Maciek6778 Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Dzisiaj byłem u Państwa, którzy mają już Tunię od tygodnia i mówią, że jej nie oddadzą:) Iwonia nie może odpisać ponieważ od 01.06 jest w szpitalu.. Quote
barb Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Maciek6778 napisał(a):Dzisiaj byłem u Państwa, którzy mają już Tunię od tygodnia i mówią, że jej nie oddadzą:) Iwonia nie może odpisać ponieważ od 01.06 jest w szpitalu.. Wiem, że Iwonia nie moze odpisać i Pani tez o tym wie. Ale nie wiem czy już odpowiedzieć, że sprawa jest nieaktualna ? Państwo podpisali juz umowę adopcyjną? Moze jeszcze trochę poczekać... Jak myślisz ? Jeśli Tunia zostanie na 100% w domku, w którym jest to myślę, że warto spróbować zaproponować Pani innego pieska. Quote
Maciek6778 Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Tunia raczej zostanie w tym domku. Iw jutro wychodzi ze szpitala, więc skontaktuje się z Tobą na pewno i wszystko obgadacie:) Quote
barb Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Maciek6778 napisał(a):Tunia raczej zostanie w tym domku. Iw jutro wychodzi ze szpitala, więc skontaktuje się z Tobą na pewno i wszystko obgadacie:) Spokojnie, teraz najważniejsza jest dzidzia :loveu: Pani obiecała cierpliwie czekać na odpowiedź Iwonki.:lol: Quote
Maciek6778 Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 W międzyczasie można jej zaproponować np. Sznufi, Korę lub Sarenkę, które też są u Iwoniam. Tunia raczej zostanie w tym domku (bardzo fajnym swoją drogą:)) Quote
krakowianka.fr Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 [quote name='Maciek6778']W międzyczasie można jej zaproponować np. Sznufi, Korę lub Sarenkę, które też są u Iwoniam. Tunia raczej zostanie w tym domku (bardzo fajnym swoją drogą:)) uprzedziles mnie ;) Iwonia wlasnie mi tel potwierdzila ze zamiast Tuni to Sznufi nr 1 (proponowac), ewent Seje, Kore, Sarenke napisalam Ci barb wiad na PW, masz tam wszystkie potrzebne informacje aby odp zainteresowanej Pani miejmy nadzieje, ze sie ktorys psiak spodoba :) brakuje iwonii na watku, no nie...? nie da sie bez niej wszystkiego przeskoczyc, ale chociaz cos do przodu idzie a tu juz cos! [quote name='barb']Krakowianko, z niektórych portali automatycznie przychodzą powiadomienia o możliwości czy konieczności przedłużenia, wznowienia, odświeżenia ogłoszeń na mail, z którego je aktywowano - w tym wypadku Iwonii. Jesli masz możliwość zajrzeć na jej konto byloby dobrze bo jest duże prawdopodobieństwo, że przez kilka dni mogło coś przyjść. Ja tylko odświeżylam tablicę Tuni ale ze swojego maila. odswiezam wszystko po kolei, dzieki :) dobranoc wszystkim Quote
barb Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 (edited) [quote name='krakowianka.fr'] napisalam Ci barb wiad na PW, masz tam wszystkie potrzebne informacje aby odp zainteresowanej Pani miejmy nadzieje, ze sie ktorys psiak spodoba :) Pani Edyta na razie do mnie sie nie odezwała. A może pisala do Ciebie ? Majuska z Boguchwały ma namiary na domek chętny na sunie w typie Sznufi. Ale aż w Legnicy. Jest kotek i nie bylo wizyty ale Państwo z rozmowy wydają się ok. W Przytulisku byla podobna sunia, która juz ma dom -pojechala az do Siedlec. Frocia chyba jednak troszkę mniejsza. :hmmmm: Wyslalam Majusce informacje o Sznufi i linki do ogloszeń z tablicy, obiecała przekazać potencjalnemu domkowi. :lol: brakuje iwonii na watku, no nie...? nie da sie bez niej wszystkiego przeskoczyc, ale chociaz cos do przodu idzie a tu juz cos! Tak ona ogarniała wszystko Edited June 7, 2012 by barb Quote
barb Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 Mikrus - dziś odświeżona tablica. :lol: Czy ogłoszenia Tuni już usuwać z portali czy jeszcze troszkę poczekać ? :lol: Quote
wojtuś Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 Maciek6778 napisał(a):W międzyczasie można jej zaproponować np. Sznufi, Korę lub Sarenkę, które też są u Iwoniam. Tunia raczej zostanie w tym domku (bardzo fajnym swoją drogą:)) Jaka dobra wiadomość o domku Tuni:) Tak Iwonia :loveu: walczyła o uratowanie jej oczka.. i w końcu Tunia w swoim domku:) Trzymam kciuki, by to "raczej" zmieniło się w DS:) Quote
krakowianka.fr Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 barb napisał(a):Mikrus - dziś odświeżona tablica. :lol: Czy ogłoszenia Tuni już usuwać z portali czy jeszcze troszkę poczekać ? :lol: powiedzialabym aby nie odnawiac, poczekajmy do poniedzialku i wtedy zaczniemy usuwac :) ale i tak sie ciesze, ze ma (staly, kochajacy) domek ;) Quote
krakowianka.fr Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 barb napisał(a): Majuska z Boguchwały ma namiary na domek chętny na sunie w typie Sznufi. Ale aż w Legnicy. Jest kotek i nie bylo wizyty ale Państwo z rozmowy wydają się ok. a Seja by sie nie nadala? Ona tez podobna, szorstkowlosa, mloda, fajowa....? moge Ci przeslac zdj na meila abys miala calosc do przeslania to tej osoby z Legnicy (nawet jesli to jest kawalek...) Quote
barb Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 krakowianka.fr napisał(a):a Seja by sie nie nadala? Ona tez podobna, szorstkowlosa, mloda, fajowa....? moge Ci przeslac zdj na meila abys miala calosc do przeslania to tej osoby z Legnicy (nawet jesli to jest kawalek...) Wczoraj została przez majuskę wysłana Sznufi. Podany jest kontakt na Iwonke: mail i telefon. Jeśli domek Sznufi będzie na 100 procent zaklepany a Państwo z Legnicy się odezwą to podeślecie Seję. :lol: Quote
krakowianka.fr Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 dobrze, obie sa bardzo fajne, moze obu sie uda... powoli do przodu :) Quote
barb Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Mikrus - ogłoszenie na Cafe animal http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Mikrus,66185 Quote
iwoniam Posted June 13, 2012 Author Posted June 13, 2012 KOCHANE MOJE DOBRE DUSZE.. Już jestem, wróciłam i już będę, Dziękuję Wszystkim, którzy pod moją nieobecność tu byli i dzielnie trzymali pieczę nad pieskami dobre wieści: SEJA MA DOM !!!! Sejuta mieszka w pałacu, naprawdę super warunki, Sznufi - pani bardzo zadowolona po dzisiejszym spacerze i mam nadzieję, ze w niedzielę zdecyduje się na adopcję na stałe (wróci z kilkudniowego wyjazdu za granicę). Trzymam kciuki i...... Tuniasta !!!!! ma dom!!! Dziękuję Wszystkim za ogrom pracy, który włożyliście w moich podopiecznych. BARDZO WAM DZIĘKUJĘ !!!!!!!!!!!! Będę już pisać na bieżąco. Buziaki i pozdrowienia ! Quote
krakowianka.fr Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 bardzo pozytywne wiadomosci trzymam kcuki za Sznufiasta :) Quote
krakowianka.fr Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 jesli dobrze patrze, to nam tu na watku zostal jedynie Mikrus do adopcji... mam nadzieje, ze wczesniej czy pozniej uda sie go ulokowac w DS ! Quote
iwoniam Posted June 17, 2012 Author Posted June 17, 2012 a... tak trochę domków odwiedziliśmy ostatnio.. wiecie - takie małe po-adopcyjne kontrole itp.. Tunia.. Tunia ma się dobrze, ciut się boi większych piesków i zaczepia małe, ale ogólnie jest dobrze. Państwo nieco ją utuczyli - waży już nie 14, a 16 kg, uwielbia pływać w rzece i przynosić patyczki, kopie i wykopuje... nornice, przekopała już państwu pół działki. poznała kilka piesków - w rodzinie jest goldenka i z nią walczy o patyczki (o całe konary też) ;) W domu sztuk "Dużych", którzy ją kochają = 4 Natalia przypadła jej do gustu :) Seja... Seja mieszka na Woli Justowskiej w przepięknej okolicy. ma 20 arów do biegania i 3 piętra w domu. Państwo po starcie Filipka odnaleźli w niej swego nowego towarzysza. Uważają, że jest sunią idealną. Jak znajdę im pieska, który go przypomina to są zdecydowani na adopcję jeszcze jednego pieska. Seja także przytyła. Ważyła 7,5 kg, teraz waży na pewno 8,5 kg wygląda super, Natalke przywitała bardzo grzecznie W domu sztuk "Dużych", którzy ją kochają = także 4 Sznufi... Sznufi dziś pojechała do pani Beaty. Pani Beata mieszka z koleżanką, panią Anią. Obie bardzo polubiły Sznufi. Dziś pozostała ona u nich. Jutro będę telefonować i spytam jak się ma malunia. Była nieco zestresowana, gdy wychodziliśmy, ale mam nadzieję, że będzie dobrze. Sznufi będzie mieć długie spacery, wiele ciepła ze strony obu pań i towarzystwo małego dziecka za ścianą, za którym na pewno by tęskniła. To opiekuńcza suczka; moją córeczkę obserwowała i zawsze leżała przy nas, gdy malutka zapłakała. Nigdy nie okazała jej agresji. Jutro przekażę kolejne wieści. pani ma wolne w pracy do środy i chce spędzić sporo czasu z sunią. W domu sztuk "Dużych", którzy ją pokochają = 2 Dziś odbyła się także zbiórka połączona z aukcją piesków z Harbutowic. Dom znalazły 2 suczki - 2-letnia Sonia i 2-miesięczna sunia. Dwa domy to już coś. Jutro na moim "domowym" wątku (link/miniaturka w podpisie) pojawią się zdjęcia piesinek, które nadal szukają domków, którym dziś się nie udało. w piątek byliśmy z TŻ w Iwanowicach. Kilka zdjęć Zorii TŻ już zamieścił i dziewczyna ma ogłoszenia - dziękuję Ellig. Resztę zamieszczę niebawem wraz ze sczególami dotyczącymi Szczęściary, Liski, Trufli, maluszków i Oskara. Potrzebuję jednak chwili na aktualizację wszystkiego. Trochę tego jest.. w domku mam jeszcze Erysia, Sarcię i Korę w DT mam jeszcze Gizę-Ninę i Mikrusa. w sercu jeszcze kilka............ kilkaset... piesków, którym chciałabym pomóc.. Quote
wellington Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Czy ja gdzies widzialam ze Seja znalazla domek w Legnicy ? Bo teraz jest napisane ze na Woli Justowskiej . Quote
fizia Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Cieszę się, że Domki się znajdują - a najbardziej z tego, że takie fajne. Oby tak dalej!! Quote
barb Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 wellington napisał(a):Czy ja gdzies widzialam ze Seja znalazla domek w Legnicy ? Bo teraz jest napisane ze na Woli Justowskiej . Dobrze pamiętasz. Seja była swego czasu podesłana potencjalnemu domkowi w Legnicy. Quote
wellington Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 barb napisał(a):Dobrze pamiętasz. Seja była swego czasu podesłana potencjalnemu domkowi w Legnicy. Swojego czasu ? Mnie sie wydawalo ze to bylo kilka dni temu ... A gdzie jest ten post ? Quote
barb Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 [quote name='wellington']Swojego czasu ? Mnie sie wydawalo ze to bylo kilka dni temu ... Bo to bylo kilka dni temu. Chyba tuz po urodzeniu Natalci. A gdzie jest ten post ? A to ma jakieś znaczenie ? Poszukam w wolnej chwili. Tyle postow od tego czasu przybylo... Quote
wellington Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 barb napisał(a):Bo to bylo kilka dni temu. Chyba tuz po urodzeniu Natalci. A to ma jakieś znaczenie ? Poszukam w wolnej chwili. Tyle postow od tego czasu przybylo... Ja go juz szukalam i nie moglam znalezc, myslalam ze moze skasowany. Quote
barb Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 wellington napisał(a):Ja go juz szukalam i nie moglam znalezc, myslalam ze moze skasowany. Wiesz, być może pisałam o tym na wątku psiaków z Olkusza a nie zoo Iwoniam i dlatego nie możesz tu znaleźć. Quote
Recommended Posts