malawaszka Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 [quote name='kasjas']To tu życie towarzyskie wre, a ja głupia cały dzień na Jedrzejewskim wątku na foty czekam:roll: Alfa wygląda jak owca. Bidula, ale musiała cierpieć. Dzielna kobieta z Ciebie Waszko :klacz::klacz: A sunia cuuudowna :loveu: Ja tak myślę, czy nie lepiej by było ją maszynką obciąć ale z włosem. Nie będzie całkiem łysa, a wyrówna sie wszystko. Bastka tak z włosem właśnie cięłam.[/QUOTE] ja zawsze obcinam z włosem - moje też, ale na taki bród jak u Alfy maszynki nie poświęcę :shake: - wyrównam to po kąpieli dopiero zresztą maszynka by nie ruszyła tego goowna (dosłownie) co Alfa miała na sobie Quote
kasjas Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 No w sumie masz rację, ja też sie boję czy moja maszynka po Bastku coś jeszcze utnie :roll: Quote
martaipieski Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 bidula,teraz musi czuć ulgę a po kapieli i podleczeniu dopiero poczuje że żyje. jak jej latem musiało być gorąco :( oni tam 2 razy do roku odpchlają i odrobaczają psy ale wiele psów bo wyjściu ze schroniska miało robale :( Quote
malawaszka Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 [quote name='martaipieski']bidula,teraz musi czuć ulgę a po kapieli i podleczeniu dopiero poczuje że żyje. jak jej latem musiało być gorąco :( oni tam 2 razy do roku odpchlają i odrobaczają psy ale wiele psów bo wyjściu ze schroniska miało robale :([/QUOTE] Marta jak one w tym piachu żyja to wiesz... można sobie odrobaczać a robale i tak będą - to jest okropne podłoże, pcheł nie widziałam wiec raczej nie ma Quote
zerduszko Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Bidusia :( Jak będę mogła mieć olbrzyma, to musisz mi takiego jak Alfa znaleźć :diabloti: Quote
kasjas Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Bastek miał robaki, Majeczka raczej nie, a pcheły jakieś pojedyncze pewnie były. Quote
Margi Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 A jak Alfa w kojcu,stróżuje,szczeka czy jest grzeczna? Quote
malawaszka Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 [quote name='Margi']A jak Alfa w kojcu,stróżuje,szczeka czy jest grzeczna?[/QUOTE] wczoraj pochwaliłam ją że nie szczeka to dziś rano szczekała trochę, ale chyba jej się qpe chciało po prostu a w kojcu się nie załatwia, tak to zupełnie nic - jakby psa nie było; na spacerze spotkałyśmy jakiegoś chłopa i ona się do niego cieszyła :D pies obronny że ho hoo :D w częstochowie jest taka myjnia psia samoobsługowa - ma ktoś z tym doświadczenie? najbardziej interesuje mnie jaka tam jest suszarka - czy taka zwykła jak ludzka czy taka jak mają psi fryzjerzy, która wydmuchuje wodę z siersci? [url]http://4lapy.com/[/url] ale chyba spróbuję się z nią umówić do Spa tam, gdzie był kąpany Birmanek Quote
martaipieski Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Malawaszko oni tam w kojcach podłoże maja betonowe i myją je co jakis czas.......ale jak psy wychodza na wybieg to wszystkie na ten sam a tam jest trawa i piasek:( SPA??? wow ale Wy tam macie mozliwości u nas to masakra wszędzie daleko że ho ho pozostaje wanna a latem prysznic w ogrodzie Quote
malawaszka Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 [quote name='martaipieski']Malawaszko oni tam w kojcach podłoże maja betonowe i myją je co jakis czas.......ale jak psy wychodza na wybieg to wszystkie na ten sam a tam jest trawa i piasek:( SPA??? wow ale Wy tam macie mozliwości u nas to masakra wszędzie daleko że ho ho pozostaje wanna a latem prysznic w ogrodzie[/QUOTE] to z czego ona była oblepiona gównami? nie jest brudasem sama z siebie - nie załatwia się w kojcu i nie kładzie się w to... musiała leżeć często w syfie żeby to tak się zrobiło, no ale już nie ważne no jakby było lato to bym jej zrobiła prysznic w ogrodzie, ale teraz po kapieli musi być dokładnie wysuszona bo się pochoruje Quote
JOAPG Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Biedna psina, ale jaka cierpliwa i słodka. czesto mam wrażenie, że one doskonale wiedzą że to co się im robi to dla ich dobra i ze jak cierpliwie poczekaja to bedzie lepiej. Quote
martaipieski Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Malawaszko, jak ona 2 lata w schronie była, nie kapana nie strzyzona, a psy czesto maja tam takie rozwolnienie że kojce całe zakupkane to sie nie dziwie że tak wygladała:( pamietam jak brałam moja Bere ala kaukazica to tez była masakra miała skorupe z odchodów dosłowne zbite płaty :( Quote
wilczy zew Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 [quote name='malawaszka'] na spacerze spotkałyśmy jakiegoś chłopa i ona się do niego cieszyła :D pies obronny że ho hoo :D [/QUOTE] przecież ona nie ma jeszcze swojego ludzia,to kogo ma bronić Quote
malawaszka Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 [quote name='wilczy zew']przecież ona nie ma jeszcze swojego ludzia,to kogo ma bronić[/QUOTE] Nazir mnie bronić próbował od pierwszego dnia Quote
wilczy zew Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Alfa może mieć inne nastawienie,to zależy od tego co pies przeszedł. Nasz mix sznauca z rottkiem przez dłuższy czas serdecznie witał spotykaną na ulicy opiekunkę ze schronu bo był oddawany z adopcji. Gdy przekonał się że zostanie u nas to przy spotkanich z opiekunką zdobywał się na zdawkowe machnięcie "ogryzkiem". Alfa może być bardzo miła dla każdego bo nie wie kto ją weźmie. Olbrzymek spokojnie traktuje ludzi,broni gdy jest zagrożenie. Quote
malawaszka Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 [quote name='wilczy zew']A Alfa może być bardzo miła dla każdego bo nie wie kto ją weźmie.[/QUOTE] błagam Cie wz :mdleje: Alfa NIE WIE że jest tutaj tymczasowo i nie rozmyśla nad tym kto ją adoptuje :lol: ja nie napisałam o niej w negatywnym znaczeniu, że nie broni - po prostu póki co taka jest, to się pewnie jeszcze będzie zmieniało jak będzie się czuła pewniejsza, bo co dzień jest inna, weselsza, bardziej żywiołowa się robi, dziś fajowo biegała i zaczynała się rozbawiać, pewnie niedługo zacznie coś tam stróżować co do tego zdania: [QUOTE]Olbrzymek spokojnie traktuje ludzi,broni gdy jest zagrożenie. [/QUOTE] to to są znowu teorie i to nie jest tak, że każdy pis będzie tak postępował bo tak napisała wz :shake: :lol: Quote
wilczy zew Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Ja nie napisałam o rozmyślaniu Alfy. Nie odebrałam,że negatywnie o niej napisałaś a jedynie napisałam,że przejścia mają na psy taki czy inny wpływ. Oczywiśce każdy pies jest inny ale olbrzymki z natury są łagodne. [URL=http://smajliki.ru/smilie-1283137479.html][IMG]http://s20.rimg.info/92e46583465c7e0ef863ec05b0649235.gif[/IMG][/URL] Quote
zerduszko Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 [quote name='malawaszka']Alfa NIE WIE że jest tutaj tymczasowo i nie rozmyśla nad tym kto ją adoptuje :lol:[/QUOTE] Nie powiedziałaś jej?!!! :angryy: Dlaczego robisz psu nadzieję :mad: Musisz już ja uczyć rozumienia ludzkiej mowy i jej jak najszybciej powiedzieć, bo złamiesz jej serce :placz: Olbrzymki są mądre, to się szybko nauczy, tylko uważaj wtedy, bo one nie zawsze tolerują obcych, a jak jej powiesz, że nie jesteś jej człowiekiem, to ona Cie może traktować jak obcą - może poczekaj z tym uświadamianiem aż ją całkiem obetniesz? Quote
Saththa Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 [quote name='wilczy zew'] Oczywiśce każdy pies jest inny ale olbrzymki z natury są łagodne. [URL=http://smajliki.ru/smilie-1283137479.html][IMG]http://s20.rimg.info/92e46583465c7e0ef863ec05b0649235.gif[/IMG][/URL][/QUOTE] Tak jak Labradory? :hmmmm: Quote
wilczy zew Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 [quote name='Saththa']Tak jak Labradory? :hmmmm:[/QUOTE] nie,nie są psami wszystkich; jeżeli pojawia się realne zagrożenie to reagują słyszałam o olbrzymce,która była tak łagobna iż właściciele nie wierzyli aby zadziałał,gdy przyszedł włamywacz(była sama)to pomimo kilku ran kłutych przegoniła go Quote
martaipieski Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 [quote name='zerduszko']Nie powiedziałaś jej?!!! :angryy: Dlaczego robisz psu nadzieję :mad: Musisz już ja uczyć rozumienia ludzkiej mowy i jej jak najszybciej powiedzieć, bo złamiesz jej serce :placz: Olbrzymki są mądre, to się szybko nauczy, tylko uważaj wtedy, bo one nie zawsze tolerują obcych, a jak jej powiesz, że nie jesteś jej człowiekiem, to ona Cie może traktować jak obcą - może poczekaj z tym uświadamianiem aż ją całkiem obetniesz?[/QUOTE] HEHE ale sie nasmiałam:D no faktycznie Malawaszko lepiej jej nie mów że u Ciebie nie zostanie puki jej nie obetniesz, fajnie że jest spokojna, ja natomiast na DT mam szczeniaka i jego mamę ona spokojna kochana wszystkim buzi daje on mały diabełek, gryzie i warczy na serio mimo że ma 2,5 miesiąca, pracujemy nad tym ale boje sie że nowy dom moze sobie z tym nie poradzic, bo nie wiem nawet czy ja bym sobie poradziła:/ Quote
Saththa Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 [quote name='wilczy zew']nie,nie są psami wszystkich; jeżeli pojawia się realne zagrożenie to reagują słyszałam o olbrzymce,która była tak łagobna iż właściciele nie wierzyli aby zadziałał,gdy przyszedł włamywacz(była sama)to pomimo kilku ran kłutych przegoniła go[/QUOTE] chodziło mi o z natury łagodne :evil_lol: Quote
wilczy zew Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 to są dwie różne rasy i nie da się ich porównać :eviltong: widziałaś jak agresywny potrafi być labrador? Quote
Saththa Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 [quote name='wilczy zew']to są dwie różne rasy i nie da się ich porównać :eviltong: widziałaś jak agresywny potrafi być labrador?[/QUOTE] Ale laby maja łatke psów z natury łagodnych. i do tego tez piję. Quote
wilczy zew Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 ta łatka nie pasuje ale wśród psów stróżująco-obronnych jest łagodny Quote
Recommended Posts