ataK Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 No to się zebrałam i robię nowy wątek dla Norki (vel Rotki). Jej wcześniejsze losy, zanim trafiła do mnie na DT, można poznać tutaj - http://www.dogomania.pl/threads/211093-Cztery-szczeniaki-UTOPIONE...-szukamy-domk%C3%B3w-dla-oca%C5%82ach-i-matki-husky! Sunia jest u mnie niewiele ponad tydzień, a zachowuje się tak, jakby spędziła tu całe życie [FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT] Jest pojętna, kontaktowa i oczywiście lubi rozrabiać, jak każdy szczeniak. Kiedy jednak kilkakrotnie usłyszy reprymendę, rezygnuje. Sypia w łóżku… Jest odrobaczona, ma pierwsze szczepienia. Kopiuję tu również dane dotyczące pomocy Norce z wątku ogólnego od Ellig - dla szczeniakow BENTO KRONEN HAPPY LIFE JUNIOR 10 kg od Anna O. z FB - pudełko z witaminami dla juniorów od Ellig -karma Eukanuba Puppy Small Breed (7,5kg) i gryzak Trixie od Szami - odrobaczenie Norki Na koncie Norki znajduje się 150zł, przekazane przez Ajlii z wpłat na szczenięta Quote
Ellig Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Wspaniale to teraz dom dla Norki:)Pozdrawiam:) Quote
ataK Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 Dziękujemy, Ellig, za odwiedziny :) Norka na karmie od Ciebie rośnie jak na drożdżach, już jest nieco większa od Myszki, a to dopiero tydzień :) Pozdrawiamy również i dziękujemy za nieocenioną pomoc. Quote
mmd Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Zapisuję sobie i pewnie będę ruszać niedługo z ogłoszeniami :) Quote
Ellig Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 ataK napisał(a):Dziękujemy, Ellig, za odwiedziny :) Norka na karmie od Ciebie rośnie jak na drożdżach, już jest nieco większa od Myszki, a to dopiero tydzień :) Pozdrawiamy również i dziękujemy za nieocenioną pomoc. Nie ma za co, trzeba szykowac tekst do ogloszen i zdjecia:) Quote
ataK Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 mmd napisał(a):Zapisuję sobie i pewnie będę ruszać niedługo z ogłoszeniami :) Wielkie dzięki, Mmd :) Quote
ataK Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 Ellig napisał(a):Nie ma za co, trzeba szykowac tekst do ogloszen i zdjecia:) Zdjęcia to jej można zrobić tylko wtedy, kiedy śpi ;) Poza tym jest niemal cały czas w ruchu... Quote
mmd Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 ataK napisał(a):Zdjęcia to jej można zrobić tylko wtedy, kiedy śpi ;) Poza tym jest niemal cały czas w ruchu... Jeśli mogłabym coś sugerować to najlepiej dziecko poprosić, żeby przytrzymało małą :) Zdjęcia z ludżmi są mocno "przyciągające". Poproszę jakiś tekścik i dane kontaktowe (mogą być na PW) i lecimy, no nie? ;) Quote
masza44 Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Mała jest śliczniuchna, trzymam kciuki za dobry domek. Quote
ataK Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 Goldenek i Masza, dziękujemy że jesteście :) Mmd, rzeczywiście spróbuję z dzieckiem, najlepiej najmniejszym, chyba bardziej chwytliwe ;) Tekścik... trzeba będzie coś spłodzić, tylko że zupełnie pomysłu nie mam, nigdy tego nie robiłam... Quote
mmd Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Ja tam żadnych cudów nie chcę. Trzeba napisać, jaka jest (dużo śpi czy dużo biega), ile teraz waży, ile może ważyć docelowo i jak duża może być, czy jest psiakiem poddającym się, czy raczej wojującym. Szczekliwa/albo nie; lubi głaski czy woli zabawę - no i o szczepieniach (jakie już ma) i to tyle. Quote
_Goldenek2 Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Dziewczyny, kilka dni temu napisałam takie ogłoszenie dla koleżanki, która miała na DT szczeniaka: Lodzia jest maleńką, młodziutką, ok. 6 tygodniową czarno podpalaną suczką, którą przywieziono do zamojskiego schroniska wraz z trzema siostrzyczkami. Wolontariuszka zlitowała się nad maleństwem i wzięła ją do siebie na dom tymczasowy, w którym czeka na swojego nowego, odpowiedzialnego Opiekuna, który zapewni jej kochający Dom. Lodzia została zbadana przez weterynarza, została odrobaczona i jest zdrowa. Jest wesołą, łagodną, odważną i towarzyską suczką. Jak każdy szczeniak potrzebuje uwagi, nauki i miłości. Docelowo będzie psiakiem średniej wielkości. Kontakt: tel: (Elżbieta), mail: Po co Wam o tym piszę? Ano, telefony się urywały. Moja koleżanka w ciągu 4 dni wyadoptowała Lodzię, całe jej rodzeństwo i wszystkie szczeniaki jakie były w zamojskim schronie. Może przez przypadek użyłam jakiegoś sformułowania, które przyciąga ludzi? Może warto spróbować? ;) Quote
ataK Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 Goldenek, pozwolisz wykorzystać? Po małej przeróbce oczywiście ;) Quote
mmd Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Bo to fajny tekst jest, dlatego się urywały :) Konkretnie, rzeczowo, ale nie sucho i beznamiętnie. No i zapewne foty były dobre. Wierzę w czerwone lub zielone tło ;) Quote
_Goldenek2 Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Co za pytanie???? :) . Przecież po to Wam podałam. Może też będzie szczęśliwe :) To jest to ogłoszenie http://www.polskastrefa.eu/ogloszenia/malenka_lodzia_szuka_domu_336138_13340.html .... Zdjęcie takie sobie :) Quote
ataK Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 mmd napisał(a):Bo to fajny tekst jest, dlatego się urywały :) Konkretnie, rzeczowo, ale nie sucho i beznamiętnie. No i zapewne foty były dobre. Wierzę w czerwone lub zielone tło ;) Ubiorę dziecko na czerwono ;) Quote
ataK Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 [quote name='_Goldenek2']Co za pytanie???? :) . Przecież po to Wam podałam. Może też będzie szczęśliwe :) To jest to ogłoszenie http://www.polskastrefa.eu/ogloszenia/malenka_lodzia_szuka_domu_336138_13340.html .... Zdjęcie takie sobie :) Dziękujemy :) Quote
mmd Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Foooooty na czerwonym chcę! :evil_lol: Ino migiem, bo ogłoszeniowy bazarek dobry namierzyłam :mad: Quote
Ellig Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 [quote name='mmd']Foooooty na czerwonym chcę! :evil_lol: Ino migiem, bo ogłoszeniowy bazarek dobry namierzyłam :mad:[/QUOTE] Ja tez poprosze foty i tekst:) Quote
ataK Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 No dobra, dobra, zaraz przebieram dziecię i robię sesję ;) Quote
ataK Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 Pozostałe. A tekst chyba trzeba wykorzystać Goldenkowy ;) Norka jest młodziutką, ok. 4 miesięczną czarno podpalaną suczką, którą znaleziono w lesie wraz z rodzeństwem. Szczeniaczki trafiły do domów tymczasowych. Norka czeka na swojego nowego, odpowiedzialnego Opiekuna, który zapewni jej kochający Dom. Została zbadana przez weterynarza, odrobaczona i jest zdrowa. Jest wesołą, łagodną, odważną i towarzyską suczką. Jak każdy szczeniak potrzebuje uwagi, nauki i miłości. Docelowo będzie psiakiem średniej wielkości. Tylko kontakt nie wiem za bardzo na kogo, umawiałam się wstępnie z Ajlii, że weźmie to na siebie... Quote
Recommended Posts