Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Krówek ma 4 lata
W schronisku od 03-08-11. Malutki (waży zaledwie 5 kg), o mocno zabiedzonej w chwili przyjścia do schroniska sierści psiak. Jest mocno wystraszony i trochę boi się ludzi i tak dużej ilości psów. Człowiekowi musi dopiero zaufać, do psów się przyzwyczaić, może wówczas zacznie się bawić i zachowywać bardziej radośnie. W stosunku do innych psów spokojny, nie wykazywał chęci zaczepiania do zabawy, raczej obojętny. Ma bardzo ładny dłuższy włos, obecnie zaniedbany, ale po odzyskaniu pełnego blasku Krówek będzie prześlicznym puchatym pieskiem.

na smyczy nie ciągnie, zna komendę siad i piodaj łapę
dzisiaj był na spacerze ze mną pierwszy raz ,był też obcinany, bardzo spokojny przy obcinaniu na początku bał się ale potem stał grzecznie
on ma chyba jakąś alergię- jest cały czerwony ma też kilka ranek:-(
cały prawie czas na dworze się tarzał
na zębach sporo kamienia
5 kg 34 cm

jest bardzo chudy- skóra i kości :shake::shake:kimij bała się go obcinać w pewnym momencie- nie wiedziała czy tnie sierśc czy psa;)

zostal przywieziony z interwencji , biegał po ulicy
parówki chętnie zjadł

Posted

również jestem :)

imię rzeczywiście śmieszne i wydaje mi się, że do niego nie pasuje pod względem charakteru, bo pod względem wyglądu jak najbardziej :D chociaż jak czytam imię Krówek to zawsze wyobraża mi się cukierek z głową psa, ogonem i łapami :D

Posted

Krówek zmarł, bardzo mi przykro, wczoraj nie chciałam humoru nikomu psuć, każdy cieszył się z domku dla Suzi. Nie wiadomo dlaczego, miał bardzo zaczerwienioną skórę, wszystko go swędziało, może wątroba????

Posted

Takie wieści smucą:-(Szkoda śliczny był na pewno znalazł by domek:-(

"Psia dusza większa jest od psa
My mamy dusze kieszonkowe
Maleńka dusza, wielki człowiek
Psia dusza się nie mieści w psie
I kiedy się uśmiechasz do niej
Ona się huśta na ogonie"

Posted

:placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:

szkoda że nie udało się mu pomóc.......... był chudy ale żeby aż tak?
chyba że to faktycznie wątroba......... nie podejrzewałam że z nim aż tak źle.........:placz::placz::placz::placz::placz::placz:

a Suzi już w domu?