Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 141
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

"Telefon śpi od wielu dni..."

A w ogóle oświadczam wszem i wobec, że po obecnej serii ogłoszeń do wszelkich kolejnych będę podawała inny numer telefonu, zakupiony zresztą specjalnie do celów "psich" ;) Podam go zresztą i tutaj, jako że poprzedni powoli likwiduję, a ten i tak będzie się po ogłoszeniach wszelakich pałętał... W sprawach związanych z psiejstwem bardzo proszę o kontakt tutaj - 798196811.

Posted

Załamka z tą psicą... nie wiem, jak jej znajdziemy dom.
Chyba trzeba będzie Norkę razem z Negrą na jakimś wyróżnionym gumtree razem puścić. A razem, żeby taniej było. No i jeszcze nie teraz.

• 2 weeks later...
Posted

ajlii napisał(a):
oooo... to czekamy i trzymamy kciuki!

AtaK - jak stoicie z kasą?

Lada chwila będę musiała kupić karmę, na razie Norka je tę, którą dostałam od Szami dla wszystkich szczylków. Mam jeszcze po szczepieniach prawie 100zł, to trochę tylko dołożę, a jeśli się na Norkę nie zdecydują, to kolejny bazarek zrobię też na nią, żeby na kolejną karmę było. U nas szczepienia taniej wychodzą, bo wirusówki 35, a wścieklizna 20, to wydałam mniej, niż Ty na Lenkę. Nie przejmuj się więc, dam radę bazarkiem.
Co robić, gdyby Szami robiła wizytę przedadopcyjną i byłoby wszystko ok?

Posted

Przeprasza ale przypomne,ze na pierwszej stronie watku o szczeniekach i matce husky byl wpis ajlii o tym ,ze zobowiazuje sie do wyadoptowania Norki oraz do przekazywania co miesiac karmy dla Norki teraz ten wpis jest usuniety, mam pytanie dlaczego?

Posted

ataK napisał(a):
Norka już po szczepieniu przeciw wściekliźnie :) No i czekamy na decyzję zainteresowanej nią rodziny :)

Trzymam kciuki !:) Kiedy moga odpowiedziec?

Posted

ataK napisał(a):
Lada chwila będę musiała kupić karmę, na razie Norka je tę, którą dostałam od Szami dla wszystkich szczylków. Mam jeszcze po szczepieniach prawie 100zł, to trochę tylko dołożę, a jeśli się na Norkę nie zdecydują, to kolejny bazarek zrobię też na nią, żeby na kolejną karmę było. U nas szczepienia taniej wychodzą, bo wirusówki 35, a wścieklizna 20, to wydałam mniej, niż Ty na Lenkę. Nie przejmuj się więc, dam radę bazarkiem.
Co robić, gdyby Szami robiła wizytę przedadopcyjną i byłoby wszystko ok?

A jaką karmę planujesz kupić? Dla Leny zamówiłam narazie ariona junior (koszt poniżej 100 zł). Na koncie mam 132 zł na szczeniaki (Lenę od początku rozliczam osobno i troche na minusie jesteśmy) - mogę Ci je przelać albo zamówić karmę w ramach tej sumy.
U nas koszty większe usług weterynaryjnych, dochodzi do tego jeszcze benzyna na dojazd do Łodzi ale to już mój problem. Nie zaryzykuję tu szczepień, bo jak mi w lokalnej lecznicy moją sunię wet zaszczepił to później była diagnozowana w kierunku guza tkanki łącznej - taki miała "piękny" odczyn pozapalny.

Jak Szami uzna że domek jest ok - to niech mała idzie do domku. Podeśli Ci umowę adopcyjną na nią.
Jeśli nie odezwą się, to daj znać. Będę na dniach sprawdzać dom w okolicy, z polecenia znajomego psiarza. Szukają szczeniaka do domu, nie za dużego w przyszłości i raczej nie kudłatego. Lenki im nie polecę, bo będzie jednak spora i nie nadaje się do mieszkania wyłącznie w domu. Ale Norkę bym im zareklamowała.

Ellig napisał(a):
Przeprasza ale przypomne,ze na pierwszej stronie watku o szczeniekach i matce husky byl wpis ajlii o tym ,ze zobowiazuje sie do wyadoptowania Norki oraz do przekazywania co miesiac karmy dla Norki teraz ten wpis jest usuniety, mam pytanie dlaczego?

Nigdy nie było takiego wpisu na pierwszej stronie wątku o szczeniakach i matce husky.

Zobowiązałam się wobec AtaK i napisałam też na wątku że zapewnie Norce karmę gdy skończy się wsparcie finansowe (narazie są pieniadze ze zbiórki) oraz będę szukać DS (co czynię we własnym zakresie i w swojej okolicy).

Posted

To może spróbuję tego Ariona, na razie miałam Purinę od Szami. Tak jak pisałam, starczy jeszcze ze skarpety, a w razie czego, będę krzyczeć ;)

• 3 weeks later...
Posted

No to dwie sprawy.
Po pierwsze, w poniedziałek przyszedł Arion, kupiłam z promocji za niecałe 83zł :)
Po drugie, dostałam maila od pana z Nowego Targu w sprawie Norki. Po jego pytaniu o warunki napisałam o umowie, sterylce, wizycie przedadopcyjnej i ewentualnie poadopcyjnej i odpisał tak:

Witam,
Jestem nadal zainteresowany :smile:

Najbardziej by mi odpowiadała opcja taka że ktoś mógłby ją dostarczyć właśnie do Nowego Targu, ponieważ długo pracuje przez 6dni w tygodniu, zaś moja dziewczyna pracuje 4godz dziennie i to nie dzien w dzień, ale nie ma prawa jazdy by podjechać, a skoro wizyta przedadopcyjna może być w Nowym Targu to było by ekstra.
Pare miesięcy temu byliśmy w schronisku w NT i wybraliśmy sunie dla teściowej, ale drugi raz raczej tego nie powtórze - chodzenie po schronisku jak po sklepie to nie dla mnie - wzieliśmy zatem pierwszą suczkę - pomimo że nie lubiła smyczy, strasznie dziukuje po mieszkaniu to nikt nie pomyślał nawet żeby ją oddać - poza tym już raz wróciła z adopcji i podejrzewam że drugi raz to byłoby za wiele.

Także czekam na szczegóły logistyczne.

Pozdrawiam
.

Co o tym myślicie? Zna ktoś kogoś z Nowego Targu do wizyty? No i nie wiem, jak z transportem, ja nie mam żadnych możliwości, to jest co prawda tylko około 80km, ale komunikacja publiczna jest do luftu. Ostatnio chciałam z dzieciakami jechać tam na festiwal, to się okazało, że nie ma jak wrócić i nie pojechaliśmy...

Ajlii, próbowałam Ci to napisać na pw, ale masz pełną skrzynkę, to już piszę tutaj :)

Posted

Dopiero odzyskałam net.

AtaK, u mnie nic nowego - jedyna możliwa wizyta (i to ewentualnie) po 20 października. Żaden z moich krakowskich znajomych nie ma możliwości podjechania wcześniej, albo wogóle nie mogą :(

Pytałaś już na dogo ludzi z Nowego Targu?