff za sukienkę zapłacę i basta..nie dużo :P - ale pójdzie z następnym bazarkiem ;)

Mam nadzieje, że aparat szybko wróci :( na razie dodam psice ze zdjeciami które mają, a o szczeniaczkach napisze tylko, że są wraz z mamusią ...ale najpierw obiad, stronę zaktualizuje wieczorem :)

Posted

W czwartek będę miała pomoc i dziewczyny porobią piękne zdjęcia psiakom.

Marzenko Jakbyś mogła napisać na stronie,że sunia jokusiowata to Riva a ta mała co miała byćErin , to Eria( pojechała dziś na sterylkę)

A teraz co dzisiaj...

Właśnie obie suczki były dziś pierwszy raz na spacerze i Riva chodzi pięknie na lince a  mała Eria troszku postrzelona jest na smyczy ...za to bez smyczy  grzeczna i usłuchana.

Jeszcze Sajmonek wybył na pierwszy spacer:) Niestety jeszcze nie smycz, ale trzymał się nas( lub Skauta ;-) ) i nawet reagował na wołanie:)

bawił się i szalał też z Plackiem ...ma chłopak mnóstwo energii, nawet Placek nie dawał mu rady w gonitwach.

Przyjechała też nowa sunia z wielkimi  cycusiami ....pewnie miała małe... młoda,ok 1,5 roku taka mniejsza wersja Harrego .

Był też wet i stwierdził, że szczeniaki są tak zarobaczywione iż nicienie mają nawet w oczach:(

Do tego mają jakiś problem z zębami i dziąsłami:( 

jutro więcej na ten temat, bo ma przyjechać bardziej uświadomiony w tym temacie:)

Posted

A to zdjęcie Pati i jej łapki po operacji...jeszcze z soboty. Pannica za bardzo jest przyzwyczajona do bólu, to nie czuje jak zbyt gwałtownie się porusza:( i przez to niestety trzeba baaaardzo ją pilnować.

Niestety nie mam serca wkładać ją do klatki, ale chyba będę musiała ...chociaż na czas kiedy jest sama w domu.

14wzhab.jpg

Marzenko a która kiecka Ci się tak spodobała? Chyba wyślesz zdjęcie jak w niej wyglądasz:)

Posted

Edi - a skąd byl Nobi? i ile miał?

znowu coś Ci pokażę:

2.jpg

pan prosi o pomoc w znalezieniu mu domu: http://swietokrzyskie.eadopcje.org/psiak/1298

Andzia zmień fach a sama będę Ci zlecenia detektywistyczne dawała:)ale , to nie  on , tylko bardzo  podobny.

Nobi ma długi ogon i był u nas od lipca ...dopiero wczoraj do doma pojechał.

Andzia ...szukaj , szukaj.....bardzo mi się to podoba:)sama też próbuję, ale mam  marne efekty :(

Posted

Dziewczyny nie mogły dziś przyjechać:( 

Aparat mam w naprawie i kicha....bez zdjęć a mam znowu nowego psa . Taki średniak czekoladowo biały , raczej  też średni wiekowo. 

A  panienka Afra doczekała się w końcu domowych pieleszy :jumpie:

22f8ll.jpg

AFRUNIU, BĄDŹ KOCHANA I ROZPIESZCZANA:)

Posted

Bez aparatu to jak bez ręki :(

może chociaż komórką jakieś poglądowe zdjęcie? nie będę narzkać na jakość! byleby psa było widać ;) głowę chociaż...a mogłabym na stronę powstawiać ;)

a spodobała mi się ta sukienka

https://picasaweb.google.com/111282781860439347988/Desktop#6071183178151171410

i jeszcze tunika

https://picasaweb.google.com/111282781860439347988/BAZAREKListopad#6070872025064470674

i ta bluzka

https://picasaweb.google.com/111282781860439347988/BAZAREKListopad#6070872045781791922

plus dla mamy jedną bluzkę wzięłam, taką z rękawem 3/4...ale nie zrobiłam jej zdjęcia - i jak mi nie podasz za ile te rzeczy to sobie sama jakieś ceny ustawię i doliczę do następnego bazarku ;)

Posted

Hihii Marzenko nie sprzedawaj moich butów do wody 2pary....sorki, ale przez pomyłkę się tam znalazły. Pożyczyłam je Ani i Marcinowi jak mieli jechać na wczasy i ona mi je oddała wsadzając do  odłożonych rzeczy.... na sprzedaż.

I tak nie wiem która sukienka itp...bo mi się wszystkie zdjęcia pokazują.

Co do zdjęć psiaków, to jutro mają dziewczyny przyjechać a mój aparat dopiero w środę i do tego 150 zł naprawa:(

Jeszcze nie rób bazarku wyślę Ci część zdjęć mojej Asi ...może się przydadzą. Niestety tylko część, bo tyle nam się udało zrobić przed popsuciem aparatu.

Ładne są te  Twoje zdjęcia w sepii.

Posted

Hehe to buty zostają ;) Kiedyś przy okazji oddam.

bazarku nie wystawiam jeszcze...zdjęcia są podglądowe, siostra chciała ciuchy zobaczyć a się małpie nie chce  z domu ruszać by mnie odwiedzić ^^.  część muszę zrobić na nowo - chyba, że szczęśliwym trafem akurat będą od was te zdjęcia co muszę poprawić ;)

Poza tym najpierw muszę mój bazarek dokończyć..tylko czekam aż ludzie skrzynki poczyszczą i na ostatnie wpłaty sobie pewnie poczekam :) ale początek listopada myślę jest optymalnym terminem otwarcia ! 

może teraz się otworzy ;) 

https://picasaweb.google.com/111282781860439347988/Desktop#6071183178151171410

Posted

Za to Holusia bardzo mi pomagała kiedy się bawiliśmy w robienie zdjęć...to jest jej karton! I nie odda z niego niczego ;)

DSC09908.JPG

Za to tu sprawdza miękkość sweterków...tak więc nie musisz się martwić, że była na nich kocia sierść...teraz jest głównie psia - a ja się pobawię w czyszczenie, jak dojdzie do wysyłki ;)

DSC09920.JPG

a to wszystko dlatego, że Sol zajęła Holi fotel

DSC09884.JPG

A Masza Holusiową budę (co widać na pierwszym zdjęciu) ja to mam wesoło ;)

Posted

Dobry wybór! pięknie w niej wyglądasz:)

Już lubię Twoją Holusię:) Moje też tak robiły...jak tylko coś rozkładałam lub kładłam to one myślały ,że to robię dla nich i od razu się ładowały do leżenia:) Moje słoneczka kochane...tak mi ich brakuje.....

Posted

Porobiłam nowym psiakom zdjęcia z telefonu męża, ale to jakaś masakra przy ruszających się  psach.

Ale potrzebujemy  zdjęć chociaż takich poglądowych, bo następne psy mają tu trafić:( 

Podobno  dziki rotek jakiś atakujący kury i dziki pies amant oraz sunia z cieczką;;;;;;ło Jesu!!! 

Jak w środę  odbiorę aparat , to w czwartek cyknę im jakieś lepsze foty .

A to już nowe psice...

Młoda sunia ok roku, przesłodka prawdopodobnie dopiero co  miała maluszki ...jest średnia przed kolano.

fdsfw9.jpg

s6jak0.jpg

2ldapg3.jpg11udwn8.jpg30lm7pe.jpg

tu razem z Dropsikiem, też młodym ok rocznym psiakiem...wesołym i kontaktowym.