Klementynkaa Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 aaaa czy nie mamy w schronie w Zielonej Górze dobka? Quote
graszka Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 No i następny dobeczek, tym razem w Sosnowcu http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7093451#post7093451 Quote
aisaK Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 :(:(:(Kilka jedzie, kilka adoptowanych a kilka dochodzi :(:(:( Zasadzkas: jak tam skierniewicka sunia po operacji? Quote
Karilka Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Taka praca. Zobaczcie ile psów już sie przewineło przez nadzieje dobermana:loveu::loveu::loveu: Quote
aisaK Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Co tam u skierniewickiej suni po operacji??? Quote
zasadzkas Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Skierniewicka dobcia miała wczoraj sterylkę, wszystko poszło dobrze. Wetka schroniskowa uznała, że sunia nie jest młoda i trzeba rozdzielić operacje usunięcia guza od sterylki, bo to za dużo na raz. Za tydzień ściąganie szwów. Jutro do niej osobiście zadzwonię, żeby dogadać szczegóły, bo moim zdaniem, jeśli guz nie jest złośliwy albo rozwija się na tyle wolno (są małe zmiany na innych sutkach), sunia powinna być operowana już w Niemczech. Tutaj nie będzie miała takiej opieki, możemy nie zdążyć ze wszystkim szczepieniami oraz podróż po operacji, w niepełni sił. Co myślicie? P.S. Skąd transport dobciowy? Gdzie mielibyśmy ją dowieźć? Quote
BeataJ Posted September 21, 2007 Author Posted September 21, 2007 Dobek z Ligoty - na razie tylko takie foty. http://ligota.webhost.pl/?a=artget&id=414 Quote
Rybc!a Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 [quote name='BeataJ']Dobek z Ligoty - na razie tylko takie foty. http://ligota.webhost.pl/?a=artget&id=414 O Boże... :( Ligota... Cioteczki, podbijcie czasem wątek Cymeska, bo ja już nie mam siły... Quote
Klementynkaa Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 [quote name='BeataJ']Dobek z Ligoty - na razie tylko takie foty. http://ligota.webhost.pl/?a=artget&id=414 jejjjj :placz: jaka sierotka chudzinka, a jaki ma ogonek! Quote
Murka Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Dziewczyny nie wiem czy już tutaj o tym była mowa, ale w aktualizacji na 100 stronie tego dobka nie ma, więc informuję. Do schroniska w Mielcu został oddany adoptowany 2 lata temu doberman :-( Info TUTAJ Jest też sunia w typie pinczera średniego, ale to już sami oceńcie zaglądając do jej GALERII Quote
dzodzo Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 ten dobek z Mielca jest na naszej stronie adopcyjnej juz , widziałąm tez ze ma allegro Quote
Murka Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Super, że jest już na stronie :) Na allegro ogłasza go Ulka18, ale z doświadczenia wiem, że ważne, aby wiedziało o nim środowisko dobermaniaków ;) Quote
dzodzo Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 ponieważ moja Bejka jest z tego samego schroniska,mam baczenie na dobki stamtąd-taki patrioztyzm lokalny!Sunia z linku podchodzi bardziej pod mix-dobka niz pinczera średniego na moje oko albo mix-ogarowatego jakiegos Quote
Murka Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 No to się fuksło Bejce :loveu: Też mam psa z Mielca ;) i pomagam tam od kilku lat. W każdym razie trzymam kciuki za dom dla dobciów mieleckich (tych pełnych i tych lekko zmiksowanych) :cool3: Oby ich jak najmniej tam trafiało... Quote
aisaK Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Wiecie ile lat ma ten z Ligity? Zasadzkas: sunia będzie operowana w Niemczech, wiec niech jej juz przed wyjazdem nie dotykają ;) I trzeba ją szykowac na 21.10. do Gorzowa Wlkp. Może w tytule zmienić, że wszystkie informacje odnośnie aktualnych dobermanów na stronie www.nadzieja-dobermana.pl co? Bo na str. 100 od dawna już nie aktualizowane i teraz już z tym nie dojde, wieclepiej, żeby kto chce zobaczył na naszą stronkę. Tu tylko aktualne informacje. Quote
dzodzo Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 ligocki ma ponoc 10 miesiecy-to dziecko kompletne Quote
graszka Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Ja cały czas czekam na nowe zdjęcia tego z Ligoty od pani z TOZ-u, ale cuś nie mogę sie doczekać. Być może będą w przyszłym tygodniu. Ta kobieta z TOZ-u mówiła, że on już trochę lepiej teraz wygląda, bo wtedy miał nużyce i łysawy był. Teraz nadal jest chudy, ale przynajmniej z włoskami lepiej:cool3: On jest nadal w Ligocie tylko w jakimś innym dzikim schronisku i w ogóle to zakręcona lekko sprawa jest.:shake: Quote
aisaK Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Wyslalam ligockiego do org.niemieckiej. Quote
graszka Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Fajnie aisak, ja już go "przypilnuję", bo on tu zaraz rzut berecikiem /tylko nie moherowym;)/ ode mnie. Quote
Asior Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 [SIZE="4"]POMOŻECIE?????? [quote name='uxmal']Prosimy o głos na uciechowskie schronisko Schronisko - "Ośrodek dla Zwierząt Porzuconych i Niechcianych" powstało w maju w 2006r. Do chwili obecnej nie posiada żadnych źródeł finansowania, utrzymuje się tylko ze zbiórek, darów i dzięki pomocy miłośników zwierząt z Forum Dogomanii Boksy odremontowane Boksy - tutaj zostało otynkować i założyć kraty jako zamkniecie, może uda się skończyć za parę tygodni. pracy jest jeszcze dużo.... teraz zbliża się okres zimowy.... wygrana karma w konkursie to zapas na całą zimę. --------------------------------------------- 1.Aby zagłosować należy kliknąć link http://www.krakvet.pl/forum/?osCsid=...68eb014b33a77f 2.następnie na samej górze klikasz REJESTRACJA 3.wybierasz opcje Zgadzam Się na te warunki i mam powyżej 13 lat lub Zgadzam Się na te warunki i mam poniżej 13 lat 4.wypełniasz formularz 5.odbierasz link aktywacyjny na poczcie e-mailowj 6. postępujesz zgodnie z instrukcja obsługi zawartą w mailu 7.klikasz w link http://www.krakvet.pl/forum/viewforum.php?f=4 8. zaznaczasz schronisko w uciechowie i GOTOWE ---------------------- zajmuje to zaledwie kilka minut a dzieki Tobie mamy szanse na zapas karmy na całą zimę! [SIZE="4"]PAMIETAJCIE TYLKO JAK SIĘ ZALOGUJESZ MOŻESZ GŁOSOWAĆ , i nie wystarczy w temaciue napisać na kogo się głosuje, ale trzeba kliknąć na wybrane w ankiecie (na górze strony) schronisko Quote
Klementynkaa Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Chorzów - suka, doberman, 4 lata, kwarantanna, zdjęcie: dwóch samców, które są na naszej www nie znalazłam na stronie schroniska, czy to może oznaczać, że znalazły domy? WYSŁAŁAM MAILOWE ZAPYTANIA O NASTĘPUJĄCE PSY Z NASZEJ WWW: Dudek doberman z Węgrowa (może jakieś imię dla niego?) Rocki Moria Atenka Lobo Bruno Quote
modliszka84 Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 [quote name='Klementynkaa']Chorzów - suka, doberman, 4 lata, kwarantanna, zdjęcie: dwóch samców, które są na naszej www nie znalazłam na stronie schroniska, czy to może oznaczać, że znalazły domy? WYSŁAŁAM MAILOWE ZAPYTANIA O NASTĘPUJĄCE PSY Z NASZEJ WWW: Dudek doberman z Węgrowa (może jakieś imię dla niego?) Rocki Moria Atenka Lobo Bruno Ja odpisałam w sprawie Morii. Ona wciaz czeka na dom, wysłałam lepsze zdjęcie. A poza nią, są u nas takze 2 inne dobermany. Quote
aisaK Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Psy z Węgrowa sa u Emir. Atenka bedzie od przyszłej niedzieli u Graszki ;) Bruno z tego co wiem mial zainteresowanego Quote
Recommended Posts