Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a, nio bidulki..

moja mała sunia staruszka w nocy wymiotowała, a Kora, Sarcia, Sznufi i Tunia kaszlą. Dobrze, ze miałam zapas antybiotyku - wszystkie dzielnie zniosły zastrzyk.

tak to jest w stadzie :(, ale dajemy radę,
nie ma co się załamywać.
Dziś także Korunia wymiotowała. Już jest dobrze, więc jestem spokojniejsza.

Posted

Dzięki, tylko co dalej? Jakby się nie spodobała lub nie sprawdziła?
Z resztą nie ma co gdybać. Najpierw się Tuniasta musi spodobać :), a później będziemy myśleć co dalej.
:)

Posted

iwoniam napisał(a):
Dzięki, tylko co dalej? Jakby się nie spodobała lub nie sprawdziła?
Z resztą nie ma co gdybać. Najpierw się Tuniasta musi spodobać :), a później będziemy myśleć co dalej.
:)

Dokladnie, najpierw musi sie spodobać. Niestety tyle piesków tam już wstawiono...

Posted

[quote name='barb']Dokladnie, najpierw musi sie spodobać. Niestety tyle piesków tam już wstawiono...

Ale "nasza" Tunia spelnia wedlug mnie wszystkie warunki :lol: ;
wyglad zewnętrzny i wielkość, usposobienie, charakter itp. itd.

Na alegratce wyrożnilam ja o trzy punkty i jest na pierwszej stronie w psach na malopolskie.
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/tunia-w-typie-border-colie-20498267.html?h=f2a1e7b64fd1da2a

Posted

Dzięki za wyróżnienie :)

jest tylko jedno ale..
ona jednak ma "przeszłość", której psina ma nie mieć,
Nio zobaczymy, czy się spodoba,
Dziękuję ! :)

Posted

Poszukiwany jest piesek w okolicy miejscowości STASZOW. Miejscowość niedaleko Kielc, przed zjazdem z drogi 764 na 757 od Rakowa na Staszow - okolice stacji orlen.
Może znacie kogoś, kto może pomóc w znalezieniu pieska.
mały, chudy, rudawy.
Rana na boku wielkości około 20-30 cm, ogromna..wiem.
Próbowano go złapać, aby mu pomóc, ale piesek uciekł i gdzieś się schował.
Jeśli mielibyście jakiekolwiek informacje = dawajcie znać.

Posted (edited)

iwoniam napisał(a):
Dzięki za wyróżnienie :)

jest tylko jedno ale..
ona jednak ma "przeszłość", której psina ma nie mieć,
Nio zobaczymy, czy się spodoba,
Dziękuję ! :)

Iwoniu Ty jeszcze dałaś rade zajrzeć na wątek... :mdleje:
Też myslałam o przeszlości ale przeciez Tunia juz tyle czasu jest pod Twoją opieką, zadbana, szkolona, w pelnej harmonii z innymi zwierzakami :loveu:

Edited by barb
Posted

iwoniam napisał(a):
Poszukiwany jest piesek w okolicy miejscowości STASZOW. Miejscowość niedaleko Kielc, przed zjazdem z drogi 764 na 757 od Rakowa na Staszow - okolice stacji orlen.
Może znacie kogoś, kto może pomóc w znalezieniu pieska.
mały, chudy, rudawy.
Rana na boku wielkości około 20-30 cm, ogromna..wiem.
Próbowano go złapać, aby mu pomóc, ale piesek uciekł i gdzieś się schował.
Jeśli mielibyście jakiekolwiek informacje = dawajcie znać.

Z Kielc są Roszpunka i Incia, nie wiem czy ktoś jeszcze.
A jest wydarzenie na fb ?

Posted

trudno mi powiedzieć, podobno sporo osób powiadomionych,
ja sama szukałam, ale nie znalazłam, a jako, że nie jestem na miejscu, ani nie mam możliwości pojechać..
zarz zapytam..

Posted

ps. mój dzidziuś nie chce jeszcze wyjść,
skurcze skurczami, termin terminem, a dzidzi sobie siedzi inside :)
Niech siedzi, tam mu jest na pewno lepiej.

Posted

iwoniam napisał(a):
trudno mi powiedzieć, podobno sporo osób powiadomionych,
ja sama szukałam, ale nie znalazłam, a jako, że nie jestem na miejscu, ani nie mam możliwości pojechać..

Jeszcze by tego brakowalo żebyś teraz jechala do Kielc :mad:

Posted

krakowianka.fr napisał(a):
nie znalam tego serwisu oigloszeniowego. fajne ogloszenie z duza iloscia zdjec :)

Tam akurat mozna wstawić duzo zdjęć. Tez niedawno trafilam na ten serwis wlasnie poprzez dogo. Ale juz nie mam koncepcji gdzie robić te ogloszenia, żeby byly skuteczne.
Dlatego zawsze podpytywałam Iwoniam z jakiego serwisu miała odzew bo to jakaś wskazówka.

Co prawda Tunia i Mikrus juz byli oglaszani na krakusiku ale z innymi zdjęciami.

Posted

barb napisał(a):
Jeszcze by tego brakowalo żebyś teraz jechala do Kielc :mad:

to odpowiedź w sprawie tej piesinki:

"Nie ma ogloszen .Fundacja na rzecz ratowania bezdomnych zwierzat Happy garden tarnobrzeg ,z ktora skontaktowalismy sie na facebuku przez naszego znajomego andrzeja przekazala info Kasi zierzolub wołoszyn nawara i to Kasia m.in szukała pieska osobiscie . Oprocz tego nasi znajomi z pobliskiego rejonu .Ale jak na razie bez skutku."
a później już było zlecenie, abym się kontaktowała sama w jego sprawie.
hm.
tylko jak ja mam pomóc, jak ja pieska na oczy nie widziałam ? :(

barb napisał(a):

ślicznie Ci dziękuję

barb napisał(a):
Tam akurat mozna wstawić duzo zdjęć. Tez niedawno trafilam na ten serwis wlasnie poprzez dogo. Ale juz nie mam koncepcji gdzie robić te ogloszenia, żeby byly skuteczne.
Dlatego zawsze podpytywałam Iwoniam z jakiego serwisu miała odzew bo to jakaś wskazówka.

Co prawda Tunia i Mikrus juz byli oglaszani na krakusiku ale z innymi zdjęciami.

Ja mam wrażenie, że na morusku, gumtree, tablicy.. z tych portali jest najwięcej telefonów o zwierzaki
ostatnio wyadoptowałam Sonię 2 (olkuską) z ogłoszenia papierowego - zaczełam znów wierzyc, ze ich rozwieszanie ma sens.

barb napisał(a):
Tunia na cafeanimal.
http://www.cafeanimal.pl/zwierzaki/Tunia,95165
Niestety zdjęcia mi się zdublowaly, a nie ma możliwości ich wymiany ale są bardzo ladne. :lol: Tu też zrobiłam z Tuni borderkę.;)
Na Morusku wyedytowałam i dodalam nowe fotki.

Dzięki za pomoc, naprawdę.. Jesteś nieoceniona !

Posted

iwoniam napisał(a):

ślicznie Ci dziękuję

Nie ma za co. Niestety nie mogę robić szybciej. mam kiepski (wolny internet) i tylko w niektorych porach dniach dziala jako tako.

Posted (edited)

iwoniam napisał(a):
Dzieci mają się dobrze, wymęczone spacerem smacznie śpią
Chyba dziś zrobię jakieś śmieszne, nowe zdjęcia Tuni - może to kogoś przekona. ;)

Ładne foty to podstawa :lol: przy oglaszaniu.
Wczoraj zrobilam jeszcze ogłoszenia na Dogomanii - niestety do żadnego z trzech ogloszeń Tuni nie udało mi sie wstawić zdjęć. Za kazdym razem pokazywał się komunikat " zle zdjęcia" i ogłoszenie ukazywalo sie bez fotek :shake: A przecież na innych serwisach ogloszeniowych te same zdjęcia wstawialy sie bez problemu i na dogo tez je już dawałam.:cool3:

Edited by barb
Posted

nie wiem co może byc przyczyną
jutro dołączę sporo nowych zdjęć
dziś musimy zająć się powypadkowym jeżem,
chłopak żyje, ale trzeba mu troszkę pomóc.
Nio i później szybko wypuścić wszak to zwierzątko dzikie i szybko musi na łono natury powrócić

barb napisał(a):
Ładne foty to podstawa :lol: przy oglaszaniu.
Wczorajz robilam jeszcze ogłoszenia na Dogomanii - niestety do żadnego z trzech ogloszeń Tuni nie udało mi sie wstawić zdjęć. Za kazdym razem pokazywał się komunikat " zle zdjęcia" i ogłoszenie ukazywalo sie bez fotek :shake: A przecież na innych serwisach ogloszeniowych te same zdjęcia wstawialy sie bez problemu i na dogo tez je już dawałam.:cool3:

Posted

wszystkie nowe zdjęcia wrzuciłam na pieski WYCIĄGNIĘTE Z.....
Tu zaraz dołączę jeszcze Gufisiątko, ale to już tak extra
tak to wyglada mniej wiecej na tamtym watku:

to ja może zacznę tak:
mamy ogłoszone ostatnio:
- 2 szczeniaczki - Kafirek i Zoria = kontakt do Iwonki z Amoka i do mnie, reszta ogłoszeń - kontakt do mnie.
- Tunie (wiem, pomieszałam psy, ona jest z wątku moich domowych, ale w sumie i tak miała trafić do Olkusza tylko ją przejęłam zaraz przed..)
- Sejutę (Seja)
- Sznufi
- Erysia zrobi mmd - Dziękuję Ci, choć wiem, ze masz teraz niezły kociołek z Guciosławem.. - tak, możesz zostawić zdjęcia z buziami - DZIĘKI
- Oskar jest też ogłoszony
- Justynka zrobi Korę
- będzie ogłoszona Szczęściara -ZARAZ za momencik dołączę zdjęcia i opis - 2 minuty
- ogłoszony jest także Czarny
- Sarenka ma ogłoszenia, ale takie starsze - odnawiam im wszystkim rzecz jasna regularnie te, które przychodzą na email

i teraz powiedzcie mi o kim zapomniałam??
mmd - Ty wiesz wszystko - plizzz, pomóż mi to ogarnąć..

Ta, na której zdjęcia nadal czekam to Mirka2,
i jest jeszcze Kudłatka = ona ma przyzwoite..

Edit:
Aria ma ogłoszenia - odnawiam je regularnie
Kudłatka miała ogłoszenia robione, ale nie ma nowych,
czekamy na zdjęcia nowe jak coś - zdjęcia Radzi= Mami i Lali ładne, są już na 1 stornie. Napisz o nich jak najwięcej, zawsze będzie łatwiej

Nio i czekamy na Mirkę2
Giza - ogłoszona tylko na tablicy i gumtree

[quote name='krakowianka.fr']jeszcze u ciebie jest za duzo psiakow, kogo oglaszac, jak pomoc ci?