snuszak Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Paweł, super relacja! Dla mnie wiele znaczą takie wieści, bo dają siłę na dalszą pomoc i motywację. Ciapek nie mógł trafić lepiej, widać między Wami to męskie partnerstwo i bezgraniczne zaufanie :) Quote
Ajula Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Paweł - trzeba przyznać, że umiesz zmiękczać serca, aż mi łezki poleciały ze wzruszenia, jak to przeczytałam :placz: :loveu: Jeśli nawet Ciapek się komuś zgubił, to tylko po to, żeby trafić do Was, miał chłopak szczęście! Quote
AiP Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 No ładnie, ja tu w pracy, a Paweł takie relacje urządza! :cool3: Prawda jest taka, że Ciapek go bezgranicznie kocha i najchętniej tylko z Pawłem chodziłby na spacery - bo ze mną to nuda, ani pobiegać nie można, ani się z innymi psami pozaczepiać, bo pańcia to panikara ;) Ale za to kiedy patrzę na ten mały pyszczek i w te brązowe oczyska, to myślę sobie, że to niemożliwe, że już 2 lata minęły od kiedy jesteśmy Rodzinką... Przecież przed chwilą Grubciu jechał z nami do swojego nowego domu, taki wystraszony i smutny, że go ktoś od Kasi zabiera. I nawet, jeśli ktoś go zgubił to już za poźno - teraz go NIKOMU NIE ODDAMY! NIGDY! :diabloti: P.S. Ciapo zaszczepiony na wściekliznę + wszystkie zakaźne, odrobaczony, więc może na spacery śmiało śmigać, nawet brzydka pogoda mu niestraszna :) Quote
Ajula Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='AiP'] P.S. Ciapo zaszczepiony na wściekliznę + wszystkie zakaźne, odrobaczony, więc może na spacery śmiało śmigać, nawet brzydka pogoda mu niestraszna :)[/QUOTE] oto wzorowy Dom Stały, medal Wam się należy :) Quote
AiP Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 (edited) Ciapek dzisiaj przebiegł z Pańciem 13,5km! A oto co może zdziałać w Internecie mała znajdka, którą ktoś pokochał (Grubciu stał się "pyszczkiem" akcji Think Blue - Rekuperatory!): [URL]http://www.exspace.pl/articles/show/826[/URL] (trzecie zdjęcie od lewej). Zobaczcie tylko jak pozuje! :cool3: Edited October 16, 2013 by AiP Quote
AiP Posted October 17, 2013 Posted October 17, 2013 Udało się skopiować :multi: [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-GV_6WCORowo/UmAk1Lp43XI/AAAAAAAAAVQ/T8rre9IgBNw/w480-h720-no/Ciapek+i+rekuperator.jpg[/IMG] Quote
snuszak Posted October 17, 2013 Posted October 17, 2013 ale coś słyszałam, że już nie działa :( Quote
AiP Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 Dzieciaki zepsuły. W sumie od razu przewidzieliśmy z Pawłem, że tak będzie, bo nasz naród - no cóż. Byleby prezent dostać, można wrzucić co bądź... Quote
snuszak Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 szkoda, taka fajna inicjatywa i zachęta do sprzątania po swoich psach ale cóż racja - mamy jeszcze problem w narodzie co do szacunku rzeczy, które nie są nasze Quote
AiP Posted December 7, 2013 Posted December 7, 2013 (edited) Jogurt, mniam! :) Chyba się nim pobrudzę :diabloti: [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-cwI8ElscYws/UqNrMstWHQI/AAAAAAAAAWI/ACMIWbU8HFs/w524-h393-no/P1090229.JPG[/IMG] Taaak Cię kocham, Pańcio :loveu: [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-_rGEerhBPAM/UqNp4ITkDQI/AAAAAAAAAVs/NoK0ISme4y4/w295-h393-no/P1090222.JPG[/IMG] Ja spędzam grudniowe wieczory tak, a Wy? :cool3: Mój stary kocyk z pandami musiał ustąpić miejsca nowemu, bo się całkiem rozpadł :( [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-7SJomrWY9GA/UqNqABzQQWI/AAAAAAAAAV0/WBCENvepmIM/w524-h393-no/P1090223.JPG[/IMG] P.S. W listopadzie Ciapek przebiegł z Pawłem łącznie 53km! :multi: Edited December 7, 2013 by AiP Quote
snuszak Posted December 7, 2013 Posted December 7, 2013 nowy kocyk full wypas :) a 53 km hoho ładny wynik, chłopaki widocznie są w dobrej formie mimo nadchodzącej zimy Quote
Ajula Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 bardzo piękny nowy kocyk a ja wciąż się nie mogę nacieszyć, że z tego Ciapka taki szczęściarz :) Quote
AiP Posted December 31, 2013 Posted December 31, 2013 Witamy serdecznie w ostatnim dniu Starego Roku! Dzisiaj czeka nas ciężka noc - mnie i Ciapka, bo Paweł jest w Poznaniu, a my w Rawiczu. Ciapuś bardzo boi się wystrzałów, dostaje co prawda leki uspokajające, ale w wyniku stresu jego organizm neutralizuje ich działanie... Miał dostać mocniejsze w tym roku, ale samochód rodziców się nie popisał (akumulator) i nie zdążyłam do weterynarza, więc mam nadzieję, że wystarczą te, które dla niego mam w domu. Wszystkim Wam życzymy szampańskiej zabawy sylwestrowej i szczęśliwego Nowego Roku! Żeby było mniej psich i kocich bied, a te, którymi się opiekujecie, aby szybko znalazły swoje DOMY! Żeby Nowy Rok był lepszy i piękniejszy od poprzedniego. Nie objedzcie i nie opijcie się za bardzo :cool3: :BIG: :chlup: Porcja ostatnich w tym roku zdjęć: Kiedy Pan mówi, że idzie do pracy muszę sprawdzić, czy nie oszukuje! [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/XhNkqmzCErawiYH3lRnlZo9G62xBC8oBAXghjz8gAlg=w524-h393-no[/IMG] Chyba jednak nie byłem aż tak niegrzeczny w tym roku :diabloti: [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-NUT9h1ge5z8/UsKvjqj-3nI/AAAAAAAAAWk/C8GBrMMxuGc/w524-h393-no/P1090271.JPG[/IMG] He, kto pachnie popcornem ten pachnie - ma się ten styl! Bo wszystkie Ciapki to fajne chłopaki :cool3: [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-ClTaPhwt4pw/UsKxqm9jp2I/AAAAAAAAAXQ/8KiFkPp-wRU/w524-h393-no/P1090310.JPG[/IMG] Quote
Ajula Posted December 31, 2013 Posted December 31, 2013 hahaha ten Ciapek w gazecie nawet kolorki ma takie jak Ciapek :D Ja w dzisiejszą noc sylwestrową to mogę się ewentualnie opić wody z kranu w łazience, bo właśnie w łazience muszę siedzieć z psami przez te cholerne petardy... Szczęśliwego Nowego Roku Ciapkowa Rodzinko :loveu: Quote
jotpeg Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 jak wzruszająco wygląda przez okno... :loveu: Quote
AiP Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 Witamy się serdecznie i ciepło, pomimo lekkiego chłodu :) Meldujemy, że długo była u nas głucha cisza, bo się przeprowadziliśmy do mieszkania 2-pokojowego (na tym samym osiedlu, tyle, że w bloku obok). Przeprowadzka jest gorsza niż klęska żywiołowa! Ciapek jeszcze się nie przyzwyczaił i ciągnie do starego domu po spacerach, a na korytarzu zatrzymuje się na parterze (teraz mieszkamy na 1 piętrze) i zdziwiony szuka drzwi hihi Ale za to dostał zupełnie nowe, wielkie (jak na niego) legowisko, które uwielbia (Paweł nazywa je "okręcikiem"). Teraz Grubciu ma dużo miejsca do buszowania, gdy nas nie ma :) Jak już się ostatecznie ogarniemy, zrobię kilka zdjęć i wrzucę na wątek! Quote
AiP Posted March 27, 2014 Posted March 27, 2014 Witamy :) Dzisiaj miło się zaskoczyliśmy, gdyż pewna Pani ćwicząca na siłowni w Parku Chrobrego powiedziała Pawłowi, że widziała zdjęcie Ciapka z rekuperatorem w czasopiśmie dla miłośników psów! Nie wiemy dokładnie w którym, bo Pani określiła je jako "Mój przyjaciel pies", ale coś mi się wydaje, że połączyła dwa tytuły ;) Pozdrawiamy i przesyłamy zdjęcie dumnego Pana z Wąsem (no przecież to już nie jest zwykły piesek, tylko celebryta :cool3:)! [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-Ab0FiiLJAMQ/UzPuBER7xLI/AAAAAAAAAYU/R0HVwMF3ZjY/w524-h393-no/P1090167.JPG[/IMG] Quote
snuszak Posted March 27, 2014 Posted March 27, 2014 mu też pozdrawiamy i gratulujemy większego mieszkanka! Quote
AiP Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 Witamy się łapką po dłuuuugiej przerwie :) Niestety, niezbyt pozytywnie, bo Ciapuś jest chory :( To najprawdopodobniej nic poważnego, chociaż napędził nam strachu - kaszle okrutnie, ma takie napady, że nie może się opanować. Najprawdopodobniej się przeziębił :( Generalnie póki co otrzymał 4 zastrzyki i tabletki, które ma przyjmować do poniedziałku, a później pójdziemy z nim na kontrolę i zobaczymy co i jak. Daję mu też ugotowane siemię lniane i syrop prawoślazowy, a karmę moczymy mu w wodzie. No i nie ma mowy o czymkolwiek, co nie ma co najmniej temperatury pokojowej. Bardzo się wystraszyliśmy, że ten kaszel jest od serduszka, ale póki co diagnoza lekarza tego nie potwierdza (podobno ten kaszel nie brzmi jak ten od serca i osłuchowo nie brzmi to źle). Miejmy nadzieję, że Grubaskowi się poprawi - wetka śmiała się, że Ciapuś jest nieźle umięśniony. To przez bieganie - waży 10,6 kg! :cool3: Oby w poniedziałek było już lepiej... I tak, niezależnie od przyczyn jego złego samopoczucia (choć tak naprawdę poza suchym, męczącym kaszlem nie ma żadnych objawów chorobowych) zbadamy mu serce, bo nie ma żartów. Oczywiście nie panikujemy bez sensu, ale musimy trzymać rękę na pulsie :) Pozdrawiamy! Quote
Ajula Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 o matko ale się przestraszyłam, jak zaczęłam czytać :roll: Też zaraz pomyślałam o sercu.. Miejmy nadzieję, że to faktycznie tylko przeziębienie. Bardzo mocno trzymam kciuki. Quote
AiP Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 (edited) Grubciu ma wirusowe zapalenie tchawicy - co za tałatajstwo... I to pomimo kompletu szczepień... Najprawdopodobniej zaraził się od jakiegoś psa na wybiegu, czy gdziekolwiek :( Ale, na pocieszenie, Ciapusiowi jest już dużo lepiej - nie kaszle tak mocno, apetyt ma normalny, widać, że leki działają :) Znowu dostał zastrzyki. Do piątku musi brać tabletki i syrop, a później znowu kontrola i zobaczymy jak się sprawa będzie miała. Edited June 24, 2014 by AiP Quote
Ajula Posted June 27, 2014 Posted June 27, 2014 kiepsko, biedak, pewnie go boli trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie Quote
AiP Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 Trzeci komplet zastrzyków i nasza ulubiona Pani doktor powiedziała, że nie ma sensu go dalej faszerować lekami, bo jest już praktycznie zdrowy :-) Przez 2 tygodnie ma brać rutinoscorbin i w razie gdyby coś się działo mamy się zgłosić. Przestał kaszleć w ogóle, nawet przy opukiwaniu tchawicy. Na szczęście udało nam się szybko zareagować, więc obyło się bez powikłań. Teraz Grubciu jest z nami w Rawiczu i całe dnie spędza na ogrodzie - jest superszczęśliwy z tego powodu! Quote
Ajula Posted June 30, 2014 Posted June 30, 2014 Czyli Ciapek pojechał na wakacje, znaczy się świadectwo było z czerwonym paskiem i wakacje zasłużone :D Quote
Recommended Posts