Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj z Monią byłyśmy u doktora to przy okazji i Lusi odwiedziłyśmy, już wygląda znacznie lepiej niż na tych zdjęciach wcześniej. Jest bardzo kochanym psiakiem, ktoś kto ją adoptuje będzie miał na prawde pocieche!

Posted

[quote name='Paulina_mickey']Wczoraj z Monią byłyśmy u doktora to przy okazji i Lusi odwiedziłyśmy, już wygląda znacznie lepiej niż na tych zdjęciach wcześniej. Jest bardzo kochanym psiakiem, ktoś kto ją adoptuje będzie miał na prawde pocieche!

Tak, sama mamie chétnie bym wcisnéla kolijké, bo jej niunia juz stara, to mamie nie byloby tak ciézko w nieuniknionym ;)

Posted

Colinka po sterylizacji czuje się bardzo dobrze. Wszyscy w niej zakochani - bo tam wychodzą stażystki z nią na spacery i zakochane po uszyyyyyyyy w Lusieńce. Sama się zaajlowiłam - zbyt łatwo mi to przychodzi.

• 2 weeks later...
Posted

Lusię w czwartek zabieram do nas - razem z Miszką. Zamieszkają wspólnie z Kumplem. Zreszta Kumpel juz u nas rezyduje.
Będę mogła coś więcej o niej powiedzieć, porobimy jej zdjęcia.

Posted

Lusieńka już u nas. To bardzo towarzyska sunieczka. Troszkę przytyła, ale jest nadal bardzo bardzo szczuplutka. Prosze o rady jak ja karmić, co najlepiej podawać. Sierść nie jest w najlepszym stanie, na pewno musimy ja wykąpać, wyczesać.
Lusia ma coś z charta - zresztą budowe ma taką charcią. Lubi biegać, bawić się. Niestety jest psiakiem z tendencją do dominacji. Jest zazdrosna o człowieka. Wczoraj rzuciła się z zebami na Miszkę.

Weterynarz wystawi nam faktur i będzie opiewać na kwote ponad 500 zł /koszt pobytu, sterylki, szczepień, chipa/. Prosimy o ewentualną pomoc.

niestety na razie jedno zdjęcie, bo Lusia bardzo sie ruszała i co chwilkę siedziała przy mnie i nie mogłam jej zrobic zdjęć.

Posted

Jeżeli gotowane jedzenie to zalecane są kurczaki lub wolowe z ryżem i jarzynami / marchew, buraki, pietruszka, seler, por/. Dwa razy w tygodniu zółtko / albo całe jajko gotowane/. Czasami można trochę kalafiora. fasolkę szparagową. jablko, troszke pomidora /jeżeli nie ma biegunek/, mozna czasami trochę jogurtu. Ja mojemu tak daje bo ma zaparcia. Colaki raczej nie lubia zmiany jedzenia bo maja wtedy biegunkę, rosołek chudy. Nie dawaj jej mleka ani bialego sera. Czasami mozna trochę oleju slonecznikowego albo Omegan / u weta/. Na karmach to ja sie nie znam.

Posted

Jabłko dostaje codziennie, pomidor czasami, kalafiora parę różyczek jak gotuje dla rodziny, fasolka tak samo - parę sztuk. Ja wiem, że mięso wolowe jest drogie - mnie udaje się kupic u zaprzyjaźnionej sprzedawczyni policzki wolowe. PO makaronie colaki lubia miec biegunkę ale mozesz dać troche na próbę. Jako smakolyk w celach wychowawczych stosuję biszkopty. Poprzedni moj colak uwielbial sucharki / te z cukrem /. Służe radą, więc pytaj.

Posted

Myślałam, że Basi się uda wejść i sama by napisała jakieś spostrzeżenia co do samej suni, bo Lusia mieszka z Basią ale niestety nie ma jeszcze internetu, więc ja napiszę z tego co wiem, właściwie to już go napisała tylko poszukam i wkleję.