Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 141
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Pytałam, jest osoba, która może zrobić wizytę, jednak ów chętny z Nowego Targu nie odzywa się. Zalogował się tu, na dogo, i na dwóch innych wątkach wyrażał zainteresowanie szczeniakiem. Prosiłam go o odpowiedź, czekam...

Posted

[quote name='Ellig']Co u Norki?[/QUOTE]

Norka miewa się dobrze, tylko się nieco zasiedziała ;) Nie było żadnych chętnych... Jak tak dalej pójdzie, to zaczynamy się z Szami przymierzać do sterylki...

• 2 weeks later...
Posted

ataK napisał(a):
Norka miewa się dobrze, tylko się nieco zasiedziała ;) Nie było żadnych chętnych... Jak tak dalej pójdzie, to zaczynamy się z Szami przymierzać do sterylki...

I nadal nic? Nikt nie chce takiej ślicznej Noreczki...? ehhhh...

AtaK, ile u Was kosztuje sterylka?
Pomyśleć że dopiero co takie maleństwa były, a już trzeba myśleć o sterylizacji...

Masz może aktualne zdjecie Norki? Ciekawe czy pdobieństwo do husky wyjdzie. Bo Lenka choć żółta, to rysy ma całkiem całkiem...

Posted

Mam problemy z komputerem, więc na razie zdjęć nie mam jak wkleić :( Za sterylkę w zeszłym miesiącu płaciłam 150zł, to była aborcyjna, sunia około 10kg. W najbliższy czwartek mam kolejną sunię umówioną, zbliżoną gabarytami do Norki, to się zorientuję. W następnej kolejności pewnie ciachamy Norkę, o ile nie będzie jakiejś awaryjnej aborcyjnej w międzyczasie... Z podobieństwa do husky to chyba tylko brwi ;)

Posted

ataK napisał(a):
Mam problemy z komputerem, więc na razie zdjęć nie mam jak wkleić :( Za sterylkę w zeszłym miesiącu płaciłam 150zł, to była aborcyjna, sunia około 10kg. W najbliższy czwartek mam kolejną sunię umówioną, zbliżoną gabarytami do Norki, to się zorientuję. W następnej kolejności pewnie ciachamy Norkę, o ile nie będzie jakiejś awaryjnej aborcyjnej w międzyczasie... Z podobieństwa do husky to chyba tylko brwi ;)

My już też rozmawialiśmy o sterylce Lenki, bo chętnych nadal nie widać ani nie słychać... Kolejni decydują się na inne przedstawione szczeniaki, a Lenka i Norka jakoś tak czekają :(

W każdym razie polecono ma sterylkę dopiero po pierwszej cieczce, zgodnie z zaleceniami "szkoły europejskiej". Myślę że się na to zdecydujemy w razie czego ze względu na możliwe skutki uboczne wcześniej sterylizacji. Choć nadal mam nadzieję że do tego czasu Lenka znajdzie domek...
Zresztą i tak teraz kicha w związku z finansami. U mnie jest 132 zł na koncie szczeniaków. Lenka od dawna jest na minusie. Póki nie zrobię jakiś bazarków na nią, to o większych wydatkach na Lenkę nie ma mowy. A nie wiem kiedy dam radę ogarnąć ze wszystkim, bo jesień i psiaki mi chorują :(

I trzeba przynać że tanio liczą u Was za sterylkę. Mi 3 lata temu w Warszawie zaśpiewano za sterylkę 13 kg suki 400 zł + leki + wizyty kontrolne + kubraczek/kołnierz itp.

Posted

Mam wieści od AtaK!!! (która ma problemy z kompem, wiec sama nie może przekazać nowiny).

NORKA MA DOM !!! Właśnie pojechała, do sprawdzonych ludzi i do tego blisko AtaK.

Strasznie, strasznie się cieszę :) Noreczko - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :)

Posted

Niestety... Norka nie pozwalała pani wyjść nawet do toalety, zaczęły się skargi sąsiadów, behawiorysta po kilkugodzinnej obserwacji stwierdził, że Norka, która całe życie spędziła w stadzie musi być z innymi psami, ewentualnie gdzieś, gdzie cały czas jest ktoś w domu... Wróciła...

Posted

ataK napisał(a):
Niestety... Norka nie pozwalała pani wyjść nawet do toalety, zaczęły się skargi sąsiadów, behawiorysta po kilkugodzinnej obserwacji stwierdził, że Norka, która całe życie spędziła w stadzie musi być z innymi psami, ewentualnie gdzieś, gdzie cały czas jest ktoś w domu... Wróciła...

Szkoda z innymi maluchami nie bylo problemu, nie nauczyly sie zycia w stadzie.AtaK masz stado..............szukamy dalej.

Posted

ajlii napisał(a):
AtaK - a Ty rozmawiałaś z tym behawiorystą, czy tylko tak Ci przekazali ludzie oddając Norkę?

AtaK nie rozmawiała z behawiorystą , takie wiadomości otrzymała od ludzi , którzy wzięli Norkę , najlepsze jest to ,że w Nowym Sączu nie ma wykwalifikowanego behawiorysty .

• 2 weeks later...
Posted

Witam. Postanowiłam zarejestrować się aby móc odp. na te komentarze. Proszę sobie wpisać w google Michał Majcher Nowy Sącz, jest specjalistą, szkoli nawet psy policyjne. A Norka została oddana z tego względu, że właścicielka mieszkania dała nam miesiąc czasu na nauczenie psa "nie wycia", więc mając przed sobą wybór oddać psa już a za miesiąc wybrałam mniejsze zło, mniejsze zło dla psa. Norce potrzebna byłaby fachowa tresura przez kilka godzin dziennie nie wiadomo przez jaki okres, jedno wiem po rozmowie z Michałem-ten miesiąc by nic nie zmienił(jedynie na gorsze, jeśli chodzi o przywiązanie) w tym sensie,że to za krótki czas na to by się nauczyła. Niestety mało kto może parę godzin dziennie poświecić tresurze, jeszcze mając dziecko, już nie wspominając o kosztach, które sięgają kilku tysięcy. Proszę nie oceniać nikogo nie znając dokładnie sytuacji. Norka jak zostało powiedziane nauczona funkcjonowania z innymi psami nie potrafi poradzić sobie z problemem kiedy zostaje sama, ma problem natury psychologicznej, nie może w tym czasie zapanować nawet nad, że co krok robi kupę tak ciężkim obciążeniem jest dla niej zostanie bez nikogo i jedynie ciężka praca, wymagająca sporo czasu może przynieść efekt, co również jest bardzo wątpliwe. I nie została sama nagle na kilka godzin, to były próby kilku, kilkunastominutowe w czasie których zostawała nagrywana na kamerę. Dlatego jeśli miałabym ją oddać za miesiąc, a prawdopodobnie musiało by się tak stac, to czynie lepiej dla niej było zrobić to po dwóch dniach? Wolałam jednak posłuchać kogoś kto się tym zajmuje i taka decyzję wcale nie łatwą podjać. pozdrawiam

• 4 weeks later...
Posted

Wróciłam z zaświatów ;) Długo mnie nie było, siadł mi dysk :( Z najświeższych wiadomości - Norka nadal nie ma domu, we wtorek miała sterylkę, którą zniosła doskonale :) Pośpieszyliśmy się nieco, ze względu na to, że TOZ miał na zbyciu parę groszy, no i lada chwila mogła się zacząć cieczka... To by w tej chwili nie było wskazane, jako że mam dwa samce, młodszy (Ramzes) jeszcze pełnosprawny, a starszy (Misiek) i tak atakuje Ramzesa bez powodu, więc gdyby jeszcze do tego doszła cieczka, to obawiałabym się nie tylko o Norkę, ale i o bezpieczeństwo Ramzesa... O rany, ale zagmatwałam... ;)

Posted

[quote name='ataK']Wróciłam z zaświatów ;) Długo mnie nie było, siadł mi dysk :( Z najświeższych wiadomości - Norka nadal nie ma domu, we wtorek miała sterylkę, którą zniosła doskonale :) Pośpieszyliśmy się nieco, ze względu na to, że TOZ miał na zbyciu parę groszy, no i lada chwila mogła się zacząć cieczka... To by w tej chwili nie było wskazane, jako że mam dwa samce, młodszy (Ramzes) jeszcze pełnosprawny, a starszy (Misiek) i tak atakuje Ramzesa bez powodu, więc gdyby jeszcze do tego doszła cieczka, to obawiałabym się nie tylko o Norkę, ale i o bezpieczeństwo Ramzesa... O rany, ale zagmatwałam... ;)[/QUOTE]

super że już Jesteś :) przesyłam dobre myśli :)

• 3 weeks later...
Posted

Świąteczne życzenia dla Norki - by nastepne święta spędziła pod własną choinką...

I podziękowania dla Ciebie AtaK, bo TE święta Norka spędza pod choinką z bombkami, gwiazdkami i świeczkami, a nie skulona gdzieś pod jodłą, w ciemnym lesie...