wilczka Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 to moze alfa nasza?a male spokojne?czy z jazgotow ujadaczy?bo takiego alfa nie stoleruje,chyba ze cos spokojnego. Quote
słodkokwaśna Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 (edited) Czy posiadają kojec? czy tylko budę/ No i czy pies ma być typowo stróżujący .....szczekający itp?Tylko chcą suczkę czy pies też jest brany pod uwagę? Alfa jest cwana bardzo , na początku kiedy była na kwaranntannie , to sama wychodziła sobie górą kojca na spacerki.To może łatwo uciec z podwórka i nie dokładnie zabudowanego kojca. Co do jej stosunku do mniejszych psów, to jest bardzo dominująca i słabo to widzę. Poza tym wspaniała i przytulaśna sunia. Azirka -anioł pies ....tylko na kanapkę,nigdzie poniżej tego standartu jej nie oddam.Może Azorek /?tylko on nie szczeka,ale toleruje wszystkie psy bez wyjątku....Albo mój Randuś, ale on też musiałby mieć co najmniej wysoki standart ,bo jest już w drugiej połowie swojego życia(czego jeszcze po nim nie widać na szczęście) Dziękuję Erko ,że pamiętasz zawsze o naszych słodkopsach!!!!! Edited February 25, 2012 by słodkokwaśna Quote
słodkokwaśna Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 Może jeszcze Max, młody ok 8miesięczny .....tylko czy pani ma psiaki zaszczepione, bo on przyjechał do nas z parwo i jeszcze może siać zarazkami. jest po tym wszystkim jeszcze wystraszony, ale to bardzo zabawowy psiak, na pewno się dogada z innymi psami.No i do domu się nie nadaje .....bardzo wszystko niszczy. Quote
Buńka Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 to ja może podpowiem NOE:) jak by tak na nia popatrzec i zamknąc jedno oko to mini ONko podobna sunieczka hi hi hi ;) Quote
erka Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Ta miejsce dla ON-ki , to u znajomej Jaagi, hodowczyni jakiś maluchów, chyba yorków. Mieli ON-kę ukochaną, ktora teraz odeszła i dlatego też chcą sukę. Ale pies musi byc zdrowy na 100% i musi tolerowac takie maluchy. Quote
słodkokwaśna Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 hhiihi takim tropem , to połowe psiaków byśmy dopasowali. Quote
słodkokwaśna Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 To niestety tylko azirka by pasowała, ale ona prawdopodobnie w tym tygodniu do Zabrza do domku pojedzie. Quote
Buńka Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 no pewnie .. . . można ją też zareklamowac że robi świetne maseczki błotne:) dzisiaj mi taką zafundowała. . . . Quote
karolynahh Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 dziewczynyyy, kto ma jakieś wieści o Alfie ? poznałam panią, która się w niej zakochała, tylko, że ta pani ma wnuki, które często ją odwiedzają i zostaja na noc, takie male szkraby 5 i 6 letnie, i martwi się, że sunia może je zgnieść, czy coś :) Quote
wilczka Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 alfa do dzieci sie nadaje,gorzej do psow.tylko ta pani to bardzo starsza osoba?alfa ladnie chodzi na smyczy ale boje sie ze na spacerze jak podbiegnie jakis szczekacz to starsza osoba jej nie utrzyma. Quote
karolynahh Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 zadzwonilam do tej pani. ona jest po 50, żwawa babka, tylko, że mieszka sama, jej mąż zmarł. nie taka typowa `babcia` po prostu miała sukę owczarka i wie jak się nimi zajmować, dlatego chciała kupić nowego psiaka, co jej wybiłam z głowy tłumacząc , że adopcja to lepszy pomysł (według hasła `nie kupujemy, adoptujemy` ;) ) no ona właśnie sie martwi najbardziej o te wnuki, bo Dino (ten jej pies) to lubił dzieci, ale był niedelikatny i jednemu cos z rączką zrobił, tuląc się. wiadomo duże psy, ale nie zrobił tego specjalnie i wie o tym. wilczka, masz jakiś kontakt do tego hoteliku, w ktorym przebywa? chcialabym się dowiedzieć coś o tej suczce Quote
słodkokwaśna Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 Alfa jest przytulaśna , ale tylko do dorosłych.Dzieci traktuje jak powietrze, jak jej nie dokuczają to je akceptuje.....gorzej jak będzie inaczej.Na smyczy dopiero uczy się chodzić , ciągnie ile się da......ma bardzo dużo siły,ale widać postępy. Poza tym to bardzo mądra sunia, tylko potrzeba troszkę czasu i energii, aby ją wychować.Uwielbia wszelkie zabawy, nawet na smyczy chce się ganiać ze swoją sublokatorką. Cieszę się ,że pani miała już sukę owczarka , tylko ważne czy też taką temperamentną. Gdzie miałaby ona spać? i skąd jest ten domek? Jak będzie trzeba pomóc w transporcie ,to pomożemy. Quote
karolynahh Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 ta pani jest stąd, z Kołobrzegu, mieszka w bloku, w takim wysokich porosyjskich kamienicach, niedaleko mnie. tylko, że jej zależy na tym, aby pies był udomowiony, mógł zostawać sam w domu, nie niszczyć, zachować czystość, całkiem duże wymagania, aczkolwiek dla mnie zrozumiałe :) Quote
słodkokwaśna Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 Ja też ją w pełni rozumiem, ale obawiam się ,że alfa nie jest dla niej odpowiednia....ona potrzebuje dużo ruchu i jest pełna energii, to może objawiać się niszczeniem , kiedy zostanie sama w małym mieszkaniu. Pomimo tego ,że chodzi tu na długie spacery, alfa w boksie szaleje , męczy się.....najchętniej by biegała cały czas.Szkoda trochę, ale nie ma nic na siłę. Quote
karolynahh Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 och, żaden problem. będę szukać dalej :) jakbyś na coś natrafiła, kochana, to wklejaj, ja chętnie przedstawię jej każdego psiaka. długowłose też nie stanowią problemu :) zresztą co owczarek to inny, mój tata ma dwa, Kaja, od małego nie potrzebowała dużo, wyjść na spacer, tyłek zmarznie - do domu, raz w tygodniu wyskoczyć do lasu żeby pobiegać, a Aron wręcz odwrotnie, cały czas by biegał. :) co pies, to inny, nieważne czy ta sama rasa, czy nie (; Quote
słodkokwaśna Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 Azirka jest już w swoim nowym domku, ale mam jeszcze u siebie takiego młodzieniaszka Maxa. To psiak , który przyjechał do mnie z parwo, był w strasznym stanie ....prawie pływał w krwi. Po intensywnym leczeniu wyszedł z tego , ale jeszcze może rozsiewać zarazki. Jest oddzielony od psiaków i my też ograniczamy z nim kontakt, to psiak sam się nudzi i wynajduje sobie różne zabawy ....szkoda mi go. to może znajdzie się dla niego odpowiedni domek z ogródkiem bez psiaków lub ze szczepionymi psami.Ma ok 8 miesięcy, jest zaszczepiony a na dniach będzie miał drugie szczepienie na wirusy i wściekliznę. Niestety choroba i leczenie u weta zostawiło na nim piętno i troszkę jest wystraszony i nieufny, otwiera się ale bardzo pomału. [quote name='wilczka']MAX Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Dzięki karolynahh :) zaglądaj do nas .....serdecznie zapraszamy!!! Quote
słodkokwaśna Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 [quote name='wilczka'] Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Moja najsłodsza Azirka jest już w swoim domku.....jest zadowolona .....rozmawiałam z nią przez telefon. Nie zmieniaj się nigdy aniele i bądź bardzo szczęśliwa!!! Quote
słodkokwaśna Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 [quote name='wilczka'] Nasza Gina też już w swoim domku ....powodzenia maluszku!!! Quote
słodkokwaśna Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 [quote name='karolynahh']może jakieś ogłoszenia dla Maxia?[/QUOTE] Ogłoszeniami u mnie zajmuje się wilczka, więc chyba ma.....ale można mu odświeżyć. Nigdy nie jest ich za dużo yć Quote
karolynahh Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 jakby była potrzebna pomoc, to jestem chętna. w razie co, to priv :) Quote
beka Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Wysłałm Alfę panu z Warki (pisałam na fb :)). I namiaty tel i mailowe na hotel Quote
słodkokwaśna Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 Dziękuję Wam bardzo dziewczyny:) Quote
wilczka Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 super ze dziewczynki pojechaly!!!!!!!!!!!!!!juz robie sprzatanie na pierwszych stronach. beka dostala bezposrednio edi tel do ciebie w sprawie alfy-fajny dom na dworze ze wstepem do domku,jest samiec labek,ale to juz sie dogadacie same:) 3majcie sie dziewczynki kochane(cos mi sie ubzdzilo ze jada za tydzien,ale super ze juz sa u siebie!!!) Quote
wilczka Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='karolynahh']och, żaden problem. będę szukać dalej :) jakbyś na coś natrafiła, kochana, to wklejaj, ja chętnie przedstawię jej każdego psiaka. długowłose też nie stanowią problemu :) zresztą co owczarek to inny, mój tata ma dwa, Kaja, od małego nie potrzebowała dużo, wyjść na spacer, tyłek zmarznie - do domu, raz w tygodniu wyskoczyć do lasu żeby pobiegać, a Aron wręcz odwrotnie, cały czas by biegał. :) co pies, to inny, nieważne czy ta sama rasa, czy nie (; a pima pani by sie nie spodobala?super sunia PRIMA Więcej zdjęć Primy znajduje się tu; http://www.facebook.com/media/set/?s...5961382&type=1 Quote
Recommended Posts