Awit Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Ojejku ona jest niesamowita, taka mała kundliczka, niby zwykła, ale ona jest wyjątkowa:-) No śliczna jest, jaki żabot biały ma, jaka elegancka, a jakie spojrzenie, mała księżniczka:-) Quote
mru Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 obraczus - nie widzę linku? :( no Candy jest mistrz :) słodziak. już mogłaby na jakiś tymczas iść. szukamy i nic! Quote
obraczus87 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 MRU - Foka się znalazła, dlatego nie ma linku :) Quote
[email protected] Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 a jaka ona jest w stosunku do dzieci i innych zwierząt?pewnie jeszcze nic nie wiadomo? Quote
Ewanka Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Śliczna panienka :) ... pokazuj się światu :) Quote
obraczus87 Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Mru a masz jakiś tekst do ogłoszeń? Gdyby był, to mogłabym w wolnych chwilach ogłaszać małą. Bardzo zapadła mi w pamiec Niuńka. Quote
obraczus87 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Ryjonek napisał(a):Jaka ona jest duża? Waży 5kg, więc jest maleńka. Quote
Ryjonek Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Pusto się zrobiło u Suni.. Przesyłam drapanie za uszkami:) A jakieś widoki na domek sie pojawiają? Quote
mru Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 domku nie widać :( jest za to DT! Candy dziś do niego pojechała! wieści: Candy już u nas, przestraszona troszkę, ale na razie wszystko ok. przytulińska bardzo :) moje psy trochę nie wiedzą co się dzieje i kim jest ta przybyszka. ale nie szczekają, nie gryzą i krzywdy nie robią. tylko dwa razy bardziej domagają się pieszczot teraz Candy leży u mnie na kolanach, a ja sobie stukam w komputer - ona jest taką kruszynką! 5kg to ona nie ma na pewno. czyli nowe fakty: Candy nawet 5 kg nie waży, też tak sądzę :) Candy ładnie już chodzi, jest wesoła i ostatnio sama do mnie podeszła się przywitać :) na początku była tak obolała, że gryzła przy bliższym kontakcie ;) teraz - zupełnie inna sunia :) DT prosi o pomoc w ogłaszaniu :) tekst zmodyfikowany: Candy. Dotąd mieszkała na podwórku i miała na imię Szczurek… – ot brzydka zwykła malutka sunia, która pewnego razu przybłąkała się pod bramę i tak już została. Pewnego dnia potrącił ją samochód i pogruchotał miednicę... Pan zabrał ją do weterynarza. W lecznicy zupełnie przypadkiem okazało się, że Candy jest w zaawansowanej ciąży… poród w jej przypadku oznaczałby śmierć. Okazało się, że Candy da się uratować, ale to wymaga operacji i późniejszej rehabilitacji… a co za tym idzie – pieniędzy i opieki. Pan uznał, ze nie chce wydawać pieniędzy w ten sposób i zapytał, czy Candy nie można po prostu uśpić? Lekarz odmówił – podstaw do uśpienia nie było. Weterynarz zaproponował, że zapyta nas o możliwość pomocy. Wiedział, że jeśli my nie pomożemy, Candy zostanie uśpiona w innej klinice… Candy w pokoju obok cała obolała czekała na decyzję swojego pana… Po pewnym czasie pan przyjechał do kliniki. Kiedy usłyszał, że może albo zapłacić 300 zł. na częściową opiekę nad Candy i zrzec się praw do niej albo zabrać ją do innej kliniki i uśpić za 50 zł. – zadecydował wybrać drugą opcję. Ostatecznie pan zrzekł się suni nie płacąc ani złotówki… i tak Candy trafiła pod naszą opiekę i w lecznicy czeka na zabieg. Kiedy Candy obejrzał ortopeda uznał, że zabieg jest niepotrzebny. I tak Candy zrasta się pięknie, już normalnie chodzi i jest gotowa iść do nowego domu! Candy jest też już po sterylizacji, czuje się dobrze. Candy to młodziutka około 4kg sunia! Czysta kochana i łagodna! Porusza się zupełnie normalnie! Szukamy dla niej domu stałego! kontakt: 790 102 273 ; [email protected] aaaaa z dziś w lecznicy dostaliśmy kolejny "prezent" w typie Candy... pani przyniosła do lecznicy pogryzionego szczeniaka. 2-3mce... zupełnie rozszarpane oko, podobno pogryzła go matka... pani zażądała uśpienia, zostawiła 150 zł. i wyszła... no a lekarze... ;) kiedy przyjechaliśmy uświadomili nam, że mamy nowego psa :P szczeniak to sunia, mix wyrośniętego jamnika i średniego mixa w typie rottba/dobka? podobno, nie wiemy na pewno bo pani nie jest stałą klientką. dostała jeszcze opier***ol, że rozmnaża psy więc wyszła obrażona i zapłakana... Quote
obraczus87 Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Ciesze sie ze Candy ma DT!!! SUPER :) Jak bede miec chwilke to porobie ogloszenia. Niestety teraz nie wiem w co mam włożyć ręce. A moze nowe zdjecia DT przesle?? Mozna przeslac do mnie: [email protected] a ja wstawie :) Quote
mru Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 poprosze o zdjecia:) na razie mam wieści: suńka jest przymilna, przeurocza i kochana. jest malutenka, znacznie mniejsza niż wydawałoby się na podstawie zdjęć. nasze dwie "małe suńki" są jak konie w porównaniu z nią. jest grzeczniutka, zupełnie nie szczeka, czyściutka i po prostu cały czas domaga się uwagi człowieka, głaskania, przytulania. właściwie nadaje się na psa torebkowego można ją wszędzie zabrać. wciąż ma problem z nóżkami. chodzi całkiem ok, ale bardzo oszczędza lewą nóżkę, ma kłopot z siadaniem, nie potrafi wskoczyć na kanapę, a bardzo by chciała! spać by chciała w łóżeczku, a jakże, tylko my się boimy, że albo spadnie, albo ją przydusimy ogólnie- przeuroczy, cudowny pieseczek. (przepraszam za nadmiar zdrobnień, ale ona jakoś we mnie takie słowa wywołuje, to taka malizna, że cały świat wokół niej musi być taki mniejszy ) Quote
tripti Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 to uśmiechnęło sie szczęscie do maleńkiej :) mru zerknij na maila i daj mi znać do jutra, dzięki! Quote
mru Posted November 28, 2011 Author Posted November 28, 2011 słuchajcie, chyba jest dom dla Candy :) poznali się i już i są na tak! w tygodniu podjedziemy sprawdzić! Quote
obraczus87 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Mru napisz jak Ty to robisz cooo?? :) najpierw DT, teraz pewnie domek :) Quote
Recommended Posts