Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sprawa wygladała tak że napisałam w sprawie pieska -tam na stronie jest taka opcja -"zapytaj o psa" wiadomosc otrzymałam w sprawie zachowania itd. potem skontaktowałam sie ze na 85 procent tylko musze jeszcze przedyskutowac z meżem -bo miał to byc nasz drugi piesek -i musiałm go do tego przekonać ale byłam tak zakochana w tej psince że stwierdziłam ze z dwoma sobie poradze tym bardziej ze moj kudłacz lubi towarzystwo-odpowiedzialm ze na drugi dzien dam znac-i kiedy dawalam ze sprawa "przeszła"przez poczatkowe veto meza-dowiedzialm sie o wywozce...chodzilo własnie o Neli...teraz w sumie nie moge sobie darowac ze tak wyszło -zdaje sobie sprawe ze nie było to potwierdzenie na sto procent...ale mialm odpowiedziec szybko....i ona juz niestety wczesniej musial byc uszykowana do transporttu...mialam dola -wiec nawet nie zrobilam awantury w tej sprawie...potem pocieszalm sie ze bedzie na niemieckiej kanapie...a w dalszej kolejnosci uslyszalam o tym wszystkim co dziej sie z psami kiedy trafia do niemiec-(specjalnie z małej litery)korespondencji ze schroniskiem nie mam-pare dni po fakcie ja skasowalm zeby mi o tym nie przypominala....cała historia

Posted

Z Obornik via 4-animals duzo psow jedzie do Szwajcarii, a transport odbyl sie 09.-11.12.2011, zabrali 19 psow i 3 koty (wedlug ich wlasnej relacji) - czy to by sie zgadzalo z datami Scooby ?

Moze Nelly na tej stronie sie pojawi ?
[url]http://wirvermitteln.ch/zuhause-gesucht.html[/url]

Posted

[quote name='Scooby_Doo']nie to było wczesniej - zreszta na tej str.jest napisane -mrozne dni grudnia 2010 -ja juz w tedy od roku mialam swojego kudlacza - wiec sie zgadza[/QUOTE]

Tak, masz racje, przeoczylam to :(

Posted

naprawde polecam zwrocenie sie tej sprawie do mediow.....o tych wywozkach.........
.a gdby gdzies w tej zawierusze znalazla sie Neli -(choc cały czas mam nadzieję moze ona trafiła na dobry dom -) to zawsze będzie u mniej dla niej "skrawek kanapy" bo mój psiak sie strasznie rozpycha:) wiec jesli nie daj Boze gdzies sie znajdzie -to dajcie znac...

Posted

[B]Neli[/B]

[B]NELI Suczka ma ok 2 latka. To kochana malutka suczka, która trafiła do nas z pięcioma innymi psami. Umie chodzić na smyczy, kocha dzieci oraz spacery z nimi. Uwielbia być brana na ręce i przytulana. Zgadza się z innymi psami. Czeka na dom! Neli została adoptowana w bardzo mroźne dni grudnia 2010r do Niemiec razem z 10 malutkimi pieskami ze schroniska . [/B]

jestem w szoku cięzkim! taka sunia piekna, ktora w Polsce na dom czekałaby króciutko (zreszta już miała) i pojechala do Niemiec a w dodatku tak, oficjalnie o tym napisano? no zabiłyście mnie.ale fakt, w 2010r nie bylo jeszcze tak głośno o wywozkach. pamietam, że w tamtym okresie było w obornikach inne kierownictwo i rządy w ogóle. czy macie info, ze z Obornik dalej wyjeżdżają psy? w zeszlym roku mialam przyjemność rozmawiac z kimś stamtąd i wydawala mi się bardzo rożsądna rozmowa, wiem ze ta pani mówila o radykalnych zmianach w tym schronie.
Ale Neli, nie dziwie się ze scooby za nią "płacze":(

Posted (edited)

nie tylko Sccoby za nia płacze!
z tego co wiem,nadal z obornik i kilku innych miejsc w Wielkopolsce, psy są wywożone przy pomocy polskich organizacji prozwierzęcych, lub Dogomaniaczek=są zabierane do siedziby tej organizacji/gdzieś na wsi/
a potem jadą,Niemcy,Szwajcaria itp
wiem ,że sporo psów z obornik brała Fundacja przyjaciele4 Łap/co też gdzieś jest zaznaczone na stronie schroniska,od przyjaciół ,,,,psy wędrują dalej,..........
dokąd?

np.co stało sie z sunią z beczki?wielkopolska/

Edited by pyziokot
Posted

Fundacja Mrunio ( ta od spalonego Kuby) też zabiera z całej Polski. Ostatnio Śmigielska jeździła po schroniskach i zabierały psy za karmę.
Z Klembowa wyjechało ponad 70 psów za 700 kg karmy :(. Handel żywym towarem .....:placz::placz::placz:

Posted

chyba kilka psów na jednego studenta weterynarii..................koszmar..........
kiedy ja brałam w 2009 roku swojego pieska z Boguszyc -Ostania Szansa- wolontariuszki chcwaliły się że wiele psów -(10?20?)nie pamietam pojechało do niemiec...........kiedy rok temu weszłam na ich stronę aby pochwalic sie jak bardzo dbam o swojego kudłacza i podesłałam tam link do mojego albumu -przeczytałam ze nadal trwaja adopcje zagraniczne...do Szwajcarii

Posted

[quote name='Scooby_Doo']chyba kilka psów na jednego studenta weterynarii..................koszmar..........
kiedy ja brałam w 2009 roku swojego pieska z Boguszyc -Ostania Szansa- wolontariuszki chcwaliły się że wiele psów -(10?20?)nie pamietam pojechało do niemiec...........kiedy rok temu weszłam na ich stronę aby pochwalic sie jak bardzo dbam o swojego kudłacza i podesłałam tam link do mojego albumu -przeczytałam ze nadal trwaja adopcje zagraniczne...do Szwajcarii[/QUOTE]

I na naszym watku rowniez piszemy o adopcjach do Szwajcarii, ktore trwaja - i trwac beda, podobnie jak adopcje w Polsce. I nawet zdjecia wklejamy. A to jakis problem? Uwielbiam jak sie wszystkim wrzuca do jednego worka. Czy cos z naszymi adopcjami jest nie tak? Jakis pies w Szwajcarii wyrzucony? Na eksperymentach? Nota bene z nowymi wlascicielami widze sie osobiscie w momencie przekazania psa i podpisania umowy adopcyjnej (po sprawdzeniu domu przez osoby na miejscu, rzecz jasna). Do Niemiec w zeszlym roku wyjechal caaaly jeden psiak, ktory rowniez ma zdjecia na watku i regularny kontakt z wlascicielka - nie wysylamy psow, bo nie mamy osob do sprawdzenia domow. Za to mamy w Szwajcarii - proste. /Agnieszka

Posted

super-bardzo sie cieszę - odetchnełam z ulgą-bardzo się cieszę z wiadomosci-trzymam kciuki i przepraszam
[B]ps.wydaje się mi ze zniknął wątek dotyczący wywozuu do niemiec z forum wielkopolska...w swoim profilu równiez mam wykasowane wszystkie posty z tego watku.............[/B]ale moze sie myle...moze sprawdzicie???

Posted

[quote name='zula131']Tam już chyba przypada po kilka naszych psów na 1 Niemca :roll:...[/QUOTE]

Szwajcarow mniej niz Niemcow - tam chyba na jednego Szwajcara przypada cala sfora polskich psow.
Nie mowiac juz o greckich i hiszpanski psach...

Posted

[quote name='Scooby_Doo']super-bardzo sie cieszę - odetchnełam z ulgą-bardzo się cieszę z wiadomosci-trzymam kciuki i przepraszam
[B]ps.wydaje się mi ze zniknął wątek dotyczący wywozuu do niemiec z forum wielkopolska...w swoim profilu równiez mam wykasowane wszystkie posty z tego watku.............[/B]ale moze sie myle...moze sprawdzicie???[/QUOTE]

Wyjazdy w nieznane, BEZ INFORMACJI, ODMOWA WYDANIA PSA "bo jest zaklepany za pol roku, itp to skandal i takie praktyki powinny byc tepione na maksa.... nie wyobrazam sobie nie wklejenia zdjec naszych szwajcarskich psiakow, tym bardziej, ze super sie maja :) Ale proszę, nie wrzucajcie wszystkich jednym hurtem do "handlu niewiadomo gdzie" - ja za adopcje do Szwajcarii ręczę głową, więc jesli ktoś ma pytania - bardzo proszę na pw lub [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] - nie ukrywamy z kim wspolpracujemy, co zreszta widac na watku Ostatniej Szansy... /Agnieszka