Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ehh... Ile psiaków przybyło...

Moja sunia strasznie szczeka na Dolara, sąsiedzi na szczęście wyrabiają ale ona to robi wręcz obsesyjnie... Najchetniej szczeka z koszyka który sobie przywłaszczyła (wreszcie jakiś chętny sie znalazł:cool1:!)
Zaczęłam ją traktować jak papuge - przykrywam kocem a ona usypia:diabloti:

Posted

Tutaj zaczęła się otwierać właśnie, ale zauważyłam że bardzo boi się momentu zapinania smyczy. Po paru razach jej przeszło, jednak była bardzo w tym momencie czujna. Musiała mieć jakieś złe doświadczenia...

Lecę oglądać filmik!!!:multi:

Posted

[quote name='aisaK']

Poznajecie? To nasza WILMA!!! Informacje mam takie, że Wilma jest kompletnie nie problemowa! Może byc z psami, kotami, ludzmi..poprostu złotko!

Moja krówka :loveu: Widziałyście, jaki ma napis na szelkach? :evil_lol:
Wiedziałam, że anioł. To moja suką darła na nią ryja. No, i obserwowałam ją tyle razy wśród psów w schronisku. Ech, serce się cieszy.
Oby dalej nam starczyło sił na kolejne krówki w potrzebie ;)

Posted

Beatko... Co z tym domkiem?
U mnie sąsiedzi nie wyrabiają bo ona cały czas szczeka na Dolara:roll:. Do tego biorąc pod uwage ze kilka osób pracuje na noc i odsypia rano...

Posted

Słuchajcie, mam dom dla dobermana. Moi sąsiedzi mieli dobka (znajdę) przez kilkanaście lat. Całe ich życie kręciło się wokół niego, nawet, gdy urodziły się dzieci. Wychowali go tak,że...ja jeszcze nie widziałam takiego porozumienia między psem a człowiekiem - mimiką, drobnymi gestami. Jakiś miesiąc temu musieli go uśpić - nowotwór, Alek nie mógł już chodzić...to była dla nich tragedia...płacz przez wiele dni... Alek został pochowany w ogródku, razem z nim jego posłanie....ale miejsce zostało...i - mimo,że mieszkanie nie jest duże (parter domu z niedużym ogródkiem), okazuje się,że zrobiło się pusto bez psa... I mimo, że tak sobie wmawiali,że teraz przecież żyje im się wygodniej, że nie muszą się spieszyć do domu, bo trzeba wyprowadzić psa, to....doszli do wniosku,że ich rodzina jest teraz jakaś niepełna.
Chcieliby przygarnąć dobermana, psa (na tym zależy Panu domu, który chciałby jakiejś "równowagi płci" ;-) ), najlepiej jak najmłodszego. Warunek podstawowy - musi lubić dzieci i być przyzwyczajony do ich obecności. Mają dwie córki - 10 lat i 3. Mieszkają blisko lasu, prowadzą aktywny tryb życia (spacery, wycieczki rowerowe). Pani na razie nie pracuje, pewnie za jakiś czas do pracy wróci, ale pies na pewno nie będzie siedział całymi godzinami sam. Pan pracuje na 3 zmiany.

Posted

dzodzo napisał(a):
ten dobek chyba jest trzymany w chlewie albo jakiejs oborze...

dokladnie w chlewie
facet go reklamuje jako psa na dwor do strozowania, mowi, ze jest silny w domysle - agresywny i niewychowany

Posted

GameBoy-rozmawiałaś z nim?

Ja rozmawiałam-porażka!!!
Gośc twierdzi ze pies nie nadaje sie do domu, nie umie nic, jest agresywny, duży....świetna reklama...

Posted

rozmawialam:angryy:
pytalam znajomych z wolomina czy nie zabraliby go na tymczas
Piotrek da mi jutro rano odpowiedz, musi pogadac z zona bo dziecko im sie urodzilo 2 tyg temu.
tyle, ze u nich to tylko ocieplana buda i kojec....

Posted

aisaK napisał(a):
GameBoy-rozmawiałaś z nim?

Ja rozmawiałam-porażka!!!
Gośc twierdzi ze pies nie nadaje sie do domu, nie umie nic, jest agresywny, duży....świetna reklama...

biedactwo,Kasiu a ile ma lat?