Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękujemy pięknie za zaproszenie na Animaliówkę - rozpropagujemy imprezę wśród rodziny i znajomych :) Niestety nie będziemy mogli się pojawić, gdyż razem z Ciapusiem będziemy już wtedy w Rawiczu (przed ślubem)... Życzymy jednak udanego pikniku i pięknej pogody :) Żeby jak najwięcej ludzi się pojawiło!
P.S. Ogonek Ciapkowy obrasta włosiem, pod spodem nasz piesek jest cały różowo-czarny (jak to powiedział mój Tata, gdyby ogolić Małego na łyso to byłby różowy jak prosiak :D albo raczej plamiasty jak żyrafa)!

• Replies 465
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
Posted

Witamy serdecznie po długiej nieobecności, już jako szczęśliwe małżeństwo :) Ślub był piękny, trafiliśmy na rewelacyjnego księdza, który zadbał o to, aby ten dzień był dla nas magiczny. Wesele bardzo udane, goście zadowoleni, Ciapuś tylko był smutny, bo przez większość dnia siedział sam... Ale za to w trakcie naszej podróży poślubnej do Chorwacji Mały miał najlepszą opiekę pod słońcem - mojej Rodzinki, Mamy, Taty i Brata :) Mój Brat zresztą sam stwierdził, że Ciapek to jest taki jego chrześniak, tylko lepszy, bo nie musi mu nic kupować. Cały Jakub ;) Wrzucimy zdjęcia jak tylko je otrzymamy - zmusiłam fotografa, żeby koniecznie obfotografował mojego Ciapusia, który w muszce przytulał się do swojej pańci. Oczywiście ja byłam już ubrana w suknię ślubną, ale Małemu to zupełnie nie przeszkadzało. Smutno nam tylko, że Norcia nie dotrwała, ale wiemy, że za TM jej lepiej...
A ponieważ wszędzie na świecie są zwierzątka, które potrzebują pomocy, to nawet na wakacjach nie spoczęliśmy na laurach i - śladem "naszej" chorwackiej gospodyni - dokarmialiśmy bezdomne koty. Łącznie było ich 6, mama, 4 małe kotki i jej syn z któregoś z poprzednich miotów! :) Kiedy odjeżdżaliśmy kocia mama wyszła na ulicę, usiadła i zaczęła miauczeć, jakby chciała nas pożegnać - śmialiśmy się do rozpuku.
Zamówiłam już karmę, którą chcemy podarować Fundacji z okazji wstąpienia na nową drogę życia i jak tylko ją dowiozą dam znać :)

Oto nasi nowi znajomi:

Posted

gratuluję i życzę szczęśliwego życia :) już się nie mogę doczekać fotki Ciapka przytulającego się do pięknej Pańci w ślubnej sukni :)
......no a te koty w Chorwacji to całkiem jak nasze ;)

Posted

ale cuuudnie :loveu:
pięknie Asiu wyglądałaś, suknia śliczna, a fotka Pańci w ślubnej sukni i Ciapula w muszce to mistrzostwo świata :loveu:
kto by pomyślał - mały znajdek schroniskowy na ślubnych zdjęciach swojej Pańci - aż się łezka w oku kręci

Posted

wreszcie się doczekałam :):) śliczne fotki, pięknie wyglądasz na tych zdjęciach, a Ciapek na tym zdjęciu gdzie biegnie to szkoda, że jeszcze kwiatkami nie sypie :):)

Posted

a mnie szczególne to zdjęcie wzrusza, nadaje się do albumu animaliowego na fb - jest cudowne, pokazuje, jak ważnym członkiem rodziny jest taki mały znajdek, ile miłości na tym zdjęciu, ach po prostu cudowne :loveu:

Posted

Łza się kręci i tyle. iekne i tyle serca i dobroci widać.
A my ogromnie dziekujemy za jedzonko dla tych, które nie są szczęściarzami jak Ciapol. Dzisiaj otrzymaliśmy caly duzy karton, a w nim kartke ze zdjęciem Ciapka i pozdrowieniami.
Bardzo bardzo dziekujemy
Pozdrawiamy i życzymy - tylko Szczęścia, przez S.

Posted

Co tu kryć, kochamy tego naszego nieznośnego gałgana nad życie! A jeśli chodzi o karmę - oddaliśmy tylko to, co otrzymaliśmy - wielkie serducha, masę cierpliwości dla naszego Ciapusia, miłość i opiekę. Jak już w końcu wygram w tego lotka to dopiero zobaczycie ile karmy Wam przywieziemy :D I nie dziękujcie już, naprawdę nie ma za co, byleby choć przez chwilę brzuszki nie były głodne (na za długo nie wystarczy...) :)
Jeśli chcecie dodać zdjęcie do animaliowego albumu to nie mam absolutnie nic przeciwko - częstujcie się ;)
Buziaki od nas i liźnięcie od Ciapolda :cool3:

Posted

Wow, nie spodziewałam się, że tylu osobom się spodoba :) Sama nie mam facebooka, więc dobrze, że mogę sobie zobaczyć bez logowania :)

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Nasz samochód zawędrował do rawickiego lakiernika (żeby przed zimą polepszyć stan karoserii ;)) i przez to Ciapuś jest na wakacjach u "dziadków". Nie trzeba wstawać wcześnie rano, żeby wyjść z nim na spacer - co najmniej pół godzinny, bo inaczej się obraża. Nie trzeba troszczyć się o zamknięcie drzwi do kuchni, żeby przypadkiem Mały nie wskoczył na stół i nie poczęstował się resztkami śniadania. Nie trzeba zamiatać 3 razy dziennie podłogi, na której w ekspresowym tempie tworzą się kulki z sierści. I wiecie co? Jest mi strasznie smutno, tęsknię za moim malutkim Ciapulkiem i już wolę tę całą bieganinę wokół niego :) W końcu jest członkiem naszej Rodziny i nie jest ani trochę mniej ważny niż inni jej członkowie! P.S. Moja Mama tak go rozpieszcza, że później nie chce mu się wracać do Poznania :D

Mój przystojniaczek :)

Edited by AiP
  • 2 weeks later...