Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 479
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witamy, przedświątecznie :) Wczoraj wieczorem przyszła pani doktor wet. do nas do domu, na przegląd starszej psinki, zlecenie leków itd..i po raz pierwszy zobaczyła Figę (do poprzedniego lekarza skierowało mnie schronisko). Pani doktor politowała się nad losem Figi, stwierdziła, że piesek o takiej psychice, załamałby się w schronisku. Wyraziła też odpowiednią ilość zachwytów, że piękna, miła mordka i jaka sympatyczna, przyjacielska..aby sprawić nam obojgu wielką przyjemność. W podziękowaniu dostała od Figi łapę.:)
Pani doktor obejrzała Figę, i stwierdziła że jest to młody pies, ok 3 lat.
No tak, trudniej określić wiek, kiedy pies jest zaniedbany i chudy..a ząbki ma Figunia śliczne.

Figa się podoba, wzbudza sympatię..tylko jakoś nic więcej z tego nie wynika.

Posted

[quote name='Evas']Chciałabym wstawić zdjęcie, jak Figa się poddaje, chyba oddaje nasz stan ducha.[/QUOTE]

Czy o to Ci chodzilo?

[img]http://upload.miau.pl/2/12330.jpg[/img]

Posted

Figa spędzi z nami święta:x-mas:. Może też nabrać w tym czasie większego zaufania do mężczyzn. Widać było, że ma uraz. Na święta przyjedzie do domu mój syn, w czasie ostatniego pobytu starał się pozyskać jej zaufanie, i ta lizuska leżała koło niego zachwycona pieszczotami :p

Posted

Mysle, ze kazdy dzien Figi u Ciebie to dar dla jej przyszlego opiekuna.
Bo ona z kazdym dniem spedzonym w Twoim domu nabiera zaufania i ujawnia swoje zalety, ktorych nie bylo widac u zabiedzonego, zaleknionego psa, jakim byla zaraz po znalezieniu.

Posted

Oooo...zaraz zmowa.
Ja ciagle czekam az sie zglosi ten wlasciwy dom Figowy.
Ale okres okoloswiateczny nie jest dobry do zmiamy domu, ani dla psa ani dla przyslego opiekuna.
Wiec...spokojnie i cierpliwie...czekamy :)

Posted

[quote name='Alfa i Zuzia']Wesołych Świąt Figo i Domu Tymczasowy! :tree1::p[/quote]
ja się podpinam pod te życzenia:lol: mam nadzieje, że ciocia Alfa mi to wybaczy:eviltong:

Posted

Kochani, dziękuję Wam bardzo za miłe życzenia, życzę Wam również - radosnych, rodzinnych Świąt oraz niech się Wam darzy i spełnia w Nowym Roku:loveu:
Wygląda na to, że Figa już świętuje, po spacerze i śniadanku - właśnie leży na legowisku z ukochanym jasieczkiem. Pod choinkę dostanie saszetkę kociego pokarmu..to jej przysmak.

Wczoraj na spacerze podwórkowym biedna Figa oberwała od czarnej kocicy o imieniu Sally. Ta kocica jest okropna, pilnuje podwórka. Siedziała pod swoim domem i obserwowała Figę z uwagą, a potem bezczelnie przeszła przez pół podwórka i trzepnęła ją łapą. Ofiara z tej Figi, moja Lessi by sobie na taką kocią bezczelność nie pozwoliła, przynajmniej by szczeknęła, a ta tylko zapiszczała i uciekła.