Ania102 Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Moim zdaniem to byłoby najlepsze wyjście, może szybko otworzy się u Karilki, inaczej zasiedzi się na wielki u Ciebie mrs.ka, bo kto weźmie tak wycofanego psa. Ciekawe czy tak jak pisze Jaaga jest zachowanie ma związek z typem charakteru pinczera. Quote
mrs.ka Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 bardzo możliwe ,ze ma duzo z charakteru pinczera ale tak jak pisze Jagaa jest szansa ,że jak zaakceptuje nowe miejsce i opiekuna to będzie ok. Quote
Radek Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 mrs.ka napisał(a):Jakiś czas temu trafiłam na płatny DT u Karilka w Łodzi , która pracuje z wycofanymi pieskami. moje zdanie jest takie ,że powinno sie dać małej szanse i zobaczyć jak sobie poradzi w nowym miejscu i swoim własnym opiekunem Sądzę, że jest to szansa, szczególnie że psica jest stosunkowo młoda. Quote
Karilka Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Powiem tak: rozmawiałam z mrs.ka i z Anią102 - już dawno piłują mnie o miejsce dla tej suni. Myślę, że jest bardzo duża szansa na naprawę małej. Mam zrównoważone, fajne psy. Koka czułaby się z nimi bezpiecznie,mimo przejechania kilometrów (u psa dzikusa - instynkt stadny jest bardzo silny) Jeździłaby ze mną na socjal z młodym dobermanem lub z Gamzą (bo one tego potrzebują najbardziej). Zawsze w parze ze zrównoważonym psem. Przynajmniej na początku. Myślę, że w ciągu miesiąca byłaby już duża poprawa w zachowaniu suczki. Pogoda zaczyna dopisywać i sezon "szwędanie" ogłaszam, jako rozpoczęty:evil_lol: Quote
Ania102 Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Znowu cisza u Koki:-( mrs.ka chyba nie powinnaś się wahać i spróbować, to będzie jedyna szansa na znalezienie jej domu i pewnie Karilka poradzi sobie z Koką. Tylko, żeby zaraz nie było z tego problemu, że psu chce się pomóc.... Quote
terra Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Jeśli jest szansa dla suni, to myślę, że warto ją wykorzystać. Quote
Radek Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Ania102 napisał(a):Znowu cisza u Koki:-( Ech, czasem zaglądam, ale żadnego nowego pomysłu nie mam :oops: Quote
mrs.ka Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 dzisiaj KOKA była gościnnie w domu ,jak widać calkiem pewnie się czuje i to jest najlepszy znak ,że jest gotowa ,zeby zrobić następny krok :lol: Quote
Radek Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 Na zdjęciach w ogóle nie widać, że sunia ma swoje problemy:) Quote
wilczka Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 a to jest ogolnie dzikus czy masz tylko problemy ze smycza itp? Quote
mrs.ka Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 wilczka napisał(a):a to jest ogolnie dzikus czy masz tylko problemy ze smycza itp? JA osobiście to wogóle nie mam z nią problemów:evil_lol: smycz nam nie potrzebna bo wiele razy chodziłam z nią do lasu i nigdy nawet się nie oddaliła , w domu też jest b.grzeczna ale do obcych to nawet nie ma mowy,żeby podeszła ,obserwuje z odległości gotowa do ucieczki ,a jak się jej to uniemożliwi to kąsa. A to niestety skutecznie uniemożliwia adopcje:shake: Quote
Radek Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Nawet powolne przyzwyczajanie do obcego ludzia nie skutkuje? Quote
mrs.ka Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 a jak miałam to sprawdzić ;) ? ktoś by musiał zamieszkać w hotelu dla psów :lol: dlatego chciałabym ją wysłać na jakiś czas do innego domu czyli do Karilka ,żeby to sprawdzić Quote
Radek Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 No tak, trzeba by było kogoś w hoteliku zamknąć:evil_lol: Quote
mrs.ka Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 [quote name='Radek']No tak, trzeba by było kogoś w hoteliku zamknąć:evil_lol: może zgłosisz się na ochotnika :diabloti: warunki komfortowe(ogrzewanie,ciepła woda,radio i tv),żarcie też niezłe ,a jak się pieski ucieszą z towarzystwa :multi: Quote
Radek Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 Tylko kto by za mnie do pracy chodził;) Quote
mrs.ka Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 w tym tygodniu będzie zaszczepiona i mam nadzieję ,że w najbliższym czasie pojedzie do Karilki na dalszą socjalizację :) Quote
Radek Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 Będę trzymał kciuki za socjalizację i mam nadzieję, że sunia da radę. Quote
Ania102 Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 A z ewentualnym transportem nie bedzie problemu? Również trzymam kciuki, bo mała powinna w końcu iść do swojego domku Quote
Radek Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Jakby były jakieś nowe wieści od Koki to proszę o wpis:) Quote
Ania102 Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 Fotki bardzo dobre do ogłoszeń, ale uważaj mrs.ka żeby Ciebie ktoś nie chciał adoptowac Quote
Recommended Posts