Fasolka Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Truskawa, zainteresowana dziewczyna mówi, że masz wyłączony telefon albo jesteś poza zasięgiem - taki ma komunikat. Daj znać, kiedy będziesz mogła rozmawiać albo po prostu może niech ona próbuje dzwonić później, wieczorem? F. Quote
fizia Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Oby sie udało i Mrówka znalazła wspaniały Dom - z całego serca Jej tego życzę! Quote
truskawa144 Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 [LEFT]Telefon mi się wyładował:oops: Ale już rozmawiałam z tą panią,bardzo sympatyczna. Mrówa będzie miała u niej dobrze. Przyjadą po nią w sobotę na 90%.:multi: [/LEFT] Quote
Zuza i Noddy Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 To super może ja tez zajrzę tam w sobotę, co? Quote
Fasolka Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Przed chwilą rozmawiałam z dziewczyną która jest zaiteresowana Mrówcią. Przyjedziemy tam we trójkę, ona z mężem i ja. Jeśli ktoś tak jak Zuza i Noddy chce zajrzeć to będzie nam bardzo miło Was poznać :-) F. Quote
Zuza i Noddy Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Ja jestem tam od niedawna wolontariuszką Quote
truskawa144 Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 [LEFT]Ja niestety w sobotę nie mogę, mam do schroniska 25 km w jedną stronę więc nie zdążę podjechać. Ale będzie na zmianie Stefan - jeden z pracowników,który na pewno będzie mógł we wszystkim pomóc,wyjaśnić itd. [/LEFT] Quote
fizia Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Oj Mróciu - szykuj sie na wspaniałe życie:multi: Quote
Fasolka Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Truskawa, Zuza i Noddy podpowiedzcie co można byłoby przywieźć psiakom pozostającym w schronisku? Chcialibysmy, we trójkę, w miarę naszych dość skromnych możliwości, coś im podarować. Może suchą karmę? Puszki? Odżywki? Przysmaki? Może jakieś leki a może po prostu wpłacić kasę? Tylko, hmmm to będzie weekend, czy będzie miał kto przyjąć wpłatę? Czy ten pracownik, który tam będzie może taką wpłatę przyjąć? I pytanie o formalności: na stronie schroniska są do pobrania dokumenty, które należy wypełnić przy adopcji, czy mają to zrobić w domu i przywieźć ze sobą czy będzie można to zrobić na miejscu? I jeszcze dwa pytania: czy Mrówcia jest oczipowana? I czy będzie jadła suchą karmę? Czy lepiej na początek kupić jej puszki a może w ogóle coś ugotować, żeby nie było szoku? Jeżeli chodzi o pytania to chyba wszystko, zadajemy je tu bo obawiamy się, że na miejscu będzie tyle emocji, że zapomnimy o nich całkowicie ;-) I jeszcze... Może nie zdradzę wielkiej tajemnicy jak powiem, że została kupiona obróżka na pierwsze dni (bardzo mocno regulowana bo nie znany jest rozmiar szyjki ;-)), smycz na razie zwykła nie flexi, kocyk, miseczki, karma i szampon :-) Posłanko zostanie kupione jak nowy członek rodziny przyjedzie do domu i będzie można wybrać odpowiedni rozmiar ;-) Na razie przed panią Mrówci jeszcze jeden dzień pracy (piątek), w sobotę rano egzamin (do którego zupełnie nie ma głowy się przygotowywać - zgadnijmy dlaczego) potem czekanie aż TZ skończy pracę i w drogę do Częstochowy… Trzymajmy kciuki, żeby dziewczyny przypadły sobie do gustu... Quote
Zuza i Noddy Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Tutaj są rzeczy potrzebne w schronisku http://schronisko.klomnice.pl/7.html . Na resztę pytań odpowie na pewno truskawka, bo ja jak pisałam jestem początkująca. Quote
Zuza i Noddy Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Nie ma za co to super, ze chcecie pomóc jeszcze innym psiakom. Quote
truskawa144 Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 [LEFT]O jejku ile pytań:) Już odpowiadam: Chętnie przyjmiemy stare koce,ręczniki,pościel itp. Miski,garnki i inne tego typu rzeczy. Oczywiście karmę pod każda postacią. Przysmaki raczej nie są dobrym pomysłem bo nie chcemy faworyzować żadnego psa. Mogą być też zabawki dla szczeniaków,smycze,obroże itd. Będzie miał kto przyjąć wpłatę i wydać pokwitowanie. Na miejscu będzie czekała umowa adopcyjna do podpisania i zaświadczenie o szczepieniu Mrówki a także o sterylizacji Mrówka nie jest oczipowana. Powinna jeść suche i puszki bez problemu a także jedzenie domowe. [/LEFT] Quote
fizia Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 No Mróweczko - szykuj się na podróż do swojego Domu!!! Quote
Isabel Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Ja to się już nawet boję cokolwiek pisać, żeby nie zapeszyć...Żeby już było jutro, a Mróweczka w domu! Quote
truskawa144 Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [LEFT]Z tego co wiem to o tej porze Mrówka powinna być już spakowana i gotowa:evil_lol: Miała być po południu przeprowadzona do szpitala żeby potem było łatwiej bo szpital jest przy budynku administracyjnym i nie trzeba będzie po ciemku latać po boksach i budzić inne psy. Poza tym szpital jest chyba teraz pusty więc się Mrówka wynudzi:evil_lol: [/LEFT] Quote
fizia Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Ale za to będzie się nudzić w ciepełku :) Quote
Fasolka Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Oooo, biedna Mróweczka, będzie sama siedzieć w szpitaliku??? Mam nadzieję, że poprostu pojdzie spać... A tu też pełna mobilizacja :-) Też mam nadzieję, że jutro wszystko zagra :-) Postaramy się wyjechać jak najszybciej a to oznacza ok.16:00 niestety potencjalny pan Mrówci jutro pracuje i nie da rady wyjechać wcześniej. Nie wiemy też jak dużo czasu zajmie nam droga, czy uda nam się bezproblemowo trafić do Kłomnic. Pan twierdzi, że GPS wszytko załatwi ale ja tam niedowierzam ;-) W każdym razie kiedyś dojedziemy ;-) mamy nadzieję, że Mrówcia i pan Stefan poczekają ;-) Trzymam kciuki, za Mrówcię i jej nowe życie :-) Quote
Isabel Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Wszyscy tutaj trzymamy kciuki:kciuki::kciuki::kciuki: Quote
Szczurwis Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Oooo.... dawno mnie nie było na forum, a tu takie dobre wieści :jumpie::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2: Trzymam kciuki za Mróweczkę! Quote
truskawa144 Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [LEFT]Bez obawy "pan" Stefan kończy zmianę o 7 rano dnia następnego więc nigdzie się nie wybiera:evil_lol: Mrówa też nie. [/LEFT] Quote
Recommended Posts