tosunia Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Nooo...to trzeba kupic aparat...:) Figunia zasluguje na ladne zdjecia :) Quote
AWEB Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Figusia, czy życzenia świąteczne będziemy składaTobie i nowej Pani? Czy masz szansę na nowy domek? Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/4b15e76e9e5ff51f.html"][IMG]http://images2.fotosik.pl/259/4b15e76e9e5ff51fmed.jpg[/IMG][/URL] Quote
Evas Posted December 19, 2006 Author Posted December 19, 2006 Witamy, przedświątecznie :) Wczoraj wieczorem przyszła pani doktor wet. do nas do domu, na przegląd starszej psinki, zlecenie leków itd..i po raz pierwszy zobaczyła Figę (do poprzedniego lekarza skierowało mnie schronisko). Pani doktor politowała się nad losem Figi, stwierdziła, że piesek o takiej psychice, załamałby się w schronisku. Wyraziła też odpowiednią ilość zachwytów, że piękna, miła mordka i jaka sympatyczna, przyjacielska..aby sprawić nam obojgu wielką przyjemność. W podziękowaniu dostała od Figi łapę.:) Pani doktor obejrzała Figę, i stwierdziła że jest to młody pies, ok 3 lat. No tak, trudniej określić wiek, kiedy pies jest zaniedbany i chudy..a ząbki ma Figunia śliczne. Figa się podoba, wzbudza sympatię..tylko jakoś nic więcej z tego nie wynika. Quote
syla00 Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 a ja nadal mocno wierze, że ktoś się wkońcu zakocha bez pamięci w naszej księżniczce:loveu: Quote
Evas Posted December 20, 2006 Author Posted December 20, 2006 Chciałabym wstawić zdjęcie, jak Figa się poddaje, chyba oddaje nasz stan ducha. Quote
tosunia Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 [quote name='Evas']Chciałabym wstawić zdjęcie, jak Figa się poddaje, chyba oddaje nasz stan ducha.[/QUOTE] Czy o to Ci chodzilo? [img]http://upload.miau.pl/2/12330.jpg[/img] Quote
Evas Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 Figa spędzi z nami święta:x-mas:. Może też nabrać w tym czasie większego zaufania do mężczyzn. Widać było, że ma uraz. Na święta przyjedzie do domu mój syn, w czasie ostatniego pobytu starał się pozyskać jej zaufanie, i ta lizuska leżała koło niego zachwycona pieszczotami :p Quote
tosunia Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Mysle, ze kazdy dzien Figi u Ciebie to dar dla jej przyszlego opiekuna. Bo ona z kazdym dniem spedzonym w Twoim domu nabiera zaufania i ujawnia swoje zalety, ktorych nie bylo widac u zabiedzonego, zaleknionego psa, jakim byla zaraz po znalezieniu. Quote
Evas Posted December 22, 2006 Author Posted December 22, 2006 Dziękuję Ci tosuniu za te ciepłe słowa, chciałabym, żeby tak było.:p Quote
HebaNova Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 ja nie wiem jakikolwiek inny domek byłby taki cudowny dla Figuni, ona jakby co na pewno będzie strajkować i nie wiem czy da się oddać gdzie indziej :evil_lol: Quote
tosunia Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 A czemu ma sie nie dac? Na pewno znajdzie sie domek...juz gdzies jest, tylko jeszcze nie napotkal Figi na swojej drodze. To tylko kwestia czasu :) Quote
HebaNova Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 [QUOTE] A czemu ma sie nie dac? [/QUOTE] bo jej za dobrze w tymczasowym :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
syla00 Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 :evil_lol: Figusia już chyba pokochała tymczasowy domek swoim gorącym serduchem. Quote
Evas Posted December 22, 2006 Author Posted December 22, 2006 Wiecie co.. to chyba zmowa..:cool3: Quote
tosunia Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Oooo...zaraz zmowa. Ja ciagle czekam az sie zglosi ten wlasciwy dom Figowy. Ale okres okoloswiateczny nie jest dobry do zmiamy domu, ani dla psa ani dla przyslego opiekuna. Wiec...spokojnie i cierpliwie...czekamy :) Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Wesołych Świąt Figo i Domu Tymczasowy! :tree1::p Quote
syla00 Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 [quote name='Alfa i Zuzia']Wesołych Świąt Figo i Domu Tymczasowy! :tree1::p[/quote] ja się podpinam pod te życzenia:lol: mam nadzieje, że ciocia Alfa mi to wybaczy:eviltong: Quote
HebaNova Posted December 24, 2006 Posted December 24, 2006 czy dla Figuni Aniołek przewiduje jakieś podchoinkowe prezenty? :loveu: Quote
Evas Posted December 24, 2006 Author Posted December 24, 2006 Kochani, dziękuję Wam bardzo za miłe życzenia, życzę Wam również - radosnych, rodzinnych Świąt oraz niech się Wam darzy i spełnia w Nowym Roku:loveu: Wygląda na to, że Figa już świętuje, po spacerze i śniadanku - właśnie leży na legowisku z ukochanym jasieczkiem. Pod choinkę dostanie saszetkę kociego pokarmu..to jej przysmak. Wczoraj na spacerze podwórkowym biedna Figa oberwała od czarnej kocicy o imieniu Sally. Ta kocica jest okropna, pilnuje podwórka. Siedziała pod swoim domem i obserwowała Figę z uwagą, a potem bezczelnie przeszła przez pół podwórka i trzepnęła ją łapą. Ofiara z tej Figi, moja Lessi by sobie na taką kocią bezczelność nie pozwoliła, przynajmniej by szczeknęła, a ta tylko zapiszczała i uciekła. Quote
tosunia Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 No nie...to juz bezczelnosc...zeby taka wstretna kocica Figunie lala... Musisz dac Fidze lekcje samoobrony. Quote
halbina Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 A może kocica chciała sprawdzić, czy to nie pluszowa zabawka pod choinką?... :evil_lol: Biedna Figa! Quote
Recommended Posts