Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cantadorra napisał(a):
Dziewczyny, czy któraś widzi tą sunię od Lupusa? Co z nią? Tripti, odezwij się proszę.

nie wiem nic więcej o niej, byłam w tamtej części schroniska dość dawno.

• Replies 427
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cantadorra napisał(a):
A możesz kogoś zapytać? Ktoś jeszcze tam jeździ? Widzę, że już nikogo to nie interesuje :(

interesuje ale tak jak pisze astaroch, nie ma narazie adopcji, a poza tym nie mamy za co utrzymać suni... była już wcześniej mowa o tym, pare stron wcześniej...

Posted

W tym materiale w tvn to chyba Lupus leżał :( widziałam już wcześniej. Zwłoki zostały zabrane na sekcję i dzisiaj słyszalam, że głod je zabił. Jesli tak jest, to jeszcze gorzej, że nam się nie udało, kilka dni może wcześniej :( :(
Ale teraz tam jest dramat :(

Posted

tak to Lupus :( natomiast karmiliśmy go min. z tusinką22 z moim TZ, z tą kobietą od kotów przez ostatnie min 2 tyg przed jego śmiercią (nawet jak pies dostanie jedzenie co 2 dni to z głodu nie umrze), większość psów z tamtej części chętnie jadła, nie wiem na co chorował Lupus, faktem jest, że suchą karmę, którą jadł wtedy w niedzielę zwrócił. Może to silne zarobaczenie, nie wiem, może inna choroba, sekcja zwłok po takim okresie od zgonu również nie da pełnego obrazu.
W tej części tylko niektóre psy są tak chude, inne są w miarę ok. Np Fortuna była chuda, bo duuużo biegała, na dodatek była po ciąży i objadał ją labek, który wygląda na spasionego. Nie wiem co dolega tej suczce od Lupusa, też jest zachudzona.

Posted

[quote name='mysza 1']W tym materiale w tvn to chyba Lupus leżał :( widziałam już wcześniej. Zwłoki zostały zabrane na sekcję i dzisiaj słyszalam, że głod je zabił. Jesli tak jest, to jeszcze gorzej, że nam się nie udało, kilka dni może wcześniej :( :(
Ale teraz tam jest dramat :(

Też Go poznałam :(:(:(
Makabra !!!!
Dzisiaj był w Uwadze ciąg dalszy tematu K.
Właściciel terenu nie wpuścił nikogo ...
Facet nie wygląda na takiego, któremu leży na sercu dobro zwierząt :shake:
Dla niego liczy się tylko akt własności ziemi :(
Psy to dla niego zbędny balast i kłopot :(:(:(
Nie chcę myśleć, co taki człowiek może zrobić...
Tym razem uratowali tylko sunię, która niedawno się oszczeniła na szczęście poza terenem
Maluchy jeszcze ślepe...
Mądra psina, zaprowadziła i pokazała obcym ludziom swoje dzieci tak jakby chciała, żeby za wszelką cenę im pomóc.
Zabrano całą rodzinkę :):):)

Posted

DONnka napisał(a):
Też Go poznałam :(:(:(
Makabra !!!!
Dzisiaj był w Uwadze ciąg dalszy tematu K.
Właściciel terenu nie wpuścił nikogo ...
Facet nie wygląda na takiego, któremu leży na sercu dobro zwierząt :shake:
Dla niego liczy się tylko akt własności ziemi :(
Psy to dla niego zbędny balast i kłopot :(:(:(
Nie chcę myśleć, co taki człowiek może zrobić...
Tym razem uratowali tylko sunię, która niedawno się oszczeniła na szczęście poza terenem
Maluchy jeszcze ślepe...
Mądra psina, zaprowadziła i pokazała obcym ludziom swoje dzieci tak jakby chciała, żeby za wszelką cenę im pomóc.
Zabrano całą rodzinkę :):):)

Ja też poznałam Lupusa, jeszcze we wcześniejszym materiale :(

Jeśli chcecie znać moje zdanie: tam są wszyscy umoczeni w jakąś grubszą aferę (łącznie z lokalnymi władzami). Stąd ta znieczulica i ciągły brak jakiejkolwiek wymiernej dla psów reakcji. A sama Pani M. jest pewnie najmniej winna i zorientowana w temacie (oczywiście abstrahując od motywu zgromadzenia na jednym obszarze takiej ilości psów bez możliwości zajęcia się nimi;/).

Posted

Ja podejrzewam, że chodzi o kasę, grunt. Być może jest to jakiś atrakcyjny teren. Tylko nie mogę pojąć, czemu facet nie współpracuje, żeby wyadoptować zwierzęta, pozbyć się ich, ale w jak najlepszy dla nich sposób. Co mu szkodzi współpracować, wpuścić organizacje prozwierzęce. Cholera, krew mnie zalewa jak myślę o K.

Posted

Może dlatego, że póki ma tam psy może zbierać "na karmę dla nich" na niemieckiej stronie schroniska? ;/ Ponadto za każdego psa przekazanego do schroniska gmina płaci 250 zeta. Chociaż ten argument się zdezaktualizował po odebraniu K. statusu schroniska.

Ale chyba robimy offtopa.

Posted

Telimena napisał(a):
jest gdzieś jakaś petycja w sprawie K.?

ale co na logikę da petycja? i czemu ma służyć? zwierzęta prywatne, na prywatnym terenie, mają teraz jedzenie, picie, są/będą odrobaczane, szczepione. Schroniska w znaczeniu prawnym już nie ma obecnie i nie stara sie o przywrócenie statusu. Prywatna własność i w świetle ostatnich wydarzeń na miejscu w schronisku nie ma się do czego przyczepić. Adopcje mają być jak ogarną temat psów.

Posted

tak jest faktycznie, dziś jedzenie nawet jeszcze w budach i miskach wieczorem stało, ale na jak długo to nigdy nie wiadomo. Odrobaczania i szczepienie nie widziałam na własne oczy, ale ponoć tak jest.
Wiem, że koty jeżdżą do weta i z lekami wracają (na świeżb, koci katar)
tylko to tak dziś jest, a za tydzień może tak nie być.
nicolaczek :) kwoty od gminy za każdego psa są dużo wyższe, jeszcze zależy od umowy z hyclem ta dla korab. była niekorzystna akurat.

teren średnio atrakcyjny, ale duży, na odludziu, na budowę czegokolwiek większego to nawet zbyt grząski, ale u nas na osiedlu zasypali staw i postawili dom, który jak pada deszcz to pływa w wodzie po drzwi, ale jak widać wszystko można.
Adopcje mają być, więc narazie trzeba w to wierzyć.
Narazie wynika z tego wszystkiego to, że w ostatnich miesiącach p. Magda nie robiła problemów z adopcjami, a teraz zrobił się zastój, ale pewnie przejściowy jak zapewniają, a także to że rzeczywiście jest jedzenie.
A niedźwiadki wcale nie śpią, dopasają je żeby nazbierały zapasów i poszły spać. Gawra Michela naprawiona tyle dobrego.

• 2 weeks later...