mulinka Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 Kochani !!! 14 lutego 2007 Dino pojechał do wymarzonego domu z ogrodem gdzie jest psem kanapowym :) relacje z nowego domu i zdjęcia od str.39 ---------------------------------------------------------------- 20 grudnia 2006 w łódzkim tramwaju znalazłam krótkowłosego psa (wys. 50cm, waży 14kg) w obroży w kratkę. Nie miał adresówki ani nr telefonu pod obrożą. ================================================== aktualizacja 25 stycznia 2007 Dino został wykastrowany szukamy dla niego nowych kochających opiekunów nie chcemy go oddawać do schroniska Dino to psiak, który uwielbia się przytulać prosimy Was o pomoc w szukaniu dla niego domu ================================================== Daliśmy ogłoszenia w łódzkich gazetach, w internecie i na stronie schroniska, powiadomiliśmy też schronisko telefonicznie. Przygarnęłam psa, bo myślałam, że jest biedaczysko młodziutki, że nie ma jeszcze roku (okazało się że ma 3 lata). Nie zostawiłam go w tramwaju bo sama chciałabym, żeby jeśli kiedykolwiek zaginie któraś z moich suczek też ktoś ją przygarnął, nakarmił i dał ogłoszenie. Niestety dotychczasowy właściciel nie zgłosił się. Nie możemy zatrzymać psa, ponieważ mamy już 3 sunie ze schroniska i 3 (do niedawna bezdomne) młode koty. >>>> więcej o charakterze psa na str.6 tel. 0888 14 88 10 e-mail: [email protected] proszę wyślijcie link do ogłoszenia znajomym, może ktoś zechce go zaadoptować: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/448782_oddam_za_darmo_sympatycznego_psa.html załączam zdjęcie wykonane na drugi dzień po znalezieniu psa: >>> następne zdjęcia na str.2, 4, 5, 8-13, str.24 i od str.37 Quote
mulinka Posted December 28, 2006 Author Posted December 28, 2006 dziękuję HebaNova, psiak jest sympatyczny i duuużo weselszy niż na tym zdjęciu :) Quote
HebaNova Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 w jakim on jest mniej więcej wieku? jak się zachowuje w domu? czy niszczy/wyje/śpi? czy nadaje się do dzieci? aha i jeszcze ile waży mniej więcej? Quote
mulinka Posted December 28, 2006 Author Posted December 28, 2006 Według mnie ma 7-9 miesięcy (uwaga później zorientowalismy się,że nie jest aż taki młody) waży ok.15 kg może mniej, bo jest smukły :) w domu jest spokojny, nie niszczy, je chętnie, łasi się do nas, uwielbia głaskanie, cieszy się ze spacerów, dla pewności założyłam mu szelki, żeby z tej radości i ciekawosci świata nie wyślizgnął mi się z obroży. Nie wiem czy lubi dzieci, ale to zawsze można sprawdzić :) Myślę, że najlepiej czułby się w domu gdzie nie ma zwierząt bo nie wiadomo czy się zaprzyjaźnią. U mnie zaprzyjaźnił się tylko z jedną sunią, bawią się razem. Do kotów najpierw machał ogonem (może pierwszy raz je widział z bliska) a potem zaczął za nimi ganiać więc dla pewności koty zamykamy. Ogólnie to przemiły, sympatyczny, radosny psiak. Ma legowisko w korytarzu, więc zrobiło się bardzo ciasno. Zapraszam do obejrzenia pieska. Chętnie wyślę nasz adres na PW. Quote
HebaNova Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 za duży, za duży :shake: pytałam tak bo mam dobry domek dla pieska dorosłego, sprawdzonego pod względem niszczycielstwa, ale o połowę mniejszego. no nic, bede podbijać na razie. Quote
mulinka Posted December 28, 2006 Author Posted December 28, 2006 Napisz prosze na PW do Kelko, ona pisała mi ostatnio o piesku wielkości foksteriera znalezionym w lesie. Quote
HebaNova Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 to ma być mini piesek, taki do 7-8 kg max, kundelek, dorosły, domek na śląsku, sprawdzony, raczej piesek niż suczka, ew. suczka sterylizowana. foksik bedzie za duzy :shake: ale dzięki Quote
Aaliyah1981 Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 witaj i jestem zgodnie z obietnica postaramy sie cos znalezc:) Quote
HebaNova Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 jakbyście miały namiar na jakiegoś takiego który potrafi sam zostawać w domu, nie niszczy, nie wyje i nadaje się do dziecka, takiego w wieku szkolnym to będe wdzięczna, mały rozmiarowo, dorosły Quote
Incunabula Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Śliczny psiak. Popytam po znajomych. Sama niestety nie mogę nic więcej zaoferować :-( . Quote
Aaliyah1981 Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Morrisonka napisał(a):Śliczny psiak. Popytam po znajomych. Sama niestety nie mogę nic więcej zaoferować :-( . moze jakies nowe fotki wstawcie ??? Quote
mulinka Posted December 29, 2006 Author Posted December 29, 2006 Wczoraj wieczorem zrobiłam psiakowi kilka zdjęć, oto one: Psiak ma 50 cm wzrostu, na zdjeciach wygląda na większego. Prosze o pomoc w znalezieniu mu domu jak najszybciej. dziekuję mulinka Quote
Aaliyah1981 Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 KURCZE :-( naprawde fajny psiak moze torszke powklejamy go do watkow w dziale dam dom !bo tak to nikt go nie zobaczy :shake: Quote
mulinka Posted December 30, 2006 Author Posted December 30, 2006 Jak tylko znajdę chwilkę to poczytam i powklejam. Niestety nikt się nie odezwał. Czy nikt go nie szuka ? :( Quote
Aaliyah1981 Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 mulinka napisał(a):Jak tylko znajdę chwilkę to poczytam i powklejam. Niestety nikt się nie odezwał. Czy nikt go nie szuka ? :( przegladalam wczorajszy eksspres ilustrowany ale jakos nie widze zeby akurat tam go ktos szukal:( w chwili kiedy go znalazlas mial jakas obroze??? Quote
Aaliyah1981 Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Aaliyah1981 napisał(a):przegladalam wczorajszy eksspres ilustrowany ale jakos nie widze zeby akurat tam go ktos szukal:( w chwili kiedy go znalazlas mial jakas obroze??? o matko przepraszam cie przeciez napisalas ,ze mial obroze w kratke wiecie co mnie sie wydaje ,ze jak ludzie wyrzucaal psa to raczej nie w obrozy wiec najprawdopodobniej zgubil sie komus:-( jeszcze raz przeczytalam ta piatkowa rubryke jest tylko info od ciebie Quote
mulinka Posted December 30, 2006 Author Posted December 30, 2006 Obrożę (w kratkę) ma już lekko wypłowiałą i prawie każda dziurka jest wyrobiona. Stąd wywnioskowałam, że miał ją od szczeniaczka. Dlatego ciągle mam nadzieję, że odnajdzie się właściciel. Nazwaliśmy psiaka Dino. Quote
Aaliyah1981 Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 mulinka napisał(a):Obrożę (w kratkę) ma już lekko wypłowiałą i prawie każda dziurka jest wyrobiona. Stąd wywnioskowałam, że miał ją od szczeniaczka. Dlatego ciągle mam nadzieję, że odnajdzie się właściciel. Nazwaliśmy psiaka Dino. ale wiesz co czy on byl wychudly?? Quote
mulinka Posted December 31, 2006 Author Posted December 31, 2006 nie jest chudy, jest młodzieńczo smukły ;) Quote
Aaliyah1981 Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 mulinka napisał(a):nie jest chudy, jest młodzieńczo smukły ;) czyli wyglada na to ,ze dlugo sie nie blakal chyba naprawde sie zgubil tylko czemu nikt go nie szuka:shake: Quote
mulinka Posted January 1, 2007 Author Posted January 1, 2007 Całe dnie spędzam na wyprowadzaniu 4 psów na spacery :( Jeśli właściciel w najbliższych dniach się nie odnajdzie to chcemy jak najszybciej oddać psa w dobre ręce. Quote
Aaliyah1981 Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 mulinka napisał(a):Całe dnie spędzam na wyprowadzaniu 4 psów na spacery :( Jeśli właściciel w najbliższych dniach się nie odnajdzie to chcemy jak najszybciej oddać psa w dobre ręce. wiesz co obawiam sie ,ze oni go nawet nie szukaja jest tyle miesjc gdzie mozna zamiescic ogloszenia ,ze mysle ,ze dawno by nam wpadlo w oko !chyba trzeba jednak postarac znalezc mu nowy dom Quote
mulinka Posted January 2, 2007 Author Posted January 2, 2007 Może dzisiaj uda nam się zrobić jakieś sympatyczne zdjęcia psiaka i wydrukować ogłoszenia no i zaczynamy akcję rozwieszania ogłoszeń najpierw na naszym osiedlu. Przydałby nam się wzór umowy adopcyjnej. Quote
Aaliyah1981 Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 mulinka napisał(a):Może dzisiaj uda nam się zrobić jakieś sympatyczne zdjęcia psiaka i wydrukować ogłoszenia no i zaczynamy akcję rozwieszania ogłoszeń najpierw na naszym osiedlu. Przydałby nam się wzór umowy adopcyjnej. mulinko chyba umowy adopcyjne sa gdzies na dogomani tylko nie moge sobie przypomniec na kotrym watku postaram sie poszukac! widzialam ,ze chlopak ma ogloszenie na allegro czy zglasza sie ktos chetny??? Quote
Recommended Posts