Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy macie doświadczenia w karmieniu karmą Farmina?
Rozpoczęłam właśnie karmienie linią ECOPET tańszą, ale kupiłam też na próbę CIBAU - trochę droższa i lepszą patrząc na skład. Szukałam karmy oscylującej w kwocie ok.10 zł za kilogram, bo oprócz suchej karmy pies dostaje jeszcze dodatek mięsa. Myślę,że jeżeli się sprawdzi to może być konkurencyjna karma dla "znanych" i niestety coraz droższych karm, gdzi płaci się za firmę i reklamę.

Posted

Wkrótce rozpocznę skarmianie starszemu Fitmin Medium Light i małej Fitmin Mini Performance. Nie ukrywam, że również pokładam nadzieje w tej karmie. Tak jak Ty dokładam do suchego dodatek mięsny. Fitmin ma bardzo dobry skład jak na tę cenę. O efektach napiszę później. Karma już dostarczona, czeka na próbę.

Posted

Fitmin świetnie się sprawdził u psa mojej koleżanki, który jest mega alergikiem i po latach prób i błędów, testowaniu kilkunastu-kilkudziesięciu karm mógł jeść tylko kilka baaaardzo drogich. Do tego najczęściej bardzo na nie wybrzydzał. Fitmina pochłania za jednym zamachem i co najważniejsze, nic mu po nim nie dolega (a po większości karm jest tragedia, pies ma biegunki, drapie się, łysieje, ma zapalenie uszu i chudnie w oczach zmieniając się w szkielet)

Posted

wire fox karma o której piszesz to Farmina.
Natomiast jeśli chodzi o Fitmin karmię nią psy od dłuższego czasu i jesteśmy zadowoleni. Kupy małe, sierść ładna, psy dobrze wyglądają. Skład przy takiej cenie bardzo fajny.

Posted

Farmina ma fajną linię N&D (Natural & Delicious), ale potwornie drogą :shake: Reszta średnio mi odpowiada składem, ale nie próbowałam testować, ani nie znam nikogo, kto by nią karmił.

Posted

[quote name='a.s.']wire fox karma o której piszesz to Farmina.
Natomiast jeśli chodzi o Fitmin karmię nią psy od dłuższego czasu i jesteśmy zadowoleni. Kupy małe, sierść ładna, psy dobrze wyglądają. Skład przy takiej cenie bardzo fajny.[/QUOTE]
Oczywiście :) - pomyliłam się, tyle czytałam o karmach ostatnio ,że pokręciłam nazwy. Dziękuję za opinie, narazie karmię Ecopet - Chicken and vegetables i jedyny efekt uboczny :) to kupy w kolorze zielonym, ale normalne. Zielony kolor pochodzi zapewne od szpinaku w zielonych krokietach. Na inne efekty trzeba trochę poczekać, bo minął zaledwie tydzień. Przepraszam osoby, które wprowadziłam w błąd myląc nazwy, ale opinie o Fitmin też są cenne, chociaż to droższa karma. Skład linii Ecopet jest rzeczywiście taki sobie.., ale wzięłam to pod uwagę i szukałam trochę uboższej karmy z uwagi na dodatek mięsa, którym pies musi być "zanęcany" i do ktorego jest przyzwyczajony.

• 3 weeks later...
Guest papillonek
Posted

Ja na wystawie kupiłam karmę Natural&Delicious 4 saszetki po 200 g za 13 zł :)
jeszcze nie otwierałam ,ale jej smaki są bardzo ciekawe granat,winogrona,pomarańcze.. ;)

Posted

[quote name='papillonek']Ja na wystawie kupiłam karmę Natural&Delicious 4 saszetki po 200 g za 13 zł :)
jeszcze nie otwierałam ,ale jej smaki są bardzo ciekawe granat,winogrona,pomarańcze.. ;)[/QUOTE]
ja także to kupiłam w hurtowni i narazie wypróbowałam rybkę z pomarańczą i dzika z jabłkiem. Koki wcina karme z smakiem i miskę aż wylizuje a ona to straszny nie jadek i żadnej karmy nie lubi i już nawet gotowane jej się znudziło :) karma dobra tylko strasznie droga :(
POLECAM !!!
Mam także Cibau ( dla szczylka mojego) Lusia wcina i jej smakuje:p narazie tylko tyle moge powiedzieć bo dopiero je ją o tygodnia ;)

Guest papillonek
Posted

My też już próbowaliśmy śledzia z pomarańczą :) Rewelacja! Niestety z uwagi na cenę i niedostępnośc w sklepach (w internecie doliczana jest jeszcze wysyłka) będziemy sobie ją fundować tylko okazjonalnie ;)

Posted

[quote name='papillonek']My też już próbowaliśmy śledzia z pomarańczą :) Rewelacja! Niestety z uwagi na cenę i niedostępnośc w sklepach (w internecie doliczana jest jeszcze wysyłka) będziemy sobie ją fundować tylko okazjonalnie ;)[/QUOTE]
ja mam niedaleko hurtownie zoologiczną i tam jest ta karma to jak tam będę jeździć to wtedy kupię też tylko trochę bo cena mnie odstrasza, ale karma jest świetna i ma taki intensywny zapach...

Guest papillonek
Posted

,,Intensywny'' ale nie śmierdzi jak f4d ,który też jest z rybką,ale mojej suczy nie podszedł tzn.miałam próbkę i mieszałam ją z royalem,ale i tak biegunka :/ My generalnie co worek mamy inną karmę ,ale najczęściej royal jakoś tak najchętniej je,ale jesteśmy otwarte na nowości :)

Posted

[quote name='papillonek'],,Intensywny'' ale nie śmierdzi jak f4d ,który też jest z rybką,ale mojej suczy nie podszedł tzn.miałam próbkę i mieszałam ją z royalem,ale i tak biegunka :/ My generalnie co worek mamy inną karmę ,ale najczęściej royal jakoś tak najchętniej je,ale jesteśmy otwarte na nowości :)[/QUOTE]
no intensywny i w mojej próbce rybki z pomarańczą było nawet czuć trochę pomarańczę ;) moim spanielkom bardzo smakuje

Guest papillonek
Posted

Na wystawie sprzedawca zachwalał bardzo ,ze większość psów przepada no i chyba miał rację :)

Posted

[quote name='papillonek']Na wystawie sprzedawca zachwalał bardzo ,ze większość psów przepada no i chyba miał rację :)[/QUOTE]
no miał, miał rację bo mój niejadek co nawet już gotowane jej się znudziło to tą karmę je z smakiem ;)

Guest papillonek
Posted

Może potrzebował jakiejś zmiany ,bo ciągle to samo to już mu nie szło :)

Posted

[quote name='papillonek']Może potrzebował jakiejś zmiany ,bo ciągle to samo to już mu nie szło :)[/QUOTE]
ale Koki je i suche i gotowane i co jakiś czas zmieniam jej rodzaje mięsa z posiłku , ona poprostu jest bardzo wybredna

• 5 weeks later...
  • 4 years later...
Posted

Odświeżę temat ;)

Karmił ktoś z Was może psa karmą  N&D Low Grain Farmina Maxi Adult Lamb Blueberry dla psów dużej rasy lub  N&D Low Grain Farmina Maxi Adult Fish  Orange dla psów dużej rasy ?

Generalnie skład mi się podoba, a karma nie będzie stanowić głównego pokarmu, tylko dodatek lub w przypadku wyjazdów itd. Zastanawiam się czy orkisz i owies mogą uczulić psa alergika ?

Pozdrawiam

• 1 year later...
Posted

Też jestem ciekawa czy ktoś już ma opinie na temat tej karmy tylko bez zbóż.

Farmina N&D Lamb Blueberry 

Szukamy czegoś od jakiegoś czasu. Teraz obecnie jesteśmy na AlphaWolf jagnięcina bataty i mięta, ale kupy duże i 3-4 razy dziennie ...