Charly Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 Moniko Ty tak ładnie pisałaś o Tapi...Mogłabyś napisac jakis tekst do ogłoszeń? (nie musi być bardzo długi, nawet lepiej żeby był krótki) Taki w Twoim stylu? Może zawierać informacje o tym, że została znaleziona w kanalizacji. Potem jej tułaczka. Sama będziesz wiedzieć najlepiej. Jeśli tak, to bardzo dziękuję:) nr telefonu Quote
Mysia_ Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Dzisiaj dzwoniła do schroniska Pani z Dziennika Zachodniego i napisze jakiś artykulik o Tapini :) Quote
Charly Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 Mysiu jak się czuję Tapinia? Przytyła? Jak ona się w ogóle czuje? Quote
Bjuta Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 [quote name='Mysia_']Dzisiaj dzwoniła do schroniska Pani z Dziennika Zachodniego i napisze jakiś artykulik o Tapini :)[/QUOTE] O to super! Tapi będzie jeszcze gwiazdą! Quote
Monika z Katowic Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Oczywiście napiszę tekst ogłoszenia dla kochanej Tapi. Postaram się na jutro. :) Ciekawe, jak się nasza dzielna staruszeczka dziś czuje? Quote
Charly Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 Nie spiesz się:) Napisz jak będziesz miała czas. Mała i tak miała dużo wrażeń, więc dajmy i jej i nam czasu:) Bardzo biedna i bardzo dzielna Tapisia. Przeczytałam na Twoim wydarzeniu o tej kanalizacji. Okropne co ona przezyła w tak krótkim czasie. W czerwcu ktoś ją porzucił i albo sama wpadła, albo własnie ktoś ją wrzucił do tej studni. Potem schronisko- też stres na początku wielki, mimo, że nie jest na kojcach. Potem się już przyzwyczaiła- adopcja fatalna. Tułaczka. Strasznie biedna:( Mysiu jak ktoś przylezie do schronu po psa bez smyczy, to wywalaj od razu. Albo inaczej;) niech idą kupić. A jak przylezą ze sznurkiem (bo szkoda na smycz- takich ja miałam też) to bez litości goń. Mendy. Quote
zula131 Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Może powinno się wpisać tych ludzi na cz.k.? Bo chyba odpowiedzialni to oni nie są :shake: Quote
Mysia_ Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Tapinia przed porannym spacerkiem przywitała mnie z tym samy entuzjazmem co zawsze także wygląda na to, że czuje się dobrze ;) Właściwie nie widać, żeby coś się zmieniło... Wiadomo jest teraz nieco szczuplejsza, ale to zawsze taki grubasek był, więc jakoś jej to nie zaszkodziło za specjalnie... Kochana jest jest, no i szuka najlepszego domku pod słońcem :) Quote
Charly Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 Bardzo się cieszę, że dochodzi do siebie i że ma Ciebie. Niech odpocznie i nabierze sił. Quote
Monika z Katowic Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 [quote name='Mysia_']Tapinia przed porannym spacerkiem przywitała mnie z tym samy entuzjazmem co zawsze także wygląda na to, że czuje się dobrze ;) Właściwie nie widać, żeby coś się zmieniło... Wiadomo jest teraz nieco szczuplejsza, ale to zawsze taki grubasek był, więc jakoś jej to nie zaszkodziło za specjalnie... Kochana jest jest, no i szuka najlepszego domku pod słońcem :)[/QUOTE] Zaraz opowiem o tym na FB! :):) Nasza Tapinia taka śliczna i kochana!:loveu: Quote
Mysia_ Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Tapinia chodzi na spacerek razem z Tadzią to sobie idziemy powolutku i nigdzie się nie śpieszymy, bo Tadziunia chodzi kroczek po kroczku - Tapi to nie przeszkadza i w między czasie tarza się w trawie ;) Quote
Charly Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 Dzięki za te wieści Mysiu:) Się przymierzam do ogłoszeń, ale tekstu nie potrafię sklecić. Był już jakiś dla niej? Quote
asikowska Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 cieszę się że kochana Tapi się odnalazła :) Quote
Monika z Katowic Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 [quote name='Charly']Dzięki za te wieści Mysiu:) Się przymierzam do ogłoszeń, ale tekstu nie potrafię sklecić. Był już jakiś dla niej?[/QUOTE] Kochana Charly! Jeszcze chwilkę. Ja napiszę tapiniowy anons - tylko teraz mam "zawał serca" w pracy. :) Ale w najbliższą sobotę wybieram się w odwiedziny do kochanej Tapi do "Psitula". Pójdziemy na spacerek i ufam, że wtedy złapię wenę. :) Quote
Charly Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 ja Cie nie popędzam, sama nie mam weny, wyschnięte (bo ileż można się wzruszać) Quote
Monika z Katowic Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 [quote name='Charly'] (..) sama nie mam weny, wyschnięte (bo ileż można się wzruszać)[/QUOTE] To jest dobry tekst! :):):):) Quote
Charly Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 taka prawda:roll: Ale liczę na Ciebie:cool3: Quote
malawaszka Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 rany jeszcze studzienkę Tapiczka ma we wspomnieniach :( Quote
Mysia_ Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 [quote name='malawaszka']rany jeszcze studzienkę Tapiczka ma we wspomnieniach :([/QUOTE] przeżyła bidulka za wiele złego w swoim życiu :-( Quote
Monika z Katowic Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Tapi powinna mieć najlepszy domek. Taki bardzo w Niej zakochany...:loveu::loveu: Quote
Bjuta Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Znajdzie! Musi tak być, jeśli jest sprawiedliwość na tym świecie! Hm... A jest? Quote
Mysia_ Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 dzisiaj na popołudniowy spacerek Tapi miała iść z nowymi wolontariuszkami, ale stwierdziła, że nie ma ochoty z kimś obcym gdziekolwiek iść :roll: Quote
Monika z Katowic Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 A ja miałam dziś niespodziewany "nalot" rodzinny i nie pojechałam do Psitula do Tapiczka kochanego. :( A tak chciałam Ją zobaczyć! Bardzo ciekawe, czy ze mną poszłaby na spacer? Quote
Mysia_ Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Tapi pierwszy raz tak się zdarzyło :eviltong: ale dziewczyny były pierwszy raz i chyba jeszcze trochę nie potrafią obchodzić się z psiakami takimi jak Tapi ;) tu trzeba mieć podejście i trochę cierpliwości ;) Quote
Recommended Posts