kolejna kobietka Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 zagladam, bazarek zapisany... Quote
iwonamaj Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Przypominam linka do FB [url]http://www.facebook.com/events/169071519896891/[/url] Czy jest tu ktoś mający konto na FB, żeby pomóc? Quote
ewu Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Ciągle nie mam odpowiedzi odnośnie klatki- łapki... Quote
Beatkaa Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 na bazarku już się zameldowałam :) , na FB też jestem...ale dalej nie wiem co robić :shake: Quote
ewu Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 [quote name='Beatkaa']na bazarku już się zameldowałam :) , na FB też jestem...ale dalej nie wiem co robić :shake:[/QUOTE] Rozsyłać, udostępniać, zapraszać:) Quote
mestudio Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Z całym szacunkiem dla PDT w bloku, ale dwa dzikie pieski jednocześnie w takim miejscu to nieporozumienie. One mogą wszystko - mogą skakać na ściany, na okna, drzwi, mogą sikać, szczekać, wyć. Nie wiedzą co to smycz, a będą musiały wychodzić na niej na dwór - czy zapanuje się nad nimi na otwartej przestrzeni? Pieski powinny trafić do miejsca z porządnym ogrodzeniem, to nie jest zabawa. Mam nadzieję, że trafią bliżej (bo transport jest strasznie drogi) i do domku z ogrodem na początek. Quote
NatiiMar Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 mestudio, to nie są moje pierwsze dzikusy z jakimi mam do czynienia. I nie używaj tesktów typu "zabawa", bo mnie to osobiście obraża. Z tego co wiem psiaki już mają zapewniony DT gdzie indziej. Pozdrawiam Quote
lika1771 Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Potrzebujemy deklaracji.....Na koncie psiakow jest 170zl od Panna Marple serdecznie dziekujemy. Quote
mestudio Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 (edited) [quote name='NatiiMar']mestudio, to nie są moje pierwsze dzikusy z jakimi mam do czynienia. I nie używaj tesktów typu "zabawa", bo mnie to osobiście obraża. Z tego co wiem psiaki już mają zapewniony DT gdzie indziej. Pozdrawiam[/QUOTE] Nie jest moim zamiarem obrażanie kogokolwiek, ale wybacz te dwa pokoje i kuchnia dla dwóch dzikich piesków mnie nie przekonują bo to typowa blokowa mini powierzchnia. Rozumiem, że innych zwierząt w tym czasie w domu nie ma? Tym samym podnoszę temat i cieszę się, że jednak trafią w inne miejsce. oby tylko dały się złapać. Edit:no tak, zwierzaki są, doczytałam, nie wyobrażam sobie kilku psów w tym dwa dzikie i jedna z lękiem separacyjnym w tak niewielkim mieszkaniu. Edited September 19, 2012 by mestudio Quote
iwonamaj Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 II post zajmuje Magdalena, może mogłaby chociaż tymczasowo zapisywać deklaracje, bo się pogubimy zupełnie. Dobrze byłoby dać tam linka do FB, bazarków, ogłoszeń... Quote
mestudio Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Musicie koniecznie uporządkować wątek aby była jasność sytuacji bo nowe osoby nie będą chętne do pomocy w bałaganie. Może poproście moderatora o przepisanie pierwszego postu na osobę, która będzie w stanie wszystko na bieżąco odnotowywać. Quote
lika1771 Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='mestudio']Musicie koniecznie uporządkować wątek aby była jasność sytuacji bo nowe osoby nie będą chętne do pomocy w bałaganie. Może poproście moderatora o przepisanie pierwszego postu na osobę, która będzie w stanie wszystko na bieżąco odnotowywać.[/QUOTE]Moze Ewu? Ma kontakt z zalozycielka watku... Quote
NatiiMar Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 mestudio, mieszkanie nie jest małe. To raz. Dwa znacznie lepiej socjalizuje się dzikie psy mając je non stop na oku, a nie gdzieś w ogrodzie. Moje mieszkanie jest dostosowane do potrzeb psów, możliwości są ogromne. To nie jest 25 m2. A nawet jakby było, można sobie poradzić i pięknie psy wyciągnąć. Przykładów mam wiele. Z dzikimi zwierzętami (psy, koty) mam doczynienia nie od wczoraj. Też się cieszę, że psy znalazły bliższy DT, bo transport tak długą trasą mógłby być dla nich wręcz niebezpieczny... Quote
kolejna kobietka Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 zagladam, podnosze... na fb udostepniam caly czas watek... Quote
paulina02 Posted September 19, 2012 Author Posted September 19, 2012 [quote name='NatiiMar']mestudio, mieszkanie nie jest małe. To raz. Dwa znacznie lepiej socjalizuje się dzikie psy mając je non stop na oku, a nie gdzieś w ogrodzie. Moje mieszkanie jest dostosowane do potrzeb psów, możliwości są ogromne. To nie jest 25 m2. A nawet jakby było, można sobie poradzić i pięknie psy wyciągnąć. Przykładów mam wiele. Z dzikimi zwierzętami (psy, koty) mam doczynienia nie od wczoraj. Też się cieszę, że psy znalazły bliższy DT, bo transport tak długą trasą mógłby być dla nich wręcz niebezpieczny...[/QUOTE] Witam bardzo dziękuje za chęć pomocy .Ale dla mnie nie wyobrażalne jest oddanie komuś dzikich psów z lasu do mieszkania w bloku , albo wsadzenie ich do klatki kenelowej ....Same odgłosy odkurzacz , sam człowiek to dla nich przerażenie a jak je wyprowadzić szarpiące się na smyczy na spacer przed blok , między ludźmi ...Szczeniak to już roczny pies nigdy nie miał kontaktu z człowiekiem wychował go las a matka go broniła .Psy mieszkajace przeszło rok w lesie nie można wsadzić do mieszkania to pomyłka .....Zabrałam raz psa dzikiego złapałam na siłe nie gryzł zabrałam go do domu do bloku to była sunia , ja chciałam dla niej dobrze ona tego nie rozumiała w domu chowała się do szafy , przerażało ja wszystko , spacer przed blok to była dla niej męka , samochody dzieci nie umiała sie odnaleźć ..Dostawała ataki padaczki to wszystko z nerwów , ataki były coraz cięższe tak się wycofała nie potrafiła się odnależć w naszym świecie świecie ludzi .Pies zył w polu przeganiana przez każdego , już jej nie ma .. Ja nie zabrała bym już nigdy dzikiego psa do mieszkania to dla psa jest koszmar ciągła walka ,,,, taki pies musi mieć kojec duży kojec nic na siłe , musi mieć czas żeby się z ludźmi oswoić, musi mieć miejsce żeby mógł się wycofać w bezpieczną dla niego odległość od człowieka .Sam musi nabrac do człowieka zaufania a my nie możemy go ponaglać.A może to trwać tydzień , miesiąc czy rok.Sunia była kiedys z człowiekiem więc na pewno szybko zaufa ale pies on będzie potrzebował więcej czasu .................Dziękuje za obecność na wątku ... Quote
iwonamaj Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Temat tego DT jest już nieaktualny... Czy juz teraz masz dostęp do internetu? Bo mamy chaos na wątku straszny. Quote
paulina02 Posted September 19, 2012 Author Posted September 19, 2012 [quote name='aniadejek']Ludzie opamiętajcie się - Paulina wyciąga od was kase i tyle !!!!1 Podsyła wam fotki psów a wy wysyłacie jej kase - i ma dziewczyna ubaw że trafila takich frajerow co jej forse na konto przelewają .[/QUOTE] A ty młoda nie chcesz pomóc to nie obrażaj , w zeszłym roku panie z TOZ z Gniezna były ze mną raz w lesie .Były też u mnie w domu więc nie jesteś w temacie .i DO WIDZENIA . Quote
NatiiMar Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Paulina, rozumiem Twoje obawy. Cieszę się, że psy znalazły DT i szczerze życzę im jak najlepiej. Ja mam nieco inne doświadczenia z dzikusami. Bywało strasznie, momentami wręcz tragicznie. Ale z czasem dawaliśmy radę - i my i psy. W każdym razie psiakom życzę wszystkiego najlepszego. I podniosę przy okazji. Quote
paulina02 Posted September 19, 2012 Author Posted September 19, 2012 [quote name='NatiiMar']Paulina, rozumiem Twoje obawy. Cieszę się, że psy znalazły DT i szczerze życzę im jak najlepiej. Ja mam nieco inne doświadczenia z dzikusami. Bywało strasznie, momentami wręcz tragicznie. Ale z czasem dawaliśmy radę - i my i psy. W każdym razie psiakom życzę wszystkiego najlepszego. I podniosę przy okazji.[/QUOTE] Dziekuje ;) Quote
paulina02 Posted September 19, 2012 Author Posted September 19, 2012 Pieski mają zarezerwowane miejsca w hotelu 4 łapy woj.Łódzkie , chyba Tomaszów Mazowiecki .....Klatka będzie podałam adres tylko jak je złapie chyba po jednym musze je gdzieś przetrzymać ...Musze coś wymyśleć.. Quote
Marycha35 Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Chyba chodzi o to miejsce: [url]http://hotel-4lapy.pl/[/url] Zbieram wywiad jak tam jest.... Quote
ewu Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='__Lara']A co z finansami? Za ile ten hotel?[/QUOTE] Cioteczka wszystko napisałam :) 400 zł miesięcznie za obydwa:) Quote
Recommended Posts