Scooby_Doo Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 sprawa wygladała tak że napisałam w sprawie pieska -tam na stronie jest taka opcja -"zapytaj o psa" wiadomosc otrzymałam w sprawie zachowania itd. potem skontaktowałam sie ze na 85 procent tylko musze jeszcze przedyskutowac z meżem -bo miał to byc nasz drugi piesek -i musiałm go do tego przekonać ale byłam tak zakochana w tej psince że stwierdziłam ze z dwoma sobie poradze tym bardziej ze moj kudłacz lubi towarzystwo-odpowiedzialm ze na drugi dzien dam znac-i kiedy dawalam ze sprawa "przeszła"przez poczatkowe veto meza-dowiedzialm sie o wywozce...chodzilo własnie o Neli...teraz w sumie nie moge sobie darowac ze tak wyszło -zdaje sobie sprawe ze nie było to potwierdzenie na sto procent...ale mialm odpowiedziec szybko....i ona juz niestety wczesniej musial byc uszykowana do transporttu...mialam dola -wiec nawet nie zrobilam awantury w tej sprawie...potem pocieszalm sie ze bedzie na niemieckiej kanapie...a w dalszej kolejnosci uslyszalam o tym wszystkim co dziej sie z psami kiedy trafia do niemiec-(specjalnie z małej litery)korespondencji ze schroniskiem nie mam-pare dni po fakcie ja skasowalm zeby mi o tym nie przypominala....cała historia Quote
Scooby_Doo Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Azorek z Obornik wielkopolskich -w Azoreku powiedzieli mi o tym ze wyjechala do nowego domu zagranica-potem na stronie przeczytłam ze do niemiec-taka byla kolejnosc Quote
Scooby_Doo Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 holmina wie - bo sie jej wypłakiwałam... Quote
wellington Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Z Obornik via 4-animals duzo psow jedzie do Szwajcarii, a transport odbyl sie 09.-11.12.2011, zabrali 19 psow i 3 koty (wedlug ich wlasnej relacji) - czy to by sie zgadzalo z datami Scooby ? Moze Nelly na tej stronie sie pojawi ? [url]http://wirvermitteln.ch/zuhause-gesucht.html[/url] Quote
Scooby_Doo Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 nie to było wczesniej - zreszta na tej str.jest napisane -mrozne dni grudnia 2010 -ja juz w tedy od roku mialam swojego kudlacza - wiec sie zgadza Quote
Scooby_Doo Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 a petycje proponuje przeniesc na [URL="http://www.petycje.pl"]www.petycje.pl[/URL] wtedy wiecej ludzi sie wpisze a infornacje mozna wtedy umiescic na fb Quote
wellington Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 [quote name='Scooby_Doo']nie to było wczesniej - zreszta na tej str.jest napisane -mrozne dni grudnia 2010 -ja juz w tedy od roku mialam swojego kudlacza - wiec sie zgadza[/QUOTE] Tak, masz racje, przeoczylam to :( Quote
Scooby_Doo Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 naprawde polecam zwrocenie sie tej sprawie do mediow.....o tych wywozkach......... .a gdby gdzies w tej zawierusze znalazla sie Neli -(choc cały czas mam nadzieję moze ona trafiła na dobry dom -) to zawsze będzie u mniej dla niej "skrawek kanapy" bo mój psiak sie strasznie rozpycha:) wiec jesli nie daj Boze gdzies sie znajdzie -to dajcie znac... Quote
Scooby_Doo Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 ps.pomysł holminy na wydarzenie w fb jest swietny Quote
malizna78 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 [quote name='holmina']myślę ,że ona pisze o Nelly[/QUOTE]To Oborniki też wywoża psiaki? Jak wygląda Nelly? Jest w typie razy. czy pospolity mieszaniec? Quote
holmina Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 na poprzedniej stronie sccoby wkleila link tam masz jej zdjecie i info.... malutka,kudłata jest tez info,ze pojechala wraz z 10innymi pieskami,,,,, Quote
malizna78 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 [B]Neli[/B] [B]NELI Suczka ma ok 2 latka. To kochana malutka suczka, która trafiła do nas z pięcioma innymi psami. Umie chodzić na smyczy, kocha dzieci oraz spacery z nimi. Uwielbia być brana na ręce i przytulana. Zgadza się z innymi psami. Czeka na dom! Neli została adoptowana w bardzo mroźne dni grudnia 2010r do Niemiec razem z 10 malutkimi pieskami ze schroniska . [/B] jestem w szoku cięzkim! taka sunia piekna, ktora w Polsce na dom czekałaby króciutko (zreszta już miała) i pojechala do Niemiec a w dodatku tak, oficjalnie o tym napisano? no zabiłyście mnie.ale fakt, w 2010r nie bylo jeszcze tak głośno o wywozkach. pamietam, że w tamtym okresie było w obornikach inne kierownictwo i rządy w ogóle. czy macie info, ze z Obornik dalej wyjeżdżają psy? w zeszlym roku mialam przyjemność rozmawiac z kimś stamtąd i wydawala mi się bardzo rożsądna rozmowa, wiem ze ta pani mówila o radykalnych zmianach w tym schronie. Ale Neli, nie dziwie się ze scooby za nią "płacze":( Quote
Scooby_Doo Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 moze zapytajcie wolontariuszki na dogo z Azorka...maja watek na wielkopolskim forum... Quote
pyziokot Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 (edited) nie tylko Sccoby za nia płacze! z tego co wiem,nadal z obornik i kilku innych miejsc w Wielkopolsce, psy są wywożone przy pomocy polskich organizacji prozwierzęcych, lub Dogomaniaczek=są zabierane do siedziby tej organizacji/gdzieś na wsi/ a potem jadą,Niemcy,Szwajcaria itp wiem ,że sporo psów z obornik brała Fundacja przyjaciele4 Łap/co też gdzieś jest zaznaczone na stronie schroniska,od przyjaciół ,,,,psy wędrują dalej,.......... dokąd? np.co stało sie z sunią z beczki?wielkopolska/ Edited February 11, 2012 by pyziokot Quote
EVA2406 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Fundacja Mrunio ( ta od spalonego Kuby) też zabiera z całej Polski. Ostatnio Śmigielska jeździła po schroniskach i zabierały psy za karmę. Z Klembowa wyjechało ponad 70 psów za 700 kg karmy :(. Handel żywym towarem .....:placz::placz::placz: Quote
pyziokot Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 no makabra!!!!! jakby tu nagłośnić ten temat ,tak,żeby TVN24 sie za niego wzięła.....?może wstrzymają się handlarze,poddani osądowi opinii publicznej!!!! Quote
Anula Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Wklejam link do bliskiego tematu! [url]http://www.dogomania.pl/threads/222797-Wywozki-psow-na-meczarnie[/url] Quote
zula131 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Tam już chyba przypada po kilka naszych psów na 1 Niemca :roll:... Quote
Scooby_Doo Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 chyba kilka psów na jednego studenta weterynarii..................koszmar.......... kiedy ja brałam w 2009 roku swojego pieska z Boguszyc -Ostania Szansa- wolontariuszki chcwaliły się że wiele psów -(10?20?)nie pamietam pojechało do niemiec...........kiedy rok temu weszłam na ich stronę aby pochwalic sie jak bardzo dbam o swojego kudłacza i podesłałam tam link do mojego albumu -przeczytałam ze nadal trwaja adopcje zagraniczne...do Szwajcarii Quote
ostatniaszansa Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 [quote name='Scooby_Doo']chyba kilka psów na jednego studenta weterynarii..................koszmar.......... kiedy ja brałam w 2009 roku swojego pieska z Boguszyc -Ostania Szansa- wolontariuszki chcwaliły się że wiele psów -(10?20?)nie pamietam pojechało do niemiec...........kiedy rok temu weszłam na ich stronę aby pochwalic sie jak bardzo dbam o swojego kudłacza i podesłałam tam link do mojego albumu -przeczytałam ze nadal trwaja adopcje zagraniczne...do Szwajcarii[/QUOTE] I na naszym watku rowniez piszemy o adopcjach do Szwajcarii, ktore trwaja - i trwac beda, podobnie jak adopcje w Polsce. I nawet zdjecia wklejamy. A to jakis problem? Uwielbiam jak sie wszystkim wrzuca do jednego worka. Czy cos z naszymi adopcjami jest nie tak? Jakis pies w Szwajcarii wyrzucony? Na eksperymentach? Nota bene z nowymi wlascicielami widze sie osobiscie w momencie przekazania psa i podpisania umowy adopcyjnej (po sprawdzeniu domu przez osoby na miejscu, rzecz jasna). Do Niemiec w zeszlym roku wyjechal caaaly jeden psiak, ktory rowniez ma zdjecia na watku i regularny kontakt z wlascicielka - nie wysylamy psow, bo nie mamy osob do sprawdzenia domow. Za to mamy w Szwajcarii - proste. /Agnieszka Quote
Scooby_Doo Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 super-bardzo sie cieszę - odetchnełam z ulgą-bardzo się cieszę z wiadomosci-trzymam kciuki i przepraszam [B]ps.wydaje się mi ze zniknął wątek dotyczący wywozuu do niemiec z forum wielkopolska...w swoim profilu równiez mam wykasowane wszystkie posty z tego watku.............[/B]ale moze sie myle...moze sprawdzicie??? Quote
wellington Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 [quote name='zula131']Tam już chyba przypada po kilka naszych psów na 1 Niemca :roll:...[/QUOTE] Szwajcarow mniej niz Niemcow - tam chyba na jednego Szwajcara przypada cala sfora polskich psow. Nie mowiac juz o greckich i hiszpanski psach... Quote
ostatniaszansa Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 [quote name='Scooby_Doo']super-bardzo sie cieszę - odetchnełam z ulgą-bardzo się cieszę z wiadomosci-trzymam kciuki i przepraszam [B]ps.wydaje się mi ze zniknął wątek dotyczący wywozuu do niemiec z forum wielkopolska...w swoim profilu równiez mam wykasowane wszystkie posty z tego watku.............[/B]ale moze sie myle...moze sprawdzicie???[/QUOTE] Wyjazdy w nieznane, BEZ INFORMACJI, ODMOWA WYDANIA PSA "bo jest zaklepany za pol roku, itp to skandal i takie praktyki powinny byc tepione na maksa.... nie wyobrazam sobie nie wklejenia zdjec naszych szwajcarskich psiakow, tym bardziej, ze super sie maja :) Ale proszę, nie wrzucajcie wszystkich jednym hurtem do "handlu niewiadomo gdzie" - ja za adopcje do Szwajcarii ręczę głową, więc jesli ktoś ma pytania - bardzo proszę na pw lub [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] - nie ukrywamy z kim wspolpracujemy, co zreszta widac na watku Ostatniej Szansy... /Agnieszka Quote
Recommended Posts