Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 709
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie, ktoś go otruł trutką na szczury, wątroba była totalnie zniszczona, musieli go uśpić. Pan i tak jak się dowiedział że Milka jest w Opolu powiedział, że Opole za daleko i nie przyjechałby po nią, poza tym miał jeszcze na liście jakies pieski z ogłoszeń z okolic Warszawy , więc pewnie jakiś inny piesek skorzysta.
Spokojnie, na pewno znajdziemy jeszcze odpowiedni dom dla Milki, na razie zastanawiam się nad behawiorystą dla niej, mam pewien sprawdzony namiar, jak się nazbiera kasa to można by pomyśleć o turnusie dla niej:).

Posted

Lolalola napisał(a):
witaj Mileczko....ale sie porablao wszystko:razz:...mialam gdzies linka do kupna Twoich lapek i wszystko zwialo:angryy:

muszę na nowo bazarek zrobić, bo tamten już nie odzyskamy... najgorsze, że niestety najbardziej czasochłonne zajęcie, czyli rozsyłanie bazarku, poszło w niebyt... i wszystko trzeba od nowa...

Posted

bellatriks napisał(a):
Bonsai - ja mogę troszkę pomóc w rozsyłaniu jak coś. Damy radę.

Super. :) Dziś odtworzę bazarek i weźmiemy się za rozsyłanie.

Masza, mogłabyś podać rozliczenie Milki? Żebym wiedziała kto z bazarku zdążył wpłacić...

Posted

Jestem bo przez 2 dni nie miałam dostępu do netu. Zaraz podam kto wpłacił. Niestety muszę mój bazarek również od początku zrobić, ale awatar wrócił na miejsce. Pani z ostatniego DS Milki wysyła mi pakę z rzeczami ze sklepu zoologicznego, dziecięcymi zabawkami, ciuszkami na bazarek dla Milki. Jej klientka, która miała bardzo trudnego psa ze schronu z którym nie poradził sobie Gałuszka, poleciła nam dobrego behawiorystę z Cieszyna, zadzwonię bo niektórych rad udziela nawet telefonicznie, a bezdomniaki traktuje ulgowo jakby co.

Wpłaciły: Sillann 10 zł, bellatrix 5 zł, Bonsai 15 zł. Wielkie Dzięki!

Posted

Może ktoś wspomoże bazarkiem? Z bazarku cegiełkowego, wpłat od bonsai i Patkant i mojego bazarku ( na razie) zwróciło mi się 100 zł, które założyłam na PDT Milki. Powiedzmy, że 100 jest ode mnie. Więc Milka ma opłacony DT do 07.05 teraz trzeba zbierać na dalszy czas...Trochę się martwię...Na razie nie ma odzewu z ogłoszeń, zrobiłam jej gumtree na opolskie i na dolnośląskie. Jak znajdę wolny wieczór to przedzwonię do tego behawiorysty z Cieszyna i jeszcze do trenerki moich psów po radę. Na razie dzisiaj znowu po pracy jadę z moją suczką do weta...

Posted

Lolalola napisał(a):
juz pedze na Mileczkowy bazarek:)...............mam pytanie czy wasze pw tez nie dziala,nic nie otrzymujecie,czy tylko ja tak mam?:shake:

U mnie pw działa tylko niestety straciłam wszystkie wiadomości sprzed awarii.

Posted

ja natomiast mam wiadomosci,ale ponoc ode mnie nie dochodza i ja tez nic nie dostaje..a powinnam:(
Mileczko mam nadzieje,ze jestes grzeczna u Karmelci ;)dobranoc slicznotko!

Posted (edited)

Jeszcze nie jest, ale zaraz ktoś może być zarejestrowany. Wrzucę Milkę na to forum. ;)

A jaki kontakt mam podać na Milkę? Bo jakiś by wypadało ;)

Edited by bellatriks
Posted

[quote name='bellatriks']Dzięki, wrzuciłam Milkę na tamto forum.

A jakieś normalne polskie ogłoszenia jej robimy? Tablice, moruski i takie inne? Czy póki co DT i behawiorysta?

Dziękuję!
Ma pakiet ogłoszeń na 3 województwa, na śląskie, małopolskie i mazowieckie. Można by jeszcze na dolnośląskie i opolskie. Na opolskie i dolnośląskie ma też gumtree. Ogłaszać trzeba, Milka robi postępy u karmelci, dobrze by było żeby chętny na nią dom uczestniczył w tym.
Wkleję zaraz tekst ogłoszenia i wstawię zdjęcia. Ja wklejałam tutaj linki do ogłoszeń ale to było przed awaria i zjadło wszystko.
Tekst do ogłoszeń:
Milka to śliczna 8 miesięczna sunia w typie border collie. Została jako szczenię odebrana z budy i łańcucha. Trafiła do domu tymczasowego a następnie do adopcji z której została po 4 miesiącach oddana jak niepotrzebny przedmiot. Potem jeszcze dwa razy trafiała do domów ale z każdej adopcji wracała, niekoniecznie z własnej winy.W ostatnim domu nie tolerowała jej pierwsza suczka. Obecnie znajduje się w domu tymczasowym, gdzie nabiera ogłady, uczy się życia w rodzinie z dzieckiem i psami. Milka jest przesympatyczna ale trochę rozbrykana i potrzebuje konsekwentnego opiekuna, który poświęci jej uwagę na szkolenie i będzie cierpliwy. Milka nadaje się do domu ze starszymi ( 8-9 lat) dziećmi, jest łagodna, lubi inne psy ale chce dominować, więc najlepiej, żeby trafiła do domu gdzie będzie jedynym psem lub z większym od siebie psem. Goni koty.Potrafi ładnie chodzić na smyczy. Zachowuje czystość w mieszkaniu. Nie potrafi zostawać w domu sama, wyje wtedy i czasem coś zniszczy. W ogrodzie zostaje bez problemu. Szukamy jej domu z ogródkiem, bo najszczęśliwsza jest kiedy biega cały dzień po ogrodzie. Jest bardzo pojętna i świetnie nadaje się do szkolenia i psich sportów. Milka ma komplet szczepień, jest odrobaczona i odpchlona, przed adopcją zostanie wysterylizowana. Bardzo chciałaby mieć swój własny dom do końca swojego życia.
Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej oraz zgoda na wizytę przed i poadopcyjną.
Kontakt w sprawie adopcji: 728838200, [email protected]