_ogonek_ Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='sleepingbyday']toteż do dt trzeba wyciągac własnie te psy, które inaczej nie mają szans na adopcje, bo trzeba z nimi popracowac. lub takie, które potrzebują opieki w chorobie, niemożliwej w warunkach schronowych.[/QUOTE] TAK, TAK I JESZCZE RAZ!!! Naprawdę, jesli schron jest w stanie zapewnić psu opiekę nie ma sensu go wyciągać na siłę, chyba że pies wymaga socjalizacji, indywidualnej opieki, lub jest chory i to bardzo... Wkurzało mnie zawsze wyciąganie ładnych młodych psów z normalnych schronów do DT. A wystarczy tak naprawdę zacząć ze schroniskiem współpracować i zacząć ogłaszać psa... Nawet czasami w przypadku seniorów jak widać, chociaż ja kontaktu ze schroniskiem utrudnionego nie miałam nigdy... Ale głupia jestem, niestety... Nie mówię o mordowniach, ulicach, lasach i innych durnych miejscach pobytu bezdomnego psa - tam liczą się godziny. Quote
mmd Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Dla mnie też niemądre jest wyciąganie młodych zdrowych ładnych psów ze schronu, który nie jest jakiś tragiczny i ładowanie w hotel co miesiąc równowartości sterylki dużej suczy. W tamtym roku z Ellig miałyśmy "fazę" na Radom, kilka ślicznych piesków znalazło domy, nie wychodząc ze schroniska do żadnego DT. Ale jakie foty były... komuś się chciało i to wystarczy :) A my tylko ogłoszenia i wydarzenia na FB :) Pamiętasz, Ellig? ;) Quote
Igiełka Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 Baloniarki popieram w całej rozciągłości :) myślę tak samo żeby wyciągać te psiaki, które nie radzą sobie w schronisku z różnych względów np. są lękliwe, mają depresję lub łatkę agresora itp a nie działać za wszelką cenę brać te, które radzą sobie i są adopcyjne w bidulu tylko dlatego że w zaprzyjażnionym hoteliku czeka wolne miejsce lecę do tymczasowiczek Nutusii i mestudio :) mmd dobra robota z tym Olkuszem i pomyśleć że kosztowało to wszystko tylko 2 tys. a uratowanych zostało 37 psiaków :) Quote
_ogonek_ Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [SIZE=3][B][COLOR=#daa520][FONT=georgia]Pragnę Was serdecznie zaprosić na taki śmieszny bazarek ;-) Dochód przeznaczony jest na potrzeby psiaków ze schroniska w Uciechowie. Zapraszam :loveu:[/FONT][/COLOR][/B][/SIZE] [INDENT][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/225912-POGOTOWIE-_OGONKOWE_-na-Uciechowsk%C4%85-Skarpet%C4%99-do-28-04-12-godz-20-00"][IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-bh-Gkq_tNsM/T42wchkz5gI/AAAAAAAAO8c/IThFw7wQEY4/s297/pogotowie.jpg[/IMG][/URL] [/INDENT] Quote
mmd Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 No z tym Olkuszem to też dlatego, że było kilka domków które wzięły psiaki na DT i niektórzy karmili na swój koszt, kilka worków karmy od Ellig. Nawet jeśli rachunki dojdą do 3k to i tak koszt żaden na tyle uratowanych istotek :) Quote
gameta Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 ja jeszcze wrócę do kwestii transportowych - dziś dostałam smsa od mojej przyjacióły, że właśnie jest w drodze do Wwy. Ona jest także z trójmiasta, a że kontaktujemy się prawie codziennie i nic nie mówiła o eskapadach, to fakt jej pobytu w Wawie bardzo mnie zaskoczył. Dzwonię więc i pytam, po co? I co słyszę? Że jej Tz wypatrzył psa w ogłoszeniu i jadą go obejrzeć, i że wiedzą, że go nie dostaną bez wizyty PA i "tego całego cyrku" ale oni poprostu MUSZĄ go zobaczyć, wyjechali więc rano i przed chwilą wrócili do 3M. 700km po to, żeby poznać psa przed adopcją. Jak wypadła wizyta jeszcze nie wiem, dowiem się późno w nocy jak się zdwonimy, ale zdjęcia na mailu już mam, więc chyba będę miała nowego psa do odwiedzenia ;) BTW nie wiecie kto jest od Malamutów na dogo? Quote
sylwija Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 araman, diesel - ale chyba za często nie wchodzą na dogo a co potrzebujesz? edit: to odpowiedź na pytania ad malamutów ;) Quote
gameta Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='sylwija']araman, diesel - ale chyba za często nie wchodzą na dogo a co potrzebujesz? edit: to odpowiedź na pytania ad malamutów ;)[/QUOTE] Chciałam się dowiedzieć kogo wyślą na PA do tej mojej psiapsioóły :) I dowiedzieć się czegoś więcej może o psie ;) Quote
sylwija Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='gameta']Chciałam się dowiedzieć kogo wyślą na PA do tej mojej psiapsioóły :) I dowiedzieć się czegoś więcej może o psie ;)[/QUOTE] a o którego się stara? Quote
mmd Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='gameta']ja jeszcze wrócę do kwestii transportowych - dziś dostałam smsa od mojej przyjacióły, że właśnie jest w drodze do Wwy. Ona jest także z trójmiasta, a że kontaktujemy się prawie codziennie i nic nie mówiła o eskapadach, to fakt jej pobytu w Wawie bardzo mnie zaskoczył. Dzwonię więc i pytam, po co? I co słyszę? Że jej Tz wypatrzył psa w ogłoszeniu i jadą go obejrzeć, i że wiedzą, że go nie dostaną bez wizyty PA i "tego całego cyrku" ale oni poprostu MUSZĄ go zobaczyć, wyjechali więc rano i przed chwilą wrócili do 3M. 700km po to, żeby poznać psa przed adopcją. Jak wypadła wizyta jeszcze nie wiem, dowiem się późno w nocy jak się zdwonimy, ale zdjęcia na mailu już mam, więc chyba będę miała nowego psa do odwiedzenia ;) BTW nie wiecie kto jest od Malamutów na dogo?[/QUOTE] I takie coś mi się bardzo podoba, ale nie każdy ma świra :diabloti: ([SIZE=1]pozytywnego[/SIZE]) Quote
gameta Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='sylwija']a o którego się stara?[/QUOTE] a o takiego: [URL]http://www.adopcjemalamutow.pl/doku.php?id=pl:malamuty.do.adopcji:bako[/URL] BTW osobiście bardzo nie przepadam za pociągowymi psami i nie mam o nich wysokiego mniemania. Ba, uważam nawet że to te głupsze z puli wszystkich psów. Będę świnia, chyba najgłupsze - bo wyją, ciągną i niczego nie chcą robić ;) Quote
sylwija Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 a ja uwielbiam, od kiedy adoptowałam swojego Aronka od Bajk21 :) Quote
mestudio Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='gameta']a o takiego: [URL]http://www.adopcjemalamutow.pl/doku.php?id=pl:malamuty.do.adopcji:bako[/URL] BTW osobiście bardzo nie przepadam za pociągowymi psami i nie mam o nich wysokiego mniemania. Ba, uważam nawet że to te głupsze z puli wszystkich psów. Będę świnia, chyba najgłupsze - bo wyją, ciągną i niczego nie chcą robić ;)[/QUOTE] Ależ reklama..... :-) TZmestudio Quote
mmd Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='cisowianka']Wrrrrrrr i kłótnia gotowa ;)[/QUOTE] Na mnie nie liczcie ;) No chyba że ktoś o jamnikowatych kundlach coś napisze brzydkiego :eviltong: Nutusia wie, kto jest od malamutów, bo z nimi psa ogarniała kiedyś. Quote
Macia Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Ja za to je uwielbiam. Wolę je od psów, które chcą by najlepiej je cały czas na rękach nosić. Mam sunie w typie haszczaka, rasowego wilczaka i kundelka w typie jamnika. O ile dwie pierwsze lubią mizianie to jednak nie cały czas i są ogólnie bardziej niezależne. Nie narzucają się cały czas. Za to mała jest straszna ;). Ciągle jest obok, najlepiej jakby cały czas siedzieć i tylko nią się zajmować. Jednak co człowiek to inna opinia ;). Quote
Macia Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 (edited) Dopiero jak napisałam zobaczyłam post na górze :lol:. Chociaż z drugiej strony ciężko nie uznać, że moja Nanna jest normalna inaczej: [IMG]http://dl.wolfdog.org/pics2/2010/1/1262620305-1733293.jpg[/IMG] [IMG]http://dl.wolfdog.org/pics2/2009/1/1231321853-1335409.jpg[/IMG] Grunt to nie mieć kompleksów... Edited April 17, 2012 by Macia Quote
gameta Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 hahahaaaaaaaaaaaaaa o jej, hahahaaaaaa No widzicie, i pomimo mojej druzgoczącej opinii moja psiapsióła dostała fioła na punkcie tego psa. Jej Tz już smuje plany jak to będzie z nim biegał po górach i polach okolicznych, bo on typ mocno sportowy. Quote
mestudio Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Jak typ sportowy to taki pies będzie super. Quote
mmd Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Zdjęcia są na pewno tendencyjnie dobrane :D A mój mizianie ma w głębokim poważaniu, ten za to by szalał z piłką cały dzień. No i jeszcze lubi robić hałas, zabawkami albo swoim ryjem ;) Quote
gameta Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='mestudio']Jak typ sportowy to taki pies będzie super.[/QUOTE] tak, i będą mieli jeszcze coś wspólnego - za jej Tztem też nie przepadam :D Quote
mestudio Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Jakim ryjem? Ryje to mają świnie, a psy mają pyszczki. Co to za brzydkie teksty? Quote
majowa Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 jak typ sportowy to pies idealny psiak mojej kolezanki po przeciagnieciu mnie przez pół Krakowa wracał z mina "ee co jest juz koniec" a ja miałam dośc na kolejny tydzień Quote
mmd Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='gameta']tak, i będą mieli jeszcze coś wspólnego - za jej Tztem też nie przepadam :D[/QUOTE] Uuuu - no to będziecie skazane na "zloty wampirów" - jak mój TZ nazywa babskie spotkania we własnym gronie :diabloti: [quote name='mestudio']Jakim ryjem? Ryje to mają świnie, a psy mają pyszczki. Co to za brzydkie teksty?[/QUOTE] Pięknym, cudownym ryjem :) Pewna grupa dogomaniaczek z Warszawy mnie nauczyła takich określeń na psie usteczka :) Quote
Recommended Posts