Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gośc mi powiedział, że pies jest agresywny. Wiec ja sie go zapytałam: co to znaczy: czy kogos ugryzł? A on, że nie, ale warczy i nikogo innego tylko jego nie słucha. :roll:
Poza tym gośc jest zwykłym prostakiem, jak dla mnie. Powiedział mi, że pies nadaje się tylko do kogos z twardą ręką i nie do domu. na pytanie: dlaczego? bo jest duży i agresywny :roll:Aha, facet twierdzi, że pies całe zycie był w kojcu....czy na zdjęciu jest kojec?

Ale byłoby dobrze, jakby twoi znajomi go wzięli, dobra i buda od tych warunków jakie teraz ma...

Posted

quote=kate89;9092941]A wiecie o tym psiaku ?? http://www.allegro.pl/item283584117_oddam_dobermana_w_dobre_rece_.html

Dziekuje, napisąłam do tego kogos zapytanie o pomoc w szukaniu psu domu. I wysłałam go do Moniki-tam szukał pan dobeczka do dzieci.

kto da takiemu dzikuskowi tymczas

No własnie...też się zastanawiam :roll:
SdZ ma swoje hoteliki itp, msand ma nieco doświadczenia, myslę, że da radę
Tylko, żeby to było tak, że pojada i od razu psa odbiorą, bo jak nie...to kiepsko to widzę...:placz:

Posted

Klementynkaa napisał(a):
SdZ ma swoje hoteliki itp, msand ma nieco doświadczenia, myslę, że da radę :)

Tylko co dalej? Zabiora go do hotelu i co? Lo matko...
A ta wiocha jest na trasie jak jade do Swinoiujscia do rodzicow, to miedzy Wolinem a Troszynem. Jade do S-cia 21.12 ale watpie aby TZ zgodzil sie tam zajechac. Poza tym pojade i co.....:shake::shake::shake::shake::shake::shake:

Posted

kurcze Piotrek oddzwonil, ze mogliby go na troche wziac ale nie sprzedalam mu jeszcze newsa, ze on do ludzi tez agresywny .... oni maja suke wiec z nia chyba by sie dogadal...ehh nie wiem co robic

Posted

Nie wiadomo czy jest czy nie jest agresywny i jak, w jakim stopniu. Najlepiej byłoby go zobaczyć, potem zabrać a jak sie okaże nie agresywny to wtedy do tego tymczasu. bo jesli jest bardzo agresywny to i do suki taki być może.
A znajomy musi wiedziec, żeby ani siebie ani rodziny nie narazać.

Posted

do naszego opolskiego schroniska trafił 6-miesięczny dobermanek. Chłopiec jest uroczy. Przywiózł go pan, który go niemal potrącił autem, bo piesek biegał po ulicy. Maluch jest przerażony, trzęsie się ze strachu i zimna. Nie potrafi chodzić na smyczy, musiałam go długo namawiać, żeby wyszedł z budy kiedy już przypięłam mu smycz. Powolutku przeszliśmy się kawałek, ale w drodze powrotnej musiałam go nieść. Bardzo cieszy się na widok ludzi, ale z drugiej strony jest nieśmiały i naprawdę wystraszony. Bardzo Was proszę o pomoc w znalezieniu dobrego domu. Ma spore szanse na adopcje, bo jest młodziutki i bardzo ładny, ale chciałabym, żeby trafił do takiego NAJ domku
zdjęcia za chwilkę

Posted

Madziek napisał(a):
do naszego opolskiego schroniska trafił 6-miesięczny dobermanek. Chłopiec jest uroczy. Przywiózł go pan, który go niemal potrącił autem, bo piesek biegał po ulicy. Maluch jest przerażony, trzęsie się ze strachu i zimna. Nie potrafi chodzić na smyczy, musiałam go długo namawiać, żeby wyszedł z budy kiedy już przypięłam mu smycz. Powolutku przeszliśmy się kawałek, ale w drodze powrotnej musiałam go nieść. Bardzo cieszy się na widok ludzi, ale z drugiej strony jest nieśmiały i naprawdę wystraszony. Bardzo Was proszę o pomoc w znalezieniu dobrego domu. Ma spore szanse na adopcje, bo jest młodziutki i bardzo ładny, ale chciałabym, żeby trafił do takiego NAJ domku
zdjęcia za chwilkę

Ja mam dom dla młodziutkiego chłopaczka. Przeczytaj mój wcześniejszy post, proszę :-).

Posted

MonikaP napisał(a):
Ja mam dom dla młodziutkiego chłopaczka. Przeczytaj mój wcześniejszy post, proszę :-).

Przeczytałam, z tego co piszesz domek fantastyczny :) niestety nie wiem jak ten młody do dzieci, ale myślę, że w porządku skoro dał mi się bez problemu wziąć na ręce, a jak go niosłam to nic się nie szarpał.
Więc pokaż go proszę tym ludziom. Gdzie oni mieszkają i czy w razie czego będą mogli po niego przyjechać?

Posted

Madziek napisał(a):
Przeczytałam, z tego co piszesz domek fantastyczny :) niestety nie wiem jak ten młody do dzieci, ale myślę, że w porządku skoro dał mi się bez problemu wziąć na ręce, a jak go niosłam to nic się nie szarpał.
Więc pokaż go proszę tym ludziom. Gdzie oni mieszkają i czy w razie czego będą mogli po niego przyjechać?

Jutro z nimi porozmawiam. Mieszkają w Poznaniu, to moi sąsiedzi. Jednak nie jestem pewna, czy daliby radę po niego przyjechać, zapytam, czy to byłoby możliwe.

Posted

MonikaP napisał(a):
Jutro z nimi porozmawiam. Mieszkają w Poznaniu, to moi sąsiedzi. Jednak nie jestem pewna, czy daliby radę po niego przyjechać, zapytam, czy to byłoby możliwe.

W razie co bedziemy szukali transportu, juz nie raz psiaki cala Polske przejechaly po nowe zycie. Poznan - Opole to ok 250km, nie jest zle.

Beata