Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chcę sie wytłumaczyć z jeszcze niezrobionych ogloszeń Soni ale miałam naprawdę ciężki tydzień a wczoraj i dziś pomagam rozsyłać zaproszenia na bazarek Malgoski dla Trufli i Soni. Trzeba żeby dług zniknął całkiem.
[quote name='iwoniam']ps. ponizej 700zł długu za Soniaka brzmi znacznie lepiej niż 881zł. :)[/QUOTE]

[quote name='krakowianka.fr']:)
oby tak dalej[/QUOTE]

Posted

Barb,
całe szczęście w sumie, bo ja w weekend i tak nie byłam w stanie odbierać tych setek telefonów z zapytaniami o Soniaka ;)

[quote name='barb']Chcę sie wytłumaczyć z jeszcze niezrobionych ogloszeń Soni ale miałam naprawdę ciężki tydzień a wczoraj i dziś pomagam rozsyłać zaproszenia na bazarek Malgoski dla Trufli i Soni. Trzeba żeby dług zniknął całkiem.

Dziś rano wróciliśmy z długiej podróży z Faflastym.
Był trochę smutny jakodjeżdżaliśmy, a on zostawał, ale od początku (mam nadzieję, że nic się nie zmieni), zaprzyjaźnił się z suniami - Melody i Megunią.

Państwo mają 2 sunie- jedną (mix bernardynki i leonbergerki) adoptowaną ze schroniska we Wrocławiu, a drugą przywiezioną z Grecji podczas "sezonowego odstrzału" psów.
w tylu krajach instnieje ten proceder i nikt z tym nic nie robi...

Fafelek ma wspaniałą rodzinę. Dwoje opiekunów, do ktorych od razu wystawił brzuszek do głaskania.
Dzieci już dorosłe, nie mieszkają z nimi, ale często rodziców odwiedzają. I już nie mogą doczekać się poznania Fafla.
A Fafel - tylko czeka na głaskanie, na przytulanie.
Pomimo bardzo długiej drogi w deszczu (całą drogę padało), Fafelek dzielnie zniósł podróż. Był grzeczny, a po przyjeździe na miejsce pięknie zjadł kolację.
Dziś rano zjadł już swoją porcję. Leży i spaceruje ze swoimi nowymi koleżankami po wielkim ogrodzie i podwórku.
Co najważniejsze?
W domu nie ma schodów. W przypadku tego, iż Fafel nie jest już młodzieniaszkiem i przez to, co przeszedł, ciężej mu chodzić po wielu schodach, a tu nie będzie tego problemu w ogóle.
Będa zdjęcia i filmiki - nie martwcie się, ale nie dziś.
Ja przez ostatnie 3 dni spałam łącznie 7 godzin więc teraz czas na odpoczynek.
Fafel ma dom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

:)
[quote name='barb']Ogromnie sie cieszę z domu Fafla a ogloszenia Soniakowi zrobię. Obiecuję.[/QUOTE]

tylko pamiętaj jak coś - ona goni kurki. Nie może iść do domu, gdzie po ogrodzie iega drób.
Ona na pewno ma coś z psa gończego ;)

Posted (edited)

jak cos barb to sie podzielmy portalami, rozumiem, ze tekst bierzemy ten:

Soniak to mloda, okolo poltoraroczna suczka.
Ze względu na swój dominujący troszkę charakter, Soniak potrzebuje doświadczonej (nie twardej) ręki.
Potrzebuje osobę, która będzie potrafiła pokazać jej miejsce w domu i poświęci trochę uwagi,
Ona BARDZO pragnie opieki ze strony człowieka.
jeśli zaczyna podgryzać ręce czy nogi to nie z agresji, tylko dlatego, że jak fretka.. zachęca do zabawy.
Zdarza jej się ciut pogrzebać w ogrodzie, ale nie przekopie całego ogrodu ;-), nie ma obawy,
Jest skoczna jak kozica górska; żadne małe płotki nie są dla niej przeszkodą. Na komendę " dżamp " (jump=skacz) pięknie przeskakuje i cieszy się z tego ogromnie.
Aportuje piłeczkę; nie trzeba z nią biegać poza domem- wystarczy wybawić się z nią w ogrodzie, a na spacer wziąć, aby się przeszła i załatwiła.
Jak spaceruje regularnie to załatwia się tylko poza ogrodem, a nie w nim.
Koty akceptuje. W domu mamy ich wiele i żadnemu nie robi krzywdy. Na zewnątrz do nich ciągnie, ale z ciekawości, nie ze złości.
Soniak jest zaszczepiona, odrobaczona, odpcholna, zaczipowana, wysterylizowa. Jednym słowem ma "komplet" niezbędnych zabiegów. Waży 11 kg. Sierść krótka, prosta.
Zdrowa, wesoła, towarzyska.
Do mojego dziecka w porządku, ale uważam, że przy jej energicznym charakterze rodzice małych dzieci powinni miec oboje pod kontrolą.
To absolutnie nie jest zły pies. Ona potrzebuje się tylko wybawić.
Soniak z psami i suczkami się dogaduje.

Edited by krakowianka.fr
poprwa bledow ort
Posted

harbutowickie i te od Ingi, z Olkusza...

[quote name='krakowianka.fr']Iwoniam - kogo jeszcze mamy oglaszac z tych "pilnych"? czy potem Harbutowice czy jakies inne robic?[/QUOTE]

Posted

Dziś tylko odświezyłam Soni tablicę. Widzę, teraz że był po raz trzeci odslaniany numer telefonu. Dzwonil ktoś o Soniakownę ?
Pewnie nie bo iwoniam coś by napisała.

Posted

[quote name='iwoniam']nie, nikt nie telefonował :([/QUOTE]

Może jutro ktoś zadzwoni , dziś tylko sobie numer odpisał ? :kciuki::kciuki::kciuki:

Posted

[quote name='barb']Może jutro ktoś zadzwoni , dziś tylko sobie numer odpisał ? :kciuki::kciuki::kciuki:

pewnie już mu Soniak z głowy wyleciała ;/, ale trudno
znajdzie się ten JEDEN JEDYNY dom, na pewno..

[quote name='niepokolorowanka']iwoniam, podeślij mi proszę dane do przelewu, to przekażę skromny datek (50 zł) z urodzinowych pieniążków :) Możesz na pw lub na maila: [email protected]

Dziękuję Ci..
podeślę dane.

Posted

[quote name='krakowianka.fr']jak cos barb to sie podzielmy portalami, rozumiem, ze tekst bierzemy ten:

Soniak to mloda, okolo poltoraroczna suczka.
Ze względu na swój dominujący troszkę charakter, Soniak potrzebuje doświadczonej (nie twardej) ręki.
Potrzebuje osobę, która będzie potrafiła pokazać jej miejsce w domu i poświęci trochę uwagi,
Ona BARDZO pragnie opieki ze strony człowieka.
jeśli zaczyna podgryzać ręce czy nogi to nie z agresji, tylko dlatego, że jak fretka.. zachęca do zabawy.
Zdarza jej się ciut pogrzebać w ogrodzie, ale nie przekopie całego ogrosu ;-), nie ma obawy,
Jest skoczna jak kozica górska; żadne małe płotki nie są dla niej przeszkodą. Na komendę " dżamp " (jump=skacz) pięknie przeskakuje i cieszy się z tego ogromnie.
Aportuje piłeczkę; nie trzeba z nią biegać poza domem- wystarczy wybawić się z nią w ogrodzie, a na spacer wziąć, aby się przeszła i załatwiła.
Jak spaceruje regularnie to załatwia się tylko poza ogrodem, a nie w nim.
Koty akceptuje. W domu mamy ich wiele i żadnemu nie robi krzywdy. Na zewnątrz do nich ciągnie, ale z ciekawości, nie ze złości.
Soniak jest zaszczepiona, odrobaczona, odpcholna, zaczipowana, wysterylizowa. Jednym słowem ma "komplet" niezbędnych zabiegów. Waży 11 kg. Sierść krótka, prosta.
Zdrowa, wesoła, towarzyska.
Do mojego dziecka w porządku, ale uważam, że przy jej energicznym charakterze rodzice małych dzieci powinni miec oboje pod kontrolą.
To absolutnie nie jest zły pies. Ona potrzebuje się tylko wybawić.
Soniak z psami i suczkami się dogaduje.

Na tablicy nie rób bo tam Sonia jest. Dzis znow odświezylam, Zrobilam też na alegratka i gumtree (czeka na aktywację). Reszta jutro.
I wreszcie dokończylam wysylanie zapeoszeń na Truflowo-Soniowy bazarek.

Posted

Dzielna barb !!!

[quote name='barb']Na tablicy nie rób bo tam Sonia jest. Dzis znow odświezylam, Zrobilam też na alegratka i gumtree (czeka na aktywację). Reszta jutro.
I wreszcie dokończylam wysylanie zapeoszeń na Truflowo-Soniowy bazarek.[/QUOTE]

Posted

[quote name='barb']Na tablicy nie rób bo tam Sonia jest. Dzis znow odświezylam, Zrobilam też na alegratka i gumtree (czeka na aktywację). Reszta jutro.
I wreszcie dokończylam wysylanie zapeoszeń na Truflowo-Soniowy bazarek.[/QUOTE]

ok, to ja zrobie nastepujace:
adopcjapsa
morusek
przygazrnij zwierzaka
e-zwierzak
doadopcji

ok? zrobie jutro, bo dzis juz za pozno a jutro mam wczesny start...

[quote name='iwoniam']harbutowickie i te od Ingi, z Olkusza...[/QUOTE]

Ingi mam juz zdjecia, wiec OK
potem Harb!

Posted

[quote name='krakowianka.fr']ok, to ja zrobie nastepujace:
adopcjapsa
morusek
przygazrnij zwierzaka
e-zwierzak
doadopcji

ok? zrobie jutro, bo dzis juz za pozno a jutro mam wczesny start...

Ingi mam juz zdjecia, wiec OK
potem Harb![/QUOTE]

Soniak zrobiona, pozniej zrobie Remusia

Posted

I wreszcie dokończylam wysylanie zapeoszeń na Truflowo-Soniowy bazarek.

http://tablica.pl/oferta/soniak-mlodziutka-suczka-idealna-do-psich-sportow-ID3vhrj.html
http://alegratka.pl/ogloszenie/sonia-suczka-swietna-do-psich-sportow-22995781.html
http://www.gumtree.pl/cp-psy-i-szczenieta/krakow/sonia-suczka-idealna-do-psich-sportow-szuka-domu-533558126?Guid=141bdc58-2e10-a20b-26e5-9c74fffed1e7

[quote name='iwoniam']Dzielna barb !!!
Dzielna to Ty jesteś iwoniam :lol:

Posted

Dzięki za ogłoszenia
widzialam powiadomienia! :)
A JA FOTOGRAFUJE pudła z ubraniami.
atrystycznie i fizycznie (skaczac po stole) sie przy tym wyżywam :)

Gdyby ktoś chciał kotka...
mamy ich trochę...
Czarne, czarno-biale, biało-czarne, bure, buro-białe, bure z rudym nalotem...
oj, jest w czym wybierać..
wszystkie z wyjątkiem Rumiego, Numiego, Zorzy i Psotki (za młode - 2-4,5 mies) są wysterylizowane :)