Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Tyle lat w samotności - bez ukochanego człowieka, bez własnego miejsca, bez najmniejszej nadziei...

Smerfi to malutka sunia przypominająca jamniczka z klapniętymi uszkami. Ma bardzo smutne oczka, w których odbija się udręka wielu lat schroniskowego życia. Pomimo tego szybko się uczy i bez przeszkód może zostać psem pokojowym. To chyba jedyne jej marzenie - być kimś ważnym dla człowieka. Do tej pory nikt jej nawet nie zauważał.

Niestety wszyscy wiemy jaki los spotyka starsze, bezdomne psy. Często odchodzą w zapomnieniu, nie zaznając nawet najmniejszego szczęścia za życia. Dzięki wspaniałym dogomaniaczkom ta ruda malizna dostała szansę na opuszczenie schroniskowego boksu i obecnie czeka na swój nowy dom w hoteliku dla zwierząt obok Krakowa.

W stosunku do ludzi jest bardzo łagodna, zabiega o uwagę, rozdaje buziaczki, kocha się przytulać. Nie ma w niej żadnej agresji. Jednak w kontakcie z innymi zwierzętami potrafi być dominująca, co jest wynikiem wielu lat w azylu, gdzie niestety panuje "prawo silniejszego". Polecamy ją szczególnie dla osób samotnych, starszych, spokojnych, najlepiej bez innych psów.

Suczka ma ok. 8 lat, jest zaszczepiona, odrobaczona, zaczipowana i wysterylizowana.

To naprawdę wspaniała suczka, której do szczęścia brakuje jedynie swojego kochanego człowieka.

Kontakt do wolontariuszek:

501-801-553
605-720-376

Utrzymanie suczki w hoteliku:

sierpień: 150 zł (AgaG)
150 zł (p. Ola)

wrzesień: 100 zł (KasiaKia)
50 zł ( Ulka18 )
150 zł (p. Ola)

październik: 150 zł (KasiaKia - bazarek)
150 zł (p. Ola)

listopad: 100 zł (KasiaKia - bazarek)
150 zł (p. Ola)
50 zł (AgaG)

grudzień: 150 zł (AgaG)
150 zł (p. Ola)

styczeń: 150 zł (p. Ola)
150 zł (KasiaKia - bazarek)

luty: 150 zł (p. Ola)
150 zł (KasiaKia - bazarek)

marzec: 150 zł + 200 zł (p. Ola)

Leczenie:
100 zł na badanie krwi i moczu (p. Ola)
176 zł - operacja zębów + krople na pchły (AgaG)

kwiecień: 150 zł + 306 zł długów hotelowych (AgaG)

maj: 150 zł (Ola K.)
150 zł (AgaG)

[FONT=arial black][FONT=times new roman]19 maja Smerfetka zamieszkała w cudownym domku w Krakowie!!![/FONT][/FONT]

Edited by KasiaKia
  • Replies 445
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O tak, oczy ma cudowne. W ogóle jest słodka, zabiega o względy człowieka, można z nią zrobić wszystko, jest tak bardzo łagodna. Nie można jedynie do końca przewidzieć jej zachowania wobec innych psów, dlatego wymarzony domek dla niej powinien być bez innych zwierząt, no chyba, że ktoś się zna na takich psach, albo ma dużą przestrzeń. Smerfi jest jednak tak spragniona czułości, że osobiście chciałabym, aby trafiła do jakiejś starszej pani, która będzie ją rozpieszczać, a sunia będzie jej jedynym psiakiem :)

Posted

Kasia dziekuję za założenie wątku i transport do hotelu dziś. Suni bardzo mi żal, ale u Marty w hoteliku jest jej naprawdę dobrze. Przytyła, bo Marta gotuje psom ryż z kurczakiem i żaden się nie oprze, więc babka drożdzowa, którą przywiozłam Smerfi, została wzgardzona :) hmm a moja Daisunia tak ją lubi..

W pierwszym poście można jeszcze dodać rozliczenie za hotel od sierpnia.

sierpień - 300 na spółkę: AgaG i Ola.
1/3 września (100) - KasiaKia . KasiaKia dziękuję :)

Posted

Dziekuje za watek. Dziekuje za wplaty :Rose:
Od razu napisze, ze Smerfi miala mieszkac gdzie indziej, inne byly plany, ale niestety nie zgodzila sie z psami i musimy jej szukac nowego domu bez psow.
Tak jak pisala AgaG, najlepszy bylby dom bez zwierzakow, gdzie Daisy bylaby jedyna, kochana, starsza psinka.

PS> Poprosze o nr konta, wplace na wrzesien.

Posted

No niestety, Smerfi po kilku latach w schronisku nauczyła się walczyć o swoje i w stosunku do psów bywa różna, głównie próbuje dominować, z bardziej asertywnymi psami pewnie by się gryzła przy niedoświadczonych właścicielach, więc trzymamy kciuki za cudowny domek, gdzie będzie jedynym czworonożnym mieszkańcem :) Sunia nabrała ciałka, jest radosna a po trawce biega jak szczeniaczek - bardzo ożyła! Wyciągniętą rękę zawsze liże i nadstawia łebek do głaskania :)

Posted

Marta mówiła, że do kotów tez się niestety nie nadaje. dom bez kociaków i psiaków potrzebny, który dając Smerfi wielką miłość, sprawi, że nadrobi emocjonalnie stracony czas

Posted

Oj, coś nas nikt nie odwiedza.. Smerfi Złotka w górę !

Posted

Byłam dzisiaj z moją Daisy w gabinecie wet. po wet medin, (u mojej wetki na Prądniku) mówi, że ludzie owszem czytają plakat o Smerfi. No ale nikt jeszcze nie oderwał numeru telefonu :(

Posted

dziewczyny dzięki za podnoszenie :) Smerfi ciocie szykują dla Ciebie akcję plakatową. Mam prośbę zrobi ktos banerek dla Smerfi?

Posted

Witaj Smerfi,.Złotka bo tak poczatkowo nazwala ja Aga miala swoje ogloszenie w sobotnim wydaniu gazety krakowskiej na stronie kundla ale nikt nie zadzwonił .Aga wiem ,ze u ciebie mala nie tolerowalam twoich psow ale nie jest powiedziane ,ze musimy jej szukac domu bez innych psiakow. Zwsze mozna sparwdzic czy sie zgadza ,a wieksza szansa jest ,ze ktos sie ulituje nad biedusia ktos kto ma juz jakąs biede. Tym bardziej ,ze jak ja byłam w sobote u Marty to siedziała razem z malutkim psiakiem i zgadzała sie znim bez problemu.Moze obecnosc 3 Agi psów ja przeraziło.

Posted

kasia wielkie dzięki :) ja bym może troszkę zmieniła w ogłoszeniach to zdanie "jednak w kontakcie z innymi potrafi być dominująca". Moim zdaniem ono takich zwykłych odbiorców może wystraszyć. Ludzie zaraz pomyślą, że jest w ogóle agresywna. Może wystarczy napisać, że szukamy domu bez psów, bo bywa bardzo zestresowana w bezpośredniej bliskości psów, zwłaszcza suczek.

Posted

Masz rację. Poprawię :) I chętnie pomogę w akcji plakatowej.

A znacie może kogoś kto na dogo robi pakiety ogłoszeniowe? Bo w bazarkach nic akurat nie ma... wykupiłabym kilka pakietów.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Dalam Smerfetke na Gumtree. Moze nie usuna ogloszenia. Trzeba oglaszac, oglaszac.

Wielkie dzięki :)

Posted

KasiaKia napisał(a):
Masz rację. Poprawię :) I chętnie pomogę w akcji plakatowej.

A znacie może kogoś kto na dogo robi pakiety ogłoszeniowe? Bo w bazarkach nic akurat nie ma... wykupiłam kilka pakietów.

Agusiazet chyba ma kogos takiego.. Cat Angel albo jakoś podobnie... robi mnostwo. Kasia napiszesz do niej? Wiem, że Ci spokoju ostatnio nie daję, ale sytuacja tego wymaga:oops::oops: tyle psów czeka...