masza44 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Na mapie dogo znalazłam JagnaP i Patkant, ale Patkant już jest na studiach w Lublinie więc raczej nie da rady w najbliższym czasie. Quote
ataK Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 Pytałam, jest osoba, która może zrobić wizytę, jednak ów chętny z Nowego Targu nie odzywa się. Zalogował się tu, na dogo, i na dwóch innych wątkach wyrażał zainteresowanie szczeniakiem. Prosiłam go o odpowiedź, czekam... Quote
ajlii Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 No nic to, czekamy... Pan pisał że sporo pracuje, więc może chwilowo nie ma jak odpisać? Quote
ataK Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 Masz, dzięki, właśnie Jagna ewentualnie byłaby do użytku, pisałam do niej. Ajlii, czekamy cierpliwie... Quote
ataK Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 [quote name='Ellig']Co u Norki?[/QUOTE] Norka miewa się dobrze, tylko się nieco zasiedziała ;) Nie było żadnych chętnych... Jak tak dalej pójdzie, to zaczynamy się z Szami przymierzać do sterylki... Quote
ajlii Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 ataK napisał(a):Norka miewa się dobrze, tylko się nieco zasiedziała ;) Nie było żadnych chętnych... Jak tak dalej pójdzie, to zaczynamy się z Szami przymierzać do sterylki... I nadal nic? Nikt nie chce takiej ślicznej Noreczki...? ehhhh... AtaK, ile u Was kosztuje sterylka? Pomyśleć że dopiero co takie maleństwa były, a już trzeba myśleć o sterylizacji... Masz może aktualne zdjecie Norki? Ciekawe czy pdobieństwo do husky wyjdzie. Bo Lenka choć żółta, to rysy ma całkiem całkiem... Quote
ataK Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 Mam problemy z komputerem, więc na razie zdjęć nie mam jak wkleić :( Za sterylkę w zeszłym miesiącu płaciłam 150zł, to była aborcyjna, sunia około 10kg. W najbliższy czwartek mam kolejną sunię umówioną, zbliżoną gabarytami do Norki, to się zorientuję. W następnej kolejności pewnie ciachamy Norkę, o ile nie będzie jakiejś awaryjnej aborcyjnej w międzyczasie... Z podobieństwa do husky to chyba tylko brwi ;) Quote
Ellig Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 [quote name='ataK']Norka miewa się dobrze, tylko się nieco zasiedziała ;) Nie było żadnych chętnych... Jak tak dalej pójdzie, to zaczynamy się z Szami przymierzać do sterylki... ataK moze skorzystasz? http://www.dogomania.pl/threads/216502-Oferuj%C4%99-po-20-og%C5%82-dla-ka%C5%BCdego-psiaka-z-dogo Quote
ajlii Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 ataK napisał(a):Mam problemy z komputerem, więc na razie zdjęć nie mam jak wkleić :( Za sterylkę w zeszłym miesiącu płaciłam 150zł, to była aborcyjna, sunia około 10kg. W najbliższy czwartek mam kolejną sunię umówioną, zbliżoną gabarytami do Norki, to się zorientuję. W następnej kolejności pewnie ciachamy Norkę, o ile nie będzie jakiejś awaryjnej aborcyjnej w międzyczasie... Z podobieństwa do husky to chyba tylko brwi ;) My już też rozmawialiśmy o sterylce Lenki, bo chętnych nadal nie widać ani nie słychać... Kolejni decydują się na inne przedstawione szczeniaki, a Lenka i Norka jakoś tak czekają :( W każdym razie polecono ma sterylkę dopiero po pierwszej cieczce, zgodnie z zaleceniami "szkoły europejskiej". Myślę że się na to zdecydujemy w razie czego ze względu na możliwe skutki uboczne wcześniej sterylizacji. Choć nadal mam nadzieję że do tego czasu Lenka znajdzie domek... Zresztą i tak teraz kicha w związku z finansami. U mnie jest 132 zł na koncie szczeniaków. Lenka od dawna jest na minusie. Póki nie zrobię jakiś bazarków na nią, to o większych wydatkach na Lenkę nie ma mowy. A nie wiem kiedy dam radę ogarnąć ze wszystkim, bo jesień i psiaki mi chorują :( I trzeba przynać że tanio liczą u Was za sterylkę. Mi 3 lata temu w Warszawie zaśpiewano za sterylkę 13 kg suki 400 zł + leki + wizyty kontrolne + kubraczek/kołnierz itp. Quote
ajlii Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Mam wieści od AtaK!!! (która ma problemy z kompem, wiec sama nie może przekazać nowiny). NORKA MA DOM !!! Właśnie pojechała, do sprawdzonych ludzi i do tego blisko AtaK. Strasznie, strasznie się cieszę :) Noreczko - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :) Quote
Ellig Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 ataK, gratulacje , bardzo sie ciesze mam nadzieje ,ze ogloszenia pomogly!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
ataK Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 Niestety... Norka nie pozwalała pani wyjść nawet do toalety, zaczęły się skargi sąsiadów, behawiorysta po kilkugodzinnej obserwacji stwierdził, że Norka, która całe życie spędziła w stadzie musi być z innymi psami, ewentualnie gdzieś, gdzie cały czas jest ktoś w domu... Wróciła... Quote
Ellig Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 ataK napisał(a):Niestety... Norka nie pozwalała pani wyjść nawet do toalety, zaczęły się skargi sąsiadów, behawiorysta po kilkugodzinnej obserwacji stwierdził, że Norka, która całe życie spędziła w stadzie musi być z innymi psami, ewentualnie gdzieś, gdzie cały czas jest ktoś w domu... Wróciła... Szkoda z innymi maluchami nie bylo problemu, nie nauczyly sie zycia w stadzie.AtaK masz stado..............szukamy dalej. Quote
ajlii Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 AtaK - a Ty rozmawiałaś z tym behawiorystą, czy tylko tak Ci przekazali ludzie oddając Norkę? Quote
Szami Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 ajlii napisał(a):AtaK - a Ty rozmawiałaś z tym behawiorystą, czy tylko tak Ci przekazali ludzie oddając Norkę? AtaK nie rozmawiała z behawiorystą , takie wiadomości otrzymała od ludzi , którzy wzięli Norkę , najlepsze jest to ,że w Nowym Sączu nie ma wykwalifikowanego behawiorysty . Quote
ja-84 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Witam. Postanowiłam zarejestrować się aby móc odp. na te komentarze. Proszę sobie wpisać w google Michał Majcher Nowy Sącz, jest specjalistą, szkoli nawet psy policyjne. A Norka została oddana z tego względu, że właścicielka mieszkania dała nam miesiąc czasu na nauczenie psa "nie wycia", więc mając przed sobą wybór oddać psa już a za miesiąc wybrałam mniejsze zło, mniejsze zło dla psa. Norce potrzebna byłaby fachowa tresura przez kilka godzin dziennie nie wiadomo przez jaki okres, jedno wiem po rozmowie z Michałem-ten miesiąc by nic nie zmienił(jedynie na gorsze, jeśli chodzi o przywiązanie) w tym sensie,że to za krótki czas na to by się nauczyła. Niestety mało kto może parę godzin dziennie poświecić tresurze, jeszcze mając dziecko, już nie wspominając o kosztach, które sięgają kilku tysięcy. Proszę nie oceniać nikogo nie znając dokładnie sytuacji. Norka jak zostało powiedziane nauczona funkcjonowania z innymi psami nie potrafi poradzić sobie z problemem kiedy zostaje sama, ma problem natury psychologicznej, nie może w tym czasie zapanować nawet nad, że co krok robi kupę tak ciężkim obciążeniem jest dla niej zostanie bez nikogo i jedynie ciężka praca, wymagająca sporo czasu może przynieść efekt, co również jest bardzo wątpliwe. I nie została sama nagle na kilka godzin, to były próby kilku, kilkunastominutowe w czasie których zostawała nagrywana na kamerę. Dlatego jeśli miałabym ją oddać za miesiąc, a prawdopodobnie musiało by się tak stac, to czynie lepiej dla niej było zrobić to po dwóch dniach? Wolałam jednak posłuchać kogoś kto się tym zajmuje i taka decyzję wcale nie łatwą podjać. pozdrawiam Quote
ataK Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 Wróciłam z zaświatów ;) Długo mnie nie było, siadł mi dysk :( Z najświeższych wiadomości - Norka nadal nie ma domu, we wtorek miała sterylkę, którą zniosła doskonale :) Pośpieszyliśmy się nieco, ze względu na to, że TOZ miał na zbyciu parę groszy, no i lada chwila mogła się zacząć cieczka... To by w tej chwili nie było wskazane, jako że mam dwa samce, młodszy (Ramzes) jeszcze pełnosprawny, a starszy (Misiek) i tak atakuje Ramzesa bez powodu, więc gdyby jeszcze do tego doszła cieczka, to obawiałabym się nie tylko o Norkę, ale i o bezpieczeństwo Ramzesa... O rany, ale zagmatwałam... ;) Quote
Igiełka Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='ataK']Wróciłam z zaświatów ;) Długo mnie nie było, siadł mi dysk :( Z najświeższych wiadomości - Norka nadal nie ma domu, we wtorek miała sterylkę, którą zniosła doskonale :) Pośpieszyliśmy się nieco, ze względu na to, że TOZ miał na zbyciu parę groszy, no i lada chwila mogła się zacząć cieczka... To by w tej chwili nie było wskazane, jako że mam dwa samce, młodszy (Ramzes) jeszcze pełnosprawny, a starszy (Misiek) i tak atakuje Ramzesa bez powodu, więc gdyby jeszcze do tego doszła cieczka, to obawiałabym się nie tylko o Norkę, ale i o bezpieczeństwo Ramzesa... O rany, ale zagmatwałam... ;)[/QUOTE] super że już Jesteś :) przesyłam dobre myśli :) Quote
ataK Posted December 24, 2011 Author Posted December 24, 2011 http://oplatek.seoplus.eu/index.php?name=ataK Quote
ajlii Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 Świąteczne życzenia dla Norki - by nastepne święta spędziła pod własną choinką... I podziękowania dla Ciebie AtaK, bo TE święta Norka spędza pod choinką z bombkami, gwiazdkami i świeczkami, a nie skulona gdzieś pod jodłą, w ciemnym lesie... Quote
Recommended Posts