Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 590
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłam nie tylko bardzo zaęta ale i zablokowana,nie wiedziałam czemu nie mogę się połączyć z neostradą od kilku dni, przyczyna nader prozaiczna ale juz jestem i uzupełniam zaległości, dostałam przelelwy i tylko rzuciłam okiem,wszystko napiszę jak nieco przejrzę na oczy bo mam straszną grypę i zalewam łzami komputer,

mam za to same dobre wiadomości, pomalutku je będę opisywać, po pierwsze dostałam kilka ampułek nivalinu od tyskiej cioteczki, w jednej z klinik znalazłam chyba z dziesięć ampułek dla gucia!! Psik jest w dobrym stanie, ma ogromny apetyt, wcina wszystko,ładnie wygląda, a jest tak przepełniony przywiązaniem do mnie że pomaga mu to chodzić! Najpierw mnie cieszyło że wogóle wstaje na te łapeczki,potem że nieco dłużej na nich się utrzymuje, a teraz jestem przeszczęsliwa jak biegnie przez korytarz na czterech łapinkach i coraz dłużej na nich się utrzymuje, jest juz tez nieco bardziej samodzielny jeśli chodzi o jego rozkład dnia,ma dwa legowiska i śpi na obu w różnych porach dnia,jak ma nadzieję na dobrości w kuchni przy mnie,pojedzony idzie spać podkaloryfer do łazienki,muszę zostawiać drzwi otwarte bo jak zastanie je zamknięte to podnosi nieziemskie larum niezaleznie czy w dzień czy w nocy/ no i oczywiscie światło musi być!

Coraz rzadziej posłanko jest wilgotne,zdaje sobie sprawę że to nie miejsce,ale załatwia się w biegu,rządkiem,może i to opanujemy, grunt ze poza posłankiem czyli świadomość super, nad czymś jednak panuje!

Bardzo sie cieszę że są sponsorzy bo mimo że oszczędzam jak mogę by jak najwięcej naskładać na tę konkretna rehabilitację, to wiem że dopiero teraz zaczną się poważniejsze wydatki/ cieszy mnie tylko to że mam nadzieję że wszystko co robimy pomoże mu utrzymać te zdobycze/dotąd nie jeżdziłam na zabiegi, bo nie było warunków,zadaleko,za zimno, zwłaszcza na bieżnię wodną, brak gwarancji transportu ale czas wykorzystany świetnie na inne przygotowania, najważniejsze że ma już mięśnie i dalej pracujemy nad powiększeniem masy mięśniowej i i umocnieniem tych mięśni widać że to pomaga/

rozmawiałam wczoraj o nim ze znanym wetem skarżąc sie na brak nivalinu,on dość sceptycznie podchodził do działania tego leku, i powiedział że możliwe że dobra opieka i ćwiczenia doprowadzają w przypadku naszego pupila do jakichś widocznych już wyników,niemniej jednak szukam dalej,bo nie zaszkodzi a ja widziałam jednak poprawę u obu psiaków /

mały juz pokochał pieszczoty i przytulanka,odbierajac telefony stacjonarne siedzę po turecku na ziemi a oni obaj na wyścigi biegną i się wtulają we mnie, a ten czarcik mały przeciez na początku gryzł , nie lubi innych psów dalej toleruje tylko dropsika/

wielkie dzieki darczyńcom!!!!
W przyszłym tygodniu jak nie wroci zima jedziemy na zabiegi/

Posted

mam mało czasu bo znów siedze z Perełka po ciężkiej operacji ratującej życie, ale muszę choć na szybciutko napisać najprostszą rzecz, nikt sobie nie może wyobrazić jaka radość bezcenną daje widok poprawy zdrowia, czy wręcz uratowanego życia tych psiaków, tego nie da się kupić i niech żałuję Ci którzy nigdy tego nie spróbowali, takiego spokoju i radości nie dadzą żadna kasa ani zakupy , żadne rozrywki, to trzeba zobaczyć czym płacą te istoty za odrobinę serca, GUCIO DZIS BIEGA NA CZTERECH LAPINKACH OD RANA , trochę mu się łapki czasem krzyżuja ale to przecież postęp ogromny, dobrze że koniec zimy za malo teraz ćwiczeń bo nie da się na powietrzu,za brudno,za mokro, za zimno!

Guciolek przybiera na wadze, a i stał się wybredniejszy, nie chce jeść suchej karmy nawet dla urozmaicenia!!!co do zdolności premieszczana to nie tylko że nie łatwo go dogonić, nawet dla wzroku szybkość jest cudna, nawet uważam że ten pośpiech powoduje krzyżowanie łapek, ciekawe jest że czasami udaje mu sie złapać zakręt bez upadku na tę lewą słabszą stronę, a dziś zauwazyłam przy wykraczaniu bardzo wyrażnym że zamachiwał się ta lewą łapką ilka razy, ale nie bardzo się udawało, mimo to utrzymywał się bohatersko na 3 łapkach aż sie udało, ale go wycałowałam bo to nowość!!

Posted (edited)

Wow ! Teresko ale super wiesci na początek dnia :-) wzruszyłam się że aż łezka zakręciła się w oku :-)
Tak trzymaj Guciolku :-) dzięki Teresko za wszystko :-)
Masz rację to jest bezcenne :)

Edited by Iljova
Posted

[quote name='TERESA BORCZ']mam mało czasu bo znów siedze z Perełka po ciężkiej operacji ratującej życie, ale muszę choć na szybciutko napisać najprostszą rzecz, nikt sobie nie może wyobrazić jaka radość bezcenną daje widok poprawy zdrowia, czy wręcz uratowanego życia tych psiaków, tego nie da się kupić i niech żałuję Ci którzy nigdy tego nie spróbowali, takiego spokoju i radości nie dadzą żadna kasa ani zakupy , żadne rozrywki, to trzeba zobaczyć czym płacą te istoty za odrobinę serca, GUCIO DZIS BIEGA NA CZTERECH LAPINKACH OD RANA , trochę mu się łapki czasem krzyżuja ale to przecież postęp ogromny, dobrze że koniec zimy za malo teraz ćwiczeń bo nie da się na powietrzu,za brudno,za mokro, za zimno!

Guciolek przybiera na wadze, a i stał się wybredniejszy, nie chce jeść suchej karmy nawet dla urozmaicenia!!!co do zdolności premieszczana to nie tylko że nie łatwo go dogonić, nawet dla wzroku szybkość jest cudna, nawet uważam że ten pośpiech powoduje krzyżowanie łapek, ciekawe jest że czasami udaje mu sie złapać zakręt bez upadku na tę lewą słabszą stronę, a dziś zauwazyłam przy wykraczaniu bardzo wyrażnym że zamachiwał się ta lewą łapką ilka razy, ale nie bardzo się udawało, mimo to utrzymywał się bohatersko na 3 łapkach aż sie udało, ale go wycałowałam bo to nowość!![/QUOTE]Fantastycznie!
Możemy tylko pozazdrościc tej radości
i satysfakcji.
Trudno uwierzyc w to co czytamy
kiedy przypominają sie początki Gucia.
a jednak.
Dziękujemy Tereso!

Posted

tak sie zastanawiam czy ktoras z ciotek nie wybiera sie w strone Tereni i moze moglaby filmik nakrecic z rozrabiakiem Guciolkiem. To bylby miod na serca nasze

• 2 weeks later...
Posted

Kochani potrzebna wasza pomoc. Mix labladorki z połamaną miednicą i zdartą skórą z całego uda.Makabryczne zdjęcia. Sunia ma szanse na chodzenie.
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/225363-Cudna-m%C5%82oda-Maciusia-po-wypadku-b%C4%99dzie-chodzi%C4%87!-BARDZO-PROSIMY-O-POMOC!?p=18917216#post18917216"]http://www.dogomania.pl/threads/225363-Cudna-m%C5%82oda-Maciusia-po-wypadku-b%C4%99dzie-chodzi%C4%87!-BARDZO-PROSIMY-O-POMOC!?p=18917216#post18917216[/URL]

Gdzie kupić podkłady i opatrunki żelowe? Pani Teresko co jeszcze może być potrzebne. Proszę o pomoc. Schronisko bardzo chce pomóc.

Posted

[quote name='Secia']Kochani potrzebna wasza pomoc. Mix labladorki z połamaną miednicą i zdartą skórą z całego uda.Makabryczne zdjęcia. Sunia ma szanse na chodzenie.
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/225363-Cudna-m%C5%82oda-Maciusia-po-wypadku-b%C4%99dzie-chodzi%C4%87!-BARDZO-PROSIMY-O-POMOC!?p=18917216#post18917216"]http://www.dogomania.pl/threads/225363-Cudna-m%C5%82oda-Maciusia-po-wypadku-b%C4%99dzie-chodzi%C4%87!-BARDZO-PROSIMY-O-POMOC!?p=18917216#post18917216[/URL]

Gdzie kupić podkłady i opatrunki żelowe? Pani Teresko co jeszcze może być potrzebne. Proszę o pomoc. Schronisko bardzo chce pomóc.[/QUOTE]

nie znam się, więc do głowy przyszło mi tylko allegro

Posted (edited)

sporo mnie nie było, nie mogłam się pozbierać po tragedi z Kubuniem, ale wieści Gucia są dobre, coraz lepiej sprężyściej się podnosi i dłużej utrzymuje na 4 łapkach,mobilizuje go także do tego już bardzo rozwinięte przywiązanie do mnie,bardzo się z tego cieszębo juz "obronnie"mnie nie pogryza przy zabiegach czy zastrzykach, chyba gdy jest czymś zaniepokojony, ma świetny apetyt ale nie jest żarłoczny, zna swe granice, przemycam co mogę najlepszego by te mięśnie odbudować, teraz bojowe zadanie przed nami bo wreszcie mogę z nim wyjść , właśnie byliśmy bardzo długo na łonie natury, ale tam był tak uszczęśliwiony że z pośpiechu nawet zapomniał że już umie na wszystkich łapkach pokicać i biegał na 2 i 2 kolankach, dopiero pod koniec pikniku jak nieco się do nowego szczęścia przyzwyczail nieco połazikował spokojnie, merdając ogonkiem, przyjacioóka starała się go jakoś ufocić ale w jego sprinterskich wyczynach nie było to za łatwe, coś tam wkleimy, następnym razem będzie lepiej z pewnością TERAZ JUŻ WYRAZNIE WIDZĘ ŻE JEDNA Z TYCH KŁOPOTLIWYCH ŁAPEK JEST SŁABSZA ale damy radę!! Gucio dostaje narazie jezcze Nivalin dostałam kilka ampułek, a mam obiecane więcej, dostaje też hmb na ten przyrost mięśni bo widzę że to przynosi rezultaty, no i podjada kapsułki z kwasem hialuronowym i zestaw wszelkich OMEG, pięknie się błyszczy i zrobił się ogromnie przytulaśny,niepokoi się tylko w samochodzie/

idę na wątek labradorki, ale mam dziś bardzo mało czasu, kto się nią opiekuje?? mam 2 plastry żelowe, ale nie lubię tego używać, rany powinny być odkryte, polecam moją metodę mycia od brzegu rany i pielegnowaniu od brzegu ku środkowi takimi środkami jak to robilam GUCIOWI, koniecznie kupić trzeba miod manuka, cudownie goi/ potrzebne natychmiast będzie mydelko oliwkowe z Aleppo, z zawartościa olejku laurowego, olejek z drzewa herbacianego, ekstrakt propolisu w areozolu, maść propolisowa od ojców Bonifratów krakowskich z zielarskiej apteki, jako bardzo odkażający i leczący może by olejek z oregano OREGASEPT 37 KOSZT OK 40
patyczki do uszu i waciki z biedronki do demakijażu, oraz olej kokosowy,do szybkiego zaleczania po dokładnej dezynfekcji i zabezpieczaniu przed rozwojem zakażeń używać BALSAMU SZOSTAKOWSKIEGO W AREOZOLU/ jest też dobra lecząca rany maść weterynaryjna , mam gdzieś nazwę ale to co wymieniłam daje sukces absolutny/

zaczynamy w tym tygodniu rehabilitację Gucia w gabinecie, może coś pofocimy nowego, muszę poprosić cioteczkę fotografkę o wklejenie tego co mamy!

Edited by TERESA BORCZ