mru Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 6 listopada 2011 roku ortopeda oglądał Candy i zadecydował, ze zabieg nie jest potrzebny :) zostawiamy Candy do wygojenia :) mała czuje się dobrze, dostaje leki i nie czuje bólu, także jest wesoła :) zebraliśmy coś około 350 zł. na razie. odchodzi ten potrzebny 1000 :) zostaje koszt sterylki i pobytu czyli jeszcze jakieś drugie tyle, co mamy... * Candy. Dotąd mieszkała na podwórku. Przybłąkała się kiedyś do swojego pana i ten wpuścił ją na posesję... Pewnego dnia sunię potrącił samochód, pogruchotał jej miednicę... Przy okazji w lecznicy okazało się, że Candy jest w zaawansowanej ciąży... Leczenie okazało się "zbyt kosztowne" (sterylka, zabieg usunięcia głowy kości udowej, pobyt w szpitalu) więc jej pan chciał ją uśpić ją uśpić... Nasz weterynarz oczywiście odmówił, wskazań do uśpienia nie było - pomyślał o nas... Akurat wpadliśmy z dwoma innymi psami do lecznicy... Totalnie spłukani pomyśleliśmy, ze jeśli właściciel da choćby trochę kasy, będzie nam łatwiej jej pomóc. Ten jednak nie chciał zapłacić choćby 300 zł. (koszt samej sterylki to 350...) Zdecydował zabrać sunię i uśpić ją gdzie indziej za 50 zł... Sunia jest więc pod naszą opieką, została w lecznicy. Czeka na zabieg... Po zabiegu będzie szukała TYMCZASU! i domu... A my - PROSIMY O WSPARCIE! :-( 22 1370 1109 0000 1706 4838 7304 Fundacja Międzynarodowy Ruch Na Rzecz Zwierząt Viva! ul. Kopernika 6 m 8, 00-367 Warszawa tytułem: dla Candy Quote
Abrakadabra Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Dobrze, że nie pozwolili jej uśpić... i dobrze, że otoczyliście ją opieką. Jesooo, skąd brać pieniądze? Operacje ortopedyczne do najtańszych nie należą, a z tego, co zrozumiałam jest to bezwzględna konieczność, tak? A tak poza tym? Ile Wy już macie psów pod opieką? Podziwiam Was... Quote
obraczus87 Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Jejuuuu jaka piękna.... ile Ona musiała przejśc bidulka :( W jakim Ona jest wieku? I czy po zabiegu jest szansa na to, że Niunia będzie całkowicie sprawna? Jak to wygląda (ja się na tym kompletnie nie znam :oops:) Quote
Abrakadabra Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić, co byłoby, gdyby doszło do porodu... Candy ma szczęście w nieszczęsciu.. Quote
malibo57 Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Wygląda, jak nasza Awunia - dorzucę 200,- na leczenie. Quote
mru Posted November 2, 2011 Author Posted November 2, 2011 Candy miałą wczoraj aborcję. jest już po, wszystko ok. Czeka teraz na zabieg amputacji główki kości udowej :( malibo, dziękuję Ci kochana! Sam zabieg wyniesie około 1000 zł... plus pobyt plus sterylka... na razie mamy 350 :) Quote
Abrakadabra Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 [quote name='mru']Candy miałą wczoraj aborcję. jest już po, wszystko ok. Czeka teraz na zabieg amputacji główki kości udowej :( malibo, dziękuję Ci kochana! Sam zabieg wyniesie około 1000 zł... plus pobyt plus sterylka... na razie mamy 350 :) To jeszcze "trochę" brakuje.. Quote
Ewanka Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Odwiedzam Candy, ale się wycierpiała malutka :( Quote
mru Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 zniknęło zdjęcie... ale powinno się niedługo pojawić! ja w ogóle jutro spróbuję zrobić więcej :) Candy miała mieć dziś zabieg! dowiem się jutro, jak poszło! Quote
obraczus87 Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 czekam na wieści.. jakoś mi malenka zapadła w pamięć... Quote
mru Posted November 6, 2011 Author Posted November 6, 2011 ortopeda oglądał Candy i zadecydował, ze zabieg nie jest potrzebny :) zostawiamy Candy do wygojenia :) mała czuje się dobrze, dostaje leki i nie czuje bólu, także jest wesoła :) zebraliśmy coś około 350 zł. na razie. odchodzi ten potrzebny 1000 :) zostaje koszt sterylki i pobytu czyli jeszcze jakieś drugie tyle, co mamy... mam nowe zdjęcia :) potem wrzucę! Quote
[email protected] Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 no to super czekam na zdjęcia bidulki Quote
obraczus87 Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Ooo to dobrze, że niunia nie potrzebuje operacji.. Quote
obraczus87 Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Mru, wiem, że jesteś zalatana i czasem u Ciebie keipsko.. ale Czy masz może jakieś zdjęcia sunieczki? I napisz mi proszę czy Candy ma problemy z poruszaniem się? Jak to w tej chwili wygląda? Czy musi jak najmniej sie ruszać? Quote
mru Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 hej, wrzuce zdjecia potem a na szybko mozesz zobaczyc tu :) http://www.facebook.com/event.php?eid=270091629702248 Candy nie ma dużych problemów. szuka DT lub DS :) jest gotowa opuścić klinikę, musi mieć tylko ograniczony ruch. jeśli ktoś weźmie ją na DT zapewniamy opiekę wet na nasz koszt :) Quote
obraczus87 Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Piękna jest :) !!! Qrcze gdzie tutaj DT znaleźć.. moja tymczasowiczka już miesiac szuka, a myslalam ze znajdzie syzbko. Quote
obraczus87 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Zaginęła Foczka - ok.miesiac temu poszła do DS... Jesli ktokolwiek może pomóc w pouszkiwaniach - link w podpisie..:( Quote
Recommended Posts