Jump to content
Dogomania

Puszek - Niko - krakowiaczek jeden - już w domku :)

Recommended Posts

Posted

Wczoraj ze schroniska , które ze schronieniem nie ma nic wspólnego, a którego nazwa zawsze nam sie kojarzy ze śmiercią i cierpieniem został zabrany malutki piesek. Był tak przerażony, że co chwilę przywierał do ziemi.
Maleństwo ma ok. 25 cm w kłębie dłuższą sierść i jest śliczne. Warunki jakie mogłam mu zaofiarować to kojec i budka z dużą ilością słomy. Ale on potrzebuje domku.
Każdy troszę szybszy ruch powoduje że zamiera i przestaje się ruszać . Jakby chciał zniknąć..
Dziś juz było troche lepiej niż wczoraj ale bardzo się boi.
W kojcu się nie załatwił (siusiu tak ale koopa nie) dopiero jak poszliśmy na spacerek po działce.
Dostał dwa razy kurczaka z ryżem i zjadł z apetytem, sucha karma nie wzbudziła jego entuzjazmu :).
Pod koniec spacerku było mizianko za uszkami i dostałam całusa i potem był myk na plecki i koła do góry.
Jest bardzo kochany i przytulaśny.
Szybko musi znaleźć dom, bo kojec to nie warunki dla takiego psiaka.
Aha pomimo tego że mały, to 100% facet i lubi duże kobitki (wpadła mu w oko moja suka Tara - ON.)

Przedstawiam Wam - oto Puszek Okruszek

• Replies 338
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Enia, były plany by zabrać tamto maleńswto, ale pan nie mógł go złapać bo dziki - wieć został zabrany ten. Bardzo jest przerażony.

Posted

Puszek wita dogomaniaków.
Troszke się rano trząsł (zimna noc brrr) ale poszczekiwał .
Ma biegunkę a mimo tego nie zaltwił się w kojcu tylko czekał na spacerek.
Zauważyła że ma cos czerwonego przy odbycie. Mała czerwona kuleczka - myslę ze to może być hemoroid.
W kojcu czuje się całkiem pewnie i nie przeszkadza mu że mój Morus go obszczekuje .

Posted

beka, ja przez tamto maleństwo nie mogę spac w nocy...
jestem w tej chwili w domu, mogłabym przekonać go do ludzi,że jesteśmy dobrzy, wiesz...on tam sie do tego nie przekona....wręcz przeciwnie...tylko najgorzej z transportem...jestem tak daleko....

Posted

Puszek szuka domu, najlepiej bez malych dzieci. On boi sie hałasu i gwałtownych ruchów. Ale dziś wyraźnie ucieszył sie na mój widok. Ma niezły apetyt. Nie załatwia się w kojcu. Super piesio.
To jest pies domowy. Nie powinien być w takich warunkach.
Rano jest zmarźniety i się trzesie. Może ktoś da mu tymczas lepszy niż warunki które ja mogę mu zofiarować. Z moja suka jak pisałam - przyjaźń, ale z Morusem:( Moj kundelek nie daje mu szansy. Stoi koło koica i ujada.
Pomóżcie Pusiowi znaleźć dom (nawet tymczasowy).

Posted

Rozumiem że skoro pies na tymczasie to nikt się nim nie interesuje , no ale gdyby został w schronie zwłaszcza tamtym miałby wielu wielbicieli......

Posted

Puszek się rozkręca:).
próbował dziś biegać ale nie zauważył że jest na smyczy i wywinął orła.
Dostałam całusa w nos na dobranoc.
Chłopak ma niezły apetyt jak na taką kruszynk ę:).

Posted

beka napisał(a):
Rozumiem że skoro pies na tymczasie to nikt się nim nie interesuje , no ale gdyby został w schronie zwłaszcza tamtym miałby wielu wielbicieli......

jak to nikt

dałam dzis ogłoszenie na allegro, ojej i jutro dam ( bo tylko do godz 20-tej) do wyborczej.
zgłaszac sie do dawania ogloszeń

Posted

Ja też mam taką nadzieję. W sobotę porobię mu nowe fotki, i może jakiś plakacik?
Pozawieszam ogłoszenia w lecznicach tylko potrzebuję czasu a z tym krucho .