ChiqDeeWikiXenia Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Mogę dać te 20 zł:) piszcie co tam u suńki:) Quote
marra Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 azalia napisał(a):Ale dlaczego nikt nie pójdzie z nią do weta,tym bardziej że koszty pokryje fundacja,przecież ona cierpi,no i mogą być później komplikacje.Postaram się wysłać coś dla ślicznotki. Ona dopiero od wczoraj jest w tym garażu, musieliśmy się skupić nad tym gdzie ją ulokować i jak zabezpieczyć...nie damy rady zrobić wszystkiego na raz. Napewno jak będzie już bezpieczna pójdzie do weta, myślę że to nastąpi dziś. Quote
Paulinka10 Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 Dziękujemy bardzo za pomoc!!! Zaraz idę po dziewczynkę i jedziemy do hoteliku,czekam jeszcze na Renate bo sie coś ogarnąć nie może:eviltong: Później napiszemy co z Pysią;) Quote
marra Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Paulinka10 napisał(a):Dziękujemy bardzo za pomoc!!! Zaraz idę po dziewczynkę i jedziemy do hoteliku,czekam jeszcze na Renate bo sie coś ogarnąć nie może:eviltong: Później napiszemy co z Pysią;) Koniecznie ! ja tu czekam :) Quote
Paulinka10 Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 Niunia już w hoteliku,mamy już wiadomość że wszystko ok,może Renata napisze więcej bo dzwoniła do hoteliku... Ale myślimy żeby dalej szukać domu tymczasowego bezpłatnego,bo boimy sie że nie zbierzemy deklaracji... Pojechałyśmy z psem a wróciłyśmy z kotem:razz:mały kiciuś nam "stanął" na drodze...i tym sposobem Renata ma nowego lokatora:)gdyby ktoś szukał kotka... Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Dobrze, że mała bezpieczna. Rozglądać się zawsze można, a nóż się trafi jakiś bdt. No i pozostaje sprawa łapki... Quote
Paulinka10 Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 Maleńka dziewczynka,z 6 tygodni,z kocim katarem zapchlona i bardzo głodna... Quote
Pegaza Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Paulinka10 napisał(a):Maleńka dziewczynka,z 6 tygodni,z kocim katarem zapchlona i bardzo głodna... o borajstwo.. a w jakich kolorach? Quote
majowa Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 kiedy planujecie wizytę u weta? ona z ta łapcia taka biedna Quote
azalia Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Jak tam sunieczka się czuje?Była u weta? Quote
majka12741 Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Wybaczcie że to tyle trwało ale nastąpiły komplikacje po drodze w postaci 6tyg. kotka wyrzuconego przy drodze szybkiego ruchu...:/ a poza tym grypa mnie rozłożyła...:( Pysia już w hotelu, podróż zniosła nienajlepiej, wymiotywała i była wystraszona, na miejscu też cała się trzęsła ale to wszystko normalne, tyle od wczoraj sie wydarzyło, miejmy nadzieję że szybko się przekona do Karmelci i nie będzie sprawiać kłopotów. Po powrocie dzwoniałam podobno Pysia chce sie ciągle głaskać i już nie jest taka wystraszona. Na badania do weterynarza pojedzie w poniedziałek, a jutro jakiś znajomy wet od Karmelci ma ją przyjść zobaczyć. My wczoraj nie dałyśmy rady z nią pojechać i nie chodziło o pieniądze tylko o to że Paulinka10 nie miała auta a ja mam chore dziecko którego nie miałam z kim zostawić, poza tym prawie cały dzień zajęło nam szukanie miejsca dla niej bo to było w tym momencie najpilniejsze. Za hotel oczywiście musiałam zapłacić z góry a jak widać deklaracji stałych nadal brakuje 140 zł. więc jesteśmy zmuszone dalej szukać bdt bo na dłuższą metę będzie duży problem. Dziękuje Chiquita7DeeDee za deklarację:) Karmelcia w wolnym czasie będzie pisac tutaj jak tam Pysia. Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Dobrze, że do przodu:) czekam na wieści co u wet. Quote
azalia Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Jak maleńka?Co powiedział wczoraj znajomy wet? Quote
Paulinka10 Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 Majka12741 wejdzie na dogo to napisze dokładnie,ogólnie wszystko ok mała grzeczna tylko płacze jak zostaje sama,w poniedziałek będzie miała prześwietlenie łapki... Quote
majka12741 Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Łapka prawdopodobnie jest złamana, jutro wszystko się okaże...Poza tym Pysia już się zaklimatyzowała, ładnie je, załatwia się na dworze, nie ma z nią problemów tylko trochę płacze, nie lubi zostawać sama:( Karmelcia w wekendy ma zajęcia ale jutro sama wszystko opisze. Niżej podaję dane Fundacji na które możecie już wpłacać deklaracje: Fundacja Pomocy Zwierzętom Bezdomnym "Szara Przystań" Zabrze , 41-800 Ul. E. Czogały 9 IV od. PKO BP SA w Zabrzu 27 1020 2401 0000 0202 0240 5868 w tytule : Darowizny dla Pysi od NICK z dogomanii Jeszcze raz bardzo dziękujemy! Quote
marra Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 cieszę się że Pysia już bezpieczna, podróż miałyście z przygodami, mam nadzieje że kotek się pozbiera i wyzdrowieje. Za moment przeleję swoją deklarację dla Pysi. Quote
Paulinka10 Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 Dodałam dane fundacji na pierwszej stronie,bardzo prosimy o wpłaty jednorazowe i deklaracje!!!Nadal nam troche brakuje!!! Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Ja mogę wpłacić za nowy miesiąc, po wypłacie, tak jak mówiłam, deklaracja przeszła z innego psiaka, w tym miesiącu nie mam już, a jeszcze mnie wet czeka...:roll: Quote
majka12741 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Rozmawiałam z Kariną ( karmelcią- to u niej jest Pysia), nasza mała biedulka ma juz zanik mięśni w tej łapce, co znaczy że bardzo długo już na nią nie staje:( nie jestem niestety biegła w tych sprawach ale z tego co zrozumiałam weterynarz będzie umiał jej zrekonstruowac te mięśnie...dokładnie Karina wam to wytłumaczy, jak jej sie uda odpalic kompa bo zaszwankował:/ Czyli całe szczęście że ja wzięłyśmy bo biedna już długo się męczy i nkt się nią nie przejmuje:( A to stłuczenie to pewnie od jakiegoś mocnego uderzenia, lub od potrącenia przez samochód ale wet uważa bardziej to pierwsze:( Pysia została też orobaczona i "wyceniona" na ok 8 miesięcy. W domu robi sie coraz odważiejsza i weselsza, zaczyna się bawić zabawkamii nadal jest bardzo grzeczna. A może któraś z Was dziewczyna ma talent do pisania ogłoszeń?? :) Quote
majowa Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 czy w gre wchodzi jakaś rehabilitacja? wiele psiaków po powaznych urazach ma problemy mięsniowe, trzebaby poszukać wśród ciotek które miały takie doświadczenia Quote
Paulinka10 Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 Podniose jeszcze małą na dobranoc i znikam na tydzień,Majka12741 będzie zdawała relacje na bieżąco;) Quote
azalia Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Czekamy na dokładniejszą relację z wizyty u weta. Quote
Recommended Posts