Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 177
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Isabel napisał(a):
Puszek był w Kundlu!
I co, i co???

Niestety nic,byl jeden telefon ale pani powiedziała ,że za stary ( w karcie ma wpisane 10 lat) .
Niestety ludzie zaczynaja pozbywać sie starszych psów i wymieniaj,a na mlodsze ,a mało jest chetnych ,ktorzy by chcieli adoptowac te starsze kochane psiaczki bo nie rozujeją ,że one moga im jeszcze dać duzo radości ,a przy tym są bardzo ułozone i stęskione miłości.

Posted

Ludzie nieraz dzwonią dopiero następnego dnia, jak się namyślą, obgadają to z rodziną. Jeszcze nic straconego.
Co do starszych psów zgadzam się całkowicie, sama wzięłam z Dogo 10-letnią sunię i jest super, ale z normalnymi adopcjami to jest najczęściej tak, że ludzie chcą szczeniaka lub młodego, po co komu stary pies, który będzie chorować i pewnie niedługo umrze. Niestety taka jest ludzka mentalność. Bardzo to przykre, ale prawdziwe.

Posted

dziś przeniesiono Pusia do boxu dla staruszków ....Pani Beatka o to zadbała... powiedziała, ze niewyjdzie zanim go nie przeniosą..... :D
I teraz ma przynajmniej spokój , nikt go nie dominuje
Strasznie kochany ten Pusio....i duuuzo duuuzo mniejszy niż myslałam.....na zdjęciu na większego wygladał, a on maluni taki i taaaki serdeczny... :placz: jak go mogli oddać ??? :placz:????

Posted

Ja też nie rozumiem jak można oddać psa po tylu latach. Chory, nie chory, przecież to członek rodziny. Jak się ci ludzie zestarzeją i będa niedomagać to dzieci też oddadzą ich do DOS? Niewykluczone, bo przykład już mają.
Oj Pusiu, Pusiu, tak bym chciała, żeby się do ciebie szczęście uśmiechnęło, żebyś miał kogoś, kto kochać cię będzie do końca twoich dni.

Posted

widziałam, widziałam :multi:
Pusio był baardzo grzeczny i próbował lizać Foksie :loveu:

P. Magda powiedziała, że on już jak stały bywalec :)