Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 479
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Figa reaguje też na imię Lessi, więc jakby komuś bardziej odpowiadało :) Poza tym jest zazdrośnica, jak głaszczemy Lessi, ona przychodzi i się wpycha, podaje łapkę..upomina się, że ona też.Czasami próbuje podskokami zachęcić Lessi na spacerze do zabawy, wtedy Lessi się ożywia i przebiega..no, raczej przyspiesza kroku na trochę.
Są podobne faktycznie..to ta sama rasa;) na spacerze też wygląda to świetnie.. mam długą smycz z karabinkami na obydwóch końcach i są prowadzone na jednej na ulicy. Na podwórku Figa biega swobodnie, Lessi nie bo nie słyszy, więc nie reguje na wołanie, a zdarzało jej się nagle dostać niespodziewanie przyspieszenia i iść w jakimś kierunku, to stary pies.

Posted

Witamy :) jak najbardziej, jest lepiej z pewnością siebie. Dzisiaj na spacerku było wesołe gonienie gołębi włącznie z radosnym poszczekiwaniem. Kiedy spotkamy jakiegoś pieska chętnego do zabawy, odbywają się gonitwy. Figa to piesek pełen radości, ale w domu spokojny, nie zrobi żadnej szkody.

Posted

Sytuacja w domu nie jest wesoła. Mam starego psa w ciągłym leczeniu, kotkę 11 letnią także w leczeniu a dzisiaj muszę jechać do lecznicy z 8 letnią.

Posted

Sytuacja opanowana :) na szczęście nie było to nic poważnego. Moja Lessi zażywa tylko leki na serce, stale, no i witaminy. Tak to jest w pewnym wieku, do ponad 12 rż nie chorowała. A Figa jest jest bardzo wesoła, czasami poszczekuje, na gołębie, z radości przed spacerem. Podoba mi się jej głos, pasuje do niej, do delikatnej suni. :p

Posted

podbijam śliczną sunię, będę cię reklamować w potencjalnym domku który mam na oku, myśle że ma duże szanse, inne pieski też sliczne, ale ty jestes bliziutko księżniczko, to sprawdzony domek z katowic.

Posted

Dzień dobry :) Mamy troszkę nadzieji na domek...Jak patrzę na Figę teraz i na swoje pierwsze posty, ona się bardzo zmieniła. 4 tygodnie jest u mnie, nie jest już taka zastraszona, coraz częściej się cieszy, podskakuje, wdzięczy..Dzisiaj byłyśmy też z Lessi na dłuższym spacerku, jestem bardzo zadowolona, bo starowina dziarsko przebierała łapkami i potem wskakiwała po schodach jak królik. Nie jest to w temacie Figi, ale chce się podzielić :) bo czasami z powodu problemów z sercem przechodziła z trudem krótki odcinek.

Posted

[quote name='HebaNova']dla takiej Figuni należy się najlepszy domek,
a ile ona waży?[/quote]

Figa ostatnio u wet. wazyła 8 kg. Kiedy trafiła do mnie ważyła zdecydowanie mniej.Mam tendencję do karmienia biednych piesków. Na pewno jest to jej waga optymalna, żeby zachowała ładną smukłą sylwetkę.

Posted

Figunia lubi mieć w legowisku jasiek, z taką lubością się na nim kładzie :) ech, ten brak aparatu, byłyby takie cudne zdjęcia na bieżąco.