Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest Ryniu123
Posted

Dzisiejszy jeszcze świeży Krecik, ma cudowną mordkę, tylko do całowania

[URL=http://img233.imageshack.us/i/krecikj.jpg/][IMG]http://img233.imageshack.us/img233/5889/krecikj.jpg[/IMG][/URL]

• Replies 519
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest Ryniu123
Posted

Sam widziałem jak ładnie stoi na nóżkach :)

Posted

No nareszcie do Kreciorka dotarłam...
Czekamy Kava na Ciebie ,czekamy...

Dzisiaj rano Kreciorek mościł sie na posłanku na czterech stojacych łapkach...

Posted

I jest problem...od wczoraj wieczorem nie mogę wycisnąć z Krecika ani kropelki siusiu...i koopy tez nie ma...Teraz brzuszek jest już jak balon a Krecio do tego wymiotuje...załamka...

Posted

Krecikowi piasek zatkał cewke moczową...spędzilismy 3 godziny w lecznicy...miał płukanko i wszystko sie odetkało na szczęście,bo juz wisiało widmo zabiegu:-( Do tego mnóstwo zastrzyków i jutro znowu jedziemy...Krecio jest bardzo cierpliwy i grzeczny u p.wetki,taki wzorcowy pacjent ...

Posted

W piatek Krecik miał robione USG i w jednym miejscu w pęcherzu jest duze skupisko piasku,ale równie dobrze moze to być kamień,póki co będzie to obserwowane...poza tym cewka sie odetkała,ale mocz cały czas samoistnie wypływa...Krecik cały czas dostaje leki w zastrzykach,dzisiaj też jedziemy do p.wetki...
W piatek Krecio był ze mna w Krzykosach,zachowywał sie bardzo kulturalnie,grzał doopkę przy ognisku,pogadał troszkę z krzykosiakami,ale najszczęśliwszy był jak zobaczył swoje posłanko :) nie ma to jak w domu :)

Posted

Zapisuję się u Krecika. Również mam w domu kalekę od momentu, gdy mój pies zaliczył bliskie spotkanie z samochodem 4 lata temu. Mimo operacji i rehabilitacji nie chodzi (dla ciekawych: [url]http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=7718[/url] ). Znane nam są też problemy z moczem i piaskiem. U nas nawet elektroakupunktura nie dała rady, ale Krecik jest dzielny i na pewno będzie chodził na 4 łapkach. Na pewno będę śledzić temat.

Posted

Witaj Macia...czyli jedziemy na tym samym wózku...a właściwie nasze psy :) Jak sobie radzisz z opróznianiem pęcherza??? Masz dużo większego inwalidę przecież...

Krecio dostał kontynuacje leków do poniedziałku,większość w zastrzykach...Nivalin narazie wstrzymany,ze wzgledu na antagonistyczne działanie m.in. No-spy...dzielnie wszystko znosi,jestem pełna podziwu dla tego psiaka...

Posted

My wysikujemy ją 3 razy dziennie. Nie ma problemów, już się przyzwyczaiła. Spokojnie całą noc przetrzyma i nie mamy już raczej mokrych niespodzianek. Niestety z wiekiem pojawiają się problemy z piaskiem w pęcherzu i bakteriami. Trzeba liczyć się z tym, że przez ręczne wysikiwanie pojawiają się problemy ze strukturą pęcherza, nie kurczy się on już tak dobrze. No i u nas niestety amputowana została jedna łapka.
One coś takiego mają w sobie te kaleki, że wszystko tak spokojnie znoszą. Ja zawsze mówię, że Frajerka wychodzi z założenia, że skoro tak się o nią troszczymy to widocznie jest tego warta. Chyba coś w tym jest. Trzymam kciuki za chłopaka.

Posted

Z Krecika,jak zaczęły sie problemy z piaseczkiem,nie można wycisnąć prawie nic,mocz samoistnie wypływa...mam nadzieję ,że to sie zmieni ...a póki co wszystkie posłania zasikane,bo jak w swoim ma juz mokro idzie na kolejne...zauważyłam,że inne psy jak juz ułożą się na czystym ,suchym posłaniu nie chca sie z niego ruszać,nawet jedzenie muszę podawać "do łóżka" :) a pralka cały czas ma robotę...

Posted

U psów bywa niestety gorzej niż u suk. A myśleliście o założeniu cewnika chociaż żeby trochę "rozepchać" cewkę? Choć kilka dni? Bo jak jeszcze pojawi się zapalenie to gorzej. My to robiliśmy u kota. Mocz będzie sam wyciekał, ale teraz to i tak bez różnicy. U nas to pomogło, bo piasek nie zatykał cewki. U mojej suki stosujemy jeszcze karmę specjalistyczną na piasek/kamienie w pęcherzu i jest dobrze. Co do zasikiwania to może dry bed? Sami nie używamy, ale podobno jest super.

Posted

Krecik co jakis czas jest cewnikowany ,ale tak na stałe to jakos nie moge sie zdecydować,boje sie ,ze on szurając wyrwie sobie...w tej chwili mocz i tak sam wypływa,tylko pęcherz broni sie przed wyciskaniem...
A co to jest [B]dry bed[/B]??

Posted

[quote name='kaja69']Krecik co jakis czas jest cewnikowany ,ale tak na stałe to jakoś nie mogę się zdecydować,boje sie ,ze on szurając wyrwie sobie...w tej chwili mocz i tak sam wypływa,tylko pęcherz broni sie przed wyciskaniem...
A co to jest [B]dry bed[/B]??[/QUOTE]

[B]dry bed [/B]to są takie podkłady dla małych dzieci - na łóżko - wchłaniają "wilgoć" a łóżko suche.... chyba kupię też mojemu staruszkowi Charliemu
można to w aptekach kupić - taką poradę dostałam dla Charliego i "dzielę się" nią

do kiedy wystarczy Nivalinu? czytałam, że na razie wstrzymany... biedny Kreciuś :(
mam dla Krecika 1 op. 2,5mg - postaram się o drugie, żeby na dłużej wystarczyło

Posted

[quote name='mari23'][B]dry bed [/B]to są takie podkłady dla małych dzieci - na łóżko - wchłaniają "wilgoć" a łóżko suche.... chyba kupię też mojemu staruszkowi Charliemu
można to w aptekach kupić - taką poradę dostałam dla Charliego i "dzielę się" nią

do kiedy wystarczy Nivalinu? czytałam, że na razie wstrzymany... biedny Kreciuś :(
mam dla Krecika 1 op. 2,5mg - postaram się o drugie, żeby na dłużej wystarczyło[/QUOTE]

Aaaa to ja cały czas jade na podkładach :) chociaz ostatnio tylko do samochodu jak Krecik w klatce siedzi...bo w domu faktycznie przy tak ruchliwym psiaku jakim jest Krecik nie sprawdzaja sie ,wszystko pozwijane...na poczatku jak był obolały i tylko leżał cichutko to też na podkładach a teraz to już nie da rady...a szkoda,bo to naprawdę super sprawa :)
Mari,teraz Nivalinu nie podaje ,ale to chwilowo,jak sie tylko z moczem ureguluje Nivalin wskakuje z powrotem :) dzieki Ci bardzo,ze myslisz o tym moim łobuzie :)

Posted

Dry Bed to takie posłanka, które nie mokną, np. [url]http://www.futrzakowo.pl/kategoria52.html[/url]
Są dosyć popularne i faktycznie działają. Co do cewnika to się nie dziwię, nie jest to łatwa decyzja. U nas zawsze było wysikiwanie ręczne, ale też pęcherz nie jest już w porządku.

Posted

[quote name='Macia']Dry Bed to takie posłanka, które nie mokną, np. [url]http://www.futrzakowo.pl/kategoria52.html[/url]
Są dosyć popularne i faktycznie działają. Co do cewnika to się nie dziwię, nie jest to łatwa decyzja. U nas zawsze było wysikiwanie ręczne, ale też pęcherz nie jest już w porządku.[/QUOTE]

o, jakie świetne te posłanka! nie wiedziałam, że takie są
super - choć nie tanie niestety