Jump to content
Dogomania

Lubeskie! Chudziutka ratlerko-jamniczk w ciąży, zdychajaca labradorka.....co robić???

Recommended Posts

Posted

Moja dobra znajoma spoza dogo, Agnieszka, jeździ na wieś pod Lublin. Jakis czas temu do sąsiadów, ubogich ludzi, przybłąkała się sunia, mix labradora, i została.
Jak Aga była znów w tej wsi, suka urodziła szczeniaki, ale jakieś dziwne, małe, drobne (ale miała pełne sutki, szczeniaki są z pewnością jej): piesek na krótkich łapkach i sunia jak mieszaniec ratlerka z jamnikiem.
Dziś Agnieszka zadzwoniła z błaganiem o pomoc:
ta sunia ratlerkowata jest w ciąży! Mała, chuda, z żebrami an wierzchu, a brzuszek jak balonik.....I duże sutki....Prawdopodobnie jest w ciąży ze swym bratem.
A matka, labradorka czarna, wygląda o wiele gorzej, niż ostatnim razem, chuda, z dużym brzuchem, widać ze głodzona i chora.
Psy mieszkają na podwórku, maja otwartą komórkę, gdzie wchodzą - tyle Agnieszka podejrzała przez płot.

1. suka duża - czarna - wielkości labradora, błąkała się po lasach,
jest w tym gospodarstwie ok. 2-3 lat. Wygląda gorzej niż ostatnio:
wzdęty brzuch, widać żebra, chodzi na sztywnych łapach.
2. suka mini czarna (z wiszącymi uszami) - nie ma roku, jest w ciąży
prawdopodobnie ze swoim bratem, bo są nierozłączni; lękliwa i
szczekliwa
3. pies mini czarny (ze sterczącymi uszami) - w najlepszej kondycji,
na oko nic mu nie dolega
Te małe pieski to szczeniaki dużej czarnej suki, choć trudno w to
uwierzyć. Urodzone wiosną tego roku. To, jak są małe oddaje porównanie
z moją suczką (ruda), która waży 6 kg.
Wszystkie trzy psy chodzą wolno, śpią w otwartej drewnianej szopie.
Może ktoś ma pomysł na suczkę w ciąży? Sąsiedzi mówią, że gospodyni
byłaby skłonna ją oddać.
Psy mieszkają na wsi tuż za rogatkami Lublina
--

Co robimy? Kto może pomóc?

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aga pisze , ze ta mała sunia jest śliczna.......... Tylko trzeba ją zabrać na sterylkę, i to szybko! Aga może po nią pojechać i zawieźć do Lublina czy Warszawy!

A to mamuśka, zabiedzona, chora.........

Najlepiej wygląda braciszek tej ciążarówki..........

Posted

jako pierwsze proponowalabym obie sterylki, w tym aborcyjna.... macie pod reka dobrego weta, ktory jst niezbyt drogi?
chlopaczka tez ciachnac by sie przydalo, zeby nie chodzil gdzie indziej, suczek napweno we wsi nie brakuje

kase na sterylki trzeba zorganizowac.... moze wet bedzie sklonny zrobic jakas promocje..

a dla gospodarzom jezeli tacy biedni, moze troszke karmy podrzucic?

Posted

Malagos zadzwoń do mnie 602228411, mam na czwartek umówioną sterylkę aborcyjną więc dwie pewnie też da się załatwić;)
Macie jakiś tymczas dla suni? Pomożecie finansowo?

Posted

Olu mam zarezerwowane miejsce u funi dla jamnika z interwencji, z podzamojskiej wsi.
Ale będą chyba problemy z namierzeniem i zabraniem psiaka.
Szkoda żeby miejsce stało puste moglibyście tam ją umieścić. Opłacałabym jej pobyt, zajęła się adopcją.
Tylko u funi to są kojce w budynku zamkniętym. Najwyżej małej podeślę kubraczki.
Funia pewnie zechce ją wziąć dopiero po sterylce.

Posted

Rozmawiałam z Agnieszką jest w kontakcie z MaDi - bardzo dziękuje!
sunia trafi do Lublina na sterylizację. Tej starszej duzej suczce tez by się prztdała pomoc, jest wyraźnie chora, chodzi na sztywnych łapach, jest wychudzona.
ale pierwszeństwo ma ta szczenna bida........

Posted

MaDi napisał(a):
Malagos zadzwoń do mnie 602228411, mam na czwartek umówioną sterylkę aborcyjną więc dwie pewnie też da się załatwić;)
Macie jakiś tymczas dla suni? Pomożecie finansowo?

nie zostawimy cie samej... pomozemy

Posted

bianka0 napisał(a):
Olu mam zarezerwowane miejsce u funi dla jamnika z interwencji, z podzamojskiej wsi.
Ale będą chyba problemy z namierzeniem i zabraniem psiaka.
Szkoda żeby miejsce stało puste moglibyście tam ją umieścić. Opłacałabym jej pobyt, zajęła się adopcją.
Tylko u funi to są kojce w budynku zamkniętym. Najwyżej małej podeślę kubraczki.
Funia pewnie zechce ją wziąć dopiero po sterylce.

Super jeśli tylko się uda to czeka na nią miejsce w klinice już jutro, będzie mogła w niej zostać przez jakieś 7 dni.
Dziękuję pięknie.

Posted

malagos napisał(a):
Rozmawiałam z Agnieszką jest w kontakcie z MaDi - bardzo dziękuje!
sunia trafi do Lublina na sterylizację. Tej starszej duzej suczce tez by się prztdała pomoc, jest wyraźnie chora, chodzi na sztywnych łapach, jest wychudzona.
ale pierwszeństwo ma ta szczenna bida........

Z dużą sunią nie jestem w stanie pomóc ponieważ mam na głowie kilka starszych dużych psów którymi nikt się nie interesuje:(

Posted

Czy ktoś z Lublina może przywieźć jutro sunię do kliniki? Ja niestety mogę się nie wyrobić ew. potrzebuję kogoś z autem abyśmy wyjechali rano razem.

Posted

bianka0 napisał(a):
Przelotem.
Po pracy dojadę , załatwiam sprawę i wracam. Ale godzinę czasu wolnego będę miała.

Jeśli uda mi się ją przejąć to zadzwonie do Ciebie.