Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 209
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ingrid44 napisał(a):
Ogromnie sie cieze ze udalo sie nam uzbierac az tyle w tak krotkim czasie :) :) :)

Też bardzo się cieszę i wysyłam za listopad i grudzień.Pozdrawiam dziadeczka.

Posted

[quote name='winter7']mogę zadeklarować 20 zł miesięcznie. Przyślijcie mi przypomnienie z numerem konta
Dzięki cioteczko :loveu:

MAM DT DLA ALMONDA !!!

Zgodziła się go przyjąć chauwa.

Tymczas jest domowy za 180 zł/m-c + karma (którą my musimy załatwić).
Ogólnie jest bajecznie, teraz trzeba tylko transport zalatwiać.

chauwa zaproponowała że jeżeli nie uda nam się do niej dowieźć (mieszka 80 km za Wawą w kierunku na Białystok) to podjedzie po niego do Wawy autobusem.

No a drugi wariant znaleźć płatny transport i dowieźć chauwie pod drzwi psiaczka :D

Na początku myślałam o łączonym, tzn. Wrocław-Katowice a potem z Katowic do Wa-wy. Tylko czy to nie będzie zbyt stresujące?

Posted

Bardzo Dziekujemy Winter7 za deklaracje:loveu::loveu::loveu:

Bardzo sie ciesze ze mamy Dt dla Dziadziusia:multi:
Nie znam pieska i w jakim jest stanie wiec trudno mi sie wypowiedziec jak zniesie podroz. Jak napewno wszyscy pamietaja moj brat jezdzi samochodem z Wrocka do Katowic co najmniej 2 razy w tygodniu ale do Warszawy juz niestety nie . Trzeba by kombinowac cos dalej .

Posted

Świetnie, że Almondzik ma juz zaklepany domek. Czy będzie przebywał w domu? Ja w sprawie transportu nie pomogę, bo tak jak Ingrid44 mogłabym tyko w okolice Wrocław-Śląsk.

Posted

przychodzę na zaproszenie Ingrid44 :)

finansowo pomóc nie mogę, sama jestem w kiepskiej sytuacji ale kibicować będę i to bardzo :)
cieszę się, że udało się znaleźć chłopakowi DT - że już niedługo opuści schroniskowy kojec :)

Takie staruszku zasługują na to, by godnie mieszkać.
My również jesteśmy w trakcie załatwiania DT dla naszej znalezionej starowinki:
http://www.dogomania.pl/threads/216604-Stara-chora-ONkowata-sunia-b%C5%82aga-o-pomoc-i-dom./page2

Posted

Olena84 napisał(a):
A skad dokąd ten transport? Do Warszawy z Wrocławia?

Tak, Z wroclawia do Warszawy. Narazie nie mamy pomyslu jak go tam dowiezc.

Pieknie Dziekuje cioteczkom za przybycie :) :) :)

Posted

Almond rano miał problemy z wyjściem na spacer, ale rozruszał stare kości i doszedł do najbliższego drzewka, osikał je i wrócił do boksu.
Teraz dostał paraliżu tylnych łapek, nie może ustać na nich....Właśnie wyjechał z pracownikiem do weta-zobaczymy jaka diagnoza.
Chyba ma niską temperaturę ciała, cały był zimny.

Może wstrzymalibyśmy się jeszcze jakiś czas z transportem....możliwe że to już ostatnie godziny Almonda;(
Po powrocie zrobimy mu miejsce w biurze żeby mieć go na oku.

Posted

Almond nie jedzie do DT :( Bynajmniej na razie.
Robert był z nim u weta, akurat rozmawialiśmy jak wyszedł z lecznicy.

To samo co Jurand - wysoka temperatura, kroplówki...
Jurand z tego wyszedł Almus mam nadzieję też.

EDIT:
Będę dzwonić do Anety, czy zatrzyma nam miejsce, czy też musimy szukać innego DT jak dziadziuś wyzdrowieje.
U Juranda to trwało niecałe 2 tyg...

Posted

rotek_ napisał(a):
Almond cały czas śpi.
Lepiej jak zostanie u nas kilka dni, niż gdyby chauwa miła z nim jeździć do weta codziennie na kroplówki

i tak będzie najlepiej, jestem za tym , żeby doszedł do siebie i dopiero jechał..