paulina02 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 I co z pieskiem będzie miał jakiś tym czas ...... Quote
mania1979 Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 nie , nie ma zadnego dt. szukamy teraz juz tylko stałego,nowego domku. Quote
26asia Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 witam , troszke pusto u chlopaka.... dobranoc maluszku Quote
ogonia Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 ojojoj czemu tu tk pusto ;( hop za najlepszy domek na siwcie dla chłoptasia Quote
mania1979 Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 sprawa na dzień dzisiejszy wygląda tak: pies wrócił do swych opiekunów, po rozmowach z nimi uznałam że należy dać im ostatnią szansę..mam nadzieję ze dobrze zrobiłam..chcę w to wierzyć.. chyba wystraszyli się tej sytuacji, tej nagonki jaką im zgotowałam :lol: zaproponowałam im pomoc w każdej sytuacji, w momentach ich wyjazdów ja mam się pieskiem zajmować, jest wtedy u mnie. Pomoc finansową, także jeśli chodzi o kastracje to też złożymy sie z koleżanką i go pozbawimy klejnotów. Prosili bym zwróciła im Kusego, bo im go brakuje.. żal mi go było w niedziele jak przyszła jego pani, rany jak ją kocha, jego radość była ogromna, jak ją zobaczył. Mam go cały czas na oku, gościł u mnie już dwa razy w tym tyg, nawet teraz jest u mnie. Uznałam że nowy dom(jeśli taki by się znalazł) ,nowi ludzie,miejsce i ta niepewność-czy aby dobrze trafił- była by gorsza niz powrót do nich. Obiecali poprawę i ja chce wierzyć że im się uda. Chcę dać im szansę, tym bardziej jak widzę że ten pies bardzo ich kocha.. powiedzcie ze podjęłam słuszną decyzję... Quote
26asia Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 malo tu cioteczek....ja osobiscie uwazam,z e mozna dac im druga szanse..pod warunkiem, ze bedziesz miala ich na oku.. niech sie wszystko dobrze im ulozy:) Quote
Olena84 Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Jesli faktycznie poprawia sie, a pies tak radosnie na nich reaguje, trzeba dac im szanse. Quote
26asia Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 witam, co tam u naszego psiaka? jak tam u swoich ludzi sie ma ? Quote
mania1979 Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 cioteczki jest wszystko ok.Cieszę się ze pamiętacie o Kusym :lol: Mam kontakt z jego właścicielami, kilka razy w tyg widujemy się.Kusy nawet wpada na kawkę do mnie. nie jest na pewno idealnie tak jak bym tego chciała,ale zrobiłam dla nich wszystko. Mam ich na oku. Podrzucam jedzonko dla kusego też. Prowadzają go na smyczy- i to jest mój sukces. Bo dla tego chłopaka smycz była nie do przeskoczenia. Mam nadzieję że będzie tylko lepiej. Quote
Olena84 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Oby bylo lepiej, zeby im to nie przeszlo! Quote
mania1979 Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 mimo tego ze są dorośli nie idzie to w parze niestety z odpowiedzialnością...ale chcę mocno wierzyć ze podołają.. Quote
26asia Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 ciesze sie bardzo:) wymiziaj Kusego od cioteczek:) ale miej ICH na OKU!!! pozdrawiam Quote
mania1979 Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 niestety skrzywdzili psa kolejny raz...znów jest u mnie i nie wiem co dalej..błagam was o pomoc, co dalej? Jak można pomóc temu psu...[size=5] sama nie jestem w stanie go uratować... pomóżcie mi,błagam!!! Quote
auraa Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 podnoszę biedaka. Czy aktualna jest pomoc tej osoby, która chce opłacić dt.? Pytam bo to jest wazne do szukania tymczasu. Quote
mania1979 Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 na tą chwilę szukam jakiegoś konkretnego chyba ds,jakby były jakieś deklarację to wtedy dt sama nie udźwignę kosztów dt.. :-( ,marzeniem moim jest domowy jakiś dt,bo on jest w domu grzeczny,czysty. ja za blisko mieszkam właściwie przez ścianę z jego pseudo opiekunami..dzis uciekałam przed jego koleżkami..martwię się o moją 13 letnią córkę..to nie obliczalny człowiek,miesiąc temu wyrwał mi psa i mało mnie nie pobił..a przecież psa mu nie kradnę..psina chodzi sam,głodny..muszę go ode mnie wywieść..ale gdzie?? kuźwa skąd biorą się tacy popaprańcy..obecywał, przesięgał...dlaczego mu uwierzyłam wtedy? miałam dwa telefony w sprawie Kusego..ale oni obiecywali zmianę..a ja chciałam by Kusy był z nimi bo ich kocha.. :-(:-( niestety... Quote
mtf zalesie Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 jak nie maja ksiazeczki szczepienia psa to prawa do psa tez.zpruszkowa jest kasiaprodex - moze doradzi dt w okolicy Quote
Luna007 Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 o licho to sytuacja tragiczna- może jednak jakaś fundacja, bo tak na szybko dt będzie super trudno, nie mam pojęcia jak z takim postępować, bo to zdaje się nieobliczalny człowiek......... Quote
mania1979 Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 książeczkę ja mu założyłam ale nie mogłam na siebie, bo zgłosiłam go jako znalezionego na ulicy,więc wet mi doradził bym tylko założyła mu książeczkę i wpisywać tam odrobaczanie itp,ja ją mam u siebie. Po ostatniej konfrontacji z nimi podczas kłótni gdy oni twierdzili że to ich pies spytałam " a macie jego książeczkę?" usłyszałam" no jak mozemy mieć skoro nie chcesz nam jej dać.." ...gdyby byli z nim u weta to by ją mieli,jasna sprawa...okazało się wtedy też ze pies ma chipa ale zadnych informacji o nim ,tylko miesiac i rok urodzenia,Kusy będzie miał w kwietniu 6 lat :lol: dobre i to chociaż,tego oni też nie wiedzieli. Na tę chwilę sytuacja znów sie skomplikowała, znów jest u niego...:-( Quote
romenka Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='mania1979'] Na tę chwilę sytuacja znów sie skomplikowała, znów jest u niego...:-([/QUOTE] Nic nie rozumie! Quote
Luna007 Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 o rany boskie!!! ale czy ten człowiek się nad pieskiem znęca - to krwawienie z odbytu to wina tego człowieka - on mu coś zrobił?? to przecież jest karalne teraz!!!! znowu Ci odebrał pieska? to wszystko dlatego, ze nie ma go gdzie zabrać, żeby był z dala od tego człowieka - może jakaś zamiana z dt - bo rozumiem, że Ty byś mogła być ew. dt dla innego pieska - na wymianę - może by się udało........... Quote
Recommended Posts