Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam Wszystkich !

Dzisiaj rano zrobiłam zdjęcia Dobermanki Dobi (imię nadała jej moja córcia). Dziewczynka jest naprawdę przeurocza i nie można sie w niej nie zakochać. Od 3 tygodni szukamy jej nowego domku, wszędzie gdzie się da i nic. Na początku myśleliśmy że komuś się zgubiła. Wiecie, weekendowy wypad za miasto do lasu (mieszkam w Puszczy Kampinoskiej) ale potem doszliśmy do wniosku że ktoś ją "zgubił" celowo......Niedaleko mnie budują się nowe domy i jakiś facet wziął ją myśląc że na niej zarobi a kiedy nikt się nie zgłosił pognał bidulke kijami. Zanim trafiła do mnie parę dni błąkała się po okolicznych wsiach w nadzieji że ktoś jej okaże serce. Niestety dostała tylko kije i kamienie.....

A to dziewczynka w całej okazałości :

Dobi jest zdrowa, odkarmiona, odrobaczona i odpchlona. Szukamy dla niej kochającego domku docelowego

Posted

Ojej, ależ cudo. Przypomina mi trochę rottwailera.

Prosimy i wyslanie na mail:
Biuro Listów i Opinii Obywatelskich
Tel. (022) 695-20-29, Fax 695-22-38
mailto:[email protected]

Tekstu z waszym podpisem!

Szanowny Panie Prezydencie,

Proszę o zawetowanie zmian do ustawy o ochronie zwierząt gdyż:

- Zezwalają one na ubój zwierząt w okresie okołoporodowym a likwidacja ustawowego obowiązku izolacji akustycznej zwierząt uśmiercanych obniżają standardy ochrony zwierząt i wprowadzają okrutne metody uboju!

-Państwo, które odnosi się z szacunkiem dla istoty życia nie powinno sankcjonować zabijania zwierząt ciężarnych. Jest to nieludzkie i barbarzyńskie!

-Sankcjonowanie zabijania zwierząt ciężarnych będzie negatywnie skutkować na wychowanie społeczeństwa w poszanowaniu życia wszelkich żywych istot.

Apeluje z nadzieją, do Pana Prezydenta o zawetowanie proponowanych, haniebnych zmian, w ustawie o ochronie zwierząt.

Z poważaniem
.......................................

Wysłane.
Jadę dzisiaj do schroniska. Tylko powiedźcie mi co mam się dokładnie zapytać.

Posted

Rybc!a napisał(a):
Jadę dzisiaj do schroniska. Tylko powiedźcie mi co mam się dokładnie zapytać.

Rybc!a tylko błagam nie mów nic o wyjeździe jeszcze, żeby kurcze nie namieszać. O której jedziesz?

Posted

Dlaczego nikt nie interesuje się suczka preski?
Przecież preska już od dawna piszę o niej na dogo i nikt nie zwrócił na to uwagi! Uratowała ją a teraz została sama, przecież mogła oddać sunię do schronu i mieć "problem z głowy"....

Posted

Jedziemy do Elbląga po pitbullkę. Możemy Wam dotransportować dobermana jeśli chcecie do Warszawy lub Krakowa. Potrzebny jest tylko ktoś kto się zajmie dobkiem.

Posted

Kochani mam kilka "rzeczy", które moge wystawić na dobki na Allegro, ale tak już mam, że musi być czysto i klarownie.
Kto i gdzie założy taki wątek: LINK żebym mgła się powołać w aukcjach?

Wiem, że pieniążki potrzebne, więc pomóżcie mi.....

Posted

Jesteście Wszyscy bardzo Kochani że zainteresowaliście się "moją" Dobi. ja tak podejrzewałam że ona to takie pomieszanie z rottkiem i powiem Wam szczerze że to nie rokuje dobrze jeśli chodzi o adopcję. Wiele osób uważa że taki mix to mieszanka wybuchowa.....Może i tak ale ona jest grzeczniejsza i karniejsza od moich Kanarów. Strasznie mi przykro że nie może zostać z nami ale mam hodowlę Dogo Canario i trochę ich za dużo. Od czasu kiedy przeprowadziłam się za Warszawę domek tymczasowy znalazło sporo psiaków. Tosa, Owczarek Niemiecki, Rottka, kundelki i inne. Zawsze jakoś udawało mi się znaleźć im nowe domki i mam nadzieje że tym razem też tak będzie. Ale żaden z nich tak nie chwycił mnie za serce jak ona !

Posted

Dzis bylismy z Sonia w lesie na spacerku. Pilnuje sie bardzo, wraca na kazde zawolanie, szaleje z kijami. Jest niesamowita!

Ponizej jeszcze cielutkie zdjecia. Czyz ona nie jest urocza?
Jak widac nie bylo latwo zlapac Sonke w obiectywie J

Beata

Posted

Kilka stron wcześniej pisałam, ze dom szuka dobka do adopcji. Niestety bez odzewu. Kontaktował sie ktoś z osobą chętną do przygarniecia psa? Jeszcze raz podaję adres mailowy:
[email protected]
Psiak miałby być z Rzeszowa albo okolic.

Posted

KRAKOW
w krakowie oprocz Kidy i Berosa sa jeszcze 2 mixy dobermana. kierownik zgadza sie na wydanie psow zagranice i jesli by mialo to dojsc do skutku prosi o kontakt.

Posted

U nas we Wrocławiu są dwa dobki...
1) Ma wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2610877&posted=1#post2610877
2) 4-ro letni znaleziony, 4 dni spał na pętli koło tramwaju- może tam go wyrzucono? Przemarznięty... nie dawał się złapać.. po złapaniu bardzo ucieszył się na widok ludzi. Miły do ludzi, czasami jakiś pies mu nie podpasuje to szczeknie. Ogólnie bardzo fajny. Foto niestety tylko w kagańcu :( Bo cały czas leży w biurze - za zimno na boksach i musi mieć.. Aha nie niszczy, zostawiony w klatce nawet nie ma przewróconej miski i kocyk nie pościągany, bardzooooooooooo długo wytrzymuje z sikaniem i qpaniem, nie załatwia się w 'domu'.. Fotki:

Posted

[quote name='Asior']piękna :(
naprawde cudnaAsior skoro piekna, to skad ta mina??:mad:

Napisalam do AFN aby wspomogli nasze plany zwiazane z zabraniem tej drugiej suczki po sterylce ze schronu. Prosilam o pomoc nawet w formie pozyczki. Zobaczymy czy sie uda. AFN potrzeby ma ogromne:-(

Posted

Mam kilka pytan:
1. czy w Elblagu jest jakas suczka? Dobermania oferowala tymczas i z tego co sie orientuje, to mieszka w Wa - wie.

2. czy ktos napisal do tej osoby, ktora chce dac dom dobermanowi?

3. czy ktos zalozyl konto na allegro?