fiorsteinbock Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Zakładając wątek zastanawiałam się od czego zacząć, bo normalnością stają się watki psów skrajnie wyczerpanych, bity, maltretowanych. Myślę, że znalazłam odpowiednie słowa: Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi. — Stefan Wyszyński I kolejne, których pominąć nie sposób: Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś. — Antoine de Saint-Exupéry Wątek jest poświęcony młodej, około rocznej suczce owczarka niemieckiego, Pchełce. Imię otrzymała po swojej poprzedniczce, która trafiła do schroniska równie wynędzniała i zaniedbana. Dziś już z nowym imieniem, ONka przebywa w nowym domu, czego życzymy i Pchełce :-(:-(:-( Pchełka trafiła do schroniska z interwencji. Słaniającą się na chudych łapkach zauważyli przechodnie, w końcu zauważyli...i "zgłosili" sprawę dalej. Dzięki reakcji, dzisiaj suczka jest bezpieczna, ma pełną miskę i pod opieką Giselle4 dochodzi do siebie. Apetyt jej dopisuje, nie ma problemów z łaknieniem, pomimo stanu w jakim się znajduje. Ciocia Giselle4 wykąpała Pchełkę a zdjęcia na watku są już "po" i nie oddają całego dramatu psa. Wyschnięta sierść fałszywie tuszuje zapadnięte boki, wystające kości miednicy i żeber. Nawet łapki wydają się grubsze, niż w rzeczywistości. Pchełka pomimo złego traktowania wciąż ufa ludziom, jest troszkę nieśmiała, woli obserwować niż wyjść z inicjatywą. Ale kiedy zazna ciepła człowieczej ręki, już niczego innego nie chce. O co proszę zakładając wątek. Przede wszystkim o ogłaszanie i szybki dom dla Pchełki. A może tymczas znajdziemy, marzyłby mi się domowy :placz: Pchełka ma około roku, przebywa w dzierżoniowskim schronisku Azyl. Suczka jest zaszczepiona, odrobaczona i wysterylizowana. Kontakt: 74 831 18 00 Grażyna: 664 315 852 Banerek do czestowania: Quote
fiorsteinbock Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Szyja owczarka niemieckiego w obwodzie!!!! :angryy: ...talia osy... :shake: wygląd sierści u niedożywionego psa: Quote
fiorsteinbock Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Wrzuciłam na owczarki w potrzebie, ale jeszcze przydałoby sie pokazać Małą na owczarki.eu. Ma ktoś tam konto??? Quote
azalia Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Piękna,młoda oneczka,jak przytyje i poprawi się jej sierść będzie przepiękna i mam nadzieję,że znajdzie domek. Quote
unixena Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Jejciu ..jaka bida ..chuda ....zapisze na razie ... Quote
brzośka Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 uch :angryy: :angryy: :angryy: ale! choć równie zaniedbana jak poprzedniczka jest także równie śliczna :loveu: więc na pewno równie szybko znajdzie równie świetny domek!!! :p Quote
brzośka Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 a może ktoś kumaty (czyli niestety nie ja ;)) zrobi Malutkiej banerek i wydarzenie na FB? Quote
basia34 Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Ja moge podniesc bo jestem u Niej codziennie. Quote
DONnka Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Jestem i ja, bo jakżeby inaczej - przecież ONka w potrzebie :shake: Na razie zapisuję, pomyślę, co mogłabym dla Niej zrobić :):):) Słodka Niunia :loveu: Quote
DONnka Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 brzośka napisał(a):a może ktoś kumaty (czyli niestety nie ja ;)) zrobi Malutkiej banerek i wydarzenie na FB? W sprawie bannerka napiszcie do cioteczki fochu :) Quote
fiorsteinbock Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Cioteczki banerek i FB jutro zrobie, w pracy bede miala chwilke to przysiade :) Prosze jeszcze o wrzucenie na owczarki.eu :oops: Quote
giselle4 Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 jest piekna i mądra zaufa i pokocha na cale swoje zycie- czlowieka Teraz potrzebuje duzo milosci,czulosci i spacerkow Juz jest wysterylizowana ,pieknie chodzi na smyczy...dostojnie Jest w troche lepszym stanie co jej poprzedniczka ale duzo czasu jej trzeba poswiecic na szczotkowanie juz dwa dni jest wyczesywana ale to ją troche boli bo ciągnie sie podszerstek i ciągnie a ile moze strac w miejscu... wiec nie męczymy jej od glowy do polowy tułowia jest ok dalej masarka chuda bardzo ale je i ma normalna kupe....nie wode jak poprzednia sunka mamy nadzieje ze podtuczy sie i znajdziemy jej Ds lub Dt:) Quote
giselle4 Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Dziekuje Edytko ze zrobilas jej watek0 Quote
DONnka Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 fiorsteinbock napisał(a):Cioteczki banerek i FB jutro zrobie, w pracy bede miala chwilke to przysiade :) Prosze jeszcze o wrzucenie na owczarki.eu :oops: Mogę jutro wrzucić Pannę na owczarki.eu :):):) Quote
fiorsteinbock Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Bardzo prosze, wrzuc ją i dziekuje. Ja juz wpisuje, ze ona sterylizowana. Jutrro porobie kilka ogloszen a tymczasem mykam spac. Spokojnej nocy Cioteczkom. Quote
giselle4 Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 fiorsteinbock napisał(a):Bardzo prosze, wrzuc ją. Ja juz wpisuje, ze ona sterylizowana. Jutrro porobie kilka ogloszen a tymczasem mykam spac. Spokojnej nocy Cioteczkom. ja tez umykam kolorowych senkow papappapapa Quote
Cantadorra Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Malutka kochana Pchełka, musi być dobrze skoro takie cioteczki zabrały się za nią. Quote
fiorsteinbock Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 brzośka napisał(a):a może ktoś kumaty (czyli niestety nie ja ;)) zrobi Malutkiej banerek i wydarzenie na FB? Cioteczko, bannerek w poscie #1. Wklejajcie prosze, chocby na kilka dni. Quote
unixena Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Ja juz wkleilam sobie Pcheleczke w banerek ...mam nadzieje ,ze Timus mi wybaczy ..ale on ma juz dobrze ,jest szczesliwy ,wiec pora reklamowac kolejna bide ... Quote
fiorsteinbock Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 Dzieki :) Ja chwilowo usunelam skarbonke azylowa, na rzecz naszych sierot. Niech beda widoczne indywidualnie. I wydarzenie na FB: http://www.facebook.com/event.php?eid=107853092655972 Quote
brzośka Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 fiorsteinbock napisał(a):Cioteczko, bannerek w poscie #1. Wklejajcie prosze, chocby na kilka dni. też już lecę się poczęstować ;) i znów przeproszę naszą kochną Saszeczkę, że ją usunę, ale tak jak przy poprzedniej Pchełce też pewnie tylko na chwilkę ;) edit: a jednak wkleję dopiero w domu, bo w pracy tradycyjnie zamiast banerków widzę znak STOP :roll: Quote
Nadziejka Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 [FONT=Arial Black]Nadziejkowo zagladam do cudnej psiuni..... ona bidula , tak wychudzona , jak byl nasz sosnowiecki Stefunio , skora juz prawie przebijala kosci miednicy ....:-(:-(:-(wiem ze z wami Edusiu , juz bedzie lepiej , nie zaginie nineczka ciudna:iloveyou::iloveyou:[/FONT] Quote
Recommended Posts