Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pisała do mnie kobieta z Czechowi Dziedzic o Pompona, czekam na odpowiedź czy sie decyduje na jego adopcję!

ma psa bardzo do niego podobnego ale jest już to staruszek, gwarantuje odpowiednią dawkę ruchu dla Pompona i rzetelną opiekę.

Posted

Dostałam informację, że mąż Pani zainteresowanej adopcją Pompona leży w szpitalu i na razie wstrzymuje musi wstrzymać się z decyzją adopcji jakiegokolwiek psa, dobrze, że przed niż po fakcie... :angryy:

Posted

Dzisiaj Pompon był ze mną na spacerku....... tzn głównie na wybiegu
sierśc ma taką mięciutką...... taki puszek
przebiegł tunel (kilka razy) poskakal przez hopki, przypomniał sobie komendy siad, podaj łapę , poproś
Był bardzo, aż za bardzo zafascynowany Albą
Dużo biegał za piłką szniurkiem
W boksie z Zuzią, przy wychodzeniu uciekal, wchodzić też nie chciał
W pewnym momencie chciał mnie olać....... dosłownie.... ale zrezygnował
Ma biegunkę i to duzą

Posted

Dzisiaj spacerek z Pomponem był bardzo fajny. Najpierw poszliśmy na wybieg i poćwiczyliśmy agiliti, szło mu całkiem nieźle tylko bardzo rozpraszały go psy dookoła. Komendy: Perfekcyjne poproś i siad - To ćwiczyliśmy. Po za tym wyczesałam też Pomponika na główce, tułowiu oraz po męczyłam się trochę z ogonkiem. Pompon był nawet spokojny choć czasami ciągnął, chciał na spacer, ale musiałam mu rozczesać parę kołtunów :D Ogólnie to świetny psiak, tylko trzeba by go troszkę od uczyć to skakania, a tak to ma bardzo dużo plusów :) Po za tym sierść mu już zaczyna odrastać, pyszczek już ma bardziej puszysty a na tułowiu więcej mięciutkich włosków.

Do domku Pompon :)