Jump to content
Dogomania

Misia-czyli nigdy nie jest za późno na zmiany... szczególnie na zmiany na lepsze

Recommended Posts

• Replies 578
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='skallska'][IMG]http://i42.tinypic.com/352gr2p.jpg[/IMG][/QUOTE]
Co ja widzę! :o Jakie tłuściutkie paróweczki się z nich zrobiły!!! :D

[INDENT][QUOTE] [INDENT]Doczekałam się.... o tym marzyłam odkąd Misia pojawiła się w moim domu, że kiedyś z Fafikiem będą leżakować w jednym łóżeczku [IMG]http://www.dogomania.pl/threads/214006-Misia-czyli-nigdy-nie-jest-za-późno-na-zmiany...-szczególnie-na-zmiany-na-lepsze/images/smilies/icon_wink.gif[/IMG] [/INDENT][/QUOTE]
Zazdroszczę. U mnie Kapsel nadal konkuruje z nowoprzybyłym Talesem... Ochhhhhh Pokazuje jaki to on jest "silny" i "duży". hahaha

[/INDENT]

Posted

[quote name='skallska']Doczekałam się.... o tym marzyłam odkąd Misia pojawiła się w moim domu, że kiedyś z Fafikiem będą leżakować w jednym łóżeczku ;)[/QUOTE]

No to było kwestią czasu :)

[quote name='skallska']Ale cieczka Misi chyba zaczyna Fafika męczyć hihi. Misia odzyskała wigor i wydaje jej sie jakby małolatą była. Podskakuje do Fafiuli i wystawia doopkę, Fafi bidula juz ucieka przed nią. Misia bez pardonu ładuje mu się do łóżeczka co widać na fotkach i śpi u niego. Fafi jak na gentelmena przystało pozwala jej na to ale już widać że jest zmęczony jej namolnością i pokazał jej już 3 razy że nie ma ochoty na amory ( burkną, warknął i pogonił). Wtedy grzecznie Misia idzie spać do siebie a Fafi odzyskuje swoje łóżeczko dla siebie. Ale to że razem spokojnie leżą w łóżeczku albo razem obok siebie na kanapie-wrażenia bezcenne. Osiągnełam swoje domowe ZEN i rozpływam się w nirwanie.... Aha najważniejsze... pojawił się nowy Pan ..... na początku był zdziwiony że mam 2 psiaki. Fafi go zaakceptował od 1 razu i co było dziwne Misia od razu też go polubiła i nastawiła się do głaskania. Pana bardzo dziwił fakt że wstaje w nocy przykrywać moje psiaki ( bo przecież zmarznąć w nocy mogą ;)), a dzis sam wstaje w nocy i je przykrywa ;) Tak więc mam ZEN do potegi n-tej ;)[/QUOTE]

[quote name='JamniczaRodzina.']Super:loveu: psiaki wyczuwają człowieka .Widać Pan zdał egzamin.:diabloti:Dwa psiaki w przypadku jamnisi to norma.[/QUOTE]

Pan zdał najwazniejszy egzamin :D

Posted

kiełbaski czy paróweczki , co za różnica :) Najważniejsze, że kochane, w cieplym domku, z pełnymi brzuszkami leniuchują beztrosko. A jedynym zmartwieniem jest tylko pytanie "co dziś będzie w misce :)"

Posted

[SIZE=4][B]A ja zapraszam wszystkich na wątek z kuriozalną wręcz historią jamniczki:[/B][/SIZE]
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/221995-Prosz%C4%99-o-pomoc-w%C5%82a%C5%9Bcicieli-ps%C3%B3w-z-OCHOTY-W%C5%81OCH-ZNALEZIONA-JAMNICZKA[/URL]

• 2 weeks later...
Posted

Dziewczynki help!
Misia ma problem-zaczęła znowu sikać. Leje w nocy i w ciągu dnia jak jestem w pracy, a nawet czasem jak jestem w domu. nie wiem co robic Przeziębiona nie jest, wie ze zle robi. Czasem posikuje do łóżeczka. Nie sądze by miało to podstawy psychiczne, bo jest nawet lepiej traktowana niz Fafi. Może poprostu nie może wytrzymać. Nie chetnie wychodzi teraz na dwór- bo zimno. Nie wiem co robić, kupiłam pampersy dziecięce, ale spadają z doopki. Dziś kupiłam pampersy dla dorosłych przetesuje. Aha płyn odstaszający nie działa. Leje na panelach w mojej sypialni, albo na 1 chodniku w przedpokoju, czasem w kuchni na płytkach. Za rady wszelakie bede wdzięczna ;)

Posted

Ojej ! Przyczyna jakaś jest. Ja tylko jedno na pewno zrobiłabym - siki w pojemniczek (można kupic w aptece) i do weta oddać na badania. Może i krew? Wet powinien mieć jakieś pomysły co jest przyczyną :(. Biedna Misia , trzymam kciuki, żeby nic poważnego.

Posted

[quote name='yunona']Ojej ! Przyczyna jakaś jest. Ja tylko jedno na pewno zrobiłabym - siki w pojemniczek (można kupic w aptece) i do weta oddać na badania. Może i krew? Wet powinien mieć jakieś pomysły co jest przyczyną :(. Biedna Misia , trzymam kciuki, żeby nic poważnego.[/QUOTE]

Zdecydowanie tak, trzeba zobaczyć moze mocznik skoczył

Posted

Bylismy na badaniach ze sforą..... Wyniki są kiepskie........... Obydwa jamniorki rozpasłam że ho hoooooo. I Misia i Fafi przechodzą na dietkę hi hi . Weci się podłamali że rozpuściłam suczynkę na maxa. A ja głupia myslałam że parówki cielęce nie tuczące są hihi.Tak myslę że to chyba od chleba tak przytyły ha ha. U Misi wszystko ok, mocznik ok, wet podejrzewa ze to już wiek Misi daje znać o sobie i czasem sobie dziewczynka siurnąć poprostu musi ;) Dla mnie to jakiś specjalnie problem nie jest ( leje po starych chodnikach, a panele na razie dają radę), Pan czasem nad ranem wdepnie ( ups!), ale jak zauważyłam nie jest to dla niego jakiś problem więc też jest ok. Serducho Misi w porządku, ogólnie dziewczynka w stanie dobrym. Muszę się umówić na robienie ząbków ( musieliśmy odczekać troszkę po tej operacji listwy mlecznej) żeby dziewczynka powalałam uśmiechem i oddechem na wiosnę :) Myślę więc ze w marcu bedzie znowu u weta. A Fafi jak to facet- pediciure, menicure ;) Musi się odchudzić- Pan mu zapowiedział że go nauczy odnajdywać prawdziwki ( ha! już to widzę !) Tak więc pozdrawiam serdecznie z Legnicy, z klubu grubasów ;)

Posted

O, miło czytać dobre wieści :)
I cieszę się, że mała ma jeszcze tyle wyczucia, że nie leje na poduszki czy świeżo wyprasowane ciuchy... :lol:

Zimą to chyba wszystkie psiaki tyją, nie martw się - z pewnością bez problemu zgubią zbędne gramy ;)

Posted

Kamilka 91 -Misia ma wiele wyczucia ha ha, na podusie nie leje bo nie ma, a ciuchów nie prasujemy ( taki styl życia propagujemy) ha ha Nie wiem jak to bedzie na wiosnę. Fafi schudnia- zdrajca zaprzedał serducho panu, to będą śmigać po łąkach i polach. My z Misią jednak chybabędziemy zalegać na łąkach na kocyku ;)
P.S. To jakieś karty członkowskie chyba trzeba wyrobić.

Posted

koniecznie, dziś kuzyn przyjechał (ostatnio był we wrześniu) i mówi jak to mi Roksinka przybrała....

Że tez ludzie sumienia nie mają i mówią takie prawdy prosto w oczy...

Posted

[CENTER]
[SIZE=6][COLOR=darkorchid][B]!!!Kiermasz dla Sopelka już otwarty!!!

[IMG]http://nelly96.blox.pl/resource/dsddd.gif[/IMG] [IMG]http://republika.pl/blog_cv_4269363/6041635/tr/napis_zapraszam.gif[/IMG] [IMG]http://nelly96.blox.pl/resource/dsddd.gif[/IMG][/B][/COLOR][/SIZE]

[B][SIZE=4][URL="http://www.dogomania.pl/threads/223916-MIX-KIERMASZ-dla-leciwego-jamniczka-Sopelka-do-12.03.2012r.-do-21.00"]MIX-KIERMASZ dla leciwego jamniczka Sopelka do 12.03.2012r. do 21.00[/URL][/SIZE][/B]

[/CENTER]

• 1 month later...