Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

weterynarz na 1 wizycie stwierdził, ze nie ma wiecej niz 10 miesiecy, zeby dopiero co wyszły,
z jedzeniem wlansnie nie ma az takich problemow, nie wyjada z garnkow, ale zjada 3 pełne kubki royala weterynaryjnego suchego, rozlozone na caly dzien, wczoraj nawet nie pozarła zapomnianego ciasta z ławy ;)
boi sie mezczycn, jak syn (18 letni) ubrał kaptur przed wyjsciem z domu to uciekła przerazona z piskiem. Nie odstepuje Pani na krok, ma posłanie przy kominku i spi przykryta cala razem z głowa kocykiem. kupe robila wczoraj 12 razy :O
a dzisiaj juz 5 razy :o
niestety czesciowo w domu...
Natomiast siusiu robi tylko i wylacznie na dywan w przedpokoju...

Posted

Vellamo... litosci.... :-(

i nawet z Armaniim spała moja mysia :loveu::loveu::loveu:

kiwi... u moich rodziców też sie załatwiała w domu ... DLACZEGO ??? a u mnie nie !!!!! nasikała co prawda ze 2-3 razy, tyleż samo jej sie zdarzyło koło windy - myłam korytarz :] ale to wszystko - sioo było tylko na dworze. qpa tez....

co do wieku - dla mnie ona była taka szczeniakowata, ja sama jej dawałam ok roku, wet MAKSYMALNIE 1,5... osobiscie podejrzewam, że moze nawet nie miała jeszcze cieczki...

Posted

mowie wam jaki sucz ma domek :loveu:
juz jest o niebo grubsza, prawie wszystkie kosteczki zniknely :loveu:
wczoraj odbyly sie wielkie rodzinne zakupy w ktorych uczestniczyla juz Kora - to jej nowe imie
trzeba bylo przymierzac, i teraz mała paraduje w rogzie, ma lepsze legowisko niz moje lozko ;) i cieplejsze kocyki ;)
caly czas ktos z nia jest, juz nie siusia w mieszkaniu za to spaceruje bardzo czesto, chodzi na flexi wiec biega i łobuzuje
do tego ogrodek no i kochana pancia- bo do pani domu przyzwyczaila sie najbardziej
nie jest juz taka zarloczna, potrafi nawet zostawic jedzenie w miseczce na pozniej
a jamniczka juz ja nawet sama zaczepia do zabawy :)

Posted

Kora przytyła juz 2,5 kg :D
dzisiaj została zaszczepiona p/chorobom zakaźnym a moja Tolusia na nia nakrzyczała przez siatke;)
dzisiaj mi nawet podziekowana za TAKA psice :)

• 2 weeks later...
Posted

mowie wam jaka to dama!!!
Z JAKA GRACJA SIE PORUSZA!!!
paraduje po ogrodzie, wachajac wszystkie zakatki, wyglada przez brame, jak idzie na spacer to wyglada jakby sie unosiła nad ziemia :)
spaceruje bardzo duzo, caly czas je roayala weterynaryjnego, ale glownie zeby sie lepiej odzywila i nabrala ciałka bo juz nei ma problemów z biegunkami - zjada smakusie i wszystko gra.
jak sasiad opowiada o niej to sie smieje pełna gębą :loveu:
jest ukochana sunia, oczkiem w glowie :)
wybrala sobie spanie na kanapie i tak co wieczor lula zawinieta w kocyk :)
a rano idzie dac buzi i wslizguje sie pod koldre udajac ze wcale jej tam nie ma ;)
trafila super, porobie jej jakies zdjecia jak znajde chwile czasu i bedzie lepsza pogoda :)

jest juz po szczepieniu p/zakaznym i wogole nie widac kosteczek :))

• 3 weeks later...
Posted

nareszcie mam zdjecia :loveu:

Kora jest jedynym psem, który ma nie tylko swoja własna kanape ale tez własny pokój :)
Wieczorem kiedy Dama udaje sie na spoczynek ;) wyrusza do pokoju córki Panstwa, ktora juz sie wyprowadziła i tam zagrzebuje sie w koc na kanapie i zasypia. Czasami jednak zagrzebuje sie z takim zacieciem ;)
ze odpychajac sie od oparcia nogami spada z kanapy :) Przychodzi wtedy bardzo zdziwiona i nie rozumie co sie stalo :lol: