dzodzo Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 wątek dwoch elbląskich dobermanow-oczywiscie znow ktos musial wyjechac do Anglii i pozbył sie psa.... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=101522 Quote
Karilka Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Ehh... Ile psiaków przybyło... Moja sunia strasznie szczeka na Dolara, sąsiedzi na szczęście wyrabiają ale ona to robi wręcz obsesyjnie... Najchetniej szczeka z koszyka który sobie przywłaszczyła (wreszcie jakiś chętny sie znalazł:cool1:!) Zaczęłam ją traktować jak papuge - przykrywam kocem a ona usypia:diabloti: Quote
aisaK Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Poznajecie? To nasza WILMA!!! Informacje mam takie, że Wilma jest kompletnie nie problemowa! Może byc z psami, kotami, ludzmi..poprostu złotko! Quote
dzodzo Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 niesamwoite co?tak długo czekala w schronie i doczekała się!!! A filmik z Java po prostu-nie ten sam pies!!!! Quote
Neris Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Dzodzo - zdążyłaś poznać Javę? To kochana sunia, szybko się przywiązuje. Quote
dzodzo Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 nie, nie poznalam jej a szkoda-ale wyslalam Tobie na maila filmiki i zdjęcia z Javą, zobacz jak sie otworzyła i jest szczesliwa:) Quote
Neris Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Tutaj zaczęła się otwierać właśnie, ale zauważyłam że bardzo boi się momentu zapinania smyczy. Po paru razach jej przeszło, jednak była bardzo w tym momencie czujna. Musiała mieć jakieś złe doświadczenia... Lecę oglądać filmik!!!:multi: Quote
zasadzkas Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 [quote name='aisaK'] Poznajecie? To nasza WILMA!!! Informacje mam takie, że Wilma jest kompletnie nie problemowa! Może byc z psami, kotami, ludzmi..poprostu złotko! Moja krówka :loveu: Widziałyście, jaki ma napis na szelkach? :evil_lol: Wiedziałam, że anioł. To moja suką darła na nią ryja. No, i obserwowałam ją tyle razy wśród psów w schronisku. Ech, serce się cieszy. Oby dalej nam starczyło sił na kolejne krówki w potrzebie ;) Quote
Krawaciorek Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 ZNALAZŁAM DOBKA http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9082724#post9082724 Quote
dzodzo Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 jak dwa znajdą dom to trzy przybywają......a Wilma jest pocieszna strasznie na tych zdjeciach!!! Quote
Karilka Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Beatko... Co z tym domkiem? U mnie sąsiedzi nie wyrabiają bo ona cały czas szczeka na Dolara:roll:. Do tego biorąc pod uwage ze kilka osób pracuje na noc i odsypia rano... Quote
MonikaP Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Słuchajcie, mam dom dla dobermana. Moi sąsiedzi mieli dobka (znajdę) przez kilkanaście lat. Całe ich życie kręciło się wokół niego, nawet, gdy urodziły się dzieci. Wychowali go tak,że...ja jeszcze nie widziałam takiego porozumienia między psem a człowiekiem - mimiką, drobnymi gestami. Jakiś miesiąc temu musieli go uśpić - nowotwór, Alek nie mógł już chodzić...to była dla nich tragedia...płacz przez wiele dni... Alek został pochowany w ogródku, razem z nim jego posłanie....ale miejsce zostało...i - mimo,że mieszkanie nie jest duże (parter domu z niedużym ogródkiem), okazuje się,że zrobiło się pusto bez psa... I mimo, że tak sobie wmawiali,że teraz przecież żyje im się wygodniej, że nie muszą się spieszyć do domu, bo trzeba wyprowadzić psa, to....doszli do wniosku,że ich rodzina jest teraz jakaś niepełna. Chcieliby przygarnąć dobermana, psa (na tym zależy Panu domu, który chciałby jakiejś "równowagi płci" ;-) ), najlepiej jak najmłodszego. Warunek podstawowy - musi lubić dzieci i być przyzwyczajony do ich obecności. Mają dwie córki - 10 lat i 3. Mieszkają blisko lasu, prowadzą aktywny tryb życia (spacery, wycieczki rowerowe). Pani na razie nie pracuje, pewnie za jakiś czas do pracy wróci, ale pies na pewno nie będzie siedział całymi godzinami sam. Pan pracuje na 3 zmiany. Quote
Klementynkaa Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 super! a czy Państwo byli na naszej stronce? może którys im wpadnie w oko? Quote
aisaK Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Juz wysyłam nasze dobeczki...niestety, nie wszystkie są sprawdzone z dziećmi, ale decyzje musi podjąc pan. Quote
MonikaP Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Oni nie mają internetu, jednak co jakiś czas korzystają z niego u sąsiadów, więc podam im adres Waszej strony. Quote
GameBoy Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 dziewczyny widzialyscie moze to??? http://www.allegro.pl/item283367666_pies_doberman_dobermany.html :placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz: Quote
dzodzo Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 ten dobek chyba jest trzymany w chlewie albo jakiejs oborze... Quote
aisaK Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 O MÓJ BOZE!!!!:placz::placz::placz::placz::placz: Quote
GameBoy Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 dzodzo napisał(a):ten dobek chyba jest trzymany w chlewie albo jakiejs oborze... dokladnie w chlewie facet go reklamuje jako psa na dwor do strozowania, mowi, ze jest silny w domysle - agresywny i niewychowany Quote
aisaK Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 GameBoy-rozmawiałaś z nim? Ja rozmawiałam-porażka!!! Gośc twierdzi ze pies nie nadaje sie do domu, nie umie nic, jest agresywny, duży....świetna reklama... Quote
GameBoy Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 rozmawialam:angryy: pytalam znajomych z wolomina czy nie zabraliby go na tymczas Piotrek da mi jutro rano odpowiedz, musi pogadac z zona bo dziecko im sie urodzilo 2 tyg temu. tyle, ze u nich to tylko ocieplana buda i kojec.... Quote
karusiap Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 aisaK napisał(a):GameBoy-rozmawiałaś z nim? Ja rozmawiałam-porażka!!! Gośc twierdzi ze pies nie nadaje sie do domu, nie umie nic, jest agresywny, duży....świetna reklama... biedactwo,Kasiu a ile ma lat? Quote
Recommended Posts