tripti Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Cantadorra napisał(a):Dziewczyny, czy któraś widzi tą sunię od Lupusa? Co z nią? Tripti, odezwij się proszę. nie wiem nic więcej o niej, byłam w tamtej części schroniska dość dawno. Quote
Cantadorra Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 A możesz kogoś zapytać? Ktoś jeszcze tam jeździ? Widzę, że już nikogo to nie interesuje :( Quote
tripti Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Cantadorra napisał(a):A możesz kogoś zapytać? Ktoś jeszcze tam jeździ? Widzę, że już nikogo to nie interesuje :( chyba najszybciej będzie skontaktować się z panem wymienionym na tej stronie: www.lepszedni.pl boks suni to nr 112. Quote
Astaroth Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 w tej chwili nikt nie jeździ bo nikogo nie wpuszczają, nie ma też adopcji, poprostu "lepsze dni". Quote
malvaaa Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 Cantadorra napisał(a):A możesz kogoś zapytać? Ktoś jeszcze tam jeździ? Widzę, że już nikogo to nie interesuje :( interesuje ale tak jak pisze astaroch, nie ma narazie adopcji, a poza tym nie mamy za co utrzymać suni... była już wcześniej mowa o tym, pare stron wcześniej... Quote
ANETTTA Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 zapraszam na bazarek na rzecz psiaków Fundacji Bernardyn oferuje wspólna przesyłką zapraszam nowe prezenty na mikołaja ipod choinkę http://www.dogomania.pl/threads/2186...2#post18109172 słodki kubeczek z fotką Jaśka cena tylko 20 zł szt 10 Tył: Quote
mysza 1 Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 W tym materiale w tvn to chyba Lupus leżał :( widziałam już wcześniej. Zwłoki zostały zabrane na sekcję i dzisiaj słyszalam, że głod je zabił. Jesli tak jest, to jeszcze gorzej, że nam się nie udało, kilka dni może wcześniej :( :( Ale teraz tam jest dramat :( Quote
tripti Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 tak to Lupus :( natomiast karmiliśmy go min. z tusinką22 z moim TZ, z tą kobietą od kotów przez ostatnie min 2 tyg przed jego śmiercią (nawet jak pies dostanie jedzenie co 2 dni to z głodu nie umrze), większość psów z tamtej części chętnie jadła, nie wiem na co chorował Lupus, faktem jest, że suchą karmę, którą jadł wtedy w niedzielę zwrócił. Może to silne zarobaczenie, nie wiem, może inna choroba, sekcja zwłok po takim okresie od zgonu również nie da pełnego obrazu. W tej części tylko niektóre psy są tak chude, inne są w miarę ok. Np Fortuna była chuda, bo duuużo biegała, na dodatek była po ciąży i objadał ją labek, który wygląda na spasionego. Nie wiem co dolega tej suczce od Lupusa, też jest zachudzona. Quote
bela51 Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Widziałam dzisiejszy materiał w Uwadze. To koszmar ! Quote
DONnka Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 [quote name='mysza 1']W tym materiale w tvn to chyba Lupus leżał :( widziałam już wcześniej. Zwłoki zostały zabrane na sekcję i dzisiaj słyszalam, że głod je zabił. Jesli tak jest, to jeszcze gorzej, że nam się nie udało, kilka dni może wcześniej :( :( Ale teraz tam jest dramat :( Też Go poznałam :(:(:( Makabra !!!! Dzisiaj był w Uwadze ciąg dalszy tematu K. Właściciel terenu nie wpuścił nikogo ... Facet nie wygląda na takiego, któremu leży na sercu dobro zwierząt :shake: Dla niego liczy się tylko akt własności ziemi :( Psy to dla niego zbędny balast i kłopot :(:(:( Nie chcę myśleć, co taki człowiek może zrobić... Tym razem uratowali tylko sunię, która niedawno się oszczeniła na szczęście poza terenem Maluchy jeszcze ślepe... Mądra psina, zaprowadziła i pokazała obcym ludziom swoje dzieci tak jakby chciała, żeby za wszelką cenę im pomóc. Zabrano całą rodzinkę :):):) Quote
Astaroth Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 myślę że on mógł umrzeć przez te torebki foliowe w przewodzie pokarmowym, to nie wyklucza śmierci głodowej mimo że dostawał jeść Quote
nicolaczek Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 DONnka napisał(a):Też Go poznałam :(:(:( Makabra !!!! Dzisiaj był w Uwadze ciąg dalszy tematu K. Właściciel terenu nie wpuścił nikogo ... Facet nie wygląda na takiego, któremu leży na sercu dobro zwierząt :shake: Dla niego liczy się tylko akt własności ziemi :( Psy to dla niego zbędny balast i kłopot :(:(:( Nie chcę myśleć, co taki człowiek może zrobić... Tym razem uratowali tylko sunię, która niedawno się oszczeniła na szczęście poza terenem Maluchy jeszcze ślepe... Mądra psina, zaprowadziła i pokazała obcym ludziom swoje dzieci tak jakby chciała, żeby za wszelką cenę im pomóc. Zabrano całą rodzinkę :):):) Ja też poznałam Lupusa, jeszcze we wcześniejszym materiale :( Jeśli chcecie znać moje zdanie: tam są wszyscy umoczeni w jakąś grubszą aferę (łącznie z lokalnymi władzami). Stąd ta znieczulica i ciągły brak jakiejkolwiek wymiernej dla psów reakcji. A sama Pani M. jest pewnie najmniej winna i zorientowana w temacie (oczywiście abstrahując od motywu zgromadzenia na jednym obszarze takiej ilości psów bez możliwości zajęcia się nimi;/). Quote
nicolaczek Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Dla mnie to jest po prostu starsza, schorowana kobita. Co nie oznacza oczywiście, że nie ponosi odpowiedzialności za to w jakim stanie są teraz K. Quote
Cantadorra Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Ja podejrzewam, że chodzi o kasę, grunt. Być może jest to jakiś atrakcyjny teren. Tylko nie mogę pojąć, czemu facet nie współpracuje, żeby wyadoptować zwierzęta, pozbyć się ich, ale w jak najlepszy dla nich sposób. Co mu szkodzi współpracować, wpuścić organizacje prozwierzęce. Cholera, krew mnie zalewa jak myślę o K. Quote
nicolaczek Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Może dlatego, że póki ma tam psy może zbierać "na karmę dla nich" na niemieckiej stronie schroniska? ;/ Ponadto za każdego psa przekazanego do schroniska gmina płaci 250 zeta. Chociaż ten argument się zdezaktualizował po odebraniu K. statusu schroniska. Ale chyba robimy offtopa. Quote
Telimena Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 nie widziałam reportażu, można to gdzieś na necie obejrzeć? Quote
nicolaczek Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 to ostatni: http://uwaga.tvn.pl/53825,news,,czy_zwierzetom_z_korabiewic_uda_sie_pomoc,reportaz.html Quote
Telimena Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 jakaś masakra, tylko się poryczałam :(, komentowanie tego nawet nie ma sensu, biedne psiaki, może jak będą nagłaśniać w kółko to im jednak ktoś pomoże... oby :( Quote
Telimena Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 jest gdzieś jakaś petycja w sprawie K.? Quote
tripti Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Telimena napisał(a):jest gdzieś jakaś petycja w sprawie K.? ale co na logikę da petycja? i czemu ma służyć? zwierzęta prywatne, na prywatnym terenie, mają teraz jedzenie, picie, są/będą odrobaczane, szczepione. Schroniska w znaczeniu prawnym już nie ma obecnie i nie stara sie o przywrócenie statusu. Prywatna własność i w świetle ostatnich wydarzeń na miejscu w schronisku nie ma się do czego przyczepić. Adopcje mają być jak ogarną temat psów. Quote
tripti Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 tak jest faktycznie, dziś jedzenie nawet jeszcze w budach i miskach wieczorem stało, ale na jak długo to nigdy nie wiadomo. Odrobaczania i szczepienie nie widziałam na własne oczy, ale ponoć tak jest. Wiem, że koty jeżdżą do weta i z lekami wracają (na świeżb, koci katar) tylko to tak dziś jest, a za tydzień może tak nie być. nicolaczek :) kwoty od gminy za każdego psa są dużo wyższe, jeszcze zależy od umowy z hyclem ta dla korab. była niekorzystna akurat. teren średnio atrakcyjny, ale duży, na odludziu, na budowę czegokolwiek większego to nawet zbyt grząski, ale u nas na osiedlu zasypali staw i postawili dom, który jak pada deszcz to pływa w wodzie po drzwi, ale jak widać wszystko można. Adopcje mają być, więc narazie trzeba w to wierzyć. Narazie wynika z tego wszystkiego to, że w ostatnich miesiącach p. Magda nie robiła problemów z adopcjami, a teraz zrobił się zastój, ale pewnie przejściowy jak zapewniają, a także to że rzeczywiście jest jedzenie. A niedźwiadki wcale nie śpią, dopasają je żeby nazbierały zapasów i poszły spać. Gawra Michela naprawiona tyle dobrego. Quote
anett Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Szczęśliwe psy w Korabiewicach pod opieką dobrego sponsora... http://uwaga.tvn.pl/54191,wideo,322507,dramatu_zwierzat_z_korabiewic_ciag_dalszy,dramatu_zwierzat_z_korabiewic_ciag_dalszy,reportaz.html Quote
Cantadorra Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Czy już wpuszczają do schronu? Czy ktoś może zobaczyć tą sunię od Lupusa? Quote
Recommended Posts