krakowianka.fr Posted October 10, 2013 Posted October 10, 2013 :) [quote name='iwoniam']ps. ponizej 700zł długu za Soniaka brzmi znacznie lepiej niż 881zł. :)[/QUOTE] oby tak dalej Quote
barb Posted October 13, 2013 Posted October 13, 2013 Chcę sie wytłumaczyć z jeszcze niezrobionych ogloszeń Soni ale miałam naprawdę ciężki tydzień a wczoraj i dziś pomagam rozsyłać zaproszenia na bazarek Malgoski dla Trufli i Soni. Trzeba żeby dług zniknął całkiem. [quote name='iwoniam']ps. ponizej 700zł długu za Soniaka brzmi znacznie lepiej niż 881zł. :)[/QUOTE] [quote name='krakowianka.fr']:) oby tak dalej[/QUOTE] Quote
iwoniam Posted October 13, 2013 Author Posted October 13, 2013 Barb, całe szczęście w sumie, bo ja w weekend i tak nie byłam w stanie odbierać tych setek telefonów z zapytaniami o Soniaka ;) [quote name='barb']Chcę sie wytłumaczyć z jeszcze niezrobionych ogloszeń Soni ale miałam naprawdę ciężki tydzień a wczoraj i dziś pomagam rozsyłać zaproszenia na bazarek Malgoski dla Trufli i Soni. Trzeba żeby dług zniknął całkiem. Dziś rano wróciliśmy z długiej podróży z Faflastym. Był trochę smutny jakodjeżdżaliśmy, a on zostawał, ale od początku (mam nadzieję, że nic się nie zmieni), zaprzyjaźnił się z suniami - Melody i Megunią. Państwo mają 2 sunie- jedną (mix bernardynki i leonbergerki) adoptowaną ze schroniska we Wrocławiu, a drugą przywiezioną z Grecji podczas "sezonowego odstrzału" psów. w tylu krajach instnieje ten proceder i nikt z tym nic nie robi... Fafelek ma wspaniałą rodzinę. Dwoje opiekunów, do ktorych od razu wystawił brzuszek do głaskania. Dzieci już dorosłe, nie mieszkają z nimi, ale często rodziców odwiedzają. I już nie mogą doczekać się poznania Fafla. A Fafel - tylko czeka na głaskanie, na przytulanie. Pomimo bardzo długiej drogi w deszczu (całą drogę padało), Fafelek dzielnie zniósł podróż. Był grzeczny, a po przyjeździe na miejsce pięknie zjadł kolację. Dziś rano zjadł już swoją porcję. Leży i spaceruje ze swoimi nowymi koleżankami po wielkim ogrodzie i podwórku. Co najważniejsze? W domu nie ma schodów. W przypadku tego, iż Fafel nie jest już młodzieniaszkiem i przez to, co przeszedł, ciężej mu chodzić po wielu schodach, a tu nie będzie tego problemu w ogóle. Będa zdjęcia i filmiki - nie martwcie się, ale nie dziś. Ja przez ostatnie 3 dni spałam łącznie 7 godzin więc teraz czas na odpoczynek. Fafel ma dom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
barb Posted October 13, 2013 Posted October 13, 2013 Ogromnie sie cieszę z domu Fafla a ogloszenia Soniakowi zrobię. Obiecuję. Quote
iwoniam Posted October 13, 2013 Author Posted October 13, 2013 :) [quote name='barb']Ogromnie sie cieszę z domu Fafla a ogloszenia Soniakowi zrobię. Obiecuję.[/QUOTE] tylko pamiętaj jak coś - ona goni kurki. Nie może iść do domu, gdzie po ogrodzie iega drób. Ona na pewno ma coś z psa gończego ;) Quote
krakowianka.fr Posted October 13, 2013 Posted October 13, 2013 (edited) jak cos barb to sie podzielmy portalami, rozumiem, ze tekst bierzemy ten: Soniak to mloda, okolo poltoraroczna suczka. Ze względu na swój dominujący troszkę charakter, Soniak potrzebuje doświadczonej (nie twardej) ręki. Potrzebuje osobę, która będzie potrafiła pokazać jej miejsce w domu i poświęci trochę uwagi, Ona BARDZO pragnie opieki ze strony człowieka. jeśli zaczyna podgryzać ręce czy nogi to nie z agresji, tylko dlatego, że jak fretka.. zachęca do zabawy. Zdarza jej się ciut pogrzebać w ogrodzie, ale nie przekopie całego ogrodu ;-), nie ma obawy, Jest skoczna jak kozica górska; żadne małe płotki nie są dla niej przeszkodą. Na komendę " dżamp " (jump=skacz) pięknie przeskakuje i cieszy się z tego ogromnie. Aportuje piłeczkę; nie trzeba z nią biegać poza domem- wystarczy wybawić się z nią w ogrodzie, a na spacer wziąć, aby się przeszła i załatwiła. Jak spaceruje regularnie to załatwia się tylko poza ogrodem, a nie w nim. Koty akceptuje. W domu mamy ich wiele i żadnemu nie robi krzywdy. Na zewnątrz do nich ciągnie, ale z ciekawości, nie ze złości. Soniak jest zaszczepiona, odrobaczona, odpcholna, zaczipowana, wysterylizowa. Jednym słowem ma "komplet" niezbędnych zabiegów. Waży 11 kg. Sierść krótka, prosta. Zdrowa, wesoła, towarzyska. Do mojego dziecka w porządku, ale uważam, że przy jej energicznym charakterze rodzice małych dzieci powinni miec oboje pod kontrolą. To absolutnie nie jest zły pies. Ona potrzebuje się tylko wybawić. Soniak z psami i suczkami się dogaduje. Edited October 16, 2013 by krakowianka.fr poprwa bledow ort Quote
krakowianka.fr Posted October 13, 2013 Posted October 13, 2013 Iwoniam - kogo jeszcze mamy oglaszac z tych "pilnych"? czy potem Harbutowice czy jakies inne robic? Quote
iwoniam Posted October 14, 2013 Author Posted October 14, 2013 harbutowickie i te od Ingi, z Olkusza... [quote name='krakowianka.fr']Iwoniam - kogo jeszcze mamy oglaszac z tych "pilnych"? czy potem Harbutowice czy jakies inne robic?[/QUOTE] Quote
barb Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 Dziś tylko odświezyłam Soni tablicę. Widzę, teraz że był po raz trzeci odslaniany numer telefonu. Dzwonil ktoś o Soniakownę ? Pewnie nie bo iwoniam coś by napisała. Quote
barb Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 [quote name='iwoniam']nie, nikt nie telefonował :([/QUOTE] Może jutro ktoś zadzwoni , dziś tylko sobie numer odpisał ? :kciuki::kciuki::kciuki: Quote
niepokolorowanka Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 iwoniam, podeślij mi proszę dane do przelewu, to przekażę skromny datek (50 zł) z urodzinowych pieniążków :) Możesz na pw lub na maila: [email protected] Quote
iwoniam Posted October 15, 2013 Author Posted October 15, 2013 [quote name='barb']Może jutro ktoś zadzwoni , dziś tylko sobie numer odpisał ? :kciuki::kciuki::kciuki: pewnie już mu Soniak z głowy wyleciała ;/, ale trudno znajdzie się ten JEDEN JEDYNY dom, na pewno.. [quote name='niepokolorowanka']iwoniam, podeślij mi proszę dane do przelewu, to przekażę skromny datek (50 zł) z urodzinowych pieniążków :) Możesz na pw lub na maila: [email protected] Dziękuję Ci.. podeślę dane. Quote
barb Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 [quote name='krakowianka.fr']jak cos barb to sie podzielmy portalami, rozumiem, ze tekst bierzemy ten: Soniak to mloda, okolo poltoraroczna suczka. Ze względu na swój dominujący troszkę charakter, Soniak potrzebuje doświadczonej (nie twardej) ręki. Potrzebuje osobę, która będzie potrafiła pokazać jej miejsce w domu i poświęci trochę uwagi, Ona BARDZO pragnie opieki ze strony człowieka. jeśli zaczyna podgryzać ręce czy nogi to nie z agresji, tylko dlatego, że jak fretka.. zachęca do zabawy. Zdarza jej się ciut pogrzebać w ogrodzie, ale nie przekopie całego ogrosu ;-), nie ma obawy, Jest skoczna jak kozica górska; żadne małe płotki nie są dla niej przeszkodą. Na komendę " dżamp " (jump=skacz) pięknie przeskakuje i cieszy się z tego ogromnie. Aportuje piłeczkę; nie trzeba z nią biegać poza domem- wystarczy wybawić się z nią w ogrodzie, a na spacer wziąć, aby się przeszła i załatwiła. Jak spaceruje regularnie to załatwia się tylko poza ogrodem, a nie w nim. Koty akceptuje. W domu mamy ich wiele i żadnemu nie robi krzywdy. Na zewnątrz do nich ciągnie, ale z ciekawości, nie ze złości. Soniak jest zaszczepiona, odrobaczona, odpcholna, zaczipowana, wysterylizowa. Jednym słowem ma "komplet" niezbędnych zabiegów. Waży 11 kg. Sierść krótka, prosta. Zdrowa, wesoła, towarzyska. Do mojego dziecka w porządku, ale uważam, że przy jej energicznym charakterze rodzice małych dzieci powinni miec oboje pod kontrolą. To absolutnie nie jest zły pies. Ona potrzebuje się tylko wybawić. Soniak z psami i suczkami się dogaduje. Na tablicy nie rób bo tam Sonia jest. Dzis znow odświezylam, Zrobilam też na alegratka i gumtree (czeka na aktywację). Reszta jutro. I wreszcie dokończylam wysylanie zapeoszeń na Truflowo-Soniowy bazarek. Quote
iwoniam Posted October 15, 2013 Author Posted October 15, 2013 Dzielna barb !!! [quote name='barb']Na tablicy nie rób bo tam Sonia jest. Dzis znow odświezylam, Zrobilam też na alegratka i gumtree (czeka na aktywację). Reszta jutro. I wreszcie dokończylam wysylanie zapeoszeń na Truflowo-Soniowy bazarek.[/QUOTE] Quote
krakowianka.fr Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 [quote name='barb']Na tablicy nie rób bo tam Sonia jest. Dzis znow odświezylam, Zrobilam też na alegratka i gumtree (czeka na aktywację). Reszta jutro. I wreszcie dokończylam wysylanie zapeoszeń na Truflowo-Soniowy bazarek.[/QUOTE] ok, to ja zrobie nastepujace: adopcjapsa morusek przygazrnij zwierzaka e-zwierzak doadopcji ok? zrobie jutro, bo dzis juz za pozno a jutro mam wczesny start... [quote name='iwoniam']harbutowickie i te od Ingi, z Olkusza...[/QUOTE] Ingi mam juz zdjecia, wiec OK potem Harb! Quote
krakowianka.fr Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 [quote name='krakowianka.fr']ok, to ja zrobie nastepujace: adopcjapsa morusek przygazrnij zwierzaka e-zwierzak doadopcji ok? zrobie jutro, bo dzis juz za pozno a jutro mam wczesny start... Ingi mam juz zdjecia, wiec OK potem Harb![/QUOTE] Soniak zrobiona, pozniej zrobie Remusia Quote
barb Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 [quote name='barb']Na tablicy nie rób bo tam Sonia jest. Dzis znow odświezylam, Zrobilam też na alegratka i gumtree (czeka na aktywację). Reszta jutro. I wreszcie dokończylam wysylanie zapeoszeń na Truflowo-Soniowy bazarek. http://tablica.pl/oferta/soniak-mlodziutka-suczka-idealna-do-psich-sportow-ID3vhrj.html http://alegratka.pl/ogloszenie/sonia-suczka-swietna-do-psich-sportow-22995781.html http://www.gumtree.pl/cp-psy-i-szczenieta/krakow/sonia-suczka-idealna-do-psich-sportow-szuka-domu-533558126?Guid=141bdc58-2e10-a20b-26e5-9c74fffed1e7 [quote name='iwoniam']Dzielna barb !!! Dzielna to Ty jesteś iwoniam :lol: Quote
Justyna Lipicka Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 Nie było mnie jakiś czas, teraz też będę rzadko wpadać :( jak potrzeba ogłosze to mail w podpisie, wysyłać zdjęcia z opisem to w wolnym czasie porobię!! Quote
iwoniam Posted October 17, 2013 Author Posted October 17, 2013 Dzięki za ogłoszenia widzialam powiadomienia! :) A JA FOTOGRAFUJE pudła z ubraniami. atrystycznie i fizycznie (skaczac po stole) sie przy tym wyżywam :) Gdyby ktoś chciał kotka... mamy ich trochę... Czarne, czarno-biale, biało-czarne, bure, buro-białe, bure z rudym nalotem... oj, jest w czym wybierać.. wszystkie z wyjątkiem Rumiego, Numiego, Zorzy i Psotki (za młode - 2-4,5 mies) są wysterylizowane :) Quote
krakowianka.fr Posted October 17, 2013 Posted October 17, 2013 Podeslij mi ich fotki I bedzie codziennie robic 1 lub 2 na 10 portalach ogloszeniowyvh Quote
ania68 Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 Zapraszam na mój pierwszy bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/247648-Perfumy-ozdoby-do-w%C5%82os%C3%B3w-Colibra-spinki-do-mankiet%C3%B3w-do-3-XI-2013-21-00 Miedzy innymi dla podopiecznych iwoniam. Proszę, zajrzyjcie może coś się spodoba:) Z góry bardzo dziękuję :) ania68 Quote
barb Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 [quote name='ania68']Zapraszam na mój pierwszy bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/247648-Perfumy-ozdoby-do-włosów-Colibra-spinki-do-mankietów-do-3-XI-2013-21-00 Miedzy innymi dla podopiecznych iwoniam. Proszę, zajrzyjcie może coś się spodoba:) Z góry bardzo dziękuję :) ania68 JUż zaglądam :lol: Quote
Malgoska Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 [quote name='ania68']Zapraszam na mój pierwszy bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/247648-Perfumy-ozdoby-do-włosów-Colibra-spinki-do-mankietów-do-3-XI-2013-21-00 Miedzy innymi dla podopiecznych iwoniam. Proszę, zajrzyjcie może coś się spodoba:) Z góry bardzo dziękuję :) ania68 bazarek pierwsza klasa :) Quote
barb Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 barb napisał(a):JUż zaglądam :lol: Malgoska napisał(a):bazarek pierwsza klasa :) To prawda :lol: Quote
Recommended Posts