mulinka Posted January 20, 2007 Author Posted January 20, 2007 Zastanawiam się czy może coś by pomogło gdybym zmieniła tytuł wątku, tzn. gdybym nie pisała, że chodzi o Łódź. Może wtedy znalazłby się dom gdzieś w Polsce... Quote
mulinka Posted January 21, 2007 Author Posted January 21, 2007 tytuł zmieniony, może więcej forumowiczów tu zajrzy... może ktoś pomoże ... Nie wiem czy Dino może zostać poddany kastracji, bo chudzina z niego a weterynarz na razie sprawdził tylko czy ma chipa i ile ma lat, bo o to pytałam, to była darmowa porada no i nie planowaliśmy jeszcze kastracji. Nie wiem czy można go poddać narkozie. Zaraz się skontaktuję z morią zobaczymy gdzie by mogła być przeprowadzona kastracja i co z kosztami. Quote
mulinka Posted January 21, 2007 Author Posted January 21, 2007 Bardzo pilnie potrzebny dom tymczasowy dla psa znalezionego w tramwaju pomóżcie proszę, kastracja (jeśli będzie możliwa) ochroni przed niechcianym przychówkiem ale pies nie może zostać u nas ani chwili dłużej, bo sytuacja jest nie do wytrzymania i przede wszystkim nie do opanowania. Mamy razem z Dinem 4 psy i 3 koty (przy tym Dino nie lubi kotów). Quote
Aaliyah1981 Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 strasznie zaluje ,ze nie moge pomoc teraz :-( co do kastracji to trzeba sie chyba zapytac lekarza czy nie ma zadnych przeciwskazan Quote
mulinka Posted January 21, 2007 Author Posted January 21, 2007 dzwoniłam do lecznicy obok nas i kastracja psa kosztuje 180-200zł :shake: Quote
mulinka Posted January 21, 2007 Author Posted January 21, 2007 a w innej lecznicy (całodobowej) kastracja kosztuje aż 250 zł bez względu na wielkość psa:crazyeye: na szczęście moriaaa zna dwie lecznice, gdzie kastrują za 60 zł i wstępnie umówiłyśmy się na wtorek, na dodatek moriaaa zaproponowała, że sfinansuje kastrację i odwiezie nas po zabiegu do domu. Dziękuję !!! ja ciagle jeszcze mam nadzieję, że zanim wykastrujemy psa znajdzie się jakiś dobry człowiek, który zabierze do siebie Dina bo dwie sunie z cieczką + pies po operacji to ogromne obciążenie a mąż wyjeżdża więc byłabym z tym całym stadkiem sama... Quote
mulinka Posted January 21, 2007 Author Posted January 21, 2007 Dino czeka na waszą pomoc [quote name='mulinka'] Quote
Aaliyah1981 Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 no to naprawde ceny z kosmosu (tzn ta pierwsza) kurcze wyobrazam sobie ,ze masz kocil teraz ja tak samo mialam jak jeszcze zyl Barry na spacerach bylo bardzo ciezko:shake: Quote
mulinka Posted January 21, 2007 Author Posted January 21, 2007 teraz wszystkie stwory małe i duże grzecznie śpią ale jak tylko się obudzą znowu się zacznie... Quote
mulinka Posted January 21, 2007 Author Posted January 21, 2007 no to psy już po spacerze i piszczą do siebie przez drzwi... szukamy domku dla Dina !!! Quote
mulinka Posted January 21, 2007 Author Posted January 21, 2007 podpowiedzcie proszę gdzie jeszcze szukać pomocy czyli domu tymczasowego lub docelowego dla Dina Quote
mulinka Posted January 21, 2007 Author Posted January 21, 2007 nie pozwólcie, żeby Dino trafił do schroniska to byłoby straszne :shake: Quote
Aaliyah1981 Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 [quote name='mulinka']nie pozwólcie, żeby Dino trafił do schroniska to byłoby straszne :shake: tak sobie mysle wiesz co jest na dogomani taki dzial o domkach tymczasowych chyba mapa dogo tam sa oferty domkow tymczasowych moze popiszmy do ludzi z prozba o pomoc bo nic innego mi do glowy nie przychodzi Quote
mulinka Posted January 21, 2007 Author Posted January 21, 2007 świetny pomysł !!! zajrzę tam na pewno Quote
mulinka Posted January 21, 2007 Author Posted January 21, 2007 domki tymczasowe odezwijcie się proszę Quote
mulinka Posted January 21, 2007 Author Posted January 21, 2007 już zaczęłam wysyłać maile do forumowiczek, których jeszcze nie prosiłam o pomoc a które mogą oferować domy tymczasowe (oby tylko było miejsce i nie dominujący psiak w domu) Quote
mulinka Posted January 21, 2007 Author Posted January 21, 2007 Dino to pies dominujący i w związku z tym szukamy dla niego domu gdzie byłby "jedynakiem". Quote
mulinka Posted January 21, 2007 Author Posted January 21, 2007 Nie tracimy nadziei, że dom tymczasowy dla Dina się znajdzie. Quote
Kasia Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 to ja cię chociaż podniosę na pierwszą!!! Quote
mulinka Posted January 22, 2007 Author Posted January 22, 2007 Nie wiem co będzie...najprostszym i najstraszniejszym rozwiązaniem byłoby natychmiastowe oddanie Dina do schroniska. Myślę o tym coraz częściej... :-( Quote
mulinka Posted January 22, 2007 Author Posted January 22, 2007 Dino nie jest już szczeniakiem i to akurat jest zaleta bo niczego nie niszczy. Ma miłą mordkę, zna polecenie na miejsce. Pięknie podaje łapę a nawet cztery do wytarcia po spacerze. Quote
majafaja Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 mulinka, rozesłałam maile, tylko tak niestety mogę pomóć ;( :-( trzymam kciku za Was!! Quote
Kasia Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 Mulinko, a kiedy on ma mieć tą kastracje? Quote
Recommended Posts