Jasza Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 E tam wstyd, dawaj Roszpunko ;-) A Frida, mogłabyś napisać przykladowo co je w ciągu jednego tygodnia? Quote
Roszpunka Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Wstyd, ale zaprezentuję Diunkę z "kwadratowego" okresu [IMG]http://img228.imageshack.us/img228/442/foty176.jpg[/IMG] i dla porównania przypomnę fotkę z ubiegłego tygodnia: [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg560/scaled.php?server=560&filename=foty175.jpg&res=medium[/IMG] A co do diety Fridy, to nie mam ustalonego jadłospisu. Kupuję zawsze większe ilości i po kolei wyciągam z zamrażarki: - korpusy, łapki i skrzydła z kurczaka - skrzydła i szyje z indyka - tuszki z królika (rzadziej, ze względu na cenę) - żeberka wieprzowe - szponder wołowy Raz w tygodniu dostaje papkę owocowo-warzywną, raz na dwa morską rybę (filet) Oprócz tego jogurt, ser biały (półtłusty), kości cielęce do ogryzania, surowe żołądki indycze lub gęsie, wątróbkę, czasem serca drobiowe lub wołowe, oliwę z oliwek, olej z wiesiołka, siemię lniane jako dodatki. Nie dostawała jeszcze surowego jajka. Dziennie zjada porcję 10% masy ciała, bo to szczeniak, dorosłe 2%, na dzień dzisiejszy jada tyle, co Diunka, ale na dwa razy. Reszta jada raz dziennie. Pewnie o czymś zapomniałam... Nie uważam, że trzeba wszystko dokładnie planować, bo dieta ma się bilansować w ciągu tygodni albo nawet miesięcy, nie każdego dnia. Wystarczy, że wrzucę do zamrażarki wszystko jak leci a potem coś wylosuję ;) Trzymam się tylko podawania papki i ryby oraz dawkowania. Quote
Martika&Aischa Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Diuneczka:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg560/scaled.php?server=560&filename=foty175.jpg&res=medium[/IMG] Quote
Roszpunka Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Hej Martika! Dawno do nas nie zaglądałaś, troszkę stęsknione byłyśmy :loveu: Quote
Jasza Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Różnica kolosalna!! A papkę owocowo-warzywną jedzą chętnie??? Quote
Roszpunka Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Zazwyczaj miksuję z wątróbką albo mieszam z jogurtem naturalnym - wcinają, aż miło :) Quote
Jasza Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 No spróbuję z papką. Wszystko surowe oczywiście? A owoce - cytrusy chyba nie? Quote
Roszpunka Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Wszystko surowe z przewagą warzyw. Nie wolno tylko cebuli i winogron. Cytrusów nie miksuję, czasem jak jem, a któreś się skusi, to się dzielę ;) Quote
Martika&Aischa Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 [quote name='Roszpunka']Hej Martika! Dawno do nas nie zaglądałaś, troszkę stęsknione byłyśmy :loveu:[/QUOTE] Dlatego ciocia muszę nadrobić zaległości:oops::oops::oops: Ale myślami jestem cały czas z Wami :loveu: Quote
Roszpunka Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Wiemy Kochana, dlatego nie krzyczymy, tylko z radością witamy :) Quote
Martika&Aischa Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Kinguś ubranko które posiadam jest na psiaka 3-4kg :( nie rozciąga się niestety :( to takie na yoreczka. Quote
Roszpunka Posted November 29, 2011 Author Posted November 29, 2011 To trzeba podarować yoreczkowi w potrzebie :) Nic się nie martw, damy radę, zresztą pannica rośnie tak szybko, że kupię sweterek, dopiero jak mocno przyciśnie mróz. Jest taka energiczna, że ocieplaczy jej na razie nie trzeba ;) Quote
Agula99 Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Malutka, śliczniutka i rośnie jak na drożdżach :) Quote
Roszpunka Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 A ja intensywnie ją ogłaszam, tylko chętnych nie ma, jakby ktoś nie wiedział ;) Quote
Agula99 Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 [quote name='Roszpunka']A ja intensywnie ją ogłaszam, tylko chętnych nie ma, jakby ktoś nie wiedział ;)[/QUOTE] Chętny też się kiedyś znajdzie!!! :) Quote
Roszpunka Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 Obawiam się, że już się znalazła chętna... Tylko ma problemy z TZ-tem :roll: Quote
Agula99 Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 [quote name='Roszpunka']Obawiam się, że już się znalazła chętna... Tylko ma problemy z TZ-tem :roll:[/QUOTE] Przekupić TZ-ta!!! :) Quote
Roszpunka Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 [quote name='Agula99']Przekupić TZ-ta!!! :)[/QUOTE] Ten akurat mało przekupny niestety :roll: Znajdzie się i na niego sposób... tylko na razie nie wiadomo jaki :shake: Quote
Jasza Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Ja już nie pamiętam jaki na mojego znalazłam...chyba po prostu mu powiedziałam i przeczekałam burzę. Do dzisiaj czasami jak ma zły dzień to mi wypomina...ale śpi z Miśką wtuloną w jego ramię i ...całują się ciągle ;-) bo Miśka przytulas. Kciuki Roszpunko za ...wiadomo za co.:-) Quote
Roszpunka Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 Długo by pisać... Na razie czekam, patrzę ze spokojem na ich wzajemne "czajenie się" i nie reaguję na zaczepki pt "kiedy wydasz tego psa". Z drugiej strony, uwielbiam, kiedy mam alarmujący telefon - "gdzie jest ten mały pies", bo TZ wrócił właśnie do domu, przeszukał mieszkanie a Fridy nie ma... ;) a ja akurat zapakowałam ją w samochód i wybrałyśmy się na wycieczkę albo po córkę do przedszkola. Nie wydam jej, choćby nie wiem co. Zaiskrzyło tak, jak z moją Diunką - od pierwszego spojrzenia :) Ta psinka jest dla mnie stworzona, cudowne, energiczne, bystre stworzenie, takie rozbrykane i jednocześnie potrafiące się skupić i wykonać polecenie... Lubi jazdę samochodem, dla mnie to bardzo istotne, bo z psiakami poruszam się bardzo często na spore odległości, a jazda zarzyganym autkiem do przyjemności nie należy (wiem coś o tym, niestety) Jest jeszcze troszkę lękliwa, ale z każdym dniem nabiera odwagi i wkrótce będzie dobrze :) Quote
Jasza Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 [I]"Gdzie jest ten mały pies.."[/I] ;-) Zaiskrzy między nimi też - o ile już się to nie stało... Quote
Roszpunka Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 Tego się trzymam :p Wczoraj stwierdził, że musimy kupić duuuuży garnek :roll: Bo jak chcę Fridę zatrzymać, to może zostać - do Bożego Narodzenia i będzie z niej rosół :crazyeye: No tak mi na nerwach gra, że :mad::mad::mad: Quote
Agula99 Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Ha ha, dobre, na rosół, to może i my tu z dogo sie załapiemy na ten obiadek ??? ;) Quote
Roszpunka Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 Jeszcze i[B] TY[/B] ? Mój TZ ma specyficzne poczucie humoru... Muszę go jakoś rozsądnie podejść, żeby się nie bał zbierać szczeniaków z rowów ;) Quote
Recommended Posts