Alicja Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 shanti napisał(a):Mećka od dziś na diecie. Dostała eukanubę na problemy skórne i do tego pół opakowania wapna dla psów w proszku. Zobaczymy. Taaa, gruba jest. Nie wyobrażam sobie jej po sterylce :roll: zobaczysz , odpowiednia dawka ruchu i dieta i będzie z niej laska , a tym bardziej że ona lubi się bawić My z naszym zawaliliśmy po kastracji , bo ja zaczęłam chorować na nogi i spacerów mniej ale teraz dajemy RC Obesity i jest lepiej . Quote
Mona1991 Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Beczka... Jakoś nigdy nie przepadałam za takimi psami, kojarzyły mi się z indywidualistami, agresorami i dziwnymi mentalnie ludźmi... Powiem tak, odkąd pojawił się Ador i ona, wszystko się zmieniło. Ten pies to anioł z połamanymi skrzydłami. Jest wierna. Jest posłuszna. Nigdy nie kłapała na nikogo zębami, tylko na muchy. :P Pies nieposkromiony? Jedno słowo, zostaw kota, nie wolno i robi to co się jej karze. Jednakowoż... Te oczy... To w nich człowiek się może zakochać. Spojrzenie, skok i cała jesteś w ślinie od jej wielkiego jęzora. Ostatnio jak jedliśmy śniadanie, ja się bardziej rozłożyłam na rogówce, ona wskoczyła, oczywiście za pozwoleniem i ni z tego ni z owego wpakowała łeb za moje plecy i tak leżała... Patrzy na sylwka... No chodź, no chodź... Sylwek całe ucho wylizane. Siedzi, patrzy na Iwone. No o so chodzi? Buch na kolana i łopata w ruch... Za co takiego psa spotyka tyle przykrości, za co człowiek sprawił jej tyle krzywdy? Tego to mi chyba nikt nie wytłumaczy... Ludzie są paskudni... Celem jej pierwszej właścicielki było chyba trzepanie kasy... A pies który ma 3 lata to już chyba emeryt a raczej emerytka i już jej niepotrzebna, młodsza lepsza. Jak myśle o takim czymś, albo widze, że podchodzą do niej jakieś popaprańce i "my ją chcemy, ale po co sterylizacja, nie okaleczajmy zwierząt" to mam ochote wziąć nasze trójzębne widły i wbić im je w 4 litery... Przysięgam, że nikt z nas nie dopuści już do tego, żeby ktoś jej zrobił krzywde, żeby znów zawiodła się na następnym człowieku. NIE. Quote
Mona1991 Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 [video=youtube;5afody9Nb74]http://www.youtube.com/watch?v=5afody9Nb74[/video] [video=youtube;Pe6m6pj8EKo]http://www.youtube.com/watch?v=Pe6m6pj8EKo[/video] [video=youtube;STvuaM6pHX8]http://www.youtube.com/watch?v=STvuaM6pHX8[/video] [video=youtube;wPKYLD6N0ws]http://www.youtube.com/watch?v=wPKYLD6N0ws[/video] [video=youtube;7jA87MnLbyY]http://www.youtube.com/watch?v=7jA87MnLbyY[/video] Quote
agnieszka32 Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Mona1991 - pięknie to napisałaś. I tak rodzi się miłość do amstaffów - psów morderców ;) Quote
Alicja Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Mona1991 napisał(a):Beczka... Jakoś nigdy nie przepadałam za takimi psami, kojarzyły mi się z indywidualistami, agresorami i dziwnymi mentalnie ludźmi... Powiem tak, odkąd pojawił się Ador i ona, wszystko się zmieniło. Ten pies to anioł z połamanymi skrzydłami. Jest wierna. Jest posłuszna. Nigdy nie kłapała na nikogo zębami, tylko na muchy. :P Pies nieposkromiony? Jedno słowo, zostaw kota, nie wolno i robi to co się jej karze. Jednakowoż... Te oczy... To w nich człowiek się może zakochać. Spojrzenie, skok i cała jesteś w ślinie od jej wielkiego jęzora. Ostatnio jak jedliśmy śniadanie, ja się bardziej rozłożyłam na rogówce, ona wskoczyła, oczywiście za pozwoleniem i ni z tego ni z owego wpakowała łeb za moje plecy i tak leżała... Patrzy na sylwka... No chodź, no chodź... Sylwek całe ucho wylizane. Siedzi, patrzy na Iwone. No o so chodzi? Buch na kolana i łopata w ruch... Za co takiego psa spotyka tyle przykrości, za co człowiek sprawił jej tyle krzywdy? Tego to mi chyba nikt nie wytłumaczy... Ludzie są paskudni... Celem jej pierwszej właścicielki było chyba trzepanie kasy... A pies który ma 3 lata to już chyba emeryt a raczej emerytka i już jej niepotrzebna, młodsza lepsza. Jak myśle o takim czymś, albo widze, że podchodzą do niej jakieś popaprańce i "my ją chcemy, ale po co sterylizacja, nie okaleczajmy zwierząt" to mam ochote wziąć nasze trójzębne widły i wbić im je w 4 litery... Przysięgam, że nikt z nas nie dopuści już do tego, żeby ktoś jej zrobił krzywde, żeby znów zawiodła się na następnym człowieku. NIE. i tak to właśnie jest jak się pozna TTB :) Quote
monika55 Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 Pięknie napisane. Pokaż się ślicznoto. Quote
baster i lusi Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Czy sunia jest ogłaszana?bo mam wykupiony pakiet http://www.dogomania.pl/threads/214446-Bazarek-37-og%C5%82osze%C5%84-3-banerki-za-5-z%C5%82-!! tylko podeślijcie jakiś tekst i fotki. Quote
monika55 Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 Nie umiem ładnie pisać. Może ktoś ułoży tekst? Szkoda stracic okazje. Dziekuje. Quote
Mona1991 Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Jaki mianowicie ma to być tekst? Tzn, że opisać ją jakoś ładnie czy coś? Bo nie chwytam... Quote
fioneczka Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 myślę że najważniejsze informacje o suni (wiek, stosunek do ludzi i zwierząt itd) i dodatkowo "kawałek" jej smutnej historii Quote
baster i lusi Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 znalazłam kiedyś taki tekst .mozna by było wykorzystać i dodać kilka faktów o suni. Leży i czeka, tęsknie wypatruje lecz to jeszcze nie dziś. Kolejne dni mijają w samotności i strachu nadal tli się nadzieja, jeszcze mnie nie zauważono nie wybrano smutek spływa po mordeczce, jak łza, która płynąc zabiera kolejne marzenia. już tylko pustka została i rezygnacja, cichy w kąciku-nikt nie słyszy, nikt nie widzi... tak aby doczekać zachodu słońca... I tylko jak echo pobrzmiewa przeraźliwe wycie zrodzone z tęsknoty w otchłani martwej turni... Quote
fioneczka Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 dziewczyny jednak ogłoszenia będą zrobione na innym bazarku - tak więc tekst i zdjęcia podeślijcie na wątek http://www.dogomania.pl/threads/214448-45-og%C5%82osze%C5%84-za-10-z%C5%82-szybkie-wykonanie-solida-firma-)))-na-Sosnowiec-do-30.09 oraz info że to jeden z pakietów od Aidy Quote
baster i lusi Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 [quote name='fioneczka']dziewczyny jednak ogłoszenia będą zrobione na innym bazarku - tak więc tekst i zdjęcia podeślijcie na wątek http://www.dogomania.pl/threads/214448-45-og%C5%82osze%C5%84-za-10-z%C5%82-szybkie-wykonanie-solida-firma-)))-na-Sosnowiec-do-30.09 oraz info że to jeden z pakietów od Aidy dziękuję Asiu:lol::loveu:.tamten bazarek ogłoszeniowy jakis pogmatwany:shake: dlatego jak na razie zrezygnowałam. Quote
Mona1991 Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Mam nowe zdjęcia ale wczoraj miałam urwanie głowy i brak internetu... Postaram się wszystko zrobić dzisiaj... Quote
baster i lusi Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 baster i lusi napisał(a):znalazłam kiedyś taki tekst .mozna by było wykorzystać i dodać kilka faktów o suni. Leży i czeka, tęsknie wypatruje lecz to jeszcze nie dziś. Kolejne dni mijają w samotności i strachu nadal tli się nadzieja, jeszcze mnie nie zauważono nie wybrano smutek spływa po mordeczce, jak łza, która płynąc zabiera kolejne marzenia. już tylko pustka została i rezygnacja, cichy w kąciku-nikt nie słyszy, nikt nie widzi... tak aby doczekać zachodu słońca... I tylko jak echo pobrzmiewa przeraźliwe wycie zrodzone z tęsknoty w otchłani martwej turni... dostałam zgodę na wykorzystanie wiersza. oktawia6 napisał(a):Witaj, OCZYWIŚCIE że tak! przepraszam za opóźnienie, nie miałam internetu. poniżej wiersza możesz dopisac moje imię i nazwisko Oktawia Mroczek i niech leci! pozdrawiam Quote
Mona1991 Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Laski, na razie spokój. Wstrzymujemy się z ogłoszeniami. Quote
fioneczka Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Mona1991 napisał(a):Laski, na razie spokój. Wstrzymujemy się z ogłoszeniami. ogłoszenia nie powinny "leżeć" - mają czas realizacji do końca miesiąca jeśli Zirka ich nie potrzebuje piszcie - będą przekazane innemu psiakowi w potrzebie Quote
shanti Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Pojawiło się światełko tu na miejscu. Jeśli można wstrzymać ogłoszenia na kilka dni, to proszę. Jeśli nie, to ogłoście innego psa. No i trzymajcie mocno kciuki. Oby w końcu to było to. Quote
Alicja Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 także zaciskamy palce i łapki :kciuki: Quote
Recommended Posts