Guest Ryniu123 Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Dzisiejszy jeszcze świeży Krecik, ma cudowną mordkę, tylko do całowania [URL=http://img233.imageshack.us/i/krecikj.jpg/][IMG]http://img233.imageshack.us/img233/5889/krecikj.jpg[/IMG][/URL] Quote
Guest Ryniu123 Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Sam widziałem jak ładnie stoi na nóżkach :) Quote
Drzagodha Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 [url]http://img233.imageshack.us/img233/5889/krecikj.jpg[/url] Jakie niewiniątko! :) Quote
Kava Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 nie mowcie: on naprawde stoi na swoich wlasnych nozkach???? tak trzymac Kreciku.... o waja sa postepy ....tralala...tralala Quote
kaja69 Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 No stoi na nózkach,tylko ciężko równowagę mu utrzymać...a prowadzany ładnie nawet nóżkami przebiera :) ale przed nim jeszcze długa droga... Quote
kaja69 Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 No nareszcie do Kreciorka dotarłam... Czekamy Kava na Ciebie ,czekamy... Dzisiaj rano Kreciorek mościł sie na posłanku na czterech stojacych łapkach... Quote
kaja69 Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 I jest problem...od wczoraj wieczorem nie mogę wycisnąć z Krecika ani kropelki siusiu...i koopy tez nie ma...Teraz brzuszek jest już jak balon a Krecio do tego wymiotuje...załamka... Quote
kaja69 Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 Krecikowi piasek zatkał cewke moczową...spędzilismy 3 godziny w lecznicy...miał płukanko i wszystko sie odetkało na szczęście,bo juz wisiało widmo zabiegu:-( Do tego mnóstwo zastrzyków i jutro znowu jedziemy...Krecio jest bardzo cierpliwy i grzeczny u p.wetki,taki wzorcowy pacjent ... Quote
tłamsik Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Biedaczek.. :( Pozdrowienia i uściski dla Krecika! :) Quote
siwuniaa84 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Wszystko będzie dobrze Kreciku. Trzymam mocno kciuki bidulko mała... Quote
Qeeriefire Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Śliczny chłopak z Krecika i na dodatek dzielny :loveu: Quote
kaja69 Posted October 31, 2011 Author Posted October 31, 2011 W piatek Krecik miał robione USG i w jednym miejscu w pęcherzu jest duze skupisko piasku,ale równie dobrze moze to być kamień,póki co będzie to obserwowane...poza tym cewka sie odetkała,ale mocz cały czas samoistnie wypływa...Krecik cały czas dostaje leki w zastrzykach,dzisiaj też jedziemy do p.wetki... W piatek Krecio był ze mna w Krzykosach,zachowywał sie bardzo kulturalnie,grzał doopkę przy ognisku,pogadał troszkę z krzykosiakami,ale najszczęśliwszy był jak zobaczył swoje posłanko :) nie ma to jak w domu :) Quote
Macia Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Zapisuję się u Krecika. Również mam w domu kalekę od momentu, gdy mój pies zaliczył bliskie spotkanie z samochodem 4 lata temu. Mimo operacji i rehabilitacji nie chodzi (dla ciekawych: [url]http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=7718[/url] ). Znane nam są też problemy z moczem i piaskiem. U nas nawet elektroakupunktura nie dała rady, ale Krecik jest dzielny i na pewno będzie chodził na 4 łapkach. Na pewno będę śledzić temat. Quote
kaja69 Posted November 1, 2011 Author Posted November 1, 2011 Witaj Macia...czyli jedziemy na tym samym wózku...a właściwie nasze psy :) Jak sobie radzisz z opróznianiem pęcherza??? Masz dużo większego inwalidę przecież... Krecio dostał kontynuacje leków do poniedziałku,większość w zastrzykach...Nivalin narazie wstrzymany,ze wzgledu na antagonistyczne działanie m.in. No-spy...dzielnie wszystko znosi,jestem pełna podziwu dla tego psiaka... Quote
Macia Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 My wysikujemy ją 3 razy dziennie. Nie ma problemów, już się przyzwyczaiła. Spokojnie całą noc przetrzyma i nie mamy już raczej mokrych niespodzianek. Niestety z wiekiem pojawiają się problemy z piaskiem w pęcherzu i bakteriami. Trzeba liczyć się z tym, że przez ręczne wysikiwanie pojawiają się problemy ze strukturą pęcherza, nie kurczy się on już tak dobrze. No i u nas niestety amputowana została jedna łapka. One coś takiego mają w sobie te kaleki, że wszystko tak spokojnie znoszą. Ja zawsze mówię, że Frajerka wychodzi z założenia, że skoro tak się o nią troszczymy to widocznie jest tego warta. Chyba coś w tym jest. Trzymam kciuki za chłopaka. Quote
kaja69 Posted November 1, 2011 Author Posted November 1, 2011 Z Krecika,jak zaczęły sie problemy z piaseczkiem,nie można wycisnąć prawie nic,mocz samoistnie wypływa...mam nadzieję ,że to sie zmieni ...a póki co wszystkie posłania zasikane,bo jak w swoim ma juz mokro idzie na kolejne...zauważyłam,że inne psy jak juz ułożą się na czystym ,suchym posłaniu nie chca sie z niego ruszać,nawet jedzenie muszę podawać "do łóżka" :) a pralka cały czas ma robotę... Quote
Macia Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 U psów bywa niestety gorzej niż u suk. A myśleliście o założeniu cewnika chociaż żeby trochę "rozepchać" cewkę? Choć kilka dni? Bo jak jeszcze pojawi się zapalenie to gorzej. My to robiliśmy u kota. Mocz będzie sam wyciekał, ale teraz to i tak bez różnicy. U nas to pomogło, bo piasek nie zatykał cewki. U mojej suki stosujemy jeszcze karmę specjalistyczną na piasek/kamienie w pęcherzu i jest dobrze. Co do zasikiwania to może dry bed? Sami nie używamy, ale podobno jest super. Quote
kaja69 Posted November 2, 2011 Author Posted November 2, 2011 Krecik co jakis czas jest cewnikowany ,ale tak na stałe to jakos nie moge sie zdecydować,boje sie ,ze on szurając wyrwie sobie...w tej chwili mocz i tak sam wypływa,tylko pęcherz broni sie przed wyciskaniem... A co to jest [B]dry bed[/B]?? Quote
mari23 Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 [quote name='kaja69']Krecik co jakis czas jest cewnikowany ,ale tak na stałe to jakoś nie mogę się zdecydować,boje sie ,ze on szurając wyrwie sobie...w tej chwili mocz i tak sam wypływa,tylko pęcherz broni sie przed wyciskaniem... A co to jest [B]dry bed[/B]??[/QUOTE] [B]dry bed [/B]to są takie podkłady dla małych dzieci - na łóżko - wchłaniają "wilgoć" a łóżko suche.... chyba kupię też mojemu staruszkowi Charliemu można to w aptekach kupić - taką poradę dostałam dla Charliego i "dzielę się" nią do kiedy wystarczy Nivalinu? czytałam, że na razie wstrzymany... biedny Kreciuś :( mam dla Krecika 1 op. 2,5mg - postaram się o drugie, żeby na dłużej wystarczyło Quote
kaja69 Posted November 2, 2011 Author Posted November 2, 2011 [quote name='mari23'][B]dry bed [/B]to są takie podkłady dla małych dzieci - na łóżko - wchłaniają "wilgoć" a łóżko suche.... chyba kupię też mojemu staruszkowi Charliemu można to w aptekach kupić - taką poradę dostałam dla Charliego i "dzielę się" nią do kiedy wystarczy Nivalinu? czytałam, że na razie wstrzymany... biedny Kreciuś :( mam dla Krecika 1 op. 2,5mg - postaram się o drugie, żeby na dłużej wystarczyło[/QUOTE] Aaaa to ja cały czas jade na podkładach :) chociaz ostatnio tylko do samochodu jak Krecik w klatce siedzi...bo w domu faktycznie przy tak ruchliwym psiaku jakim jest Krecik nie sprawdzaja sie ,wszystko pozwijane...na poczatku jak był obolały i tylko leżał cichutko to też na podkładach a teraz to już nie da rady...a szkoda,bo to naprawdę super sprawa :) Mari,teraz Nivalinu nie podaje ,ale to chwilowo,jak sie tylko z moczem ureguluje Nivalin wskakuje z powrotem :) dzieki Ci bardzo,ze myslisz o tym moim łobuzie :) Quote
Macia Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Dry Bed to takie posłanka, które nie mokną, np. [url]http://www.futrzakowo.pl/kategoria52.html[/url] Są dosyć popularne i faktycznie działają. Co do cewnika to się nie dziwię, nie jest to łatwa decyzja. U nas zawsze było wysikiwanie ręczne, ale też pęcherz nie jest już w porządku. Quote
mari23 Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 [quote name='Macia']Dry Bed to takie posłanka, które nie mokną, np. [url]http://www.futrzakowo.pl/kategoria52.html[/url] Są dosyć popularne i faktycznie działają. Co do cewnika to się nie dziwię, nie jest to łatwa decyzja. U nas zawsze było wysikiwanie ręczne, ale też pęcherz nie jest już w porządku.[/QUOTE] o, jakie świetne te posłanka! nie wiedziałam, że takie są super - choć nie tanie niestety Quote
Recommended Posts