Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

shanti napisał(a):
Mećka od dziś na diecie. Dostała eukanubę na problemy skórne i do tego pół opakowania wapna dla psów w proszku. Zobaczymy.

Taaa, gruba jest. Nie wyobrażam sobie jej po sterylce :roll:

zobaczysz , odpowiednia dawka ruchu i dieta i będzie z niej laska , a tym bardziej że ona lubi się bawić

My z naszym zawaliliśmy po kastracji , bo ja zaczęłam chorować na nogi i spacerów mniej ale teraz dajemy RC Obesity i jest lepiej .

• Replies 104
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Beczka... Jakoś nigdy nie przepadałam za takimi psami, kojarzyły mi się z indywidualistami, agresorami i dziwnymi mentalnie ludźmi... Powiem tak, odkąd pojawił się Ador i ona, wszystko się zmieniło. Ten pies to anioł z połamanymi skrzydłami. Jest wierna. Jest posłuszna. Nigdy nie kłapała na nikogo zębami, tylko na muchy. :P Pies nieposkromiony? Jedno słowo, zostaw kota, nie wolno i robi to co się jej karze. Jednakowoż... Te oczy... To w nich człowiek się może zakochać. Spojrzenie, skok i cała jesteś w ślinie od jej wielkiego jęzora. Ostatnio jak jedliśmy śniadanie, ja się bardziej rozłożyłam na rogówce, ona wskoczyła, oczywiście za pozwoleniem i ni z tego ni z owego wpakowała łeb za moje plecy i tak leżała... Patrzy na sylwka... No chodź, no chodź... Sylwek całe ucho wylizane. Siedzi, patrzy na Iwone. No o so chodzi? Buch na kolana i łopata w ruch... Za co takiego psa spotyka tyle przykrości, za co człowiek sprawił jej tyle krzywdy? Tego to mi chyba nikt nie wytłumaczy... Ludzie są paskudni... Celem jej pierwszej właścicielki było chyba trzepanie kasy... A pies który ma 3 lata to już chyba emeryt a raczej emerytka i już jej niepotrzebna, młodsza lepsza. Jak myśle o takim czymś, albo widze, że podchodzą do niej jakieś popaprańce i "my ją chcemy, ale po co sterylizacja, nie okaleczajmy zwierząt" to mam ochote wziąć nasze trójzębne widły i wbić im je w 4 litery... Przysięgam, że nikt z nas nie dopuści już do tego, żeby ktoś jej zrobił krzywde, żeby znów zawiodła się na następnym człowieku. NIE.

Posted

[video=youtube;5afody9Nb74]http://www.youtube.com/watch?v=5afody9Nb74[/video]
[video=youtube;Pe6m6pj8EKo]http://www.youtube.com/watch?v=Pe6m6pj8EKo[/video]
[video=youtube;STvuaM6pHX8]http://www.youtube.com/watch?v=STvuaM6pHX8[/video]
[video=youtube;wPKYLD6N0ws]http://www.youtube.com/watch?v=wPKYLD6N0ws[/video]
[video=youtube;7jA87MnLbyY]http://www.youtube.com/watch?v=7jA87MnLbyY[/video]

Posted

Mona1991 napisał(a):
Beczka... Jakoś nigdy nie przepadałam za takimi psami, kojarzyły mi się z indywidualistami, agresorami i dziwnymi mentalnie ludźmi... Powiem tak, odkąd pojawił się Ador i ona, wszystko się zmieniło. Ten pies to anioł z połamanymi skrzydłami. Jest wierna. Jest posłuszna. Nigdy nie kłapała na nikogo zębami, tylko na muchy. :P Pies nieposkromiony? Jedno słowo, zostaw kota, nie wolno i robi to co się jej karze. Jednakowoż... Te oczy... To w nich człowiek się może zakochać. Spojrzenie, skok i cała jesteś w ślinie od jej wielkiego jęzora. Ostatnio jak jedliśmy śniadanie, ja się bardziej rozłożyłam na rogówce, ona wskoczyła, oczywiście za pozwoleniem i ni z tego ni z owego wpakowała łeb za moje plecy i tak leżała... Patrzy na sylwka... No chodź, no chodź... Sylwek całe ucho wylizane. Siedzi, patrzy na Iwone. No o so chodzi? Buch na kolana i łopata w ruch... Za co takiego psa spotyka tyle przykrości, za co człowiek sprawił jej tyle krzywdy? Tego to mi chyba nikt nie wytłumaczy... Ludzie są paskudni... Celem jej pierwszej właścicielki było chyba trzepanie kasy... A pies który ma 3 lata to już chyba emeryt a raczej emerytka i już jej niepotrzebna, młodsza lepsza. Jak myśle o takim czymś, albo widze, że podchodzą do niej jakieś popaprańce i "my ją chcemy, ale po co sterylizacja, nie okaleczajmy zwierząt" to mam ochote wziąć nasze trójzębne widły i wbić im je w 4 litery... Przysięgam, że nikt z nas nie dopuści już do tego, żeby ktoś jej zrobił krzywde, żeby znów zawiodła się na następnym człowieku. NIE.

i tak to właśnie jest jak się pozna TTB :)

Posted

znalazłam kiedyś taki tekst .mozna by było wykorzystać i dodać kilka faktów o suni.
Leży i czeka, tęsknie wypatruje
lecz to jeszcze nie dziś.
Kolejne dni mijają w samotności i strachu
nadal tli się nadzieja,
jeszcze mnie nie zauważono nie wybrano
smutek spływa po mordeczce,
jak łza, która płynąc zabiera kolejne marzenia.
już tylko pustka została i rezygnacja,
cichy w kąciku-nikt nie słyszy, nikt nie widzi...
tak aby doczekać zachodu słońca...
I tylko jak echo
pobrzmiewa przeraźliwe wycie zrodzone z tęsknoty
w otchłani martwej turni...

Posted

[quote name='fioneczka']dziewczyny jednak ogłoszenia będą zrobione na innym bazarku - tak więc tekst i zdjęcia podeślijcie na wątek http://www.dogomania.pl/threads/214448-45-og%C5%82osze%C5%84-za-10-z%C5%82-szybkie-wykonanie-solida-firma-)))-na-Sosnowiec-do-30.09 oraz info że to jeden z pakietów od Aidy

dziękuję Asiu:lol::loveu:.tamten bazarek ogłoszeniowy jakis pogmatwany:shake: dlatego jak na razie zrezygnowałam.

Posted

baster i lusi napisał(a):
znalazłam kiedyś taki tekst .mozna by było wykorzystać i dodać kilka faktów o suni.
Leży i czeka, tęsknie wypatruje
lecz to jeszcze nie dziś.
Kolejne dni mijają w samotności i strachu
nadal tli się nadzieja,
jeszcze mnie nie zauważono nie wybrano
smutek spływa po mordeczce,
jak łza, która płynąc zabiera kolejne marzenia.
już tylko pustka została i rezygnacja,
cichy w kąciku-nikt nie słyszy, nikt nie widzi...
tak aby doczekać zachodu słońca...
I tylko jak echo
pobrzmiewa przeraźliwe wycie zrodzone z tęsknoty
w otchłani martwej turni...

dostałam zgodę na wykorzystanie wiersza.

oktawia6 napisał(a):
Witaj,
OCZYWIŚCIE że tak! przepraszam za opóźnienie, nie miałam internetu. poniżej wiersza możesz dopisac moje imię i nazwisko Oktawia Mroczek i niech leci!

pozdrawiam

Posted

Mona1991 napisał(a):
Laski, na razie spokój. Wstrzymujemy się z ogłoszeniami.

ogłoszenia nie powinny "leżeć" - mają czas realizacji do końca miesiąca
jeśli Zirka ich nie potrzebuje piszcie - będą przekazane innemu psiakowi w potrzebie

Posted

Pojawiło się światełko tu na miejscu. Jeśli można wstrzymać ogłoszenia na kilka dni, to proszę. Jeśli nie, to ogłoście innego psa. No i trzymajcie mocno kciuki. Oby w końcu to było to.