karusiap Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 [quote name='Percepcja']Z Tofikiem sprawa wyglądała tak, że został znaleziony przez jedna dziewczynę. U mnie był na tymczasie by ja trochę odciążyć. By u mnie został, ale moja suka się go bała, a on nie pozwalał jej wogóle do mnie podejść ;( Ta dziewczyna znalazła mu domek w Bydgoszczy. Poinformowałam ją o tym, że Tofik najpewniej jest w schronie. Będzie dzwonić, się upewniać czy pies w tej Bydgoszczy jest, a jutro jedziemy sprawdzić czy to na 1000% on i będziemy myślały co dalej. Tofik miał "łyse" plamy na skórze. Myślałam początkowo, że to może od jakiegoś sznura przetarcie, bo nawiększy placek był na naszyi, dokładnie na krtani.[/quote] kurcze no to faktycznie dziwna sprawa,wybadajcie wszytsko dokladnie... Quote
BeataJ Posted February 7, 2007 Author Posted February 7, 2007 [quote name='zasadzkas']Moja Niunia po wzięciu ze schroniska ważyła 17 kg (weterynarz powiedział, że trawiła już swoje mięśnie i miała kłopoty z chodzeniem....[/quote] Jejku, serio??? Nie wiedzialam, ze az tak chuda byla....Niunia to pierwsza dobermanka, ktora ze schronu wyciagnelam - pochwale sie a co ;) Beata Quote
BeataJ Posted February 7, 2007 Author Posted February 7, 2007 [SIZE=2]Witam, Po pracy pojechalam do hotelu do Sigmy. Bardzo radosnie mnie przywitala :-) Pani wet prowadzaca hotel powiedziala, ze jest bardzo mila, kocha ludzi i najchetniej siedzialaby w pokoju. Zabralam ja na spacer. Sigma mimo, ze wazy jedyne 18kg!!!!! ma sile, przeciagnela mnie na smyczy niezle. Na razie nie spuszczam jej ze smyczy, jutro pospacerujemy na dluuuuugiej lince. Jutro piszemy z daga info o Sigmie, ktore ma sie w gazecie ukazac-trzymajcie kciuki za nas, pisarki :-) Foty ponizej. [/SIZE][B][FONT=Times New Roman][img]http://mioll.fretki.org.pl/upload/pliki/f-45ca20a5cb217.JPG[/img][/B] [B][img]http://mioll.fretki.org.pl/upload/pliki/f-45ca20cfd77e1.JPG[/img][/B] [B][img]http://mioll.fretki.org.pl/upload/pliki/f-45ca20f4e8b80.JPG[/img][/B] [B][img]http://mioll.fretki.org.pl/upload/pliki/f-45ca2122195d8.JPG[/img][/B] [B][img]http://mioll.fretki.org.pl/upload/pliki/f-45ca217f1266d.JPG[/img] [img]http://mioll.fretki.org.pl/upload/pliki/f-45ca21d95e66c.JPG[/img] [/B] [/FONT][SIZE=2]Beata [/SIZE] Quote
BeataJ Posted February 7, 2007 Author Posted February 7, 2007 [quote name='aisaK']Dziewczyny ja mam usunięty banerek :([/quote] Mialas ten co min mam ja??? Beata Quote
Dobermania Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 [quote name='BeataJ'][SIZE=2]Sigma mimo, ze wazy jedyne 18kg!!!!! ma sile, przeciagnela mnie na smyczy niezle. [/SIZE][/quote] Mój Lachs ważył 20 a siły miał tyle, co traktor... Ze schroniska pojechałam autobusem do pętli spory kawał od domu - myślałam, że się przespacerujemy, tymczasem leciałam za nim, wleczona przez takie chucherko - prawie wcale się nie zmęczył a było to w maju, w trzydziestoparostopniowym upale!!! Dobki to potrafią;):loveu: :loveu: :loveu: Dziewczyny, banerki sa usuwane, jeśli mają więcej niż 500x100 pikseli. Jeeeej, jaka ta Sigmusia jest śliczna!:loveu: :loveu: :loveu: Quote
daga_27 Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 [quote name='BeataJ']Jejku, serio??? Nie wiedzialam, ze az tak chuda byla....Niunia to pierwsza dobermanka, ktora ze schronu wyciagnelam - pochwale sie a co ;) Beata[/quote]no chwal sie chwal bo Santa taka waga by sie nie "poszczycila" majac 11 dzieci w sobie:-o Quote
daga_27 Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 a w ogole zapomnialam dodac, ze Sigma tak slucha polecen jak zaden inny mi znany pies......czy to zludzenie?? powiedzialam np. "na miejsce" i nie musialam tego powtarzac Quote
BeataJ Posted February 7, 2007 Author Posted February 7, 2007 [quote name='dzodzo']wlasnie otworzylam lodzka gratke dzisiejsza:jest ogloszenie-przyjme dobermana suke do 1,5 roku 693 320 440-nieodplatnie, takiej nie mamy ale moze ktos umialby wybadac tych ludzi?[/quote] Jest na allegro mloda suczka: Doberman - suczka czarna podpalana,półroczna,zdrowa, bez rodowodu aktualna książeczka zdrowia, wszystkie szczepienia, ogonek przycięty. Tanio tel. 0502-334-090 ( 065 ) 512-36-02 ) wabi się Kora. Jest bardzo żywa i wesoła. Aukcja grzecznościowa [URL]http://www.allegro.pl/item164220352_doberman_suczka_6_mies_wielkopolska.html[/URL] Ladniutka... Ten Koscian jest ok 250 km od Lodzi. Beata Quote
Mido Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Beata Kościan jest na trasie Poznań - Wrocław(30 minut jazdy pociągiem za Poznaniem) nie będę mówił z czego znany :lol: Ale mnie dziwi to że piszą tanio a cena do góry 350 zł czy to tanio hmm. Dzodzo a moze podaj jakiegoś linka do ogłoszenia (chyba że drukowane). :roll: na moją ocenę to takie ogłoszenie jest mocno dla mnie podejrzane, mi pachnie jakimś pseudohodowcą. Pamiętajmy o dobermanie z allegro co linka dała bira. [URL]http://www.allegro.pl/item164127602_...obermanka.html[/URL] on też do oddania. Quote
anielica Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 W schronisku w Nowymdworze, k. Lubartowa (LUbelskie) jest mox dobremana, chyba dziewczynka, czarna podpalana. Uszy i ogon nie cięte, widać, że to nie dobcio, ale bardzo podobny, niestary. Nie bardzo można tam robić zdjęcia, schron prywatny i te boksy są ze wszystkich stron zamknięte ścianami, więc w środku jest ciemno. Psy tam oddają za darmo, właściwie nawet papierów nie sprawdzają. Czy jakoś można psiakowi pomóc??:oops: Quote
dzodzo Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 no wlasnie ogloszenie jest "papierowe" z gratki dodawanej do dziennika łodzkiego, wiec linka nie ma...oni chca nieodpłatnie i młoda dlatego tez mi to pachnie nienajlepiej Quote
daga_27 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 ja tam pozniej zadzwonie. jesli nie odrzuca psa wysterylizowanego, to mozna bedzie sie umowic na kontrole adopcyjna. co Wy na to?? Quote
Weronika18 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 [SIZE=4][B]Hej, jestem nowa na tym forum. Chcialam pomoc "schronisku" w Ligocie Nowej, bylam umowiona 2 razy z wlascicielka, bo miala odebrac ode mnie kasze, ryz, pokarm dla psow i ciepla odziez do bud dla psow. ... nie przyjechala. [/B][/SIZE] [SIZE=4][B]Czy jest ktos kto by mogl przewiezc karme i te rzeczy z Laskowice do Nowej Ligoty(ja nie mam jak to dostarczyc)- chyba ktos tam ma opieke nad tymi psami.. i by je troche dokarmil:smile: poza tym wystawilam na allegro pare aukcji (moj nick Weronika192) zapraszam i pozdrawiam [/B][/SIZE] [SIZE=4][B]prosze o jakis kontakt (np sms) na numer 783 574 540[/B][/SIZE] Quote
Guciek Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 [quote name='aisaK']Dziewczyny ja mam usunięty banerek :([/QUOTE] Bo ten banner jest ZA DUŻY NA DOGOMANIĘ... O dokałdnie 57 pixeli :( Quote
aisaK Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Ja go nie umiem zmniejszyć :( Ale ja go kopiowałam od dziewczyn a one maja takie same :( Quote
dobka Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Aukcja na allegro z walentynkami funkcjonuje, więc nie wiem czemu sa problemy z jej odnalezieniem, mamy sprzedane na ta chwilę ok.40 karteczek!!! Quote
karusiap Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 moze problem tkwi w tym, ze np po wpisaniu slowa "doberman" nie wyswietla sie tylko po wpisaniu "dobermana"...ja tak mialam Quote
daga_27 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 [quote name='dobka']Aukcja na allegro z walentynkami funkcjonuje, więc nie wiem czemu sa problemy z jej odnalezieniem, mamy sprzedane na ta chwilę ok.40 karteczek!!![/quote]gdyby w nazwie aukcji bylo slowo kluczowe "doberman" bez odmiany, to poszlyby lepiej ;-) Quote
Guciek Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 [quote name='aisaK']Ja go nie umiem zmniejszyć :( Ale ja go kopiowałam od dziewczyn a one maja takie same :([/QUOTE] Bo ktoś w ogóle za duże zrobił, a modzi wywalają za duze jak wychwycą :( Maksymalnie na wysokość może być taki - ale wtedy mało widać akurat na tym... [IMG]http://images20.fotosik.pl/14/fe45ca1f05e26c88.jpg[/IMG] Quote
Rybc!a Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Czy ktoś dzwonił do tego kogoś, kto się ogłosił? Pomyślałam, że gdyby moja sunia pojechała do hotelu, do Dagi, to może moglibyśmy spróbować? Może coś by z tego wyszło? Quote
Rybc!a Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Jak narazie udało mi się wywalczyć dla Ligockich Dobciów 35 zł, za moją " przemową " dziewczyna postanowiła wpłacić pieniądze. Zawsze to coś , prawda? Quote
daga_27 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 [quote name='Rybc!a']Czy ktoś dzwonił do tego kogoś, kto się ogłosił? Pomyślałam, że gdyby moja sunia pojechała do hotelu, do Dagi, to może moglibyśmy spróbować? Może coś by z tego wyszło?[/quote]jeszcze nie dzwonilam bo zalatana jestem i sie skupic nie moge:roll: Quote
Asior Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 [quote name='aisaK']Ja go nie umiem zmniejszyć :( Ale ja go kopiowałam od dziewczyn a one maja takie same :([/QUOTE] wyślij do mnie zmniejsze Ci Quote
Recommended Posts