Jump to content
Dogomania

Frytka zostaje na zawsze w cudownym domku u Bianki !!!! Frytka za TM.

Recommended Posts

• Replies 5.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='anula1959']Melduję , że nad Katowicami zbierają się czarne chmury , grzmi ale deszczu na razie nie ma. Ale pewnie przyjdzie , przyjdzie.............[/quote]

U nas się trochę przejaśniło ---------idzie na Was :roll:

Posted

Tu Warszawa, tu Warszawa... niebo prawie bezchmurne, lekko zawiewa w stronę Katowic... Rzeczywiście, jednak musi iść na Was... :evil_lol:

Posted

:mad: Zaczynam podejżewać , że nam tej chryji życzycie laski:mad: :evil_lol:
A jak już o zaśmiecaniu mowa , wiecie , że przed wczoraj byłam świadkiem jak bardzo fajny chłopak /ok 21-22 -letni/ uratował życie szczeniaka 6-7 miesięcznego huskiego od bezdomności? Ten świat nie jest jednak taki zły;)

Posted

a na Kurpiach sucho, goraco, bez deszczu, nawet się nie chmurzy :cool1:
a szkoda, bo susza ogromna.
a ja w piatek będę miała Zulkę, aha! :p zaraz o tym doniosę na jej wątku, aha! :cool3:

Posted

[quote name='anula1959']:mad: Zaczynam podejżewać , że nam tej chryji życzycie laski:mad: :evil_lol:
A jak już o zaśmiecaniu mowa , wiecie , że przed wczoraj byłam świadkiem jak bardzo fajny chłopak /ok 21-22 -letni/ uratował życie szczeniaka 6-7 miesięcznego od bezdomności? Ten świat nie jest jednak taki zły;)[/quote]

Pewnie , że nie jest . Chłopak mojej córki przyniósł mi kiedyś zimą polną mysz z warsztatu samochodowego i kazał ratować , bo była bardzo zziębnięta :crazyeye:

[quote name='malagos']a na Kurpiach sucho, goraco, bez deszczu, nawet się nie chmurzy :cool1:
a szkoda, bo susza ogromna.
a ja w piatek będę miała Zulkę, aha! :p zaraz o tym doniosę na jej wątku, aha! :cool3:[/quote]
No masz , a u nas padać przestało , ale jest chłodno .

Super , Zulka tyle się wyczekała :loveu:

Posted

[QUOTE]
Pewnie , że nie jest . Chłopak mojej córki przyniósł mi kiedyś zimą polną mysz z warsztatu samochodowego i kazał ratować , bo była bardzo zziębnięta :crazyey
[/QUOTE]
Dobre dziecko:lol: , jakie dobre ma serduszko, myszkę uratował. U nas w chałupie pełno kotów , więc i myszy nie ma . Czasem kotka mojego brata przynosiła mi na wycieraczkę martwe myszki , podobno chciała się ze mną podzielić w podziękowaniu za opiekę/ tak twierdzą "kociarze"/ :evil_lol: . Oczywiście wszystkie pochowane z szykanami w jednym miejscu, pod domem.
A jak się miewa główna bohaterka wątku , Fryciula ?

Posted

Zgodnie z prognozami (amerykańskimi!) w sobotę ma byc upał - czy to oznacza, że nie będzie sterylizacji? A czy Frytka zdrowotnie się już nadaje w 100%?
Jak stoimy z kasą - bo to jeszcze biedaczka bez szczepień żadnych jest, czyli sporo wydatków...
Ile wcina tej puriny? Ciekawe na ile starcza jej taki woreczek?

PS. pokasowaliśmy wszystkie zdjęcia z naszych postów na inne rzeczywiście nie mamy wpływu...

Posted

Mam pytanie: jest u mnie na przechowaniu suczka znajomych (wyjechali na wczasy), przed wyjazdem byli u weta, który im powiedział , że pies waży trochę za dużo. Nie wiem jak to się stało, ale u mnie w ciągu tygodnia schudła 2 kilo ( je normalnie, tylko gania z moim psem po łące jak oszalała. Jak mam powiedzieć właścicielom, że psa troche ubyło (bez szkody dla kontaktów towarzyskich)?

Posted

[quote name='Rene@Rabik']Mam pytanie: jest u mnie na przechowaniu suczka znajomych (wyjechali na wczasy), przed wyjazdem byli u weta, który im powiedział , że pies waży trochę za dużo. Nie wiem jak to się stało, ale u mnie w ciągu tygodnia schudła 2 kilo ( je normalnie, tylko gania z moim psem po łące jak oszalała. Jak mam powiedzieć właścicielom, że psa troche ubyło (bez szkody dla kontaktów towarzyskich)?[/quote]
Po prostu powiedz jak jest , tak jest najprościej i najlepiej . Powinni być Ci wdzięczni , że ją odchudziłaś :evil_lol: ;) . A może sobie to wezmą do serca i zapewnią jej więcej ruchu i już nie będą mieli problemu nadwagi u niej:lol:
Teraz ja w sprawie pogody : WYPOGODZIŁO SIĘ ŚWIECI SŁOŃCE:eviltong: !

Posted

[quote name='quasimodo']Zgodnie z prognozami (amerykańskimi!) w sobotę ma byc upał - czy to oznacza, że nie będzie sterylizacji? A czy Frytka zdrowotnie się już nadaje w 100%?
Jak stoimy z kasą - bo to jeszcze biedaczka bez szczepień żadnych jest, czyli sporo wydatków...
Ile wcina tej puriny? Ciekawe na ile starcza jej taki woreczek?

PS. pokasowaliśmy wszystkie zdjęcia z naszych postów na inne rzeczywiście nie mamy wpływu...[/quote]

Worek 3 kg myślę że na miesiąc jej styknie , bo je jeszcze inne rzeczy
Dzisiaj dałam jej tabletkę na odrobaczanie
Sterylka ma być w przyszłą sobotę , we wtorek idziemy do kontroli, ale myślę że jest zdrowa . Jak będzie brakować kasy , to będę rozpaczliwie wołać :evil_lol:

[quote name='Dorothy']ja w sprawie prognozy
:evil_lol:
LEJE I JEST BURZA[/quote]

No proszę , a jednak :roll:
A u nas się rozpogodziło :loveu:

[quote name='Rene@Rabik']A w Poznaniu ani jednej chmurki, tylko sine niebo - zbiera się na deszcz ( a ja właśnie pranie robie :angryy: )[/quote]
Jak się myje okna , samochód albo robi pranie , to zawsze pada :evil_lol:

[quote name='anula1959']Po prostu powiedz jak jest , tak jest najprościej i najlepiej . Powinni być Ci wdzięczni , że ją odchudziłaś :evil_lol: ;) . A może sobie to wezmą do serca i zapewnią jej więcej ruchu i już nie będą mieli problemu nadwagi u niej:lol:
Teraz ja w sprawie pogody : WYPOGODZIŁO SIĘ ŚWIECI SŁOŃCE:eviltong: ![/quote]

Zgadzam się całkowicie . Pies biegał to schudł i tyle

Posted

[quote name='martaa2']U nas niebo bez słonca ale bardzo gorąco. Chyba będzie deszcz. Prosze o kolejną historyjkę z życia Fryci:loveu:[/quote]
U nas też zrobiło się gorąco .

Frycia z resztą sfory biega w te i z powrotem do domu i na podwórko:evil_lol:
Drzwi są otwarte i psy mają dużo do szczekania :roll:
Dobrze , że mieszkam we wnęce , to nie ma ruchu na ulicy .Inaczej biedaki dawno by się wykończyły ;)
Kupiłam dzisiaj olejek z nornika w spraju i popryskałam wszystkim siorstki .
Pani w sklepie mi poradziła .
Świecą się wszyscy , jak psu ja.....:oops:
Frycia to chyba myśli , że jest jakąś księżniczką :cool3:
Ciągle coś przy niej robie :lol:
Zaraz dostanie tabletki , tylko że się małpiszon znudził masełkiem , i teraz trzeba jej lekarstwa zatapiać w pasztecie :shake:
Musialam Jaśnie Pani otworzyć puszkę z pasztetem , dobrze że miałam :loveu:
Właśnie kolejny raz poprałam wykładziny .
Jak ktoraś zesika , to :mad::mad::mad:

Dodałam do szmponu silny płyn zapachowy , to może przestaną znaczyć teren :cool1:
No już nie wiem , co robić . Drzwi na podwórko otwarte , a jedna albo druga wchodzi i podlewa :placz:
Chyba im pozakładam pampersy :razz:

Posted

U mnie teraz pogoda taka, że oczy się zame zamykają! Strasznie ciężkie powietrze,a w południe gdzieś daleko grzmiało. Ale deszczu nie było.
[EMAIL="Rene@Rabik"][B]Rene@Rabik[/B][/EMAIL] ja w takim razie też do Ciebie przyjadę na chwilkę! Nie obrażę się, jak mnie przegonisz z psami, bo bez motywacji samej mi ciężko:evil_lol:

Posted

[quote name='AMIGA']U mnie teraz pogoda taka, że oczy się zame zamykają! Strasznie ciężkie powietrze,a w południe gdzieś daleko grzmiało. Ale deszczu nie było.
[EMAIL="Rene@Rabik"][B]Rene@Rabik[/B][/EMAIL] ja w takim razie też do Ciebie przyjadę na chwilkę! Nie obrażę się, jak mnie przegonisz z psami, bo bez motywacji samej mi ciężko:evil_lol:[/QUOTE]

Nie ma sprawy zapraszam :razz:

Zaczynam miec kondycje jak ... dobrze wybiegany koń

Posted

no..moje drogie..to ja idę na koncert, na 19stą.
Jakoś mi się nie bardzochce ruszyć z domu. :cool1:
Leń czy jak?
A..koncert jakieś tam bębny japońskie..czy jakoś tak..Yamoto czy Yamamoto....sama już nie wiem.