sylwija Posted October 18, 2015 Author Posted October 18, 2015 nie ale moich rodziców znała, jak byli u nas. czy my z nią u nich podobnie brata i jego żonę i dziecko a mnie nie odwiedza za dużo ludzi, nie mam czasu za bardzo.. Quote
Guest TyŚka Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 Pytam sie, bo niektóre psy mają skłonności do podgryzania za nogi... To takie "pastuszkowe". Chyba, że to było faktycznie z warkotem... No nic, czekamy na to, co powie behawiorystka (choć i tu uważałabym z wyborem, bo behawioryści są różni). Quote
sylwija Posted October 18, 2015 Author Posted October 18, 2015 oni mają znajome dwie behawiorystki, w razie czego już wcześniej dziewczyny z FAM polecały wsparcie, jakby co to nie jest z warkotem, ale też nie żarty, może z niepewności, lęku- tak Ewelina podejrzewa ale najważniejsze, że się nie zrażają, chcę pracować zresztą mówią, że jest postęp na spacerach Quote
Guest TyŚka Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 To super, że mają sprawdzone. Trzymam kciuki! Quote
Poker Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 A to małpiszon z Ninki. Być może ona zagania tak stado do kupy. Wygląda na to ,ze Eweliny i Tomka nie podgryza? Quote
sylwija Posted October 18, 2015 Author Posted October 18, 2015 ich - nie, wydaje się, że ich zaakceptowała bezwarunkowo, a inni budzą w niej mieszane uczucia Quote
Elisabeta Posted October 20, 2015 Posted October 20, 2015 W takim mądrym Domku wszystko będzie z czasem dobrze. :) Trzymam kciuki za Ninkę. :) Quote
sylwija Posted October 22, 2015 Author Posted October 22, 2015 cytuję 'W ogole z tego wszystkiego zapomnialam Ci napisac ze przechrzcilismy Nine na Nume :) i bardzo ladnie reaguje na nowe imie a nie bedziemy miec nieporozumien kogo wolamy ;) kota czy piesa' i jutro wieczorem wrzucę jakieś nowe zdjęcia z domku Quote
Elisabeta Posted October 30, 2015 Posted October 30, 2015 Sylwijo, u Ninki wszystko dobrze?... :) U Numy właściwie... Ciężko się przestawic. ;) Quote
sylwija Posted October 31, 2015 Author Posted October 31, 2015 przepraszam, trochę miałam obłęd - z pracą, zwierzakami i jeszcze biegam na rehabilitację często rozmawiam z Eweliną, na fb albo via sms :) kilka zdjęć Numy, znanej kiedyś jako Ninka, z domu jej osobistego. Numa jest przeszczęsliwa i chyba myśli, że jest w raju. Ma wspaniałą i wyrozumiałą rodzinę, Numa bardzo się stara, bardzo kocha Ewelinę i Tomka, i koty, które jeszcze czasem zadziwia ;) Ma doskonałe warunki, wręcz jest rozpieszczana, Jednak dużo złego wydarzyło się w jej życiu i teraz wręcz nie może uwierzyć w swoje szczęście. Niestety przysparza swoim opiekunom kłopotów - ma czasem ataki paniki na spacerze, potrafi podgryzać(bynajmniej nie-pieszczotliwie, nie-w zabawie) inne osoby. Ale Ewelina i Tomek są nastawieni bardzo pozytywnie i pracują z Numą, widać już pierwsze efekty. Numa bardzo chce, jest pojętna i poza tymi ekscesami, o których pisałam.. grzeczna. Ewelina G. - bardzo dziękuję Tobie i Tomkowi - za danie szansy Nince vel Numie :) i oczywiście wciąż trzymam kciuki, żeby Numa jak najszybciej się całkiem 'naprawiła' :)i nieustająco życzę szczęścia, zdrowia i wszystkiego najlepszego całej rodzince, z Żelką na czele :) ps. jak widać Numa upodobała sobie kocie posłanka ;) i nieważne, czy się mieści Quote
Elisabeta Posted October 31, 2015 Posted October 31, 2015 ps. jak widać Numa upodobała sobie kocie posłanka ;) i nie ważne, czy się mieści Nie no w sumie mieści się... ;) Super. :D Dobrze, że Numa ma taką cierpliwą Rodzinkę. Pokonają razem trudną przeszłośc. Trzymam dalej kciuki. :) Sylwijo, a Tobie powrotu do zdrowia życzę, bo piszesz o rehabilitacji... Quote
Guest TyŚka Posted October 31, 2015 Posted October 31, 2015 Numka faktycznie jest w raju, lepiej trafić nie mogła :) Quote
Livka Posted November 9, 2015 Posted November 9, 2015 Na koncie Ninki - Numki pozostało 610,97 zł. Proponuję z tych pieniążków spłacić dług Mani, która już w swoim domku - była na tymczasie u sylwiji. Dług wynosi 295,31 zł. Resztę czyli 315,66 zł przekazałabym na konto kotów tymczasowanych przez Sylwię. Czekam na Wasze propozycje :) Quote
Poker Posted November 9, 2015 Posted November 9, 2015 Mam niewielki wkład,ale się zgadzam na propozycję wykorzystani funduszy. Quote
Elisabeta Posted November 9, 2015 Posted November 9, 2015 Też nie będę składac propozycji... Tym bardziej, że bardzo podoba mi się Twoja, Livko. :) Quote
Livka Posted November 9, 2015 Posted November 9, 2015 Mam niewielki wkład,ale się zgadzam na propozycję wykorzystani funduszy. Też nie będę składac propozycji... Tym bardziej, że bardzo podoba mi się Twoja, Livko. :) Dziękuję serdecznie :) Quote
andegawenka Posted November 10, 2015 Posted November 10, 2015 Na koncie Ninki - Numki pozostało 610,97 zł. Proponuję z tych pieniążków spłacić dług Mani, która już w swoim domku - była na tymczasie u sylwiji. Dług wynosi 295,31 zł. Resztę czyli 315,66 zł przekazałabym na konto kotów tymczasowanych przez Sylwię. Czekam na Wasze propozycje :) Może ktoś jeszcze się wypowie ... Też nie wiem czy powinnam się wypowiadać, ale podoba mi się ten przydział Quote
Livka Posted November 10, 2015 Posted November 10, 2015 Też nie wiem czy powinnam się wypowiadać, ale podoba mi się ten przydział :) Quote
sylwija Posted November 14, 2015 Author Posted November 14, 2015 byłoby super :) Ninki nie zamierzają oddawać ;) oo przepraszam, Numy ;) robi postępy na spacerach, była na szczepieniu i jej się nie podobało, "Numa chciala zjesc naszego weterynarza bo dostawala szczepionke do nosa Ale jej nie wyszlo na szczescie Na spacerach jest coraz lepiej wydluzamy ich czas Ale ze smyczy chyba dopiero ja spuscimy po nowym roku Bo czasami jeszcze lekko spanikuje ale jest to juz rzadkoscia na szczescie" " :) przy okazji zaproszę na wydarzenie Zeldy, suni wyrzuconej w ciąży, w mojej okolicy, dokładnie w tym samym miejscu, co 2 lata temu Tola.. i wątek chyba jej założę nie wiem - czy osobny, czy zrobić wspólny dla moich tymczasów? https://www.facebook.com/events/788513144610308/ Quote
Poker Posted November 14, 2015 Posted November 14, 2015 Cieszę się ,że u Numy wszystko dobrze. Pańcio bardzo chciał mieć psa. Jak widać na zdjęciach ma. Quote
sylwija Posted November 14, 2015 Author Posted November 14, 2015 a ona chciała mieć swoją rodzinę i ma :) Quote
Livka Posted November 14, 2015 Posted November 14, 2015 Rzeczywiście widać na fotkach, że Numa to psinka Pana - jaka wpatrzona :) Quote
Recommended Posts