supergoga Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Napisz na których nie jest z tych: eurocity 4łapy alegratka aaaby kupsprzedaj To wstawię. Quote
Evas Posted December 13, 2006 Author Posted December 13, 2006 Nie jest na eurocity..dziękuje :p Quote
syla00 Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Figa z Lessi na zdjęciach razem wyglądają fenomenalnie:loveu: dwie przyjaciółeczki:cool3: Quote
Evas Posted December 13, 2006 Author Posted December 13, 2006 Figa reaguje też na imię Lessi, więc jakby komuś bardziej odpowiadało :) Poza tym jest zazdrośnica, jak głaszczemy Lessi, ona przychodzi i się wpycha, podaje łapkę..upomina się, że ona też.Czasami próbuje podskokami zachęcić Lessi na spacerze do zabawy, wtedy Lessi się ożywia i przebiega..no, raczej przyspiesza kroku na trochę. Są podobne faktycznie..to ta sama rasa;) na spacerze też wygląda to świetnie.. mam długą smycz z karabinkami na obydwóch końcach i są prowadzone na jednej na ulicy. Na podwórku Figa biega swobodnie, Lessi nie bo nie słyszy, więc nie reguje na wołanie, a zdarzało jej się nagle dostać niespodziewanie przyspieszenia i iść w jakimś kierunku, to stary pies. Quote
AWEB Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Ach Figa widzę, że nabierasz pewności siebie:multi: Quote
Evas Posted December 14, 2006 Author Posted December 14, 2006 Witamy :) jak najbardziej, jest lepiej z pewnością siebie. Dzisiaj na spacerku było wesołe gonienie gołębi włącznie z radosnym poszczekiwaniem. Kiedy spotkamy jakiegoś pieska chętnego do zabawy, odbywają się gonitwy. Figa to piesek pełen radości, ale w domu spokojny, nie zrobi żadnej szkody. Quote
Evas Posted December 14, 2006 Author Posted December 14, 2006 Sytuacja w domu nie jest wesoła. Mam starego psa w ciągłym leczeniu, kotkę 11 letnią także w leczeniu a dzisiaj muszę jechać do lecznicy z 8 letnią. Quote
AWEB Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Figunia, pewnie jesteś bardzo grzeczna i nie sprawiasz kłopotów, a przede wszystkim zdrowa i silna:lol: Quote
Evas Posted December 15, 2006 Author Posted December 15, 2006 Sytuacja opanowana :) na szczęście nie było to nic poważnego. Moja Lessi zażywa tylko leki na serce, stale, no i witaminy. Tak to jest w pewnym wieku, do ponad 12 rż nie chorowała. A Figa jest jest bardzo wesoła, czasami poszczekuje, na gołębie, z radości przed spacerem. Podoba mi się jej głos, pasuje do niej, do delikatnej suni. :p Quote
Evas Posted December 15, 2006 Author Posted December 15, 2006 Figa ma dużo zalet, ale to kundelek nie podobny nawet do żadnej rasy, czy dlatego nie znajdzie domu? Quote
syla00 Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 ludzie nie doceniają kundelków, a one są często mądrzejsze od rasowców Quote
Evas Posted December 16, 2006 Author Posted December 16, 2006 Rasa - Kundel Polski - skromny, niewymagający piesek towarzyszacy ludziom i oddający im swoje serduszko. Quote
halbina Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Znajdzie domek, na pewno! Tylko kiedy?... Quote
jo_joanna Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 śliczna mądra sunieczka :loveu: trzymam mocno kciuki, żeby się udało szybko znaleźć domek (najwspanialszy na świecie oczywiście) Quote
HebaNova Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 podbijam śliczną sunię, będę cię reklamować w potencjalnym domku który mam na oku, myśle że ma duże szanse, inne pieski też sliczne, ale ty jestes bliziutko księżniczko, to sprawdzony domek z katowic. Quote
Evas Posted December 16, 2006 Author Posted December 16, 2006 Dziękujemy ślicznie..wszystkim..:p Quote
Evas Posted December 17, 2006 Author Posted December 17, 2006 Dzień dobry :) Mamy troszkę nadzieji na domek...Jak patrzę na Figę teraz i na swoje pierwsze posty, ona się bardzo zmieniła. 4 tygodnie jest u mnie, nie jest już taka zastraszona, coraz częściej się cieszy, podskakuje, wdzięczy..Dzisiaj byłyśmy też z Lessi na dłuższym spacerku, jestem bardzo zadowolona, bo starowina dziarsko przebierała łapkami i potem wskakiwała po schodach jak królik. Nie jest to w temacie Figi, ale chce się podzielić :) bo czasami z powodu problemów z sercem przechodziła z trudem krótki odcinek. Quote
HebaNova Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 dla takiej Figuni należy się najlepszy domek, a ile ona waży? Quote
tosunia Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 A oto jeszcze jedno zdjecie Figuni :) [img]http://upload.miau.pl/2/11955.jpg[/img] Quote
Evas Posted December 17, 2006 Author Posted December 17, 2006 [quote name='HebaNova']dla takiej Figuni należy się najlepszy domek, a ile ona waży?[/quote] Figa ostatnio u wet. wazyła 8 kg. Kiedy trafiła do mnie ważyła zdecydowanie mniej.Mam tendencję do karmienia biednych piesków. Na pewno jest to jej waga optymalna, żeby zachowała ładną smukłą sylwetkę. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 śliczna, mała Figusiu trzymam kciuki za super domek Quote
AWEB Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Figa, wdzięczna psinko co tam słychać? Czy widać domek na horyzoncie? Quote
Evas Posted December 18, 2006 Author Posted December 18, 2006 Chyba jeszcze za wcześnie, nie wiadomo. Byłoby cudnie, sprawdzony, dobry domek dla Figi :p Quote
Evas Posted December 18, 2006 Author Posted December 18, 2006 Figunia lubi mieć w legowisku jasiek, z taką lubością się na nim kładzie :) ech, ten brak aparatu, byłyby takie cudne zdjęcia na bieżąco. Quote
Recommended Posts